Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la badblueboylivno » 11 apr 2012, 13:45

Meni nije jasno zašto FIFA i UEFA to dopuštaju, da jedan nogometni savez neke umjetne tvorevine može tako dominirati, stavljati veta, i svašta nešto jer im je vlast draga, i činiti ovu državu iznimkom u svijetu nogometa. Pa toga nigdje nema, u pi.zdu materinu. Fuj.

Neka si osnuju vlastitu ligu i nek je igraju, određena ciganija mi (čast iznimkama) neće nedostajati u elitnom razredu ili našem nogometu općenito.
Hayley <3

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 11 apr 2012, 13:49

I ja se slazem da savez RS-a istupi, jest da mi necemo moci igrati Evropske utakmice, ali bar necemo morati trpiti ove likove, neka igraju na livadama sirom njihove RS. Vise mi je iskreno pun kufer njihove politike, i njihovog bezobrazluka, a tek njihovog opstruiranja svega sto ima BH prefiks :evil:
Oko za oko, zub za zub!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 11 apr 2012, 13:51

amerosm je napisao/la:Nije vazno gdje ce biti sjediste Udruzenja klubova, vec da se u toj organizaciji radi ozbiljno i da imaju plan i program kako nas fudbal podici stepenicu vise. Sjediste DFB-a je Frankfurtu koji je tek 5.grad po velicni u Njemackoj pa opet su najuspjesniji savez na svijetu.

@ henry

znaci ako bi se slijedili tvojim primjerom onda Njemacka nije normalana drzava, jer vecina vaznijih institucija je smjestena izvan Berlina.
Navedi nam jednu organizaciju ili instituciju iz RS-a koja radi ozbiljno,odnosno koja radi u interesu BiH?
A to poređenje Njemacke i BiH,nema potrebe komentarisati...
Ne bih imao nista protiv toga da sjediste bude u BL...ali obzirom na nemile scene koje nam dolaze iz BL
mislim kako to nisu zasluzili.Kada sam vidio bejzbol palicu na atletskoj stazi,sve mi je bilo jasno!
F.K.SARAJEVO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 apr 2012, 13:52

Pa taman ako nece da prihvate izbacimo Borac, Slaviju, Leotar, Rudar i eto ga liga sa 12 timova.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 11 apr 2012, 13:54

Elegant je napisao/la:Pa taman ako nece da prihvate izbacimo Borac, Slaviju, Leotar, Rudar i eto ga liga sa 12 timova.
I savez RS-a istupi iz Saveza BIH, i mi nemozemo igrati vise evropske utakmice (dobijati licence), a ni reprezentacija ne moze igrati :/
Oko za oko, zub za zub!

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 11 apr 2012, 14:23

badblueboylivno je napisao/la:Meni nije jasno zašto FIFA i UEFA to dopuštaju, da jedan nogometni savez neke umjetne tvorevine može tako dominirati, stavljati veta, i svašta nešto jer im je vlast draga, i činiti ovu državu iznimkom u svijetu nogometa. Pa toga nigdje nema, u pi.zdu materinu. Fuj.

Neka si osnuju vlastitu ligu i nek je igraju, određena ciganija mi (čast iznimkama) neće nedostajati u elitnom razredu ili našem nogometu općenito.
pusti prostakluk i kompleks, FSRS ne smije i ne može biti sporan. I uvažen je kod UEFA za ove razgovore. problem su očigledno ljudi koji ga vode i koji ni sami ne znaju šta žele. ja prvi dižem ruku da se na predstojećim izborima FSRS svi ovi sadašnji pomjenjaju. da se nakon izbora novih ljudi nanovo postavi politika FSRS i da se generalno radi na unapređenju fudbala. sadašnji čelnici saveza ne rade baš ni u interesu fudbalau u RS a ni BiH i zato moraju da odu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 apr 2012, 14:30

Dejan, BL je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Meni nije jasno zašto FIFA i UEFA to dopuštaju, da jedan nogometni savez neke umjetne tvorevine može tako dominirati, stavljati veta, i svašta nešto jer im je vlast draga, i činiti ovu državu iznimkom u svijetu nogometa. Pa toga nigdje nema, u pi.zdu materinu. Fuj.

pusti prostakluk i kompleks, FSRS ne smije i ne može biti sporan. I uvažen je kod UEFA za ove razgovore. problem su očigledno ljudi koji ga vode i koji ni sami ne znaju šta žele. ja prvi dižem ruku da se na predstojećim izborima FSRS svi ovi sadašnji pomjenjaju. da se nakon izbora novih ljudi nanovo postavi politika FSRS i da se generalno radi na unapređenju fudbala. sadašnji čelnici saveza ne rade baš ni u interesu fudbalau u RS a ni BiH i zato moraju da odu.
Kapa dolje momcino. S normalnim ljudima je lako. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 11 apr 2012, 14:55

Mogu ovi iz RS sada govoriti šta god hoće, međutim ako opet dođe do nekih problema unutar saveza UEFA će to riješiti na silu.Tako da im je bolje da se sad lijepo dogovore, i da naš fudbal konačno krene prema naprijed.
DRUG NEBI TI PUNCA

Evolution87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH: 21. kolo

Post Postao/la Evolution87 » 11 apr 2012, 15:40

11.04.2012. 16:00

Travnik: Travnik - Sloboda x sloboda mora da doce barem do boda nakon kiksa protiv rudara
Gradiška: Kozara - Sarajevo 2 sarajevo puno kvalitetnije i ocekujem 3 boda
Prijedor: Rudar - GOŠK 1 rudar je u proslom kolu dosao do vazne pobjede i mislim da im je to motiv da i ovdje ostvare pobjedu
Trebinje: Leotar - Slavija 1 leotar moze svakog dobiti na svom terenu
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda 1 olimpic zeli pobjedu kako bi ostao u utrci za evropu

11.04.2012. 17:00

Mostar: Zrinjski - Borac x obje ekipe u vrhu tabele i neki x realan

11.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik 1 nakon prosutih bodova protiv Olimpica tesko je ocekivati da protiv celika ne ostvare pobjedu
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež 1 kao sto su utakmice kupa pokazale, siroki je kvalitetniji od veleza i pobjedom ostaju u borbi za tituli
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 11 apr 2012, 16:01

FK Olimpic - NK Zvijezda 1: Olimpic u nesto boljoj formi i tesko da ce Zvijezda moci sta na Otoci.

NK Travnik - FK Sloboda 1: Navijacki iako nisam Tuzlak volio bi da Sloboda uzme ali Travnik je trenutno nesto bolji a na Piroti tesko koji tim moze odnjeti poene.

FK Rudar P. - GOŠK 1: Domacini puni samopouzdanja od proslog meca uzimaju lahka tri boda na Gradskom.

FK Leotar - FK Slavija 1X: Neizvjesna utakmica gdje ce nijanse odlucivati.

FK Kozara - FK Sarajevo 2: Bordo bolji i trebali bi rutinski ostvariti novu pobjedu iako im nece biti bas tako lahko.

HŠK Zrinjski - FK Borac 1: Nadam se nerijesenjim rezultatom al Zrinjski je za mene bolji, pogotovo kod kuce.

FK Željezničar - NK Čelik 1: Nema vise prava na kiks. Ocekujem pobjedu ito rutinsku!

NK Široki B. - FK Velež 1X: Naprijed Velez, makar do boda na Pecari. Nazalost to nece biti slucaj..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

TheAlchemistRD07
Kontakt:

Post Postao/la TheAlchemistRD07 » 11 apr 2012, 16:13

tek je pocelo pa da nabrzinu nesto sklopim :)

11.04.2012. 16:00

Travnik: Travnik - Sloboda - 1 - Travnik jednostavno bolji, i ne smije dopustiti da ijedan bod ode sa pirote.
Gradiška: Kozara - Sarajevo - 2 - Sarajevo se mora dobro potruditi da sacuva poziciju na tabeli
Prijedor: Rudar - GOŠK - x - Otprilike jednako dobre ekipe, mozda GOSK MALO bolji ali tu je domaci teren za Rudar...
Trebinje: Leotar - Slavija - 1x - .....
Sarajevo: Olimpic - Zvijezda - x - Nije Olimpic nista bolji od nas sto se tice ekipe, al tu je domaci teren. Ali sam ipak stavio X... navijacki

11.04.2012. 17:00

Mostar: Zrinjski - Borac - x - Borac jaci, moze bez problema izvuci bod iz mostara

11.04.2012. 19:00

Sarajevo: Željezničar - Čelik - 1 - Pocetak novog niza...
Široki Brijeg: Široki Brijeg - Velež - 1 - Široki Brijeg sigurno grabi 3 boda za ucvrscivanje 2. pozicije..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 apr 2012, 16:53

pomalo neočekivani rezultati, skoro sve domaćini u vodstvu, kada se zna da i konačno gosti igraju. samo Sarajevo vodi na strani. nešto mi govori da bi možda Velež ili Borac mogao do bodova s strane, za Čelik ne znam.....

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 11 apr 2012, 17:25

Dejan, BL je napisao/la:

Da, slažem se.
Hayley <3

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 11 apr 2012, 17:49

*p!p!t@* je napisao/la:Travnik: Travnik - Sloboda 1 Travnik ovo uzima lagano...

Gradiška: Kozara - Sarajevo x2 Kozara maximalno može do boda, gosti uz malo pažnje i do sva 3.

Prijedor: Rudar - GOŠK 1X2 utakmica u kojoj je sve moguće, po meni najzanimljiviji meč kola

Trebinje: Leotar - Slavija 1 Leotar svoju moć pokazao protiv Veleža, tako da će ovo biti pumpanje protivnika svim silama.

Sarajevo: Olimpic - Zvijezda X tvrda utakmica, s rezultatom 1:1

Mostar:Zrinjski - Borac 1 Komšije uzimaju puni plijen protiv Broca koji je već lagano na izmaku snaga...

Sarajevo:Željezničar - Čelik 1 Željo nakon "kiksa" protiv Olimpica ide po svaku cijenu po 3 boda

Široki Brijeg: Široki Brijeg -Velež 1 Jednostavno Velež nema neku igru u zadnjem periodu,a domaći dižu formu...
Za sada samo fulio Olimpic :roll:

EDIT: Čini se da je to i jedini par koji sam fulio. :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 apr 2012, 18:26

Pa ja donekle i razumijem zašto ne žele smanjivanje lige, na stranu to kočenje države u svakom segmentu...

Sad kad bi bila liga od 12 klubova, "njihova" bi 3 ispala, pa bi onda imali samo 3 kluba u ligi... A nakon toga bi i još ta 2 ispala i samo bi Borac ostao, koji se jedini ističe iz FSRS-a...
Čelik Zenica 1945

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 11 apr 2012, 18:31

I, ko im je kriv? Sami sebi, gurali su Borac naprijed a ostale u provaliju...
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 11 apr 2012, 21:19

Kakvo kolo! :D :D :D
slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 11 apr 2012, 21:29

Auuu al` ce sjevati otkazi trenera nakon ovog kola :)
Iskreno se nadam da opet ne pocinju one parole, titula nam ne treba jer Bosna nije nasa drzava, pa smijesni su vise :lol:
Oko za oko, zub za zub!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 apr 2012, 22:52

Dejan, BL je napisao/la:

Zbilja ne kontam čelnike FSRS, a izgleda da Borac s njima nema neke odnose. Borac je za formiranje Udruge i čak izrazio želju da BL bude sjedište (što podržavam), a evo FSRS-u smeta što bi Udruga imala svoga čovjeka u IO Saveza. Ne vidim tu nikakve logike zašto im to smeta? Kao ni smanjenje lige, ako se 90 % relevantnih nogometnih radnika složilo da je skraćenje spas za našu ligu, zašto FSRS ne misli isto?

Nisu tu ljudi od sporta, kao ni u Federalnom savezu, ali ovdje bar ima neki pritisak javnosti i klubova, bojim se da u RS samo Borac igra protiv Saveza...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 11 apr 2012, 22:56

BolanBolan je napisao/la:Kakvo kolo! :D :D :D
slika
Izbaci uljeza :D :D :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.