Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 08 apr 2019, 20:15

tuzlak1987 je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la: Pa zato sto kada kupi to nije Bosna nego neki novi klub koji je to kupio.A Bosna ode u historiju.
Ljudi hoce zakon kojim ce "legalno"pogasiti klubove kada im zatreba.
Nije to Bosna koja zadrzava titulu nego bukvalno drugi klub koji sve titule racunajuci i tu evropsku, uz boje grb i historiju KUPUJE covjece boziji.
Sta ti je jesi ispo na glavu sa balkona yebem ti glavu retardiranu nije moguce da si toliko glup.
Kako je novi klub ako zadrzava sve rezultate iz proslosti? Kada ima istu godinu osnivanja, trofeje, grb. Nista ne gubi cime klub nije ugase vec nastavlja poslovati pod novim pravnim subjektom.
Koliko stvari u svijetu je kupljeno i mjenjalo vlasnike kupovinom brenda i dizanjem brenda pa nikom ne smeta. 90% brendova koje koristimo nisu u vlasnistvu osnivaca ali su zadrzali sve odlike.

Jedina stvar koja ce otici u historiju su dugovi. Ljudima koji navijaju za taj klub ostaju i trofeji i historij i grb i boje, sve ostaje isto ukljucujuci i godinu osnivanja i zabiljezene rezultate. To uopste nije situacija kao sa OKK Sloboda.

FK u BIH ce moci birati izmedju UG i SDD, ko se odluci za SDD vrsi se popis svega, revizija, imovina i onda dodjela dionica. Najmanja cijena dionice 10 KM.
Kada svaki klub sve do zadnje marke vrati poreznoj upravi neka tako urade!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 apr 2019, 20:17

SarajevoJeBordo je napisao/la: Kada svaki klub sve do zadnje marke vrati poreznoj upravi neka tako urade!
Porezna ce dobiti svaku marku svakako (bez kamata). Ako klub ostane UG vracati ce reprogram, ako ode u SDD dug ce se otkupiti i pretvoriti u dionice. S tim da ce prvo biti ponudjeno gradskim vlastima da ga uzmu i postanu vecinski vlasnici.

Sa klubovima koji su pred gasenjem kao sto je KK Bosna porez nece dobiti nikad jer se klub svakako gasi ovako za koju godinu ako se ne uvede zakon. Ako se uvede zakon kupuje se brend i prebacuje na novi pravni subjekt, a stari subjekt se gasi. Jer logicno ko je do sada zelio da potpise reprogram potpisao ga je. Ko ga nije potpisao, a ne zeli da krene kao novi pravni subjekt kupovinom brenda onda ce poreska dobiti svoje pare koje ce neko pretvoriti u dionice.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 apr 2019, 20:23

Cuj kako....Pa zato sto mu taj kvazi zakon omogucava da to neko kupi ko na hametovoj.
Omogucava mu da kupi sve zivo od grba historije boje godine osnivanja.To automatski nije isti klub nego kupili kontas....Eto sam je rekao,osniva se novi subjekat a stari gasi...Zapetljo se u vlastitim glupostima. :rol:
Covjek je puko ko fosna.Mrs ne citiraj me vise.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 apr 2019, 20:26

Manje više omogućiće klubovima da prođu što je Rangers prošao.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 apr 2019, 20:26

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj kako....Pa zato sto mu taj kvazi zakon omogucava da to neko kupi ko na hametovoj.
Omogucava mu da kupi sve zivo od grba historije boje godine osnivanja.To automatski nije isti klub nego kupili kontas....Eto sam je rekao,osniva se novi subjekat a stari gasi...Zapetljo se u vlastitim glupostima. :rol:
Znas sta je problem sto se ti nisi potrudio da procitas onih 20 stranica vec nesto bubas bez ikakve pripreme za to. :rol:

Bez ovog zakona klub se ne moze ugasiti vec zamrznuti rad. Sto vodi tome da Bosna ne bi imala pravo na historiju, trofeje i grb. Osnovala bi se OKK Bosna potpuno novi klub.
Ovako za navijace sve to ostaje ukljucujuci i ime, kupuje se brend na novi pravni subjekt. Navijacima ista ona Bosna samo olaksana bez dugova.

Samo sto ti to ne mozes da dokucis.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 apr 2019, 20:28

Historičar, lingvističar, političar mogao je biti on bilo šta
demagog, pravnik, psiholog mogao je biti on.

Solinaš.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 08 apr 2019, 20:29

SarajevoJeBordo je napisao/la: Kada svaki klub sve do zadnje marke vrati poreznoj upravi neka tako urade!
Porezna ce dobiti svaku marku svakako (bez kamata). Ako klub ostane UG vracati ce reprogram, ako ode u SDD dug ce se otkupiti i pretvoriti u dionice. S tim da ce prvo biti ponudjeno gradskim vlastima da ga uzmu i postanu vecinski vlasnici.

Sa klubovima koji su pred gasenjem kao sto je KK Bosna porez nece dobiti nikad jer se klub svakako gasi ovako za koju godinu ako se ne uvede zakon. Ako se uvede zakon kupuje se brend i prebacuje na novi pravni subjekt, a stari subjekt se gasi. Jer logicno ko je do sada zelio da potpise reprogram potpisao ga je. Ko ga nije potpisao, a ne zeli da krene kao novi pravni subjekt kupovinom brenda onda ce poreska dobiti svoje pare koje ce neko pretvoriti u dionice.
Ma to će FIFA i UEFA oboriti. Na papiru to izgleda logično, ali mislim da je nekvalitetno po sport. Kako će gradske vlasti koje se sastoje od POLITIČKIH stranaka biti dioničari kluba? Po meni je to miješanje politike u sport, i što su klubove pustošili razni klošari i mahalaši, sad će ih pustošiti vlast i politika. Jedan čovjek, privatnik, vlasnik je jedini izlaz za klubove.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 apr 2019, 20:31

Ili da članovi budu vlasnici. Bitno je da se već jednom zna ko pije ko plaća.

Solinaš pizdi na zakon zato što ga je SDP predložio. Da ga je predložila stranka pujde s beretkom bilo bi mu vrh.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 apr 2019, 20:33

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj kako....Pa zato sto mu taj kvazi zakon omogucava da to neko kupi ko na hametovoj.
Znas sta je problem sto se ti nisi potrudio da procitas onih 20 stranica vec nesto bubas bez ikakve pripreme za to. :rol:

Bez ovog zakona klub se ne moze ugasiti vec zamrznuti rad. Sto vodi tome da Bosna ne bi imala pravo na historiju, trofeje i grb. Osnovala bi se OKK Bosna potpuno novi klub.
Ovako za navijace sve to ostaje ukljucujuci i ime, kupuje se brend na novi pravni subjekt. Navijacima ista ona Bosna samo olaksana bez dugova.

Samo sto ti to ne mozes da dokucis.
tacno sada imas zakon koji omogucava da ga ugasis. Kljucna rijec.Novi pravni subjekt. ..
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 apr 2019, 20:39

Brcanskamalta je napisao/la: tacno sada imas zakon koji omogucava da ga ugasis. Kljucna rijec.Novi pravni subjekt. ..
Pa sta to ti ne smeta sto je po papirima trenutno svaki klub u BIH pokrenut na isti nacin 1997. ili kasnije?
Bitna tacka je historija.

Zakon je bas predlozen da se sprijeci gasenje, tacnije zamrzavanje.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 apr 2019, 20:44

Cuj kupis grb, ime, tradiciju, titule za 50 milja. Ali sve po zakonu jel te :rol:

Yebem ja ovakvo pravo ko ga ikad izmisli. Sud je da se laže a presuda je istina. Jest al u qurcu :rol:

Ali je po zakonu :urnebes:

Solinas pusti ba ovog kretena sta se natežeš s njim i nerviraš bezveze.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 apr 2019, 20:47

Evo i ovog strucnjaka. :rol:

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 apr 2019, 20:50

Stručnjak ima jedan pojam tebi stran a nazivaju ga etika.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 apr 2019, 20:51

Kakav je ovo raskol među Tuzlacima :o
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 08 apr 2019, 21:00

Penaltiky je napisao/la:Historičar, lingvističar, političar mogao je biti on bilo šta
demagog, pravnik, psiholog mogao je biti on.

Solinaš.
Nije bio on niti pravnik
Nije bio on niti historiĆar
Sve što je imao od oružja
To su srce, ruke i lopata
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 apr 2019, 21:13

sviunapad1010 je napisao/la:Cuj kupis grb, ime, tradiciju, titule za 50 milja. Ali sve po zakonu jel te :rol:

Yebem ja ovakvo pravo ko ga ikad izmisli. Sud je da se laže a presuda je istina. Jest al u qurcu :rol:

Ali je po zakonu :urnebes:

Solinas pusti ba ovog kretena sta se natežeš s njim i nerviraš bezveze.
Napravili zakon da sprijece gasenje a pazi sada potpuno novi subjekat osnujes od prezaduzenog "kupis"grb ime boje i hajmoo :rol:
Stari "subjekat"ode u historiju.Super zakon ocam uljepsali su nam rijec gasenje. :lol:
Ne znam ni ja sto se raspravljam da sdp hibridom.
Kada bi predlagali zakon da svaki clan mora popusiti Niksicu Tuzlak bi prvi stao u red.
Ovakav zakon moj caca da je predlozio pljunuo bi ga.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 apr 2019, 21:18

I'ts funny jer kukaju da zele privatizaciju 3 godine. Dodje covjek koji nesto radi za onu platu koju zaradi i predlozi ono sto traze, a oni dodju i pobune se. :rol:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 apr 2019, 21:18

Yebem ga ja jesi se dovezao tog zakona, ko da ce tebe ugasit. Kao da sada nemas mesetarenje po klubovima, yebe mi se ako se moze izvesti to da dobijes cist klub, samo nek izvode.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 08 apr 2019, 21:21

redbull93 je napisao/la:Yebem ga ja jesi se dovezao tog zakona, ko da ce tebe ugasit. Kao da sada nemas mesetarenje po klubovima, yebe mi se ako se moze izvesti to da dobijes cist klub, samo nek izvode.
Pa stas osnuju novi klub dadnu mu sve Celikovo a Celik papa.
Tebi ok :?: Super meni nije.A Jasmin je vec dva put pokusavao ugasiti Slobodu.Jednom Olimpic jednom Mramor.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 apr 2019, 21:23

Najveća im je greška što su propustili ugasiti OlimpikA
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.