FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da hoće više ova škola početi! Ubi ovaj "produženi raspust". Ubi temu.
Nisam odavno otišao do stadiona. Kako izgleda? Je li se išta radilo, sa onom konstrukcijom što se srušila? Ona je bitna da ne propadnu prostori ispod tribine. Ako se uvuče vlaga, ode sve u helać.
Ova rasprava oko fan shopa je trenutno nepotrebna. Mislim da su sve ovo "porođajne muke". Ukoliko se fan shop održi i bude uz Želju cijelo vrijeme. Onda je to dobro. Ukoliko se zatvori za godinu-dvije, onda je to fula.
Kakvi se daljnji koraci oko izgradnje-rekonstrukcije stadiona? Je li se išta ubrzalo? Donekle smo konsolidovali igračku, stručnu, pa i upravljačku infrastrukturu. Na redu je ona koja bi nam postavila jake temelje. Stadion?
Što se tiče prvenstva, jači smo za Bekriju i mislim da će nam on biti prevaga da osvojimo bare jedan, ako ne i oba trofeja. Bliži smo tituli prvaka, nego KUPa. Nadam se da će se mnogo toga znati nakon 5-6 prvenstvenih kola i izvlačenja parova u KUPu. Kada sam kod KUPa, zna li neko kada je izvlačenje parova?
Nisam odavno otišao do stadiona. Kako izgleda? Je li se išta radilo, sa onom konstrukcijom što se srušila? Ona je bitna da ne propadnu prostori ispod tribine. Ako se uvuče vlaga, ode sve u helać.
Ova rasprava oko fan shopa je trenutno nepotrebna. Mislim da su sve ovo "porođajne muke". Ukoliko se fan shop održi i bude uz Želju cijelo vrijeme. Onda je to dobro. Ukoliko se zatvori za godinu-dvije, onda je to fula.
Kakvi se daljnji koraci oko izgradnje-rekonstrukcije stadiona? Je li se išta ubrzalo? Donekle smo konsolidovali igračku, stručnu, pa i upravljačku infrastrukturu. Na redu je ona koja bi nam postavila jake temelje. Stadion?
Što se tiče prvenstva, jači smo za Bekriju i mislim da će nam on biti prevaga da osvojimo bare jedan, ako ne i oba trofeja. Bliži smo tituli prvaka, nego KUPa. Nadam se da će se mnogo toga znati nakon 5-6 prvenstvenih kola i izvlačenja parova u KUPu. Kada sam kod KUPa, zna li neko kada je izvlačenje parova?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
svaka čast na postu, upravu si 100 postozubanovic89 je napisao/la:al i vi jedete **** samo tako. Prvo dok je seyo govorio da je fan shop super ideja svi ste govorili da je extra i svrsavali na iste artikle o kojima sada pricate i pljujete ih. Vidjeli ste dio znaci DIO ne sve, fan shop nije otvoren, dakle NE ZNAMO kakvi su artikli ako sejo kaze da ne valja neki artikal mozda se covjeku ne svidja ne morate mu se svi uvlacit u guzicu da vam vire samo pertle samo zato jer je on ovdje od pocetka **** vas on. Svi su pametni kad treba nekog kritikovat i srat. Gdje ste bili prije nego sto se pokrenula ova kampanja oko fan shopa. 70% zarade ima Gong, ako ste toliko pametni sto vi niste ponudili da radite za 60%. 200 godisnjih karata se prodalo serete ovdje o nekoj ljubavi prema klubu htjeli bi da smo ko real madrid sa posjetom od 1500 ljudi. Na koju foru molim vas? Gdje ste svi vi bili kad nas je 200 sjedilo na utakmicama na grbavici i kad smo gledali sadikovica, dudica i ostalu kompaniju? Jeste tad srali?? Nista tad vas nije zanimalo sta se desava u klubu isto ko sto sad onih 11 000 ljudi sto su dolazili na utakmice Bosne kad je igrala NLB ne zanima. Lahko je sjedit' za kompjuterom i tipkat aj jes problem napravit zapad sta je to 2-3 miliona, a **** te ovaj fan shop, joj amara levata sto mu ne igra stanceski, jesu debili ne znaju krov ocistit, ali ne postavljate pitanje od kojih para ODAKLE NAM PARE!!! pola vas sjedi ovdje i komentarise utakmice preko txt prenosa dok se igra na grbavici, onaj sere buki supak nije htio da kupi moju ideju za artikal eto on te mrzi pa namjerno nije. Zapitajte se koliko ste dali klubu pa sebi dajete za pravo da ovoliko blatite bilo koga. Ti ljudi koji sjede tamo koliko god (ne)sposobni bili su nas digli na noge. Nije amar jedini koji nesto radi, jedan covjek ne moze sve sam. Kad ste toliko pametni sto niste bili kandidat za predsjednika kluba. Mene koliko pamcenje sluzi zujo se jedini javio da cupa klub iz govana, niko drugi nije htio da se bakce a toliko ljubavi prema klubu.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
@zubanovic89 Bravo majstore, izgleda da još ima forumaša koji razmišljaju SVOJOM glavom, da im niko drugi ne kroji način na koji će razmišljat. 

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Ja ba fakat ne kontam sta raji ovdje ne valja http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 356&type=3" onclick="window.open(this.href);return false; pa nije valjda da mislite da ces kupit nesto za cenera i da ce ti to trajati vjecno?? Cuj grb nije uvijek u plavoj boji i nevalja?? Meni su ove stvari pravo solidne.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
@zubanovic89 svaka cast za post , sto se tice artikala sto neko rece da je krompir kupit cu ga , ali stvarno ja ne vidim nista lose na artiklima , nigdje ne vidim zelen grb ( il sam ja daltonista )kao sto neki pricaju , a sto se tice inace boje grba klubovi poput bayerna , liverpoola i dr. mjenjaju boju grba na dresu ( imali crne , zlatne , sive grbove..) a mi gledamo kakva je nijansa na artiklima
, i ne znam sto uopste pricamo o artiklima i njohovoj kvaliteti jer smo vidjeli tek 10-tak a ima ih jos 190 

21. nastala je ljubav .. FCŽ !
LA VECCHIA SIGNORA 1897
LA VECCHIA SIGNORA 1897
-
- Kontakt:
Prvi put pišem na ovoj temi, a inače već duže vrijeme pratim šta se piše. Naravno navijač sam Želje (blago rečeno). Uglavnom sam se slagao sa par forumaša (@boccacio i sl) tako da i nisam imao potrebe ponavljati već rečeno. Pišem na temi košarka jer je tamo rasprava mnogo kulturnija, mada mislim da je to zbog manjeg broja ljudi koji pišu. Željo je in. Izdigao se iznad svih i još uvijek se uspinje. Drago mi je i što to sve ide umjerenim tempom. I to je znak stabilnosti jer ne zavisimo od jednog sponzora nego se lagano širimo. Zarađujemo i od igrača. I cijene im postepeno rastu. Stičemo i ugled. Para još nema na bacanje te samim tim klub ne može i ne treba sebi dozvoliti luksuz da se sam brine o shopu ali trebalo je na neki način sve to pokrenuti. Pritisak je bio. Raja hoće sve odjednom, a još to donosi zaradu. Rizik prodaje je na sebe preuzela firma Gong. Taj rizik se plaća. Niko ne garantuje da će se debelo zaraditi jer realno velika prodaja se može očekivati u početku a nakon par mjeseci kad svi kupe što im se sviđa pitanje je da li će se i Gongu isplatiti sve to jer treba platiti i prostor i radnike itd itd. Klub će naravno pratiti sve to i nakon isteka ugovora sa Gongom možda i odluči promijeniti partnera. I ovo što je Sejo rekao treba cijeniti. Mi svi treba da smo kritičari jer mi želimo najbolje klubu. Najviše volim prijatelje koji mi iskreno kažu gdje griješim. Tako je Sejo i rekao. Dobronamjerno.Tako isto i mi trebamo reći i Bukiju i Dželi i svima koji su u klubu. Ovo što smo vidjeli proizvode može samo biti od koristi jer Gong može ispraviti greške prije otvaranja shopa (nadam se da su bili toliko pametni da slike iskoriste da bi vidjeli reakcije a i da budu dobar marketing jer priča se na sve strane o shopu). Nešto slično je i sa stadionom. Kotrlja se a čim je tako i bit će nešto od svega. Naravno da bi mi da sve bude perfektno ali klub treba biti dovoljno velik da ima dovoljno ljudi da sve funkcioniše perfektno. Stručnjak za marketing košta. U suštini mi ih ni nemamo u BiH (nemojte mi sada pričati o Fabrici i sl). Marketing je još u povoju u BiH a mi očekujemo od Bukija koji je do neki dan bio fudbaler da bude stručnjak. Čovjek radi i trudi se. Raja ne vjeruje bratu rođenom a ne recimo nekome od nas. Šta hoću da kažem? Evo naprimjer ja sam stručnjak za marketing i niko nikad nije čuo za mene. Sa druge strane Bukija svi znaju i neće mu zatvoriti vrata, a stručnjaci neće doći u klub koji još nije stasao da ima sigurnost u platama i sl. Treba steći povjerenje a svi mi trebamo biti savjetnici. Nije tačno da samo Amar radi nego je samo Amarovo vidljivo ili tačnije Amar najbolje radi jer je stručnjak u svom poslu. Ali njego v posao je takav isti u svakom klubu, ali stručnjak za marketing će prvo otići u banku ili u telecom nego doći u Želju.
I još nešto. Molim vas malo kulturnijeg razgovora i čitajte malo šta raja piše a ne nakon pola rečenice napadate.
Mislim da će nam svima to koristiti. Pa mi smo navijači koji trebaju biti primjer svima.
I još nešto. Molim vas malo kulturnijeg razgovora i čitajte malo šta raja piše a ne nakon pola rečenice napadate.
Mislim da će nam svima to koristiti. Pa mi smo navijači koji trebaju biti primjer svima.
svaka cast , ovo je najpametnije sto sam procitao od kako sam se prijavio na ovaj forum.zubanovic89 je napisao/la:al i vi jedete **** samo tako. Prvo dok je seyo govorio da je fan shop super ideja svi ste govorili da je extra i svrsavali na iste artikle o kojima sada pricate i pljujete ih. Vidjeli ste dio znaci DIO ne sve, fan shop nije otvoren, dakle NE ZNAMO kakvi su artikli ako sejo kaze da ne valja neki artikal mozda se covjeku ne svidja ne morate mu se svi uvlacit u guzicu da vam vire samo pertle samo zato jer je on ovdje od pocetka **** vas on. Svi su pametni kad treba nekog kritikovat i srat. Gdje ste bili prije nego sto se pokrenula ova kampanja oko fan shopa. 70% zarade ima Gong, ako ste toliko pametni sto vi niste ponudili da radite za 60%. 200 godisnjih karata se prodalo serete ovdje o nekoj ljubavi prema klubu htjeli bi da smo ko real madrid sa posjetom od 1500 ljudi. Na koju foru molim vas? Gdje ste svi vi bili kad nas je 200 sjedilo na utakmicama na grbavici i kad smo gledali sadikovica, dudica i ostalu kompaniju? Jeste tad srali?? Nista tad vas nije zanimalo sta se desava u klubu isto ko sto sad onih 11 000 ljudi sto su dolazili na utakmice Bosne kad je igrala NLB ne zanima. Lahko je sjedit' za kompjuterom i tipkat aj jes problem napravit zapad sta je to 2-3 miliona, a **** te ovaj fan shop, joj amara levata sto mu ne igra stanceski, jesu debili ne znaju krov ocistit, ali ne postavljate pitanje od kojih para ODAKLE NAM PARE!!! pola vas sjedi ovdje i komentarise utakmice preko txt prenosa dok se igra na grbavici, onaj sere buki supak nije htio da kupi moju ideju za artikal eto on te mrzi pa namjerno nije. Zapitajte se koliko ste dali klubu pa sebi dajete za pravo da ovoliko blatite bilo koga. Ti ljudi koji sjede tamo koliko god (ne)sposobni bili su nas digli na noge. Nije amar jedini koji nesto radi, jedan covjek ne moze sve sam. Kad ste toliko pametni sto niste bili kandidat za predsjednika kluba. Mene koliko pamcenje sluzi zujo se jedini javio da cupa klub iz govana, niko drugi nije htio da se bakce a toliko ljubavi prema klubu.
Ljudi dragi smirite se malo i bez vrijedjanja i forumasa i pojedica iz kluba.Sacekajmo malo da se otvori i vidimo sta ce biti da se kupi,licno mislim sto se kvaliteta artikala tice i iz koje zemlje vode porijeklo manje je bitno jer ako naprimjer kupim kupku ne mislim je koristiti,uzimam je kao suvenir a ne potrosnu robu,isto tako treba uzeti i plateznu moc raje koja je objektivno tanka.Ali mislim da se i na takvoj robi obiljezja kluba moraju odraditi kvalitetno i autenticno jer ipak to su svete stvari.Pozdrav svima i raja u situaciji kada smo u prilici da pisemo o lijepim desavanjima oko kluba nema potrebe za prepucavanjima,na normalan nacin svi mozemo klubu putem email-a uputiti sugestije i prijedloge za artikle.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
fczeljo je napisao/la:svaka čast majstore!Avanes je napisao/la:Vecina nas ovdje "sere" jer voli svoj klub pa ga zabole neke stvari.
Sto da jedan ublehas (ko je u tim vodama zna da mu je i nadimak "prevarant") uzima 70% profita od artikala sa svetim grbom, jos nije bio u stanju da nacrta grb kako Bog zapovijeda i da potrefi boju. Vecina nas koji smo bilo sta radili za svoj klub smo to radili iz ljubavi i besplatno za sve ove godine i boli me to sto ce se jedan ublehas okoristiti masno na ima naseg kluba. Isto ko onaj frizerski salon, sad se svi nesto prislanjaju uz Zelju kad je Zeljo postao brend. Nek ljudi svrsavaju na daske za meso i neke kupke na koje je zaljepljen grb kojem ni boju nisu potrefili. Neko da se bogati na Zeljino ime, to mene i neke ovdje boli. Ja cu zameziti po Macronovim artiklima, a ove made in china za koje ce neko uzeti 70% profita, neka hvala nije Mirko budala.
edit: ja da saljem svoje kreacije i ideje da taj ublehas uzme pare na njima ha ha
navijači naprave haos dobre artikle i ljudi stoje u redu, jagme se da kupe, a klub u kojem ljudi dobijaju platu za to što rade naprave 100 puta lošiji posao.
smisao fan shopa nije samo njegovo postojanje (pa da možemo reći da je pokretanje istog korak naprijed). smisao fan shopa je zarada. ja ne vidim ništa ovdje da bi kupio. čak ne vidim ni da ima dresova i šalova. jedina prava navijačka stvar je ovaj podmetač za pod guzicu. sve ostalo je da kupiš jednom ili nijednom i da ga vjerovatno nigdje ne koristiš. kome treba željo kupka? i kolko će se toga prodati? ja to kupujem u konzumu, mercatoru, a tamo nema željo kupke. neću se otići namiriti u supermarket pa svratiti na stadion po kupku.
na početku je i mene ponijelo pa mi je sve izgledalo simpatično, međutim sada kad pogledam imaćemo samo novi fušeraj i pijacu na stadionu.
a navijači će i dalje besplatno razvaljivati sa beton šalovima. sportski i navijački dio je daleko ispred ovog organizacionog.
evo prvo tebi avanes da odgovorim da Zeljo ne moze imati svoj fan shop tj ne moze ga registrovati kao firmu kao dio kluba vec mora ici preko partnersvtva sa nekom drugom firmom kojoj daju dopustenje da koriste grb i ime kluba... tako su uradile i komsije ... eh zbog toga se dijeli profit, to je u neku ruku isto kao da je samo nas jer kada bi ZELJO imao svoj shop opet bi morao kupovati stvari od nekog pa ih preprodavati (jer nemamo svoju fabriku), tu vec imas rizik hoce li se sve prodati i hoces li zijaniti sta para, ovako te nije briga sto se proda imas procenat i cao e sad da li se moglo uzet nesto veci procenat nezzz
fc zeljo vidio si 5 artikala od 200 koliko najavljuju i pricas kako nema nista za tebe sacekaj deseti pa pricaj sta ti se svidja sta ne i brate fan shop nije super market da izbacuje zivotne potrepsitne nego navijacke rekvizite predmete koje sluze za kao ukras ili poklon ne mozes ocekivati head and shoulders sa nsaim grbom
kaže neko ne bi išli dresovi.. ja bih prvi kupio dres i komplet trenerku ako je originalni Macronov proizvod, neko bi jaknu, neko šuškavac.. treba i to biti u ponudi, kao i ovo, a to za boje, pa šta, neko će kupiti, neko neće i to je to, o ukusima se ne raspravlja..
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ljudi biti navijac nekog kluba znaci koliko ces ti tom klubu doprinijeti bilo to podrska na stadionu ili kupovina dresova, dobrovoljni prilozi za klub, kupovina robe iz fan shopa itd itd. Jedino na ovom usranom Balkanu, gdje ljudi nemaju posla, previse je slobodnog vremena i jedino ovdje se desava da klub nesto stima navijacima, da im placa autobus ili neke karte i sl. Koliko je neko navijac nekog kluba pokazuje se u tome koliko ce on kao pojedinac finansijski doprinijeti tom klubu, jer su finansije jedini izvor opstanka i dobrih rezultata kluba, e ajde sad svi redom da vidimo ko je od Vas kupio nesto iz tog fan shopa i ko ima u planu kupiti nesto?
Manite se suplje putem interneta, skrati koji kahvicu sedmicno i izdvoji za neki artiklu iz ovog fan shopa i pomozi Zeljeznicar kao klub, svaka ostala prica je suvisna. barem u Sarajevu nije problem izdvojiti 5 -10 -20 Km godisnje za ovakve neke stvari. Pozdrav !
Manite se suplje putem interneta, skrati koji kahvicu sedmicno i izdvoji za neki artiklu iz ovog fan shopa i pomozi Zeljeznicar kao klub, svaka ostala prica je suvisna. barem u Sarajevu nije problem izdvojiti 5 -10 -20 Km godisnje za ovakve neke stvari. Pozdrav !
Što su se ušutili miševi poklopio ih zubanovic89 sve redom
prvenstveno mislim na fczeljo,THC, seyu i druge standardne pljuvače da ih ne nabrajam sve sad 

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
- Cincinnatus
- Kontakt:
Pa sta je sad? Hoce biti macron dresovi u sopu?
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
oni hoće, za ostale Macronove stvari ne znam, to bih ja volio saznatiCincinnatus je napisao/la:Pa sta je sad? Hoce biti macron dresovi u sopu?
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Cincinnatus
- Kontakt:
Hvala Bogu, meni je samo dres potreban.. boli me za druge stvarcice.anonimni je napisao/la:oni hoće, za ostale Macronove stvari ne znam, to bih ja volio saznatiCincinnatus je napisao/la:Pa sta je sad? Hoce biti macron dresovi u sopu?
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
Nece bice na standu ispred stadiona i na pijaciCincinnatus je napisao/la:Pa sta je sad? Hoce biti macron dresovi u sopu?
Kakva su ti to pitanja

Svaki klubski fan shop ima salove,kape,dresove,trenerke i ostale "navijacke" rekvizite.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
-
- Kontakt:
a jest logo "pobjego"

Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Ma ovo oko artikala iz fan-shopa je puno jednostavnije nego sto ste pretstavili. Do sad je svako stavljao grab Zelje na solje,dresove,privjeske i sl. i raja je to kupovala,s tim da Zeljo nije imao nista od toga. Sad ce napokon i Zeljeznicar imati nesto od svega toga,a bez nekog ulaganja. Znas da dio love sigurno ide klubu,zar to nije najbolji motiv??? A kakav je kvalitet,kakav je grb,jel Zeljin procenat 30 ili 50% i sl. gluposti manje je bitno. A s vremenom ce bit sve jos bolje i vise. Klub raste!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Ovo mi izgleda ko odlican poklonza_zivot_cijeli je napisao/la:a jest logo "pobjego"![]()

Volim te Zeljo!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.