Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

denimen99
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la denimen99 » 20 okt 2022, 16:19

Ipak mislim da su Srbi 21. stoljeća prevelike pizde da bi išli u osvajačke pohode, sve su to pušači nargila na tastaturama kao i kod nas. (moje mišljenje)
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 okt 2022, 16:41

Ja bih volio da mi imamo nekog svog Milanovica ili Orbana koji ce na prvo mjesto stavljati svoj narod, pa onda tek interese EU, Rusije, Amerike ili nekog cetvrtog. Naveo sam ovu dvojicu jer su nam geografski najblizi, ali ima jos slicnih primjera.

Umjesto toga, mi u RS, imamo Dodika koji bi prodao svoju drzavu da bi se slizao sa Putinom i Rusima.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 okt 2022, 16:44

dscile je napisao/la:
20 okt 2022, 16:41
Ja bih volio da mi imamo nekog svog Milanovica ili Orbana koji ce na prvo mjesto stavljati svoj narod, pa onda tek interese EU, Rusije, Amerike ili nekog cetvrtog. Naveo sam ovu dvojicu jer su nam geografski najblizi, ali ima jos slicnih primjera.

Umjesto toga, mi u RS, imamo Dodika koji bi prodao svoju drzavu da bi se slizao sa Putinom i Rusima.
hahahaha

U RS imaš lošu kopiju Orbana. I jedan i drugi bi prodali i svoj i sve ostale narode samo za vlastitu korist, što i čine.

E čuj Orban radi nešto za svoj narod. Nisam čuo veću glupost na ovom forumu dugo, a konkurencija je žestoka.

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 20 okt 2022, 16:57

Kao i da bilo koji politicar moze raditi nesto za svoj narod...
" "!
1926

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 20 okt 2022, 17:55

Cuj Orban :urnebes:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 20 okt 2022, 18:20

Rosicky je napisao/la:
20 okt 2022, 13:07
Milanović proruski nastrojen jer nece da mala i vojno slaba država bude predvodnik u obuci ukrajinske vojske plus šalje svojih 14 helikoptera..

Onda su i francuzi, španjolci, talijani isti iako su 40x vojno jači
Garant mu ni ovo nije prorusko
Rat traje, 21. travnja: "Ne dam se uvući u tu priču. Netko će morati sutra položiti račune, tko je odgovoran za ovoliko smrti u Ukrajini. Jesu li krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?"

Rat i dalje, traje, Ukrajina se brani, 10. lipnja, Zoran Milanović: "Ruska čizma tamo gdje dođe ne odlazi. Neće ih nitko potjerati. To je moćna vojna sila."

Rat traje, predsjednik Milanović u razgovoru o filmu u pulskoj Areni, srpanj: „U Kumu je bilo više krvi nego u Donbasu…“

Rat i dalje traje, 1. rujna, koji tjedan pred ukrajinsku protuofenzivu, Zoran Milanović: "Trenutno gledamo kako Rusija brutalno komada Ukrajinu s jako malim brojem vojnika.“
I cijeli taj narativ “Rusi su prejaki i nemoj da ih diramo”.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 okt 2022, 18:29

dscile je napisao/la:

Imaš Orbana u RS-u uvidu Dodika, ista matrica, samo reda gluposti, fašizam i slično. Nama ne trebaju takve budale već školovani političari, koji će znati narodu objasniti šta je dobro i raditi u tom interesu. A interes cijelog naroda na ovima prostorima je EU i NATO.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 okt 2022, 18:32

Kakav Orban pa taj jos 2011. Madjarsku umal doveo na prosjacki stap, a onda je zemlja godinu poslije bila na korak do recesije. Tri godine ranije, da bi sprijecila bankrot, Madjarska je uzela ogroman kredit od MMF-a, nakon kojeg se dali na zive muke zbog visokih kamata. Od Orbana je kasnije trazeno da povuce zakon o ogranicavanju nezavisnosti Centralne banke. Maestralni potezi ekonomske politike. :lol:

Onda situacija sa EU Komisijom ove godine koja trazi da se Madjarima zamrzne cak 7,5 milijardi eura prije svega zbog korupcije te nepostivanja vladavine prava. Prema njemackim izvorima, Orban je izmedju ostalog dodjeljivao tendere bliskim osoba. Covjek je promasaj, propali autokrat koji kontrira onima od kojih trazi i dobiva pomoc.

Lopov kao i ovaj laktaski medjed.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 20 okt 2022, 20:43

Ne mogu da vjerujem da Orbana neko spominje u bilo kojem kontekstu kao ozbiljnog čovjeka. On kad uspije pripojit Madarskoj svetu Madarsku zemlju što bi komšije rekle Vojvodinu onda može biti relevantan. Dotle je štakor mali koji može lajat i kad dobije po ušima u rupu se uvuče.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 okt 2022, 21:03

Nije problem u tome sto su Milanovic, Orban i Dodik ruski debili, problem je sto Amerika i EU namjerno pustaju njih da rade sta zele i jos ih finansiraju dodatno.
Eto njima prolazi ovo u BiH sto rade uz podrsku Amerike i EU jer su oni i ovakvi bolji njima od muslimana.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 okt 2022, 21:10

tuzlak1987 je napisao/la:
20 okt 2022, 21:03
Nije problem u tome sto su Milanovic, Orban i Dodik ruski debili, problem je sto Amerika i EU namjerno pustaju njih da rade sta zele i jos ih finansiraju dodatno.
Eto njima prolazi ovo u BiH sto rade uz podrsku Amerike i EU jer su oni i ovakvi bolji njima od muslimana.
Sam kažeš još ih oni finansiraju, ali pitanje je do kad. Do kada će uh finansirati i puštati da svoje zemlje vuku u što veći bankrot i što veću zavisnost od EU sredstava. Ne moram ti govoriti šta će uzimati kada jednog dana ne mognemo vraćati kredite i ta finansijska sredstva koja su oni davali nabrojanim političarima.
Nema džabe ni kod babe

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 20 okt 2022, 21:20

Da postoji mehanizam da se neka drzava izbaci iz EU, Madjarska bi prije 6 mjeseci bila bivsa. To su mnogi otvoreno govorili u EU
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 okt 2022, 21:57

FoSte95 je napisao/la:
20 okt 2022, 16:14
Rosicky je napisao/la:
20 okt 2022, 15:11
FoSte95 je napisao/la:
20 okt 2022, 14:10

A da Hrvati nikada nisu znali izabrati povjedničku stranu u ratu, uvijek su bili na strani poraženih
Pa Hrvatska je jasno izabrala stranu u ovom ratu pogotovo Plenković koji je bio u ukrajinskom parlamentu i držao govore itd itd.

Stvar o kojoj govori Milanovic je zdravorazumska stvar samo to naš narod koji je protektorat ne razumije jer je protektoratu sve za ili protiv.

Države koje su se javile da mogu to obavljati su poljska,njemacka,belgija
,nizozemska,slovačka i hrvatska..s tim da samo u slovačkoj i poljskoj nema problema u vezi te odluke a sasvim je jasno i zašto.

Države kao Hrvatska su u stanju ponuditi inteligenciju ali sve ostalo što vlada RH želi je jednostavno previše jer znači aktiviranje max kapaciteta.

Pitanje koje on postavlja je ustvari prebacivanje loptice NATOu a to je šta HR dobija s tim jer ce ogromne milijune ulupati u obuku strane vojske koja nije članica NATOa plus donirati 14 vojnih helikoptera cija je vrijednost vrtoglava.
Pa na primjer dobiće to da će jedan autokrata, imperijalista biti poražen i da neće više on biti opasnost po evropski kontinent. Ja msm da je to sasvim dovoljna cijena da ne misliš hoće li sa sada budali dići pa da krene u osvajački rat.
Na stranu to što će pobjedom Rusije i srpski nacionslisti dobiti krila i zaželjeti opet trobojku vidjeti više Knina. Onda nemojte plakati, tada će biti kasno.....
Znači jedna Hrvatska se treba bacit na prosjački štap da bi jedan autokrata bio poražen dok druge velesile koje imaju 10x veće interese osim morala da se Putin skine ne moraju ?

Ne mislim na SAD i VB nego na ostale države poput francuske,italije,španjolske...

Meni je to rezoniranje da biraš između svoje propasti i tuđeg napretka ono..ajmo svi prodat sve što imamo i uselit unutra ukrajince

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 okt 2022, 23:14

Pa imamo mi 3 Orbana. Taj idiot se odrzava na vlasti na racun populizma i hibridne diktature. Se.re svako malo po EU, a kad su mu ovi zaprijetili zamrzavanjem fondova zbog ludila koje sprovodi u Madjarskoj odmah je krenulo kmecanje jer je svjestan da bi bez EU bankrotirao u vrlo kratkom roku.

Milanovic je s druge strane egoisticni idiot koji bi sve dao da ima Vucicevu moc al je za razliku od AVa intelektualno potkapacitiran. Plenkovic kakav god bio je pojam za Milanovica.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 21 okt 2022, 09:09

Hoće li ovo her šmit predati vojnu imovinu ruskom igraču?

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 21 okt 2022, 11:39

Nas u BiH vode ljudi koji ne znaju 30% znacenja izraza kojima se koriste pred narodom i medijima a da imaju strategiju i plan za glad, rat, neimastinu, koronu, zenljotres i sl.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 okt 2022, 11:56

Unofficialpage je napisao/la:
20 okt 2022, 18:29
dscile je napisao/la:

Imaš Orbana u RS-u uvidu Dodika, ista matrica, samo reda gluposti, fašizam i slično. Nama ne trebaju takve budale već školovani političari, koji će znati narodu objasniti šta je dobro i raditi u tom interesu. A interes cijelog naroda na ovima prostorima je EU i NATO.
Pravi problem je što postoje ovakvi ljudi koji priželjkuju nekog Orbana na vlasti. To je pravi razlog zbog kojeg mi ne možemo ići naprijed. Dovoljno je da pričaš nacionalističku desničarsku retoriku i dobar si šta god radio. Za kolegu koji mozda do danas nije shvatio šta je nacionalizam, on je upravo to: gurati interes svog naroda gledajući usku sliku ko ograničeni konj u kočiji, a ostali nek crknu - mi smo najbolji, najvažniji, jedini sami u svemiru...

to tako ne ide, pokazalo se davno, već 1945.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 21 okt 2022, 12:17

dscile je napisao/la:

Blago nama ako nam je interes NATO i raspala EU. :crazy:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 okt 2022, 12:23

Gunner4 je napisao/la:
21 okt 2022, 12:17
dscile je napisao/la:

Blago nama ako nam je interes NATO i raspala EU. :crazy:
Interes nam je da ne bude opet sranja.
U tom kontekstu su nam interes i NATO i EU.

Šta je alternativa?
Koševo Zapad

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 okt 2022, 12:42

Ako je raspala sto ti onda pola drzave, nebitno koje nacionalnosti, cupa i nogama i rukama da ode u zemlje te EU? Tacno dijagnoza.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.