Olimpik Sarajevo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 dec 2009, 10:14

Bivsi napadac Olimpika zeli ciste papire
Spalevic ispisnicu placa 2.000 eura

Za njegove usluge zainteresirani klubovi iz BiH i Srbije

Iako je nedavno sarajevski premijerligas Olimpik objavio da Darko Spalevic i Albin Pelak vise nisu clanovi kluba, situacija u vezi s raskidom ugovora nije do kraja razrijesena. Kako nam je jucer rekao Spalevic, koji se odmara
na Kopaoniku, on zbog sest lijepih mjeseci provedenih u taboru „Vukova“ zeli da sve prodje bez tuzbi ili prijava.
- Informisao sam se i u Fudbalskom savezu Srbije. Vrlo lako mogu dobiti papire ukoliko podnesem prijavu. Olimpik nije placao osiguranje za mene, nemam zdravstvenu knjizicu i to bi bilo vise nego dovoljno da se
presudi u moju korist. Ipak, zelim da se sve okonca na drugaciji nacin. Kontaktirao sam s predsjednikom Nijazom Gracicem i velika je vjerovatnoca da cemo se dogovoriti. Za papire mi traze 5.000 eura, ali ja to ne mogu dati. Spreman sam izdvojiti 2.000 eura za ispisnicu - rekao je Spalevic za „Avaz“.
Prica se da se neki klubovi vec interesiraju za njega, ali on o tome jos uvijek ne razmislja.
- Nisam imao nikakvih konkretnih razgovora. Tek neke naznake, ali nema potrebe ulaziti u bilo sta dok ne
dobijem papire. Ima zainteresiranih klubova iz BiH, ali tu su i OFK Beograd i Rad iz Srbije. Uglavnom, nigdje
ne zurim - naglasio je prvi strijelac Premijer lige u prosloj sezoni dok je igrao za Slaviju. N. D

Raskid i sa Gavaricem

Nakon Albina Pelaka i Darka Spalevica, Olimpik se odlucio na razlaz s jos jednim fudbalerom. Rijec je o Stefanu Gavaricu, s kojim je sarajevski klub jucer raskinuo ugovor.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 05 dec 2009, 12:25

Još jedan Slovenac je došao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Riječ je o veoma talentovanom mladom igraču Arminu Luliću.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Kada je Olimpik ušao u Premijer ligu, Lulić se našao na vrhu liste želja Vukova. Konačno, transfer je i realizovan.

"Ja sam preko svojih prijatelja, koji žive ovdje, stupio u kontakt sa čelnicima kluba. Oni su želili da dođem prvo na probu, na što sam i pristao. Odigrao sam jednu kontrolnu utakmicu i bili su oduševljeni onim što su vidjeli na terenu. Odmah su mi ponudli ugovor i od tada sam član ovog sarajevskog premijerligaša", kaže Lulić u razgovoru za naš portal.

Ovo je vaša prva sezona u BiH, jeste li zadovoljni?

"Da, veoma sam zadovoljan u BiH. Od kada sam došao u klub odigrao sam veliki broj utakmica i to na zavidnom nivou. Jako mi je bitno da su i treneri zadovoljni sa mojim igrama. Jedino što malo remeti sklad jeste ova povreda pred zimsku pauzu".

Kako vam se čini sadašnja ekipa Olimpika?

"Kada sam dolazio vidio sam da je klub dobro organizovan. Vjerovatno da sam se i malo iznenadio, jer iskreno nisam nikada ranije čuo za Olimpik. Saigrači su me dobro primili. Jedino što me iznenadilo jeste to da nemamo svoj stadion. Bilo mi je malo čudno da jedan ovakav klub nema svoj stadion. Ipak, organizacija je na visokom nivou i ako ovako nastavimo napravićemo zaista veliki klub".

Možete li nam podvući crtu između slovenske i lige BiH?

"Mislim da što se tiče fudbala da su lige tu negdje. Igra se dobro i tamo i u BiH. Ali bih ja istakao veću profesinalnost u Sloveniji, jer je tamo sve bolje organizovano i stadioni su puno bolji. Ipak, BiH ima neku svoju čar, posebno zbog navijača. Nikada nećete doživiti ove navijače u Sloveniji, jer oni jednostavno ne znaju napraviti ovakvu atmosferu. Što se tiče igre, ovdje se igra puno oštrije i moraš biti dosta fizički spreman".

Šta očekujete u budućnosti?

"Naravno da želim da dignem svoje fudbalsko umijeće na viši nivo. Mislim da treba da se još pokažem na ovim terenima. Onda ću gledati da idem negdje vani, da gradim svoju karijeru. Jer je poznato da je svakom igraču sa ovih prostora želja da ode negdje vani i zaradi sebi za život", rekao je talentovani fudbaler Olimpika Armin Lulić za SportSport.ba.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 05 dec 2009, 13:27

I Adilovic napustio Olimpik pa sta onda mogu ocekivati nego borbu za opstanak
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2009, 14:11

U Olimpiku kao u kuci "Velikog Brata". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 05 dec 2009, 15:18

nime_tm87 je napisao/la:U Olimpiku kao u kuci "Velikog Brata". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hahahaha bas tako promijenili su 40 igraca za 2 sezone
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 05 dec 2009, 15:25

Ovaj nijaz nema ni skim strpljenja,sto bi to on uspjeh preko noci?on bi da odmah olimpik se bori za evropu,najveca greska mu je sto je Musemica potjerao,ocigledno covjek nije dorastao sportu,to je jedini biznis u bih koji ne moze preko noci da procvjeta :D
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 05 dec 2009, 15:30

antipolitika2 je napisao/la:Ovaj nijaz nema ni skim strpljenja,sto bi to on uspjeh preko noci?on bi da odmah olimpik se bori za evropu,najveca greska mu je sto je Musemica potjerao,ocigledno covjek nije dorastao sportu,to je jedini biznis u bih koji ne moze preko noci da procvjeta :D
I Olimpik ti smeta? Olimpik je takav kakav je vas pobjedio, a ti se javi Nijazu na pranje glave...

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 05 dec 2009, 15:36

pobjedio nas je iz nepostojeceg penala :D ,ti Pirke sta te briga,uvijek mozes FK Sarajevo gledati u evropskim utakmicama!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 dec 2009, 17:16

antipolitika2 je napisao/la:pobjedio nas je iz nepostojeceg penala :D ,ti Pirke sta te briga,uvijek mozes FK Sarajevo gledati u evropskim utakmicama!
Moci ce te i vi Veleza ;) Bolje i to nego gledat Svinjskog kako gubi 4-0 pa ja 8-)

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 06 dec 2009, 18:11

nime_tm87 je napisao/la:
antipolitika2 je napisao/la:pobjedio nas je iz nepostojeceg penala :D ,ti Pirke sta te briga,uvijek mozes FK Sarajevo gledati u evropskim utakmicama!
Moci ce te i vi Veleza ;) Bolje i to nego gledat Svinjskog kako gubi 4-0 pa ja 8-)
nemoj da ja tebi litex spominjem a cinjenica je u ovih 7 sezona od kad je premier lige niti jednom niste prvaci bili a 2 puta u evropi,sad se ti pozovi na tradiciju iz titina vremena :D

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 06 dec 2009, 18:19

antipolitika2 je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
nemoj da ja tebi litex spominjem a cinjenica je u ovih 7 sezona od kad je premier lige niti jednom niste prvaci bili a 2 puta u evropi,sad se ti pozovi na tradiciju iz titina vremena :D
vi kad napravite ono što ŽELJO napravio u evropi javite se :!: a niko nije kriv što je država takva pa velikani poput borca,sarajeva,želje,veleža na dnu a ove lištice,zabranjeni klubovi u jugoslaviji itd na vrhu

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 dec 2009, 18:25

antipolitika2 je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
Buraz nisi ti kompetentan o tome govorit ;)
Ultrasi 1994 :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 dec 2009, 18:29

antipolitika2 je napisao/la:nemoj da ja tebi litex spominjem a cinjenica je u ovih 7 sezona od kad je premier lige niti jednom niste prvaci bili a 2 puta u evropi,sad se ti pozovi na tradiciju iz titina vremena :D
Meni je Zrinjski recimo prosle godine igrao najljepsi nogomet, i apsolutno postujem da ste zadnjih par godina bili ispred nas ali nemozes zanemariti rezultate nekog kluba i reci gledacemo situaciju samo par zadnjih godina.Ono sto tabela kaze da smo trenutno podjednaki ne vidim razloga za neko kofrcenje sa tvoje strane...Eh da i strasno bi mi bilo drago da izvucemo vas u kupu, mislim da bi nam bilo lakse, pri tom mislim i na sudjenje jer ono sto se desilo protiv Sarajeva je jedan od rijetkih izleta Zrinjskog( a i sve ostale ekipe priskacu ovakvim metodama kad je dur guzici).Samo tabela je mjerilo i ako se ne osvrces vec na neku daleku proslost onda nemoj ni na proslu godinu trenutno smo u pet deka(naravno pricam o rezultatima) kraj sezone bice mjerilo a do tad...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 06 dec 2009, 19:03

pile87 je napisao/la: Meni je Zrinjski recimo prosle godine igrao najljepsi nogomet, i apsolutno postujem da ste zadnjih par godina bili ispred nas ali nemozes zanemariti rezultate nekog kluba i reci gledacemo situaciju samo par zadnjih godina.Ono sto tabela kaze da smo trenutno podjednaki ne vidim razloga za neko kofrcenje sa tvoje strane...Eh da i strasno bi mi bilo drago da izvucemo vas u kupu, mislim da bi nam bilo lakse, pri tom mislim i na sudjenje jer ono sto se desilo protiv Sarajeva je jedan od rijetkih izleta Zrinjskog( a i sve ostale ekipe priskacu ovakvim metodama kad je dur guzici).Samo tabela je mjerilo i ako se ne osvrces vec na neku daleku proslost onda nemoj ni na proslu godinu trenutno smo u pet deka(naravno pricam o rezultatima) kraj sezone bice mjerilo a do tad...
Svaka čast za ovo mada može biti i da sudac ima nešto protiv Sarajevao kao što svaki klub ima par sudaca koji ga hebu gdje god stignu. Naši su uvije hvlili suđenje na Grbavici ali su u zadnjih par utakmica ipak imali pritužbi,a i vidi se na snimkama s razlogom ali to opet ne mijena činjenicu da je generalno lakše igrati kod vas i na Koševu nego u Tuzli, Trebinju, Lukavici do jučer u Vrapčićima i sl.
Po meni najbolje suđenje,makar bez protiska na sudije je na Širokim, u BL, u Mostaru i u Sarajevu.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 dec 2009, 19:51

I sve to na temi o Olimpiku .. :mrgreen: :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 05 jan 2010, 22:33

Izvinite,samo me interesuje,ima li Olimpik navijace i ako ima kako se zovu ?
NON MOLLARE MAI

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 05 jan 2010, 22:38

Alen Škoro je napisao/la:Izvinite,samo me interesuje,ima li Olimpik navijace i ako ima kako se zovu ?
imaju internet hooligane Green Union koji su predstavljeni pred pocetak god al se ni na jednoj tekmi nisu pojavili :?
TREĆI PUT ČASTIMO

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 05 jan 2010, 22:41

borac_sampion je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Izvinite,samo me interesuje,ima li Olimpik navijace i ako ima kako se zovu ?
imaju internet hooligane Green Union koji su predstavljeni pred pocetak god al se ni na jednoj tekmi nisu pojavili :?
Vjeruj mi kralju,cisto sumnjam prosto nevjerujem.Grad Sarajevo ima dva Kluba,dvije Navijacke Grupe,a ovo ostalo...
P.S Nemojte me pogresno shvatiti i Slavija je Klub,pripada Lukavici..(I.Sarajevo)
NON MOLLARE MAI

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 05 jan 2010, 22:51

Alen Škoro je napisao/la:
borac_sampion je napisao/la:
Vjeruj mi kralju,cisto sumnjam prosto nevjerujem.Grad Sarajevo ima dva Kluba,dvije Navijacke Grupe,a ovo ostalo...
P.S Nemojte me pogresno shvatiti i Slavija je Klub,pripada Lukavici..(I.Sarajevo)
ma nemaju nikakve...imaju 100-200 penzionera na tribinama znao sam da od tog nece biti nista imate manijake i horde...zar vam nije dosta? :P
TREĆI PUT ČASTIMO

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 05 jan 2010, 22:56

ma nemaju nikakve...imaju 100-200 penzionera na tribinama znao sam da od tog nece biti nista imate manijake i horde...zar vam nije dosta? :P[/quote]

Ma dosta su nam samo Horde,bas ih nekako puno ima,i nekako strasni bas,a lijepo ih vidjet'. :mrgreen:
NON MOLLARE MAI

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.