FK Radnički Lukavac

Iraola
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la Iraola » 12 apr 2016, 17:07

Ne znam što su dovodili Sadikovića, nek' Mirsad Halilagić bude trener.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 12 apr 2016, 17:26

Halilagic je i doveo Sadikovica, tamo u Radnickom treba sve njih rastjerati, cast pojedincima kojih je vrlo malo, ovu sezonu izgurati do kraja i poceti raditi na infrastrukturi stadiona, sramota je da sve propada i nista se ne odrzava vec godinama unazad, uporedo s tim sklapati ekipu zajedno s ovim trenerom...potrebne su tamo temeljite promjene u svakom smislu...

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 12 apr 2016, 21:22

Iraola je napisao/la:Ne znam što su dovodili Sadikovića, nek' Mirsad Halilagić bude trener.
Evo odgovor i tebi i forumašu iznad koji je spomenuo Mirzu Bašića:
Niko sretniji od mene ne bi bio imamo nekog iz Lukavca kao šefa stručnog štaba. Međutim, došlo je vrijeme da trener mora imati odgovarajuću licencu da bi mogao voditi ekipu. To je jasno navedeno u propozicijama takmičenja N/FS BIH i tu nema odstupanja, svidjelo se to nama ili ne. Mirzi Bašiću je još za vrijeme dok je Džindo bio trener ponuđeno mjesto u stručnom štabu ali zbog obaveza na fakultetu nije mogao prihvatiti.

U Lukavcu imaš samo Džindu i Maršaleka koji posjeduju UEFA A trenersku licencu (nisam siguran za Admira Mašića, mislim da i on posjeduje tu licencu...ili je ipak B licenca). To je dovoljno tek da budu pomoćni treneri, jer ako pogledaš bilo koji zapisnik s utakmice vidjećeš da ne mogu biti glavni treneri u ekipama s tim licencama. Samo vlasnik PRO licence može biti glavni trener, odnosno šef stručnog štaba.

Klub koji na klupi nema trenera s minimalno UEFA A trenerskom licencom kažnjava se s 300 KM po utakmici zbog toga.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 13 apr 2016, 08:37

Zoom088....sve ja to razumijem UEFA,LICENCA...i sam znas kako to klubovi rijesavaju,ali nebitno...ti ces mene razumjeti kad kazem da bih ja VOLIO u Radnickom ljude poput ZOOM088 i MIRZE....A ono za fakultet,pusti nastranu,jest se nudilo,a zasto nije prihvaceno!!!???ko i mnogo toga sto je se desavalo u klubu...MISTERIJA

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 apr 2016, 14:51

Hvala na ovome sto si napisao za mene :thumbup:

Evo garantujem ti da je s Mirzom razgovarano prije godinu i po i da je rekao da je jedini razlog zasto ne moze prihvatiti rad u stručnom štabu taj što ima dosta obaveza na fakultetu gdje radi.

Dobijanje licence je dugotrajan proces. Moras prvo polagati za B licencu (trenutno je imaju Vedran Hurtic - Dzemo, Mirnes Sulejmanovic, Damir Ahmetovic...). Nakon 3 godine tek mozes polagati za A licencu.

Zbog cega se nijedan nas stariji i iskusniji trener poput Fedje Alihodzica i Mirse Halilagica nije zelio educirati i polagati za licencu da bi mogli voditi svoj klub - to samo oni znaju. Licno sam Fedji prije godinu dana uz kafu rekao da mu zamjerim zbog toga sto nije radio na ovome. Trenerska licenca nije formalnost, to je sada pravilo (ili Zakon) koje se mora ispostovati jer tako Propozicije nalazu.

Izvod iz Propozicija takmičenja N/FS FBiH
Član 16.
Za vrijeme odigravanja prvenstvenih utakmica u stadionu, pored terena za igru, u tehničkom prostoru mogu se nalaziti lica akreditovana od strane NS FBiH i koja ispunjavaju kriterije u postupku licenciranja za takmičenje Prve lige FBiH:

1. PREDSTAVNIK KLUBA u odijelu (sa kravatom ili ne, uz vidno istaknutu akreditaciju izdatu od NS FBiH).
2. GLAVNI TRENER sa „PRO“ takmičarskom akreditacijom Centra za edukaciju kadrova N/FS BiH u odijelu ili trenerci kluba.
3. DVA POMOĆNA TRENERA sa „PRO“ ili „A“ takmičarskom akreditacijom Centra za edukaciju kadrova NS/FS BiH u trenerci kluba.
4. Igrači u sportskoj opremi sa markerima
5. Ljekar kluba u odijelu ili trenerci (uz vidno istaknutu akreditaciju)
6. Fizioterapeut u trenerci kluba (uz vidno istaknutu akreditaciju)

„B“ TAKMIČARSKA AKREDITACIJA Centra za edukaciju kadrova N/FS BiH, ne vrijedi za utakmice takmičenja/natjecanja Prve lige FBiH.

Klubovi Prve lige Federacije BiH obavezni su na svim prvenstvenim i Kup utakmicama prijaviti u zapisnik minimalno jednog trenera sa odgovarajućom takmičarskom akreditacijom, koji će za vrijeme utakmice obavljati dužnost u tehničkom prostoru. Predstavnik kluba, glavni trener ili pomoćni trener ne mogu biti ista osoba.

Klubovi koji ne postupe u skladu sa prethodnim stavom podliježu disciplinskim sankcijama.
Nema nacina da to klub rijesi, kao sto si napisao. Najbolji primjer ti je Podgrmeč koji je zbog toga što ni Alen Mešanović nije imao UEFA A licencu za svaku utakmicu kažnjen 300 KM.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 15 apr 2016, 18:17

Ima li sta novo...vidim napokon valjak...osim tog sto se ganja opstanak,ima li kakvih planova za buducnost...prica li se ZOOM sta...valjda se nesto radi...

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 15 apr 2016, 19:42

Komsije hvala vam sto ste nas predproslo kolo ostavili u igri za prvaka, ostajete vi u ligi u to nema nikakve sumnje ;)
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 apr 2016, 16:39

Gubimo 2-1 nakon 6 minuta, Bosna je povela 2-0, eto sad smo i mi postigli gol...

LukavacLive
Kontakt:

Post Postao/la LukavacLive » 16 apr 2016, 16:43

Gubimo 1-3

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 apr 2016, 16:44

3-1 a igra se 9 minut.... :(

LukavacLive
Kontakt:

Post Postao/la LukavacLive » 16 apr 2016, 16:47

2-3 trenutno

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 apr 2016, 17:00

Pa ljudi Bosna igra sa sastavom koji nikad nije igrao zajedno. Cuvamo se maksimalno za Kaknja. Zar ste toliko losi?
Okrenuti cete vi rezultat, ali tri gola primiti za 10 minuta i to od ovakvog sastava.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 16 apr 2016, 17:07

Ma to zoom radi sa kladionicama. Biće iz 2 u 1 i više od 5 golova :D
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 apr 2016, 17:50

Mozemo li do 3-3, jos pola sata do kraja...

LukavacLive
Kontakt:

Post Postao/la LukavacLive » 16 apr 2016, 18:07

2:4 Gubimo

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 apr 2016, 18:08

Gotovo je mi ispadamo iz lige, ne znam kako mozemo ostati...

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 16 apr 2016, 19:05

Ma boli nas qrac,neka mi imamo 15igraca sa strane a ko fol nema se para! a to sto se oni vuku po terenu koga briga. ostali a ispali njima je isto,za dva mjeseca su slobodni i odose u drugi tim. Mi bi se sada trebali nervirat,how yes no. neka im se mirso ultimatum halilagic nervira. u pravu je bio curguz,plati igrace prema ucinku pa nek strajkuju materi svojoj! da nebi neocekivanih pobjeda protiv zvijezde i jajca sada bi bili duboko u ispadanju.
jbt pa nama je bosna uvalila 8 golova ove sezone :oops:
nista protiv bosne,dugo nas niko nije razbio kao oni u prvih 20min. nisu djelovali kao da prvi put igrajuu onom sastavu, sve uigrano.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 16 apr 2016, 19:48

Sramota velika, najviše me fascinira na kraju kad nam je neko od igrača rekao "nećemo ispast", toliko uvjereno.. Sljedeću dobijamo Branitelj 100% i u boljoj smo situaciji od ostalih fenjeraša, nismo ispali ali hodamo na ivici. Upravu je bio Ćurguz. Žao mi je Jahe i Meše.. Danas su opet igrači bili na pola puta do svlačionice, nisu pomišlaji doći do navijača ali ih je Moranjkić vratio. Moraju kupit' neku utakmicu inače kao što jedan kolega reče ići ćemo mi u Vražiće i u svako selo na utakmicu kad ispadnemo nama to nije problem, al' oni primaju platu za to i zaboli ih i otići će na kraju. Gdje je Migi (bio je prošlu domaću protiv Jajca gledao), Jare, Pema i ostali koji vole Radnički...
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 16 apr 2016, 21:16

Samo cu reci Bozeee sacuvaj...znaci Boze...nije sramota kad hoces,zelis,volis....zao mi pojedinih navijaca,koji prate,kidaju zivce...sad upali auto,naspi za cenera,obleti KALESIJU,MRAMOR,SREBRENIK,MIRCINU,OKO JEZERA,LIJEVO I DESNO,DODAJ PAR NASIH MOMAKA:Pemu,Jareta,Migija,Dzenu,Kuduza,i kos uz njih Jogeta i Jasmina M.,ima i Amar K.,znaci u oba bubrega se smijem kladiti,u oba znaci prekucali bi ligu,prekucali...

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 16 apr 2016, 21:42

ako ce uprava kupovat opstanak onda smo mogli jeftinije proci bez ovih legionara. igrali neki lokalni momci ili ovi stranci-manekeni isto bi nam bilo.
al jbg u drugoj ligi ce nam gostovanja biti bliza. eto poljica i priluka preko jezera,prokosovici su nodma iza brda.
Kako sad smijesno zvuci ona prica pojedinaca od prije 3god, premijer liga ovo-ono,projekat neki folovi golovi,koje ta Sloboda itd. prava suplja za raju

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.