FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
63
21%
2. Borbu za Evropu
143
47%
3. Sredinu tabele
51
17%
4. Borbu za opstanak
50
16%

Ukupno glasova: 307

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2025, 13:03

19vendetta87 je napisao/la:
03 nov 2025, 11:48
Cwirek je napisao/la:
03 nov 2025, 11:41

Nije tačno da se nema novca dovesti napadač. Pa i pomoćni lijevi bek. Evo znanja radi, posebno neće biti problem u decembru i januaru. Krajem decembra stiže 2 rata za Al Jabera od 450.000 EUR. Od Uefe krajem Augusta oko 300.000 EUR. FIFA krajem novembra na kraju kvalifikacija uplaćuje klubovima po svijetu čiji su igrači igrali kvalifikacije. Mi smo jednog **** poziva za Muftica ćemo dobiti oko 150.000 dolara. Eto, do kraja godine igramo i dvije utakmice kući plus fun shop. Zar za dobijenih 2 miliona km ne možemo u zimskom prelaznom roku odvojiti 200.000 i dovesti top napadača?!?! Evo bez da i dobijemo investitora…
Zar ti stvarno mislis da je ovdje do napadaca?
Eno Juricic u Borcu ima 11 golova u 12 utakmica. Da ga dovedemo u januaru, on bi plafon 7 golova zabio u drugom dijelu sezone.

Sta tebi vrijedi i Bajic u napadu kad za 90 minuta ne dobije nijednu korisnu loptu?
Necu da pravdam Adzema niti bilo koga...ali jednostavno u ovoj konstalaciji snaga, mislim da je gubitak Sosica nenadoknadiv.

Hajde ove jace tekme gdje necemo ic na posjed inekako, ali svaka ova gdje mi trebamo preuzet incijativu ce bit bas problem..bile su i sa Sosicem a kamol sad

Radnik i Rudar 3/12
Zrinski, Pitari, Borac 9/9

Nema se sta dalje pricati

Sto se tice napadaca, pa ne bi se bas slozio, Jaganjac i Konings su sinoc imali par solidnih situacija, da je neki bolji i iskusniji naapdac tu, mozda bi i zabio jednu...makar izvuko nesto iz tih situacija
=\_1921_/=

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 03 nov 2025, 13:09

Skupljati bodove. Kao od početka. I to je to. Mi nismo imali i nećemo imati igru, da nekoga izrađenim akcijama pobjedimo.

Mene najviše zanima, od svih "taktičkih" zamisli, logika, da pored dvojice ljevaka (Obradov - koji kakav god da je - čovjek je ljevonog i Šabića - krilo ali eto, igrao je i beka) odluči staviti klasičnog desnog defanzivnog beka na poziciju lijevog, pri tome, on nije ni neki posebno kvalitetan desni bek, ali se zna snaći u defanzivnim zadacima. Ova prva dvojica, kakva god da su, da su je nabili 2 puta u kazneni (jer mi samo igramo na taj način) nastala bi možda, ali možda neka frka. Nek nam je bog na pomoći.

Sreto braćo, i puno strpljenja nam svima želim.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

traktori46
Kontakt:

Post Postao/la traktori46 » 03 nov 2025, 13:30

Misljenja sam sve dok nam Konings igra mi nemamo šta tražiti, pa frajeru je bolje da po Holandiji bere i sadi lale, Ado znam ja da je to igrac od tvog havera Šukala ali brate skloni ga ba.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 03 nov 2025, 13:34

Uniited je napisao/la:
03 nov 2025, 12:45
Gurnuo bi on Gojaka da nije doveo ovog iz Arsenala, frajer je jučer došao ovaj mu daje minute a Gojak od početka tu pitanje je da li će dobiti minute.
Sve su to talovi, ove sve što forsira jedan je čovjek doveo, nema se tu šta dalje pričati.
Nego ko ce dovoditi igrace nego trener, preko cega ce dovoditi nego preko agencije? Trener odgovara za igrace I rezultate. Ko je doveo Odinaku, ko je doveo na kraju krajeva Gojaka?
Dovodis igrace koliko imas da platis, koliko para toliko muzike. Ne treba se preseravati. Kad pobjedis Sarajevo, Borac, Zrinjski tad ne spominjes igrace. Cim odigras par utamica lose krece valjanje gluposti.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 nov 2025, 13:42

MukiBek je napisao/la:
03 nov 2025, 13:34
Uniited je napisao/la:
Gurnuo bi on Gojaka da nije doveo ovog iz Arsenala, frajer je jučer došao ovaj mu daje minute a Gojak od početka tu pitanje je da li će dobiti minute.
Sve su to talovi, ove sve što forsira jedan je čovjek doveo, nema se tu šta dalje pričati.
Nego ko ce dovoditi igrace nego trener, preko cega ce dovoditi nego preko agencije? Trener odgovara za igrace I rezultate. Ko je doveo Odinaku, ko je doveo na kraju krajeva Gojaka?
Dovodis igrace koliko imas da platis, koliko para toliko muzike. Ne treba se preseravati. Kad pobjedis Sarajevo, Borac, Zrinjski tad ne spominjes igrace. Cim odigras par utamica lose krece valjanje gluposti.
jos nisi pogino ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 03 nov 2025, 13:43

delinjo je napisao/la:
03 nov 2025, 13:42
MukiBek je napisao/la:
Uniited je napisao/la:
jos nisi pogino ccc
Kad ti mama pogine

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 03 nov 2025, 14:22

Cuj cim odigras par utakmica lose😂 pa mi igramo lose cijelu sezonu. Samo te utakmice protiv zrinje i sarajeva smo top odigrali jer smo se prefurali, puna grbavica, nema gostujucih, mi u top formi, te 2 ekipe u prelosoj formi. Borac nas totalno nadigrao i razmontirao u prvih 60 70 minuta i onda na ho ruk 3 kontre 3 gola pa eto mozemo i tu utakmicu spomenuti kao dobro odigranu. Sve ostalo je bila patnja ziva bez organizovane akcije kako treba. I ptice na grani vise znaju kako igramo i kako nas zaustaviti. Pa seljacke ekipe poput veleza, slobode, rudara, radnika i da ne nabrajam dalje tebe napate i cesto ti otkidaju bodove. Kvalitet ekipe je vise nego korektan, mufta na golu strasan, karamarko stoper imao vise ponuda iz inostranstva, alic odlican, erick sasvim korektan igrac bez obzira na golove koje je davao i direktno nam donosio bodove njima, milosevic strasan igrac, cveta opasan, brz, prodoran, vini takodjer, boljevic igrac poteza, hamza koliko god ga kudili pokazao da ima nesto fudbalsko u sebi i da iz pravih prilika moze biti opasan, ali napadac mora imati ekipu iza sebe, nije messi. Sve u svemu, ekipa je okej sastavljena, osim tih par promasaja koji ne bi pravili toliki problem da mi imamo strucnjaka na klupi, ALI NEMAMO, kakav adzem ba ljudi sta vam je, ja sam ga prvi ovdje branio jer sam vazda za to da se pusti trener neki period da pokaze sta zna, nakon evo ovih 3 4 mjeseca poprilicno sam siguran da on nema kapacitet da vodi Zeljeznicar.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 03 nov 2025, 14:26

Ma ovo su sve simptomi, nama je glavni problem nemanje investitora, vlasnika, nazovi kako god.
Dok neko ne dodje i ne ulozi pare mi se mozemo poselamiti sa bilo kakvim uspjehom
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 nov 2025, 14:33

MukiBek je napisao/la:
Uniited je napisao/la:
Par loših? Buraz mi smo odigrali 2 i po dobre utakmice od početka
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 03 nov 2025, 14:34

irfo je napisao/la:
03 nov 2025, 14:26
Ma ovo su sve simptomi, nama je glavni problem nemanje investitora, vlasnika, nazovi kako god.
Dok neko ne dodje i ne ulozi pare mi se mozemo poselamiti sa bilo kakvim uspjehom
Brate iskreno nemamo losu ekipu, treba bit realan, ima kvaliteta i vise nego dovoljno za nasu ligu. Mi nemamo strucnjaka na klupi koji ce to posloziti. U danasnjem fudbalu je trener sve, treba doci neko provjeren, iskusan. Garantujem ti da bi se trener nivoa tipa zoran zekic borio za titulu ili bar bio konkurentan s ovom ekipom. Ne bi te sigurno preslusavale ove seljacke ekipe.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 03 nov 2025, 14:36

Lynx je napisao/la:
03 nov 2025, 14:33
MukiBek je napisao/la:
Uniited je napisao/la:
Par loših? Buraz mi smo odigrali 2 i po dobre utakmice od početka
Prvi poraz kuci u sezoni to je cinjenica. U Bijeljini ti ponisten gol, u Sirokom isto. Tako da moglo je tu biti jos bodova al tudjom krivicom nije.
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 03 nov 2025, 14:52, ukupno mijenjano 2 puta.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 nov 2025, 14:39

Manijakdokraja9 je napisao/la:
03 nov 2025, 14:34
irfo je napisao/la:
Brate iskreno nemamo losu ekipu, treba bit realan, ima kvaliteta i vise nego dovoljno za nasu ligu. Mi nemamo strucnjaka na klupi koji ce to posloziti. U danasnjem fudbalu je trener sve, treba doci neko provjeren, iskusan. Garantujem ti da bi se trener nivoa tipa zoran zekic borio za titulu ili bar bio konkurentan s ovom ekipom. Ne bi te sigurno preslusavale ove seljacke ekipe.
Ma brate fali nam i koji igrac
Jednostavno su u pravu kad kazu za veznog, jer mi nemamo nekog ko drzi loptu i posjed
Erick i Lagumdzija su vrlo slicni igraci, markiraju, uzimaju lopte, sutaju, zabijaju, ali nisu oni ti koji kontrolisu posjed i koji
Treba nam jedan Mohedano, Savic
Protiv slabijih ekipa nam takav igrac treba
Adzem nije los trener, sammo nekad pretjera kao sinoc sa Trouppeom na lijevom beku
Nadam se da je naucio lekciju
Treba Gojaka gurnuti u vatru s u paru s Erickom ili onaj Dragovic mi se cini kao jako dobar igrac
17 godina ima, a igra je vec 20 utakmica prve lige federacije, a evo i juniorima dominira prvi je strijelac
Protiv jakih ekipa Erick i Lagumdzija mogu igrati u paru cmf i dmf, ali protiv slabijih jedan od njih treba da igra s nekim sad da li moze N’Hand, Gojak ili Dragovic svejedno
Ugl treba ih probati
Takodjer za amf treba pustiti Kororu malog, on je odlican poluspic i vjerujem da bi bio pun pogodak iz Jaganjaca
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 03 nov 2025, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 03 nov 2025, 14:41

Gdje je Trupe pogrijesio sinoc. Ili ko je to pogrijesio sinoc u zadnjoj liniji?

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 03 nov 2025, 14:42

Aquamaris je napisao/la:
03 nov 2025, 14:41
Gdje je Trupe pogrijesio sinoc. Ili ko je to pogrijesio sinoc u zadnjoj liniji?
Odinaka kod gola, prodje ga Pidro ko Mesi tj pretrca
Zadnja izmjena: MukiBek, dana/u 03 nov 2025, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 03 nov 2025, 14:44

MukiBek je napisao/la:
Uniited je napisao/la:
Sve je to u redu neka ih dovodi, ali nema razlog da njih forsira a drugi igrači koji su tu ne dobijaju minute pa budi realan i reci kako jeste.
Šta je uradio Konings do sad? protiv Slobode frajer na 11m sam puca direkt u golmana i to je igrač koji će nama davati golove, pa smiješno u najmanju ruku.
Dovoljan ti je pokazatelj da ekipe koje se bore za opstanak ti ne možeš dobiti, najavljuje se dosta toga i na kraju ujeo vuk magarca ništa od toga, trebamo se gluhi praviti i reći sve je u redu.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 nov 2025, 14:54

Uniited je napisao/la:
03 nov 2025, 14:44

Sve je to u redu neka ih dovodi, ali nema razlog da njih forsira a drugi igrači koji su tu ne dobijaju minute pa budi realan i reci kako jeste.
Šta je uradio Konings do sad? protiv Slobode frajer na 11m sam puca direkt u golmana i to je igrač koji će nama davati golove, pa smiješno u najmanju ruku.
Dovoljan ti je pokazatelj da ekipe koje se bore za opstanak ti ne možeš dobiti, najavljuje se dosta toga i na kraju ujeo vuk magarca ništa od toga, trebamo se gluhi praviti i reći sve je u redu.
Tako je
Svi nesto nekad urade
Lagumdzija zabije protiv Rudara, Alic Posusje, Sloboda, Pejic Zrinjski, Vini Sarajevo,ali Konings nikad nista i sigurno prvi igrac koji se treba zamijeniti
Bolje dijete neko gurati nego njega
Za mene je ispucao sanse,
Kad Slobodi nije zabio nece nikom
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 03 nov 2025, 14:55

NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2025, 14:39
Manijakdokraja9 je napisao/la:
03 nov 2025, 14:34
irfo je napisao/la:
Ma brate fali nam i koji igrac
Jednostavno su u pravu kad kazu za veznog, jer mi nemamo nekog ko drzi loptu i posjed
Erick i Lagumdzija su vrlo slicni igraci, markiraju, uzimaju lopte, sutaju, zabijaju, ali nisu oni ti koji kontrolisu posjed i koji
Treba nam jedan Mohedano, Savic
Protiv slabijih ekipa nam takav igrac treba
Adzem nije los trener, sammo nekad pretjera kao sinoc sa Trouppeom na lijevom beku
Nadam se da je naucio lekciju
Treba Gojaka gurnuti u vatru s u paru s Erickom ili onaj Dragovic mi se cini kao jako dobar igrac
17 godina ima, a igra je vec 20 utakmica prve lige federacije, a evo i juniorima dominira prvi je strijelac
Protiv jakih ekipa Erick i Lagumdzija mogu igrati u paru cmf i dmf, ali protiv slabijih jedan od njih treba da igra s nekim sad da li moze N’Hand, Gojak ili Dragovic svejedno
Ugl treba ih probati
Takodjer za amf treba pustiti Kororu malog, on je odlican poluspic i vjerujem da bi bio pun pogodak iz Jaganjaca
Ma brate budi bar malo realan. Ok fali ti igrac na 1 do 3 pozicije, zavisi koji je cilj, ali ekipa je najbolja od one sto izgubi korona titulu. Sad sam nabrojao, imas 7 8 odlicnih/dobrih igraca koji su imali i ponude iz mnogo boljih liga. NAMA TREBA TRENER. Strucnjak. Mozes imat i gore igrace nego sad al kad dodje trener i uvede neki sistem pa se vidi neki smisao u igri i sta pokusavamo da budemo. Sta mi sad vidimo? Izbij nabij? Sta su uigrali ova 3 4 mjeseca? Brate vise bodova smo na individualni kvalitet uzeli nego na ista drugo i ti dodjes i kazes fali nam igraca. Okej mozda i fali pokoji, al ti prvo fali sef strucnog staba koji ce doci i igrati moderni fudbal u skladu sa kalendarskom godinom u kojoj se nalazimo. Mi od pocetka sezone nismo smisljenu akciju odigrali. Derbi si dobio golcinom ericka, veleza JEDVA s igracem vise opet golcinom ericka, zrinjski igrajuci na kontre i niski blok, borac takodjer na koju kontru i majstorije pojedinaca. Onda da ne nabrajam izgubljene bodove od radnika, rudara, sloge + sto nikakve igre nisi imao tu i u nekim momentima si se provlacio + drugoligasu slobodi ne mozes da das gola. Brate nama su pojedinci najmanji problem.

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 03 nov 2025, 14:56

Uniited je napisao/la:
MukiBek je napisao/la:
Uniited je napisao/la:
Nepisano pravilo ne mozes nikad ubaciti nekog mladog igraca pogotovo kad gubis, a ganjas rezultat. A jos prije toga nije igrao nikako. Ako nije neki aman Zaman talenat. A mi takvih nemamo nazalost.
Sindrom prozivanja igraca kad se uhvate jednog npr. Sad je Konings, a dok npr. Rakica niko ne spominje. Gori od Koningsa a vise minuta odigrao. To je samo primjer.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 03 nov 2025, 14:57

NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2025, 00:38
Adzeme hocu Kororu, Mujkica,Gojaka, Dragovica
Nece nam se Korora napraviti u omladinskim ligama
Dok je mlad treba ga forsirati kao sto smo Focu
Neki su dobili previse sansi, stavi Kororu na amf
Pobjedli smo Zrinjski 2:0 prosjek godina 22

Ovi momci svi bili na klupi, nije bilo Trouppea, Karamarka, Seedorfa, Koningsa, Boljevica…
Evo Velez cetiri u 21 igraca, a neki dan Sloboda osam u21 igraca
Ne mogu neki na silu stalno igrati
Budimo realni ni ovaj Milosevic za sad nista nije spektakularno pokazao osim pasa prvom do sebe i nekog cuvanja lopte
Foco nam je igrao u pobjedama protiv Veleza, Zrinjskog, Posusja
Znaci mogli smo i bez nekih
Ne treba nikog tjerati, ali trebaju i drugi dobiti neku sansu
Konings je dobio previse i aposlutno nikakvu prevagu ne donosi u napadu
Da sam Adzem protiv Zrinjskog bi poveo Kororu umjesto njega
Neke stvari ne idu i treba na vrijeme reagovati
Poraz nam je opomena, a nadam se i lekcija
Kako brate Deni nije nista pokazo sinoc bukvalno trenutak kad sam htio izac sa stadiona Deni pravi sam visak na desnoj strani odigrava Marinu, Deni Odi i Vini sami idu na Pidru Karamarko uzima loptu i nabija je prema Mateju gdje ga cekaju tri njihova igraca, a vidi se sta je deni u sredini i kakav mu je zadatak radilica box to box preuzima jedini odgovornost al nema s kim igrat realno koliko put je kreirao sam visak jos jedna situacija u prvom poluvremenu odigrava Janjetu vini u punom trku na krilu ode iza beka(isto kako smo primili go) Janje se okrece pravi laznjak gubi loptu i dobijamo kontru? Sta treba covjek sam da uzme predje sve i dadne ga ne kontam brt

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 03 nov 2025, 14:58

NoDi80 je napisao/la:
03 nov 2025, 14:54
Uniited je napisao/la:

Tako je
Svi nesto nekad urade
Lagumdzija zabije protiv Rudara, Alic Posusje, Sloboda, Pejic Zrinjski, Vini Sarajevo,ali Konings nikad nista i sigurno prvi igrac koji se treba zamijeniti
Bolje dijete neko gurati nego njega
Za mene je ispucao sanse,
Kad Slobodi nije zabio nece nikom
Plus na to sve sinoć ide u napada on ne gleda gdje je lopta i odbije se od njega i to je igrač od koga mi očekujemo nešto.
Jedino šte se može očekivati od njega jeste da nama živce i ostale oragne grize pomalo.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Ferroviere1987 i 15 gostiju.