Nemoj tako Damire, to je naš najbolji trener koji je sjeo na klupu

Molim klub sa Kosova kojeg je vodio da ga vrati nazad sebi

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Skupit pare, pa da ga mi posaljemo nazad na Kosovo. Mislik sam da ima imalo mozga, al poslije onog svega od veceras, pocinjem sumnjati u to
U eri trice, mi nemamo šuta. Tuga.
Ako Portugal dobije sa + 10 onda Poljska ima - 1 Portugal +1 a mi 0...moreno123 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:17Znaci ako Portugal dobije Poljsku preko 9 koseva, mi ispadamo?
Portugal i da dobije ispod 9, mi idemo kao drugi?
U slucaju da Portugal dobije 9 koseva Poljake, gleda se ko je dao najvise koseva od tri reprezentacije?
Moze li Poljska ispasti?
Sve ovo pod uslovom da dobijemo Madjare.
Ispravite me ako grijesim
Ne ispadamo ako bude vise od 9 onda Poljska ispada naravno trebamo dobit Madjare . Mi mozemo ispasti jedino ako bude tacno 9 razlike za Portugal svaki drugi scenario prolazimo.moreno123 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:17Znaci ako Portugal dobije Poljsku preko 9 koseva, mi ispadamo?
Portugal i da dobije ispod 9, mi idemo kao drugi?
U slucaju da Portugal dobije 9 koseva Poljake, gleda se ko je dao najvise koseva od tri reprezentacije?
Moze li Poljska ispasti?
Sve ovo pod uslovom da dobijemo Madjare.
Ispravite me ako grijesim
Druze, mi smo fulali sigurno 7-8 trojki jucer gdje su igraci bili sami na šutu, niko nije izlazio na njih. Te promasene suteve preko ruke i ne gledam kao problem sto su fulali.bordobijeli je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:32Ko misli da je jedini problem sto nisu pogadjali trojke u opasnoj je zabludi kao i naš selektor koji tako misli.
Nas problem je disciplina, selekcija šuta, organizacija igre. Kad to uspostavimo onda ce i šut biti bolji, dok šutiramo ko kako stigne trojke imat cemo ovakvu igru i ovakve procente.
Ja ne vidim tako našu igru da je problem sto promašimo otvoren šut, problem sto igraci uzimaju šuteve a ostatak ekipe uopšte nije spreman za taj šut, igramo nedisciplinovano bez ikakvog smišljenog plana. Mozda i ima plan al to se ne vidi, iskreno moje mišljenje da selektora niko od igraca ne benda i da oni igraju neku svoju igru. Normalno da ne mozemo pogoditi trojku kad uzimaju šut svi i kad ko hoce, trojku mogu uzeti Musa, Atić, Lazic i mozda Alibegovic kad je sam, druze kod nas svi sipaju Nurkic, Vrabac, Gegic i kaze ne mogu pogoditi pa ne treba to uopšte da rade itd itd. Jednostavno nema reda i discipline19vendetta87 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:38Druze, mi smo fulali sigurno 7-8 trojki jucer gdje su igraci bili sami na šutu, niko nije izlazio na njih. Te promasene suteve preko ruke i ne gledam kao problem sto su fulali.bordobijeli je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:32Ko misli da je jedini problem sto nisu pogadjali trojke u opasnoj je zabludi kao i naš selektor koji tako misli.
Nas problem je disciplina, selekcija šuta, organizacija igre. Kad to uspostavimo onda ce i šut biti bolji, dok šutiramo ko kako stigne trojke imat cemo ovakvu igru i ovakve procente.
Potpisujem svako slovo.Nemanja86 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:54hebigga, ovo jeste stvarno teško za voditi.
I Nurkić i Gazda su odlični centri, za evropsku košarku kapitalni centri, ali stvarno, gotovo nemoguće je igrati ozbiljnu košarku sa njima dvojicom zajedno. Sve druge pozicije u košarci je moguće kombinovati, duplirati, ali dva klasična low post igrača su smrt za spejsking ekipe, te situacije ni mnogo bolji treneri od Bećiragića (a da se ne lažemo, ima ih) ne bi mogl sanirati.
Prošle godine u NBA su npr. šljakali Mobley i Allen, ali su u playoffu podbacili, o Gobertovom uparivanju sa Townsom da ne govorimo (iako je Towns po mnogim ofanzivnim principima bliži PF-u), znamo svi o pokušaju Jokića i Nurkića u istoj petorci... ima još puno primjera.
Ono što ja pamtim, poslednji uspješan eksperiment sa dva klasična teškaša u petorci je stari Memphis, sa Markom i Zebom. A od tada je prošlo tek nešto manje od 10 godina.
Ja i dalje ne ne vidim nikakvu opciju osim da oni igranju u nekom 50/50 odnosu, ili tako približno. Alibegović pod obavezno.
A to i dalje ne rješava glavni problem, nedostatak pleja. Posprda me kolega forumašsa tim prevođenjima lopte ostalih pozicija, ali džaba, gorka istina je te su to samo pomoćne stvari, bez plejmejkera koji je zvrk i koji može napasti odbranu ti gotovo da nećeš imati lakih poena u utakmici.
O efektu šuta da ne govorim, nećemo sad pričati o nekim bogznakakvim igračima, ili Robinsonu, ovde bi jedan Muhamed Pašalić iz zenita karijere ili Zlaja Jovanović, legli kao budali šamar.
odlično opisana situacija,osobito ovo oko playaNemanja86 je napisao/la: ↑15 avg 2023, 12:54hebigga, ovo jeste stvarno teško za voditi.
I Nurkić i Gazda su odlični centri, za evropsku košarku kapitalni centri, ali stvarno, gotovo nemoguće je igrati ozbiljnu košarku sa njima dvojicom zajedno. Sve druge pozicije u košarci je moguće kombinovati, duplirati, ali dva klasična low post igrača su smrt za spejsking ekipe, te situacije ni mnogo bolji treneri od Bećiragića (a da se ne lažemo, ima ih) ne bi mogl sanirati.
Prošle godine u NBA su npr. šljakali Mobley i Allen, ali su u playoffu podbacili, o Gobertovom uparivanju sa Townsom da ne govorimo (iako je Towns po mnogim ofanzivnim principima bliži PF-u), znamo svi o pokušaju Jokića i Nurkića u istoj petorci... ima još puno primjera.
Ono što ja pamtim, poslednji uspješan eksperiment sa dva klasična teškaša u petorci je stari Memphis, sa Markom i Zebom. A od tada je prošlo tek nešto manje od 10 godina.
Ja i dalje ne ne vidim nikakvu opciju osim da oni igranju u nekom 50/50 odnosu, ili tako približno. Alibegović pod obavezno.
A to i dalje ne rješava glavni problem, nedostatak pleja. Posprda me kolega forumašsa tim prevođenjima lopte ostalih pozicija, ali džaba, gorka istina je te su to samo pomoćne stvari, bez plejmejkera koji je zvrk i koji može napasti odbranu ti gotovo da nećeš imati lakih poena u utakmici.
O efektu šuta da ne govorim, nećemo sad pričati o nekim bogznakakvim igračima, ili Robinsonu, ovde bi jedan Muhamed Pašalić iz zenita karijere ili Zlaja Jovanović, legli kao budali šamar.
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, meecko, MrPink, Slobodas i 58 gostiju.