Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

eldisaloveggmu
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la eldisaloveggmu » 09 avg 2016, 14:47

Rooney88 je napisao/la:Morgan-Pogba
Rash-Miki-Martial
Ibra

Rooney je trenutno "rak rana" ove ekioe I ma koliko ta pilula bila gorka mora se progutati. Vidi se iz aviona koliko koci ekipu.
Istina

PhoenixFire
Kontakt:

Post Postao/la PhoenixFire » 09 avg 2016, 14:58

Drago mi je zbog povratka Paula u United kako i svima vama, to ne treba posebno objašnjavati. Predstojeća sezona je zbilja u svakom pogledu krucijalna za ovaj nama drag klub. Ne treba sad posebno sanjariti, top 4 je cilj i zbilja mora se iduće godine igrati lp, to je neophodni uvjet. Nakon tri godine više manje ničeg, naravno za standarde ovog kluba, United je goropadno najavio svoj povratak u sferu u kojoj za sad orbititaju još valjda tri europska kluba. Klub koji ne igra ove sezone lp da ima ovak prijelazni rok i svu vrevu oko njega je u najmanju ruku impresivno. Možda su i neki sumnjali da to United može ali eto sada je razbijena svaka dubioza. Ovime je pokazano kako je velik klub kao finacijsko-marketinška organizacija. Sada predstoji da se to pretoči na teren. Kako? Zato je doveden Mourinho. Njemu se mora vjerovati. Nevažno da li mu vjerujem ja ili netko sa ovog foruma, mora mu vjerovati igrački kadar. Da li će se povezati sa ekipom i napraviti ratnike od njih i sistem koji melje, to predstoji da se vidi. Ako je tko sposoban da te stvari učini onda je to zasigurno Portugalac.
Mnogo je pitanja koja se trebaju riješiti. Zasad ipak imamo samo hrpu odličnih neukomponiranih imena od kojih je važno napraviti sustav koji funkcionira kao švicarski sat. Za mene je su neka imena sigurana: De Gea, Shaw, Smalling, Pogba, Ibrahimović, Martial...za ostalo je ne znam, svima visi upitnik nad glavom...počnimo od Erica, koji je enigma. Stoper koji je talentiran ali neprovjeren, kako će se razviti njegova saga, pitanje je. U konkureciji naših stoperskih aduta, predviđam mu mnogo minutaže pa eto neka se pokaže. Valencia/Darmian, bilo bi mnogo lakše kad bi se radilo o jednom igraču koji posjeduje kvalitete oba navedena imena. Uvrštavanjem bilo kojeg imena ima svojih notornih prednosti i mana, pa o tome neću. Vidim ovu poziciju kao problem koji će se trebati riješiti, nisam vjere da će ijedan od navedenih preživjeti do sljedeće sezone.

U sredini u kojoj je sada vođa Pogba (pusta je priča da on ima sada nešto za dokazati pa pobogu ne dolazi igrati u vezni red s Iniestom i Xavijem) treba njemu naći nekog iza leđa (valjda će proraditi Morgan) i rame uz rame (Herrera).

Krilne pozicije su zanimljive...i vrlo je važno stvoriti automatizam bekovske i krilne pozicije..prošle godine je Memphis izgledao jako dobro dok Shaw nije slomio nogu..Možda dolazak Jozea i povratak Shawa vrati i Memphisa na pravi kolosijek. Mladić talenta ima, nadam se da ćemo vidjeti barem 20-30% više ove sezone od njega.
Miki...što je tome čovjeku prirodna pozicija, krilo ili omc..nisam ga pratio u borrusiji pa eto ne znam. No, kad već nekog platiš 42 mil ne platiš da bi igrao van pozicije ili sjedio na klupi. Slična je priča i s Martialom. Naš najbolji igrač na terenu prošle godine, a još uvijek drifter. Gdje on igra, gdje će igrati..zadatak Moua je da nađe konačnu poziciju za spomenutog a da bilo kakav izlet van te pozicije bude izuzetak koji se rijetko događa a ne pravilo. Prijetnju za oba igrača vidim u Rooneyu. Koji polako postaje tabu. Prevelika legenda da bi se odbacio olako a usporedno gdje on može igrati kraj svih ovih imena. Gdje je on na terenu najbolji odnosno na kojoj poziciji na terenu je on najbolji od svih igrača Uniteda. Ako to Mou ne pronađe kapetan mora na klupu, ovo je timski sport, žrtva je neminovna, makar se ona zvala Wayne Rooney.
Rash, za njega ne brinem, on ionako nema godine da igra punu minutažu i dobiti će svoje vrijeme onako kako treba. Ne treba da momak izgori na seniorskoj razini pa da kao Owen "prekine" karijeru sa 25 godina.
LIngaard je igrač koji me zanima. Hoće li od njeg ispasti pristojan igrač. Momku ne fali mnogo ali nikom na ovom nivou ne fali mnogo, pa to su sve nijanse i zato je to profesionalizam a ne dvoranski termin. Okomitost i brzinu posjeduje. Disciplinu igre i poznavanje iste mora usavršiti, nadam se da će po Mouom i uspjeti.

O ovima o kojima nisam pisao, nemam ni što reći. Mata je romantičar, premak i senzibilan cvijet u Jozeovim vizijama. Ne vidim ga kao opciju koja može preživjeti narednu sezonu. Fellaini je zlo, korisno onda kada zamišljena taktika ne daje rezultat, poput pištolja pritisnutog o čelo kada opcija A - živjeti nije uspjela. Blind je polivalencija koja će biti korisna i itekako će se Daley ponovno naigrati. Momak je i lijep pa nije barem antipatičan ko Belgijac. U ostalima niti vidim niti hoću vidjeti neke kvalitete. Izuzev dva imena, Jones, koji je mogao tako mnogo a nije jer ga je nesretna kob u tome spriječila. Ne znam tko više vjeruje u to da on neće biti ozlijeđen. Timoty mali, e na njega fino obratiti pozornost, što i kako će on, vrijeme će pokazati, nadajmo se da imamo što čekati.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 09 avg 2016, 14:58

ElTigre9 je napisao/la:slika

Koliko su samo ljepsi ovi AON dresovi,nego oni sa Chevrolet logom... Ali jbg pare su pare.
imal jos slika? :)
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 09 avg 2016, 14:59

Long time no see. Pozdrav svima.

Kroz glavu mi prolazi nekoliko kombinacija za prvih XI i svakako da je sada Mourinho na slatkim mukama. Vidim da je Rooney kolektivno otpisan, čak i od strane njegovih najvjernijih navijača. Nažalost, izgleda da je dašak vremena u kojem je on bio za prvih XI već par godina iza nas. Također, volio bih da se Mou riješi Mate. Bilo bi dobro imati nekoga poput njega na klupi, ali volio bih zbog njega samoga da ode u neki malo slabiji klub i odradi još koju godinu na visokom nivou, jer svi znamo o kakvom je igraču riječ i nekako nam je prirastao srcu, iako, vjerovatno ne svojom krivicom, za United nije dao koliko je mogao.

Iznenađenje sezone po meni bi mogao biti Lingard. Ne zbog gola neki dan, nego mi se čini da je on upravo igrač po Joseovom ukusu. Agilan, puno radi za ekipu, kako naprijed, tako i nazad. Složio bih se sa Ferdinandovom analizom, mislim da Jesse ove sezone može na mala vrata ući u prvih XI i ostaviti dobar trag. Posebno mi se svidjelo tempiranje njegovih utrčavanja, traženje slobodnog prostora i školovan pristup ofanzivi. Očigledno inteligentan igrač, što je poprilično čudno s obzirom u kojoj državi je rođen, ali ako završnicu dovede na iole prihvatljiv nivo i ukoliko nam prvi izbor na desnom beku kroz veći dio sezone ostane Valencia, mislim da će Jesse imati prednost na desnom krilu. Valencia se poprilično popravio u ovim pripremnim utakmicama, dosta radi prema naprijed, a u nekoliko situacija se moglo vidjeti kako Jesse pri tim njegovim izletima pokriva prostor nazad. Mislim da čine poprilično dobar tandem po desnoj strani. Iako sam generalno više za to da u ekipi igra Darmian, nego Valencia, ipak mislim da bi nasmijani kapiten trebao dobiti prednost na početku sezone.
Što se Mkhitaryana tiče, nadam se da će on, uz rotaciju na poziciji desnog krila, dosta vremena provoditi na Wayneovom mjestu. Vjerovatno će mu trebati nekoliko kola da se navikne na novu ligu, da se malo i uigra, a nadam se da će se do tad Mou uvjeriti da Rooney nema mjesta u prvom timu. Ili, eventualno, da Rooney proigra, što je jako teško očekivati, ali to bi bio idealan scenarij.

Uglavnom, mislim da je ovo najjači tim koji u ovom trenutku možemo izvesti na teren:
---------------------- De Gea -----------------
--- Valencia - Smalling - Bailly - Shaw ---
------------- Schneiderlin - Pogba ----------
--- Lingard ---- Mkhitaryan --- Martial ---
------------------ Ibrahimović ---------------
a što se tiče klupe: Romero; Darmian - Jones - Blind - Rojo; Carrick - Herrera; Mata - Rooney - Young; Rashford
+ Fosu-Mensah, Fellaini i Depay. Mislim da u zadnjih 4-5 godina nismo imali kvalitetniji roster, a, u poređenju sa prethodne tri sezone, napokon imamo i trenera dosljednog ovog teškog zadatka.
Naravno, ima tu još raznih kombinacija za prvih XI, a poznavajući Joseovu ljubav prema formaciji 4-3-3, volio bih u nekim utakmicama vidjeti nešto poput ovoga:
---------------------- De Gea -----------------
--- Valencia - Smalling - Bailly - Shaw ---
------- Herrera - Schneiderlin - Pogba ----
------- Rashford - Ibrahimović - Martial --
ili eventualno Mkhitaryan/Lingard umjesto Rashforda.

Kombinacija je zaista mnogo i nakon završetka ove sage sa Pogbom, biće teško preživjeti ovih par dana do nedjelje i početka ove, kako je nazvaše, nove ere, ili još bolje nove-stare ere, ere uspjeha i trofeja (nadam se).

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 avg 2016, 15:07

PhoenixFire je napisao/la:Drago mi je zbog povratka Paula u United kako i svima vama, to ne treba posebno objašnjavati. Predstojeća sezona je zbilja u svakom pogledu krucijalna za ovaj nama drag klub. Ne treba sad posebno sanjariti, top 4 je cilj i zbilja mora se iduće godine igrati lp, to je neophodni uvjet. Nakon tri godine više manje ničeg, naravno za standarde ovog kluba, United je goropadno najavio svoj povratak u sferu u kojoj za sad orbititaju još valjda tri europska kluba. Klub koji ne igra ove sezone lp da ima ovak prijelazni rok i svu vrevu oko njega je u najmanju ruku impresivno. Možda su i neki sumnjali da to United može ali eto sada je razbijena svaka dubioza. Ovime je pokazano kako je velik klub kao finacijsko-marketinška organizacija. Sada predstoji da se to pretoči na teren. Kako? Zato je doveden Mourinho. Njemu se mora vjerovati. Nevažno da li mu vjerujem ja ili netko sa ovog foruma, mora mu vjerovati igrački kadar. Da li će se povezati sa ekipom i napraviti ratnike od njih i sistem koji melje, to predstoji da se vidi. Ako je tko sposoban da te stvari učini onda je to zasigurno Portugalac.
Mnogo je pitanja koja se trebaju riješiti. Zasad ipak imamo samo hrpu odličnih neukomponiranih imena od kojih je važno napraviti sustav koji funkcionira kao švicarski sat. Za mene je su neka imena sigurana: De Gea, Shaw, Smalling, Pogba, Ibrahimović, Martial...za ostalo je ne znam, svima visi upitnik nad glavom...počnimo od Erica, koji je enigma. Stoper koji je talentiran ali neprovjeren, kako će se razviti njegova saga, pitanje je. U konkureciji naših stoperskih aduta, predviđam mu mnogo minutaže pa eto neka se pokaže. Valencia/Darmian, bilo bi mnogo lakše kad bi se radilo o jednom igraču koji posjeduje kvalitete oba navedena imena. Uvrštavanjem bilo kojeg imena ima svojih notornih prednosti i mana, pa o tome neću. Vidim ovu poziciju kao problem koji će se trebati riješiti, nisam vjere da će ijedan od navedenih preživjeti do sljedeće sezone.

U sredini u kojoj je sada vođa Pogba (pusta je priča da on ima sada nešto za dokazati pa pobogu ne dolazi igrati u vezni red s Iniestom i Xavijem) treba njemu naći nekog iza leđa (valjda će proraditi Morgan) i rame uz rame (Herrera).

Krilne pozicije su zanimljive...i vrlo je važno stvoriti automatizam bekovske i krilne pozicije..prošle godine je Memphis izgledao jako dobro dok Shaw nije slomio nogu..Možda dolazak Jozea i povratak Shawa vrati i Memphisa na pravi kolosijek. Mladić talenta ima, nadam se da ćemo vidjeti barem 20-30% više ove sezone od njega.
Miki...što je tome čovjeku prirodna pozicija, krilo ili omc..nisam ga pratio u borrusiji pa eto ne znam. No, kad već nekog platiš 42 mil ne platiš da bi igrao van pozicije ili sjedio na klupi. Slična je priča i s Martialom. Naš najbolji igrač na terenu prošle godine, a još uvijek drifter. Gdje on igra, gdje će igrati..zadatak Moua je da nađe konačnu poziciju za spomenutog a da bilo kakav izlet van te pozicije bude izuzetak koji se rijetko događa a ne pravilo. Prijetnju za oba igrača vidim u Rooneyu. Koji polako postaje tabu. Prevelika legenda da bi se odbacio olako a usporedno gdje on može igrati kraj svih ovih imena. Gdje je on na terenu najbolji odnosno na kojoj poziciji na terenu je on najbolji od svih igrača Uniteda. Ako to Mou ne pronađe kapetan mora na klupu, ovo je timski sport, žrtva je neminovna, makar se ona zvala Wayne Rooney.
Rash, za njega ne brinem, on ionako nema godine da igra punu minutažu i dobiti će svoje vrijeme onako kako treba. Ne treba da momak izgori na seniorskoj razini pa da kao Owen "prekine" karijeru sa 25 godina.
LIngaard je igrač koji me zanima. Hoće li od njeg ispasti pristojan igrač. Momku ne fali mnogo ali nikom na ovom nivou ne fali mnogo, pa to su sve nijanse i zato je to profesionalizam a ne dvoranski termin. Okomitost i brzinu posjeduje. Disciplinu igre i poznavanje iste mora usavršiti, nadam se da će po Mouom i uspjeti.

O ovima o kojima nisam pisao, nemam ni što reći. Mata je romantičar, premak i senzibilan cvijet u Jozeovim vizijama. Ne vidim ga kao opciju koja može preživjeti narednu sezonu. Fellaini je zlo, korisno onda kada zamišljena taktika ne daje rezultat, poput pištolja pritisnutog o čelo kada opcija A - živjeti nije uspjela. Blind je polivalencija koja će biti korisna i itekako će se Daley ponovno naigrati. Momak je i lijep pa nije barem antipatičan ko Belgijac. U ostalima niti vidim niti hoću vidjeti neke kvalitete. Izuzev dva imena, Jones, koji je mogao tako mnogo a nije jer ga je nesretna kob u tome spriječila. Ne znam tko više vjeruje u to da on neće biti ozlijeđen. Timoty mali, e na njega fino obratiti pozornost, što i kako će on, vrijeme će pokazati, nadajmo se da imamo što čekati.
Odlican post ali se me itekako iznenadio. Ti navijas za United?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 09 avg 2016, 15:09

EPL je napisao/la:
ElTigre9 je napisao/la:slika

Koliko su samo ljepsi ovi AON dresovi,nego oni sa Chevrolet logom... Ali jbg pare su pare.
imal jos slika? :)
http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ign=ManUtd
;)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 avg 2016, 15:11

Valencia je napisao/la:Iz simpatizera Juventusa progovaraju emocije a ne realnost. Juve je ovim transferom dozivio poraz, isto kao MU kada je Ronaldo otisao u Real. Ronaldo je tada otisao u veci klub. Pogba je sada dosao u veci klub. To su cinjenice.
Po čemu je to Utd veći klub od Juventusa? Osim komercijalne vrijednosti, logično. U BPL i neki daleko manji klubovi od Juventusa imaju veće prihode. Al' evo pitam, zanimaju me te činjenice :)

Inače, odličan potez Utd. Bez obzira na visinu transfera. Ovo je ništa šta se može na Pogbi zaraditi marketingom.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 09 avg 2016, 15:12

Ljudi koji zazivaju Rashforda na krilu, možete li staviti i par rečenica logike koja stoji iza toga?

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 09 avg 2016, 15:22

Feldmarschall je napisao/la:Ljudi koji zazivaju Rashforda na krilu, možete li staviti i par rečenica logike koja stoji iza toga?
Ibrahimović je prošle sezone za PSG odigrao oko 50 utakmica. Misliš da će za United ove sezone odigrati manje? Osim u slučaju neke povrede, mislim da će on i ove sezone biti starter u 30-ak utakmica u prvenstvu. Gdje tu vidiš Rashforda? Naravno da je koristan i da će mijenjati Ibru sa klupe, ali pola sata po utakmici u prosjeku i nije baš dovoljno s obzirom na ono što je pokazao u drugom dijelu prošle sezone. Ima brzinu, prodornost, dribling, ključne stvari za jedno moderno krilo, a s obzirom da kod nas krila (posebno desno) dosta vremena ulaze u sredinu (prije Mata, a sada i Mkhitaryan i Lingard koliko vidim na ovim pripremnim utakmicama), mislim da može odigrati neku rolu kao Martial po lijevoj strani.

Naravno, stavljanje njega na desno krilo je samo jedna od kombinacija, ne ona najbolja, jer je on prije svega napadač. Ali svakako da može igrati i krilo po potrebi, prvenstveno jer mu treba minuta, a i nama fali probojnosti po desnoj strani.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 avg 2016, 15:24

Rash se samo moze razviti u vrhu napada, a ove sezone ce dobiti dovoljnu minutazu sto u kupovima sto kao alternativa Ibri u epl.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 09 avg 2016, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

PhoenixFire
Kontakt:

Post Postao/la PhoenixFire » 09 avg 2016, 15:25

L'Avvocato je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Iz simpatizera Juventusa progovaraju emocije a ne realnost. Juve je ovim transferom dozivio poraz, isto kao MU kada je Ronaldo otisao u Real. Ronaldo je tada otisao u veci klub. Pogba je sada dosao u veci klub. To su cinjenice.
Po čemu je to Utd veći klub od Juventusa? Osim komercijalne vrijednosti, logično. U BPL i neki daleko manji klubovi od Juventusa imaju veće prihode. Al' evo pitam, zanimaju me te činjenice :)

Inače, odličan potez Utd. Bez obzira na visinu transfera. Ovo je ništa šta se može na Pogbi zaraditi marketingom.
Ako ne zamjerate da se uključim u raspravu...odgovorio bih na postavljeno pitanje.

Po sportskim dostignućima teško je razlučiti. Koji su parametri? Broj osvojenih trofeja? Kontekst lige? Karizmatici koji su nosili dres? Društveni utisak (ali tu opet izlazimo iz sfere samog sporta). Dakle, zaključak je da objektivnog mjerila nema. Sve su to utisci koji su subjektivni. Ako se osporava kvaliteta serie a trenutno a time i direktno osvojeni naslovi Juvea, taj se prigovor može istaknuti i za epl 90-tih. Ako su neutralna pozorišta, poput eurotakmičenja
mjerilo, liverpool je veći klub od uniteda, united od juvea, porto od juvea...ali je li to ispravan zaključak...vjerojatno ne. Činjenica je da su oba kluba duboko usječeni u kulturi evropskog nogometa i čine neizbrisiv dio njegove povijesti.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 avg 2016, 15:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:

Kakva mašinerija :clap:
Ubit ce na dresovima! :mrgreen:

Junajted ce vratiti ove pare, taman da se Pogba ne pokaze kao igrac. Lik je marketinska bomba. :mrgreen:

Kada se sve sabere i oduzme, dobar potez uprave. Pokazali su da su mocni i da mogu kupovati najbolje. Iako ih nema u LP, doveli su najboljeg igraca iz najboljeg kluba Serie A. To je demonstracija moci!

Stvorila se podloga da se u narednoj sezoni dovede Grizman, Verati i jos neko veliko ime.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 avg 2016, 15:46

L'Avvocato je napisao/la:

Po NOVCU! To je najbitniji detalj.

E onda, imas tu jos citav niz detalja. MU zivi na ostavstini Fergusona koji je trenerska ikona. MU igra na Old Trafordu koji je hram fudbala. MU je globalno popularniji.

Na strani Juventusa su trenutno samo rezultati, koji se vec ove godine mogu promijeniti, jer MU ima finansijsku moc da ponovo zasjedne na tron. I to je izazov, doci u tim koji se treba IZBORITI za vrh. ITA liga je dosadna. Vec danas se Juventusu moze cestitati nova titula. Konkurencija je u kanalu. Neutralne zaljubljenike u fudbal uopste ne zanima Seria A, u poredjenju sa EPL i Primerom.

Bez jake Serie A nema ni jakog Juventusa.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 09 avg 2016, 15:49

United i Juventus su klubovi jednake, ogromne, veličine i samo je stvar subjektivnog utiska da li će neko reći da je jedan ili drugi veći.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 avg 2016, 16:17

Feldmarschall je napisao/la:Ljudi koji zazivaju Rashforda na krilu, možete li staviti i par rečenica logike koja stoji iza toga?
Nekad se mrsko I ponavljati ali je Rash I prije znao otici na krilo I odigrati dobro. Zna probiti po strani, brz je, odlican dribling I zna sa strane uci u 16 metara I napraviti pometnju a I dobro raditi s bekom. I ja bih ga radije gledao kao prvog napadaca ali to je mjesto rezervisano za Ibru a na krilu bih radije gledao Rasha nego Mikia kojem bih dao AMFa a Rooneya klupirao.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

PhoenixFire
Kontakt:

Post Postao/la PhoenixFire » 09 avg 2016, 16:19

Valencia ne možeš selektivno uzimati parametre koji tebi pašu.

Kazalo se da novac ulazi u sferu marketinga. Pitanje je se vodi isključivo oko toga tko je sportski jači. A tu ti ne možeš ništa odrediti onako od oka uzimajući mjerila koja ti odgovaraju. Tvojom logikom City je veći klub od jednog Milana.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 09 avg 2016, 16:36

Najveći gubitak Mančestera bi bio da Rašford i Martial stagniraju ili ne daj Bože propanu zbog matorog Ibrahimovića. Jest Ibra odigrao 50 utakmica prosle sezone, ali ja bi šansu u napadu davao i ovoj dvojici. Šteta je da Martial cijelu sezonu bude krilo, a da Rashford nikako i ne igra. Depaj bi mogao eksplodirat ove sezone, previše talenta ima da bi ga jedna loša sezona izbacila iz kolosjeka. Sad kad je već otpisan, mogao bi ponuditi najbolje od njega. Shaw se vraća, jedini igrač koji će vjerovatno biti WC od svih igrača iz odbrane. Mikhtaryan mora biti desetka, Rooney klupa ili napravit nekog CM igrača od njega da igra u paru sa Pogbom. Fellaini bi se isto mogao probudit, pokazao je Murinjo da mu vjeruje tako što ga nije izveo iz igre sad u nedjelju, nakon njegove greške. LvG ga nije nikad gotivio, Moyes ga je doveo u Mančester. Dakle, po mojoj procjeni...

De Gea
Valencia - Bailey - Smalling- Shaw
Fellaini - Pogba
Depay - Mikhtaryan - Martial
Ibrahimović

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 avg 2016, 16:39

Hvala na odgovorima :)

Znam i ja koji klub je finansijski jači i zbog čega. Ništa sporno tu nije.

Mislio sam na neke druge stvari i tu jednostavno ne možeš reći koji je klub veći.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 09 avg 2016, 16:44

Manchester United od Juventusa može biti samo veći marketinški brend i jeste, ali i to je jako uslovljeno onim što se desilo prije desetak godina, po svemu ostalom Juventus je veći klub gledajući sportske faktore.

Od igrača koji su igrali (Juve ima 8 Zlatnih lopti), po broju igrača koji su osvajali i igrali na Svjetskim prvenstvima, po broju nacionalnih titula, po broju internacionalnih titula (11>6), po kontinuitetu (UTD je godinama nakon Minhenske tragedije bio potpuno beznačajan klub). Juventus je bio prvi klub u Evropi koji je osvojio sve UEFA trofeja, a ''jedino'' su na strani Uniteda osvojene Lige prvaka, ali to je već neko Juventusovo prokletstvo finala (6 poraza) i jbg, ali isto tako treba reći da je Juventus uz Bayern jedini klub koji je u svakoj deceniji od sedamdesetih godina igrao bar jedno finale Lige prvaka.

Juventus je uvijek bio velikan, među najvećim, dok se za MUTD to i ne može baš reći i Juve je realno gledajući sportske faktore veći klub od Manchestera po gotovo svim parametrima, ali ko te danas pita kad se sve vrti oko love...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 avg 2016, 17:04

Sarajevo1946 je napisao/la: Juventus je uvijek bio velikan, među najvećim, dok se za MUTD to i ne može baš reći ...
Zar najbolji igraci svijeta kao sto su Pogba(ovdje su ga svrstali navijaci Juventusa) ne zele igrati u najvecim klubovima a nekim kao sto je MUTD ?
Nekako mi se ne slaze to ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.