FK Radnički Lukavac
-
- Kontakt:
Re: FK Radnički Lukavac
Tesko ce biti do samog kraja, dal ce nas Bosna opet kostati ispadanja iz lige kao i prije nekoliko godina, mozda imamo srecu sto nam opet narednu utakmicu Branitelj dolazi, a tu su i kuci utakmice sa Jedinstvom, Slogom, idemo autsajderu Podgrmeču, dolazi nam Gracanica, imamo zadnju utakmicu ako zafali i u Banovicima, ali u Radnickom treba sve iz temelja mijenjati...
Eh kad se sjetim onog gostovanja u Mramoru, to su bila vremena
ali nećemo cvajtu

Niko kao Radnički Soda!!!!!!
Pa dobro je taj igrac i rekao o ispadanju,nema sanse da se ispadne iz ove lige ljudi,valjda to vidite kroz ove godine sta je cilj ovom gradu,upravi.. ovo je nas plafon da igramo...premier ligu sa ovom upravom trenutno mozemo samo sanjati,ali sa njima ispadati iz ove ne dolazi u obzir kolko god ova liga bila skupa..jel stvarno mislite da one godine sa vitezom da mi nismo mogli umjesto njih uci? itekako smo mogli samo iz nasih prostorija je doslo da se premier liga ne igra (iz razloga poznatim svakom iole ko prati lukavacki fudbal)..dolazili smo u situacije i da smo u vrhu skoro pa premier liga,pa u situacije da smo ni tamo ni 'vamo,sredina.. bilo je situacija i kad se bori za opstanak(trenutno).. jednostavno igraju se po ovoj ligi 

-
- Kontakt:
Jel sad ispadaju 3 ekipe jer takodje iz PL ispadaju 3 iz Federacije tako je trenutno stanje na tabeli, ulazi jedna ekipa iz Drugih liga jer ce tamo igrati Play Off...
Ako 3 ispadaju onda sigurno ostajemo, al trenutno ispada 5 koliko ja znam, iz drugih liga ulaze 2 valjda..
Sad zavisimo od Borca i Slavije.ako jedna od te dvije ekipe ispadne iz PL onda iz nase lige ispadaju 4 ekipe. a ako se spase obje onda ispada 5 i tu smo vec ozbiljni kandidati za ispadanje ,uz jedinstvo. koliko vidim NT se cupa i sa njima cemo se tesko borit.samolukavac je napisao/la:Jel sad ispadaju 3 ekipe jer takodje iz PL ispadaju 3 iz Federacije tako je trenutno stanje na tabeli, ulazi jedna ekipa iz Drugih liga jer ce tamo igrati Play Off...
Svaka mu cast ko nam je sastavio ovaj tim

Iraola je napisao/la:Ako 3 ispadaju onda sigurno ostajemo, al trenutno ispada 5 koliko ja znam, iz drugih liga ulaze 2 valjda..
Ako iz Premijer ispadnu 3 iz RS-a,onda ispadaju 4 iz nase,,,,ako se Borac izvuce i Slavija ostane, onda 5 komada ispada.Samo molit boga da tri ispanu iz RS-a....Borac ili Slavija.....evo i N.Travnik nas stize,,,,,bice borba izmedju nas,Jedinstva,N.Travnika i mozda Gorazda. Valja kupit u Sanskom Mostu,ako nebudu igrali za Jedinstvo.
-
- Kontakt:
Kako 4, zar nije 3 iz PL i jedan iz Drugih liga popune ta 4 mjesta, znaci 3 zadnja i prvak to su slobodna 4 mjesta...
e jbg jarane. evo godinu se prica da 2 ulaze iz drugih liga + barem tri sto ispadaju iz PL - nas prvak sto ulazi i dolazimo do ta famozna 4 kandidata za ispadanje. 3 ispadaju jedino ako ispadnu 4 iz RS-a, ili ako 3 prvaka drugih liga odbiju ulazak.samolukavac je napisao/la:Kako 4, zar nije 3 iz PL i jedan iz Drugih liga popune ta 4 mjesta, znaci 3 zadnja i prvak to su slobodna 4 mjesta...
-
- Kontakt:
Hvala
mislim da ce i biti sad kako je trenutno u PL, 3-3, previse je da 4 iz RS-a ispadnu. Mi drzimo jos sve u svojim rukama, naredna mec lopta je Branitelj...

Nakon duzeg vremena prvi put sam utakmicu s Jošika odgledao tek na video snimku i vise od 24 sata nakon same tekme. Upravo sam zavrsio gledanje i vjeruj ti meni da s onakvim pristupom igri kao protiv Bosne pobjeda protiv Branitelja nije 100% sigurna. Branitelj nije nimalo naivna ekipa i njihova pozicija na tabeli je splet nesretnih okolnosti, a nikako los igracki kadar. Nekako me strah da se ne ponovi ista stvar kao i u proljetnom dijelu. Prvo smo u Visokom primili 4 gola, a nakon toga i u Mostaru kod Branitelja isti broj lopti u nasoj mrezi.Iraola je napisao/la:Sljedeću dobijamo Branitelj 100%
Zao mi je sto je Sadikovic imao ovakav debi na klupi Radnickog i vjerujem da ce povratkom Kuduza i mozda Jogeta uspjeti savladati Branitelj i vratiti samopouzdanje svima u i oko Radnickog.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
- Kontakt:
Zoom088 je napisao/la:Iz Drugih liga ove godine ulaze 2 (slovima: DVIJE) ekipe jer će biti razigravanje upravo iz razloga da iz Prve lige ne ispadne puno klubova. Kako to niste pročitali u propozicijama još na početku ove sezone?
Znači:UTVRĐIVANJE PLASMANA I POPUNJAVANJE LIGE:
Član 50.
Plasman klubova na tabeli utvrđuje se prema odredbama člana 46. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH.
Zbog skraćenja broja klubova Premijer lige BiH, Prvu ligu Federacije BiH po završetku takmičarske sezone 2015/2016 popunjavaju DVA najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova Druge lige koji istovremeno moraju ispunjavati i sve ostale uvjete propisane ovim Propozicijama i ostalim odlukama NS FBiH.
Ukoliko jedan od prvoplasiranih klubova Druge lige FBiH ne ispunjava sve potrebne uvjete propisane Propozicijama takmičenja/natjecanjima i drugim odlukama IO NS FBiH za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu FBiH, žrijebom će se odrediti takmičarski par koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a preostali klub će voljom žrijeba ostvariti direktni plasman u Prvu ligu.
Doigravanje se igra po kup sistemu (dvije utakmice, domaćin–gost). Parovi doigravanja se određuju žrijebom.
Za utakmice doigravanja odredit će se službena lica sa liste Prve lige Federacije BiH.
Način doigravanja za ulazak u Prvu ligu bit će propisan posebnom odlukom IO NS FBiH.
Disciplinske mjere, izrečene od strane disciplinskog organa Druge lige FBiH u toku takmičarske sezone uračunavaju se i važeće su u doigravanju za plasman u Prvu ligu FBiH.
Iz PL ispada 6 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 7
Iz PL ispada 5 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 6
Iz PL ispadaju 4 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 5
Iz PL ispadaju 3 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 4
Iz PL ispadaju 2 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 3
Iz PL ispada 1 klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 2
Iz PL ne ispada nijedan klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 1 (Ako je nejasno: dvije ekipe iz Drugih liga ulaze, jedna iz Prve lige ide u PL. Znači, jedna ekipa ispada iz našeg ranga).
Ko nije, neka opet pročita.
Iz PL može ispasti najviše 3 kluba iz FBiH, dva već jesu (Velež i Travnik), Olimpik se može izvući, zbog katastrofalnih rezultata Slavije, koja ima do kraja pretežak raspored. Ukoliko se Borac izvuče, Slavija ispada. U najgorem slučaju, ispada 3 iz Federacije, u najboljem (po Radnički) ispada 2. Šanse su 50:50, drugačiji scenario ne može i neće biti.
Što se tiče kluba, nešto ne štima, očigledno, najbitnije je što prije obezbjediti opstanak i onda krenuti mjenjati sve iz temelja.
Ja vjerujem u opstanak i mislim da neće biti problema oko toga bez obzira na rezultate i igru. Zašto?!
U najboljem smo položaju u odnosu na druge koji se bore za opstanak. Igramo sljedeću kući. Zadnja dva kola igramo protiv komšija kojim neće trebati bodovi. U 2 ligi sjever na prvom mjestu Poljice?!

Giga, Jusufović, Pema, Jaranović...

selam lukavčani.kako ide
Kako nam je sjela ova pobjeda k'o budali šamar. Opet da je bio kvalitetniji protivnik možda bi bilo nešto slično kao protiv Bosne. Sadiković je takav trener da se povuče kod 1:0 i to je to. Al eto bitna je pobjeda, malo je i sudija s?ao kako se bližio kraj utakmice. Inače kad je Mirza Halilagić došao govorio sam uvijek protiv njega i smatrao da nikako nije igrač za naš klub ali međutim se trudi i trči i daje sve od sebe, igra srcem. Svim igračima treba da bude primjer. Osim toga odbrana nam je kritična bez 3 glavna stopera Jogeta, Terzu i Moranjkića.
izbacite Rudar i volim vas, Danas smo im mi vratili za izdaju prije dvije sezone kad nam je 1 bod trebo da ostanemo njima nizasta
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
-
- Kontakt:
Jos ima 7 utakmica, mislim da uzimamo 12 bodova a to su kuci pobjede protiv Jedinstva, Sloge i Bratstva (komsije su ispale iz trke za prvo mjesto tako da tu nece biti problema) i zadnje kolo u Banovicima i gore ne bi trebalo biti problema za nas kao i protiv Bratstva...gostujemo Rudaru i to ce biti jako teska utakmica i njima bodovi trebaju, idemo Podgrmeču gdje bi mogli nesto i napraviti a oni ce sigurno igrati za Jedinstvo jer su ispali, gostujemo i Orasju koje je takodje ispalo iz trke za prvo mjesto tako da mislim da bez problema ostajemo u ligi...
1-1.
Dole pobjedu ne mogu ni zamislit, samo se kako nadat' bodu. Kad smo imali ponajbolju ekipu u ligi dole nismo mogli dobiti, a možete pogledati i video pod nazivom "Kako sudi Eldis Prošić".
Dole pobjedu ne mogu ni zamislit, samo se kako nadat' bodu. Kad smo imali ponajbolju ekipu u ligi dole nismo mogli dobiti, a možete pogledati i video pod nazivom "Kako sudi Eldis Prošić".
Tesko nama do kraja....

Ma kako to. sada ce se javit pojedinci da nam kazu da sigurno ostajemo jer imamo nacelnika, stranku. kao da ostali nemajusodaacm je napisao/la:Tesko nama do kraja....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.