Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Asteriks » 16 jul 2016, 22:24

[youtube][/youtube]
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 16 jul 2016, 22:31

Gospodin @Asteriks :salut:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 jul 2016, 22:46

slika
slika
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 16 jul 2016, 23:28

Format je napisao/la:Dobili smo puno sa Mikhtaryanom na brzini na protiku lopte vrati se na centar uzme loptu ima viziju pravi igrac.

Shaw ce biti veliko pojacanje,ne boji se,hrabar decko stvarno,poslije onoga ostat ovako jak,svaka mu cast

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Koji levati su oni iz Borussije. Onakvog igrača pustiti tek tako.

A za Shawa je Mou rekao da se vratio ne samo fizički već i psihički. Samo će morati njegov partner na lijevom krilu igrati bolje/drugačije nego Memphis danas. Nije mi ok nikako ono gužvanje njihovo na liniji bilo.

Mou je u post-match izjavi pohvalio sve momke. Axelom Tuanzebe-om je naročito zadovoljan kao i Andreasom Pereirom. Ja sam pravo sretan zbog Andreasa, taj momak je među talentiranijim igračima svoje generacije i cjenili bi ga otočki mediji na desetine miliona da igra negdje van otoka.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 16 jul 2016, 23:58

Septerra je napisao/la:Koji levati su oni iz Borussije. Onakvog igrača pustiti tek tako.
Da, to su bas idioti. Zasto ga nisu jos ovu sezonu ostavili pa da iduce bude jagma za njega ko ce ga bez odstete pridobiti.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 17 jul 2016, 00:01

Miki je imao još godinu ugovora, a i želio je ići. Ono što je sada najvažnije je da će izgleda bit pravo pojačanje.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 17 jul 2016, 00:06

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Septerra je napisao/la:Koji levati su oni iz Borussije. Onakvog igrača pustiti tek tako.
Da, to su bas idioti. Zasto ga nisu jos ovu sezonu ostavili pa da iduce bude jagma za njega ko ce ga bez odstete pridobiti.
Nije da mu nisu mogli produziti ugovor. Na osnovu prosle sezonu su mu trebali ponuditi vrhunske uslove ali jok, ostanu bez 2 najvaznija igraca. To je do njihove uprave. Da je uprava Uniteda uradila istu stvar pocastio bi ih istim epitetom.

Mikija cekamo svi na djelu kad se zakuhta otocka grind masina ali po ovom danas pokazanom bice nam od ogromne koristi, kao sto bi bio i svakom klubu.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 17 jul 2016, 00:24

On i Raiola su zeljeli ovi izazov.
Da mu je produzen ugovor po nekim nenormalnim uvjetima onda bi vjerovatno Reus bio nezadovoljan (a Reus je daleko lojalniji i vazniji za BvB) a i uprkos tome bi nakon iduce sezone morali traziti zamjenu jer bi Miki najkasnije iduce otisao..

Why so serious?!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 17 jul 2016, 01:31

ne_znam_ko_sam je napisao/la:On i Raiola su zeljeli ovi izazov.
Da mu je produzen ugovor po nekim nenormalnim uvjetima onda bi vjerovatno Reus bio nezadovoljan (a Reus je daleko lojalniji i vazniji za BvB) a i uprkos tome bi nakon iduce sezone morali traziti zamjenu jer bi Miki najkasnije iduce otisao..
Dobro, pusti sad Mikija. Je l' se Pogba spakovao?
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 17 jul 2016, 08:24

Nitro je napisao/la:
Jest, dolazi na pripreme Juventusa i na potpisivanje novog ugovora :kafa:
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 17 jul 2016, 17:36

slika
:kafa:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 17 jul 2016, 20:59

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Nemoj tako, baš im se isplatilo sa Lewandowskim kojeg su zadržali u posljednjoj godini ugovora i osvojili...penis, da ne pričam da su morali dobro platiti njegove adekvatne zamjene Adriana Ramosa i Ciru Immbecillea.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 jul 2016, 08:47

slika

Kakav god bio ludjak, slican fali trenutnoj ekipi.

Ovo danas sve neka sminka. Fella ima slifa al nema tehnike. :lol:

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 18 jul 2016, 09:19

Policeman je napisao/la:slika
Kada Ibro krene prodavati dresove i Miki armencima.. ode ovo preko 3 mil :)
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 jul 2016, 20:12

EPL je napisao/la:
Policeman je napisao/la:slika
Kada Ibro krene prodavati dresove i Miki armencima.. ode ovo preko 3 mil :)
slika
Bastian :opaopa:

Ibru vec vidim na prvom iduce g. :rol:
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 19 jul 2016, 10:02

Nitro je napisao/la:
Svaka roba ima svoju cijenu i svoga kupca. Ocekivati je da ce Juve da proda Pogbu ukoliko dodje odgovarajuca ponuda. Od ljubavi se ne zivi ;)

Why so serious?!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 jul 2016, 11:56

slika

Ibre vjerovatno nema na turneji, tek kad se ekipa vrati u Englesku.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 jul 2016, 12:32

Vazno je resetovati ekipu te lagano utkati takticke finese.

Jozo ce sigurno dosta vremena posvetiti defanzivi, prije svega odbrani prekida jer tu smo bili katastrofalni bez ikakve orijentacije.

Sa dva prava stopera ce dobiti na skok igri i cvrstini. Znamo da se u zadnje vrijeme uvukla navika bespotrebnog izletanja Blinda, a takodjer i bekova koji praveci presing dovode vl odbranu u losu poziciju.

Prema naprijed vise direktnosti, prije svega u zavrsnoj trecini a da bi to mogli potrebno je dosta kvalitetne kretnje bez lopte, ukratko bolje otvaranje.

Ovu turneju prije svega vidim kao jacanje fizicke spreme a znamo da se X puta prosle sezone desavao taj pad oko 70. min.

Bastian u ovom stanju uopce nije potreban bez obzira na tehnicke kvalitete, plus sada ima produzen odmor zbog Eura i Ane :), pa mozemo ocekivati katastrofalno stanje.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 19 jul 2016, 13:32

Mourinhov zadatak je naći odgovore na tri usko vezana pitanja.

1. Strateško. Kakav fudbal želi, može i hoće ponuditi njegova ekipa? Nakon više od decenije u elitnom fudbalu većina ima predstavu šta JM donosi sa sobom. Pitanje strategije je kod njega isključivo pitanje rizika. Njegov Real Madrid je u dvije od tri sezone ostavio Barcelonu iza sebe po broju postignutih golova. Chelsea u prvom mandatu je igrao ne nužno lijepo, ali izuzetno agresivno, čak i u drugom su imali nekih fluidnih momenata. Znači da može. U tu svrhu mora iskristalizirati mehanizme u igri. Odakle i kada počinje presing, koliko visoko izlazi zadnja linija, kada se prelazi u duboku odbranu, da li se prekidi brane na čovjeka ili zonski, s koliko igrača se izlazi u kontranapad, ko šta radi i gdje se pozicionira u toku pozicionog napada, ko ima slobodu kretanja, a ko fiksno drži poziciju u tom slučaju i služi za povratni pas i okretanje strane itd. Problem dolaska s loptom do gola, pogotovo na postavljenog protivnika je mjesto gdje je u prošlosti padao na ispitu. Dovođenje Mikija i Ibrahimovića, uz Martiala znači da ima moćne igrače u igri 1 na 1, valja naći način kako ih staviti u situaciju da pokažu od čega su napravljeni. To je zadatak za trenera kojeg mnogi vide (po)najboljim na svijetu još uvijek. Nije problem jedna, dvije ili pet bunker utakmica, igrao ih je i Alex. Problem je postojanje ili nepostojanje jasne strategije šta se želi odigrati ne u 90 minuta, nego u sezoni pa i duže.

2. Kadrovsko. Mourinho puno troši, ali i donosi jasne rezultate. Valja pogledati Chelsea, Inter, RM i opet Chelsea, uporediti ekipe prije i poslije njega. S Mourinhom tim ima jasan kurs. Njegov problem je što se još nije zadužao duže od jednog ugovora u bilo kojoj ekipi pa su plodove ubirali drugi treneri. Unitedu trenutno treba mišića kroz kompletan kostur tima, ali još važnije, da se digne nivo sirovog kvaliteta u ekipi. Od zvijezde tima, do zadnjeg igrača na klupi. Taj proces ne traje jedan prelazni rok, nego dvije-tri godine i treba biti strpljiv i vidjeti gdje će otići. Da li će doći Pogba, Fabregas, Kroos ili neko deseto ime je sasvim nebitno ako zadovoljava stavku 1 i doveden je radi potreba tima i igre. 20, 50 ili 150 miliona, također nebitno, ne ide iz vlastitog džepa i nije ništa u usporedbi sa onim šta može kvalitetno pojačanje donijeti.
Jedini instant odgovor koji Mourinho mora naći je šta s Rooneyem. Trenutne partije su na nivou Kine ili MLS-a, nikako Premiershipa i ekipe koja ovim projektom puca na trofej i skorašnju trku za LP. Rooney je daleko od savršene (najavljivane) desetke i modernih zahtjeva koje ta pozicija traži. Obzirom da je Ibra siguran napadač, a Miki puno bolje razumije ulogu iza, Rooney bi mogao naići na ograničenu minutažu. Valjda najbolje rješenje uzevši u obzir statut koji ima u klubu. Prodati ga nekom fudbalski relevantnom je nemoguće obzirom na primanja.

3. Taktičko. Ono što ide od utakmice do utakmice, prilagodbe, rješenja i instant rezultati. Sa kvalitetno spremljenom stavkom 1 Mourinho je ovdje riba u vodi. Čitanje protivnika, navođenje da igra tamo gdje želi i kada želi, eksploatisanje nedostataka, ovdje je vjerovatno broj 1 u svijetu. Stavka koja do izražaja dolazi u većim utakmicama jer će i protivnik htjeti igrati i napasti. Situacija u ligi je takva da će svako drugo kolo donositi ovakav meč, a time će i Unitedove šanse rasti obzirom na afinitete trenera. Liga počinje za 25 dana, neki odgovori će se morati tražiti u hodu. Vizija je jedino što je bitno.

Pozdrav forumu.

pletto
Kontakt:

Post Postao/la pletto » 20 jul 2016, 08:21

Feldmarschall je napisao/la:Mourinhov zadatak je naći odgovore na tri usko vezana pitanja.

1. Strateško. Kakav fudbal želi, može i hoće ponuditi njegova ekipa? Nakon više od decenije u elitnom fudbalu većina ima predstavu šta JM donosi sa sobom. Pitanje strategije je kod njega isključivo pitanje rizika. Njegov Real Madrid je u dvije od tri sezone ostavio Barcelonu iza sebe po broju postignutih golova. Chelsea u prvom mandatu je igrao ne nužno lijepo, ali izuzetno agresivno, čak i u drugom su imali nekih fluidnih momenata. Znači da može. U tu svrhu mora iskristalizirati mehanizme u igri. Odakle i kada počinje presing, koliko visoko izlazi zadnja linija, kada se prelazi u duboku odbranu, da li se prekidi brane na čovjeka ili zonski, s koliko igrača se izlazi u kontranapad, ko šta radi i gdje se pozicionira u toku pozicionog napada, ko ima slobodu kretanja, a ko fiksno drži poziciju u tom slučaju i služi za povratni pas i okretanje strane itd. Problem dolaska s loptom do gola, pogotovo na postavljenog protivnika je mjesto gdje je u prošlosti padao na ispitu. Dovođenje Mikija i Ibrahimovića, uz Martiala znači da ima moćne igrače u igri 1 na 1, valja naći način kako ih staviti u situaciju da pokažu od čega su napravljeni. To je zadatak za trenera kojeg mnogi vide (po)najboljim na svijetu još uvijek. Nije problem jedna, dvije ili pet bunker utakmica, igrao ih je i Alex. Problem je postojanje ili nepostojanje jasne strategije šta se želi odigrati ne u 90 minuta, nego u sezoni pa i duže.

2. Kadrovsko. Mourinho puno troši, ali i donosi jasne rezultate. Valja pogledati Chelsea, Inter, RM i opet Chelsea, uporediti ekipe prije i poslije njega. S Mourinhom tim ima jasan kurs. Njegov problem je što se još nije zadužao duže od jednog ugovora u bilo kojoj ekipi pa su plodove ubirali drugi treneri. Unitedu trenutno treba mišića kroz kompletan kostur tima, ali još važnije, da se digne nivo sirovog kvaliteta u ekipi. Od zvijezde tima, do zadnjeg igrača na klupi. Taj proces ne traje jedan prelazni rok, nego dvije-tri godine i treba biti strpljiv i vidjeti gdje će otići. Da li će doći Pogba, Fabregas, Kroos ili neko deseto ime je sasvim nebitno ako zadovoljava stavku 1 i doveden je radi potreba tima i igre. 20, 50 ili 150 miliona, također nebitno, ne ide iz vlastitog džepa i nije ništa u usporedbi sa onim šta može kvalitetno pojačanje donijeti.
Jedini instant odgovor koji Mourinho mora naći je šta s Rooneyem. Trenutne partije su na nivou Kine ili MLS-a, nikako Premiershipa i ekipe koja ovim projektom puca na trofej i skorašnju trku za LP. Rooney je daleko od savršene (najavljivane) desetke i modernih zahtjeva koje ta pozicija traži. Obzirom da je Ibra siguran napadač, a Miki puno bolje razumije ulogu iza, Rooney bi mogao naići na ograničenu minutažu. Valjda najbolje rješenje uzevši u obzir statut koji ima u klubu. Prodati ga nekom fudbalski relevantnom je nemoguće obzirom na primanja.

3. Taktičko. Ono što ide od utakmice do utakmice, prilagodbe, rješenja i instant rezultati. Sa kvalitetno spremljenom stavkom 1 Mourinho je ovdje riba u vodi. Čitanje protivnika, navođenje da igra tamo gdje želi i kada želi, eksploatisanje nedostataka, ovdje je vjerovatno broj 1 u svijetu. Stavka koja do izražaja dolazi u većim utakmicama jer će i protivnik htjeti igrati i napasti. Situacija u ligi je takva da će svako drugo kolo donositi ovakav meč, a time će i Unitedove šanse rasti obzirom na afinitete trenera. Liga počinje za 25 dana, neki odgovori će se morati tražiti u hodu. Vizija je jedino što je bitno.

Pozdrav forumu.
Ovakvi postovi podizu kvalitet foruma. Svaka rijec na svome mjestu.

JM je trener koji znas sta hoce i koji ima jasan cilj i jasan put kako doci do toga.
:clap: :clap: :clap:

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.