AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: AFC Ajax
Cestitam na vecerasnjem bodu u Francuskoj super rezultat sa ovim bi trebalo da idete dalje, ili Lyon moze pobjedit u Zagrebu sa 4 razlike ali u to nevjerujem. Real dolazi rasterecen i sigurno ce sparati igrace kao Kaka,Ronaldo.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Ajax je na pragu plasmana u sljedecu rundu Champions League.
Za sada je prednost, bodovna i u gol razlici na strani Ajaxa, ali ako bi se kojim slucajem dogodilo poravnanje, bodovno i u gol razlici onda bi odlucilvao UEFA koeficijent kluba a tu trenutno bolje stoji Lyon.
Nadam se da ce se GNK potruditi i odigrati hrabro i muski pred svojom publikom i da nece dozvoliti da ih gosti iz Lyona natrpaju u posljednjem kolu.
Rezultat od 0:0, vise nego dobar
zasluzen je hrabrom, dobrom i dopadljivom igrom ali je na kraju mogao biti i bolji u korist Ajaxa.
Vecim dijelom susreta Ajax je drzao loptu u svom posjedu i stajao bolje na terenu.
U dva-tri navrata ofanzivni igraci (Lodeiro,Sulejmani) su se nasli u odlicnim situacijama ali im nije uspjelo da ugroze gol Lyona.Vermeer odbranio tri-cetiri opasna suta
i produzio Ajaxu nadu plasmana u drugu fazu CL.
Igrac ut. Vertonghen, a debitovao Klaassen ( u napadu su nedostajali Boerrigter,S. de Jong,Sigthorsson,Ozbiliz)

Za sada je prednost, bodovna i u gol razlici na strani Ajaxa, ali ako bi se kojim slucajem dogodilo poravnanje, bodovno i u gol razlici onda bi odlucilvao UEFA koeficijent kluba a tu trenutno bolje stoji Lyon.
Nadam se da ce se GNK potruditi i odigrati hrabro i muski pred svojom publikom i da nece dozvoliti da ih gosti iz Lyona natrpaju u posljednjem kolu.
Rezultat od 0:0, vise nego dobar

Vecim dijelom susreta Ajax je drzao loptu u svom posjedu i stajao bolje na terenu.
U dva-tri navrata ofanzivni igraci (Lodeiro,Sulejmani) su se nasli u odlicnim situacijama ali im nije uspjelo da ugroze gol Lyona.Vermeer odbranio tri-cetiri opasna suta

Igrac ut. Vertonghen, a debitovao Klaassen ( u napadu su nedostajali Boerrigter,S. de Jong,Sigthorsson,Ozbiliz)

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Nakon nekoliko prethodnih razocravajucih partija i rezlutata, danas napokon uvjerljiva pobjeda u Nijmegenu.
Sulejmani 52˙
Sulejmani 78˙
Klaassen 82˙
Izuzetno vazna i vrijedna tri boda ostvarena bez:
v. der Wiela, de Jonga, Boerrigtera, Bulykina, Boilesena i Sigthorssona.
Na klupi su bili sve sami omladinci, golobradi momci:
Cillessen, Klaassen, Koppers, Aissati, Ozbiliz, Blind i Serero.
Sulejmani 52˙
Sulejmani 78˙
Klaassen 82˙
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Miki i dalje u strasnoj formi,samo tako majstore. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Dobar ishod i vazna 3 boda, a Aissati nije odavno omladinac samo sto je opet vracen u ekipu. Sramota da EL Hamdoui kako izgleda vise nikad nece zaigrat za Ajax.dr.van nostrand je napisao/la:Nakon nekoliko prethodnih razocravajucih partija i rezlutata, danas napokon uvjerljiva pobjeda u Nijmegenu.
Sulejmani 52˙
Sulejmani 78˙
Klaassen 82˙
Pobjeda je važna.., ali je trebala doći kao jedna u nizu.
Ova "šampionska""ekipa je već sada čini se izgubila šanse za odbranu titule.
Ipak je ono protiv Utrechta i NAC Brede, nedopustivo..barem za ekipu koja pretenduje da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona.
Ja već odavno govorim za Aisatija i El.hamdouia.
Oni su dovedeni kao pojačanja(preoteti suparniku), baš kao i De Zeuv i sada Jansen.
Za naše uslove, poprilično dobro plaćeni..i ispadoše promašena investicija..
vrlo malo je falilo da tako završi i Sulejmani..koji je sada stub igre...Ajax vode,očito nedovoljno stručni ljudi..i zato sam se radovao povratku Van Gala...
No opet nisu ..u prvom planu igrači..nego uprava..
Ko će vodoti Ajax..to je bitno..prijatelji, crnci..arijevci.. židovi, rođaci..??..hebeš igrače...
Dokle se god to sve ne rastjera...nema povratka na staru slavu....nažalost.
Ipak je ono protiv Utrechta i NAC Brede, nedopustivo..barem za ekipu koja pretenduje da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona.
Oni su dovedeni kao pojačanja(preoteti suparniku), baš kao i De Zeuv i sada Jansen.
vrlo malo je falilo da tako završi i Sulejmani..koji je sada stub igre...Ajax vode,očito nedovoljno stručni ljudi..i zato sam se radovao povratku Van Gala...
Ko će vodoti Ajax..to je bitno..prijatelji, crnci..arijevci.. židovi, rođaci..??..hebeš igrače...
Šuti..neprijatelj je gluh.
Treba im dati sansu obojici isto kao i sulajemaniju ni on u prvim godinama nije pokazao nista ali sada pokazuje. Bit ce burno jer Cruijff i njegovi ljudi su protiv van Gaala i ostale klape pa ce biti sukoba a to samo se odrazuje lose na igrace i ekipu.jukan je napisao/la:Pobjeda je važna.., ali je trebala doći kao jedna u nizu.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Ekipa je jucer posjetila djeciju kliniku:

silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Povrede i izostanci su uzrokovali da ekipa sinoc nastupi u kombinovanom sastavu i to ponovo bez pravog napadaca.
Pobjeda je uvjerljiva, ali je trebala biti jos uvjerljivija s obzirom na sanse, domaci teren i cinjenicu da su gosti dugo vremena (pola utakmice) igrali sa 10-oricom, s igracem manje su uspjeli zabiti pogodak
.
Na momente je bilo i neuvjeljive igre, kruzenja oko 16-erca Excelsiora, predugo trazenja rjesenja za zadnji pas...
Uz povratak povrijedjenih sigurno ce biti bolje.
1:0 Vertonghen
2:0 Vertonghen
3:1 Sulejmani
4:1 Lodeiro
Slijedi Real M. u Champions League, minimalan poraz donosi plasman u narednu rundu, valja ga izboriti a bice pravo tesko...
Pobjeda je uvjerljiva, ali je trebala biti jos uvjerljivija s obzirom na sanse, domaci teren i cinjenicu da su gosti dugo vremena (pola utakmice) igrali sa 10-oricom, s igracem manje su uspjeli zabiti pogodak

Na momente je bilo i neuvjeljive igre, kruzenja oko 16-erca Excelsiora, predugo trazenja rjesenja za zadnji pas...
Uz povratak povrijedjenih sigurno ce biti bolje.
1:0 Vertonghen
2:0 Vertonghen
3:1 Sulejmani
4:1 Lodeiro
Slijedi Real M. u Champions League, minimalan poraz donosi plasman u narednu rundu, valja ga izboriti a bice pravo tesko...
silver & black
silver & black
Ja također nisam sretan zbog prikazane igre.
Ostaje kao nada, vjerovanje da su se igrači ipak štedjeli i da su igrali sa 50% gasa, zbog utakmice sa Realom, kada će biti potrebno izliti potoke znoja., ako se misli plasirati u nokaut fazu CL.
To bi svakako bio veliki dobitak..i materijalni i moralni.
No jedna me pozicija posebno brine...a to je golman.
Zna Vermer, ponekad i napraviti na oko, lijepu paradu..ali prima početničke golove.
I na ovoj utakmici je primio takav jedan,....istrčavanje u prazno...gubljenje orjentacije..mlataranje rukama i gol.
Ja sam posebno vezan za poziciju golmana..i mogu reći da ako nemate golmana,koji nehvata centaršuteve unutar svoga peterca.., onda je to kao da ga i nemate nikako.
Nije trebalo dovoditi nikakva pojačanja...trebalo je platiti Stekelenburgu da ostane....
Al..opet tu dolazimo do naše bajne uprave.....kjoj je samo dobit važna..kao da vode brodsku kompaniju a ne sportski klub. +
Ostaje kao nada, vjerovanje da su se igrači ipak štedjeli i da su igrali sa 50% gasa, zbog utakmice sa Realom, kada će biti potrebno izliti potoke znoja., ako se misli plasirati u nokaut fazu CL.
To bi svakako bio veliki dobitak..i materijalni i moralni.
No jedna me pozicija posebno brine...a to je golman.
Zna Vermer, ponekad i napraviti na oko, lijepu paradu..ali prima početničke golove.
I na ovoj utakmici je primio takav jedan,....istrčavanje u prazno...gubljenje orjentacije..mlataranje rukama i gol.
Ja sam posebno vezan za poziciju golmana..i mogu reći da ako nemate golmana,koji nehvata centaršuteve unutar svoga peterca.., onda je to kao da ga i nemate nikako.
Nije trebalo dovoditi nikakva pojačanja...trebalo je platiti Stekelenburgu da ostane....
Al..opet tu dolazimo do naše bajne uprave.....kjoj je samo dobit važna..kao da vode brodsku kompaniju a ne sportski klub. +
Daj Boze!dr.van nostrand je napisao/la:Slijedi Real M. u Champions League, minimalan poraz donosi plasman u narednu rundu, valja ga izboriti a bice pravo tesko...
Znao sam. Samo se budala moze oslonuti na "Hrvatski obraz i ponos."
Nemaju to oni.
P.S. Nije ovo nista protiv Hrvata, i mi Bosanci bi za sitne pare prodali obraz ali, ovo sto su oni uradili je tuga.
OCIGLEDNIJU PRODAJU NISAM VIDIO!

P.S. Nije ovo nista protiv Hrvata, i mi Bosanci bi za sitne pare prodali obraz ali, ovo sto su oni uradili je tuga.
OCIGLEDNIJU PRODAJU NISAM VIDIO!
Nije samo to tuga prijatelju..
Neznam jesili gledao utakmicu u Amsterdamu...sudije su poništile Ajaxu ,dva čista gola.
Evo baš sada se na Tv, komentatori isčuđuju ..kakva sramota od suđenja.....u tim momentima trebalo je biti 2-1 za Ajax.
Sudije "sasvim slučajno" sunarodnjaci Murinja..dakle portugalci..
U oba slučaja je sviran pasivni ofsajd,koji nije postojao.
A i onaj drugi žuti ,Dinamovom stoperu ,u veoma ranoj fazi igre je "slučajno"...sramota..za ligu prvaka.
Neznam jesili gledao utakmicu u Amsterdamu...sudije su poništile Ajaxu ,dva čista gola.
Evo baš sada se na Tv, komentatori isčuđuju ..kakva sramota od suđenja.....u tim momentima trebalo je biti 2-1 za Ajax.
A i onaj drugi žuti ,Dinamovom stoperu ,u veoma ranoj fazi igre je "slučajno"...sramota..za ligu prvaka.
Ajaxu su ponistili 2 cista gola, ali yebiga sve je zajebala ovakva igra Dinama koja je bila ravna amterizmu.jukan je napisao/la:Nije samo to tuga prijatelju..
- dr.van nostrand
- Kontakt:
jukan je napisao/la:Nije samo to tuga prijatelju..

Mahac

Prava steta

Dva regularna pogodka su ponistena, a da nisu Ajax bi bio na poziciji br. 2, mada opet sam ubijedjen da je trebalo Lyonu 10 golova zabili bi najlosijoj ekipi u CL.
Ajax je igrao dosta dobro, primljena su naivno dva rana gola, i pored toga se uspjelo vratiti u ut. ali nazalost portugalci ponistavaju golove...
Definitivno je Ajax zasluzio bolji rezultat od konacnih i pretjerano izrazenih 0:3 u korist gostiju, i vjerujem i ubijedjen sam da Ajax igra bolji fudbal od Lyona, te je zasluzio na kraju biti ispred francuza.
Zanimljivo je da sinoc na press, ni u jednoj recenici Mourinho nije spomenuo svoje sunarodnjake!
silver & black
silver & black
Tuga, stvarno mi je zao Ajaxa jer su zasluzili da idu dalje po prikazanoj igri dosad u ligi prvaka, i sinoc protiv Reala dva cista gola ponistena navodno zbog offsidea ali ono nije vidjelo offsidea one sudce treba kazntiti dozivotno ! Pa onda precka Sulejmanija stvarno sve je bilo protiv Ajaxa.Ko zna kako bi se nastavila utakmnica da ona dva cista gola nisu ponistena, pa makar da su im jedan gol priznali ali ipak ne, popisam se na fifu i uefu i na njihov fair play, na poplacene sudije, na prodane utakmnice, namjestenja i kazu ljudi nema u ligi prvaka namjestenja ovo iz godine u godinu postaje sve gore i gore.
Meni mirise na Platinija???? da Lyon moro po svaku cjenu u 1/8.FC BAYERN je napisao/la:Tuga, stvarno mi je zao Ajaxa jer su zasluzili da idu dalje po prikazanoj igri dosad u ligi prvaka, i sinoc protiv Reala dva cista gola ponistena navodno zbog offsidea ali ono nije vidjelo offsidea one sudce treba kazntiti dozivotno ! Pa onda precka Sulejmanija stvarno sve je bilo protiv Ajaxa.Ko zna kako bi se nastavila utakmnica da ona dva cista gola nisu ponistena, pa makar da su im jedan gol priznali ali ipak ne, popisam se na fifu i uefu i na njihov fair play, na poplacene sudije, na prodane utakmnice, namjestenja i kazu ljudi nema u ligi prvaka namjestenja ovo iz godine u godinu postaje sve gore i gore.
Strasno mi je zao Ajaxa sto nije uspio izboriti 1/8 finala LP.Jako su mi draga ekipa i zasluzili su plasman u drugi krug natjecanja.
Sinocnja pobjeda Lyona je po meni presmijesna,dok je Ajaxu iz nekog samo sudcima poznatog razloga ponistena dva cista pogotka.
Bojim se da ovdje nije samo rijeci o namjestanju rezultata od strane Dinama,nego da UEFA na celu sa "postenim" Platinijem je i ovdje uplela svoje prste.
Sinocnja pobjeda Lyona je po meni presmijesna,dok je Ajaxu iz nekog samo sudcima poznatog razloga ponistena dva cista pogotka.
Bojim se da ovdje nije samo rijeci o namjestanju rezultata od strane Dinama,nego da UEFA na celu sa "postenim" Platinijem je i ovdje uplela svoje prste.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- dr.van nostrand
- Kontakt:

Kenneth Vermeer:
"Ovo je nevjerojatno. Ko je mogao nešto ovakvo očekivati? Znali smo da nam se može dogoditi poraz od Reala, ali nismo ni zamišljali da će Lyon dobiti s tolikom razlikom".
"Rezultat iz Zagreba čuo sam pet minuta prije kraja, tijekom jednog prekida netko je rekao kako je tamo 6:1 i kako ispadamo."
Vurnon Anita:
Nisam se brinuo za ishod u Zagrebu, a onda sam čuo da Lyon vodi 6:1. Potom smo pokušali sve da dođemo do pogotka, ali je Real zabio još jednog."
Iz zagrebackog kluba:
Navijači: Ne možemo biti tako jadni, namještena je utakmica.
Zdravko Mamić: Nismo namjestili utakmicu, jadni smo.

silver & black
silver & black
Nije Dinamo jadan..toliko..ni govora..
Mnogi se u Zagrebu čude otkud ovakve sumnje,koje prijete da dugoročno naškode ugledu Dinama..
Jednostavno.
U takmičenju ovoga nivoa, i nakon odigranih utakmica na Maksimiru ,Reala i Ajaxa...razum govori..ovo je nemoguće..
Nemoguće je nakon 1-1, na poluvremenu (nije se znalo kako stoji Ajax),dobiti 6 golova za 30, minuta.
Ni Real se nije zabavljao na maksimiru, a kamoli Ajax..
No ispade da je Lyon mogao dati 15 golova da je trebalo.(poslije 75 minute i oni su stali, jer je bilo dosta)
Još kad sam vidio da onoliki,trapavi i nezgrapni ,Gomis radi makazice(nekakve) u petercu Dinama,(a ostali posmatraju),počeo sam se smijati...
A žao mi i navijača Dinama..Ajax jeste ljuti rival, ali ovakvu blamažu nisu zaslužili.
Bio sam na maksimiru i vidio kako bodre svoju ekipu...nisu ovo zaslužili..
Mnogi se u Zagrebu čude otkud ovakve sumnje,koje prijete da dugoročno naškode ugledu Dinama..
Jednostavno.
U takmičenju ovoga nivoa, i nakon odigranih utakmica na Maksimiru ,Reala i Ajaxa...razum govori..ovo je nemoguće..
Nemoguće je nakon 1-1, na poluvremenu (nije se znalo kako stoji Ajax),dobiti 6 golova za 30, minuta.
Ni Real se nije zabavljao na maksimiru, a kamoli Ajax..
No ispade da je Lyon mogao dati 15 golova da je trebalo.(poslije 75 minute i oni su stali, jer je bilo dosta)
Još kad sam vidio da onoliki,trapavi i nezgrapni ,Gomis radi makazice(nekakve) u petercu Dinama,(a ostali posmatraju),počeo sam se smijati...
A žao mi i navijača Dinama..Ajax jeste ljuti rival, ali ovakvu blamažu nisu zaslužili.
Bio sam na maksimiru i vidio kako bodre svoju ekipu...nisu ovo zaslužili..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.