Safet je uradio dobru stvar time, sto je htio "odbiti" Seferovica, kao i protiviti se takvom okupljanju. Savez je viz Safeta, tako da je covjek nemocan.
@Sapunaru
Gregory Sertic je SAM,citaj jos jednom SAM dosao u HR i posjetio celnike saveza i iskazao zelju da igra za Hrvatsku. Dok ove nase gownjare ni motkom ne mozes natjerati da dodju u BIH,jer sjede dupetom na dvije strane.
Ah ta nasa zla dijaspora, nikakve pomoci od njih, samo hoce da nas iskoriste, i ovo malo sirotinje sto imamo...
Pa sto mi nisi rekao prije, da je to Safetova taktika...

Znaci svaga njegova izjava, je duboka, namazana, prije nego sto da izjavu, Safet prvo pogleda unazad sta je se desilo, pa sagleda trenutnu situaciju i onda iz toga izvuce dugorocnu prognozu, tek onda da izjavu, koju ni najveci svjetski diplomati ne mogu dekodirati i objasniti sta je veliki Safet htio da kaze i kakve dugorocne efekte ta izjava ima!
Znaci ovako,
Kad je preuzeo trenersku poziciju, rekao je da poziv u reprezentaciju nece dobijati igraci iz 2. liga i nekih lijevih nacionalinih prvenstava! Sta je veliki Pape htio da kaze sa tim, ni dragi Bog jos uvijek nije skontao, uglavnom igraci koji igraju u gore navedenim ligama, cine jedan solidan broj u reprezentaciji otkako je Safet selektor!
Kad je izjavio, da je logicno da Seferovic igra za Svicarsku, on sa tom izjavom htio da ispravi gresku koji je napravio savez i da tom izjavom ubijedi Hicvelda, kako mi nismo zainteresovani za Harisa i da ga ovaj ne pozove u senorsku reprezentaciju! Iako je imao najbolje namjere Safet je se zajebao, jer kad je dao tu izjavu o logici, Harisu i Svicarskoj, nakon 20 dana Seferovic je zaigrao za Svicarsku!
Safet istu taktiku primjenjuje i za starijeg brata Hajrovica, kojeg nece da pozove da igra za BiH sve dok ne sredi papire. Na taj nacin, Safet hoce da odvrati pozornost Hicvelda od starijeg Hajrovica da ga ne pozove u A tim Svicarske, te da ga pozove i ukrade za BiH kad se Svicarci budu najmanje nadali tome, za sada mu ta taktika uspjeva, a da li ce uspjeti do kraja, vrijeme ce pokazati! Samo bi Safet trebao da obrati paznju na jednu stvar, posto konstantno spominje da Izet nema nase papire, a dok njegov mladji brat je potvrdio da ima bh. pasos (nesto ne mogu da povjerujem, da je otac izvadio pasos mladjem, a nije starijem bratu), Safet da pripazi, da ga Svicarci ne skontaju, da ih pokusava zajebati, pa da nam ukradu Izeta!
Kad je Papetu postavljeno pitanje, da li je gledao utakmicu 1/8 LP izmedju Salkea i Galate, u kojoj je Kolasinac stavio Drogbu u dzep, Safet je hladno odgovorio, da je gledao utakmicu Barselona - Milan sa kojom je zbunio sve ljude u BiH. Medjutim, malo ko zna Joakim Lev, svako jutro cita Avaz, i da je Safet tom izjavom htio da zezne i Leva i Njemacku, i da im na taj nacin kaze, kako BiH nije zainteresovana za Kolasinca, te da se Njemci malo opuste oko toga svega, te kad se Njemci budu najmanje nadali, mi cemo njima ukrasti Kolasinca! Za sad ova taktika uspjeva...
Zadnji u nizu maestralnih diplomatskih poteza Safeta je, kad je cuo ce Stimac pozvati Alena protiv Skotske, odreagovao, da je logicno da Alen igra za Hrvatsku! Malo je ko od javnosti u BiH, procitao ti Safetovu izjavu izmedju redova, sa kojom on hoce naivni NS Hrvatske prevari, tek kad se Hrvati budu najmanje nadali, Alen ce zaigrati za nas....
Sad sve Safetove izjave imaju smisla, narocito oko potencijalnih reprezentativaca! Ja sam cijelo vrijeme bio ljut na Safeta sto daje takve izjave oko potencijalnih reprezentativaca, medjutim tek sam sad shvatio da te izjave sadrze tkz. subliminal message, i da malo ko moze da shvati sta je Safet htio da kaze, kad je rekao da je logicno da Seferovic igra za Svicarsku!
Safete, samo nastavi sa tom taktikom i nas uspjeh je zagarantovan!
Nemoj da te pokoleba sto smo izgubili Seferovica, (iako nam 3. napadac treba za lijeka u reprezentaciji i sto nas samo dragi Bog cuva sto Dzeko i Vedo nemaju problema sa povredama), treci napadac ako zafali, tu je Ibricic, a ne zaboravi i svog pulena Avdiju, kojeg je Hajduk zacijenio na 1,5 miliona eura!
Samo naprijed, buducnost je sigurna!