Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Viktor Orban može biti samo eko policajac svijeta, da prati jel se gdje zavrće na kukuruzu i slično.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Od jutros terorišu Kijev sa Iranskim kamikaza dronovima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- LegendKiller
- Kontakt:
Iranski dronovi su izgleda ipak ozbiljna vojna igračka. Baš velike probleme pravi Ukrajincima, čak više nego Ruska oprema. Očito je da su Iranci dobro iskoristili dron RQ-170 Sentinel, koji su oteli od Američke vojske. Čim Rusi još od irana kupuju i rakete, čini mi se da je Iran pod sankcijama razvio napredniju vojnu tehnologiju od Rusa.
Na kraju će ispasti da je skub na Iranom, i to isključivo zbog derišta zvanog Izrael, jedna od najvećih geostrateških grešaka Amerike.
Na kraju će ispasti da je skub na Iranom, i to isključivo zbog derišta zvanog Izrael, jedna od najvećih geostrateških grešaka Amerike.
- Shategabri
- Kontakt:
A Amerikom upravlja ko? Imaš jednu šansu da pogodiš.LegendKiller je napisao/la: ↑17 okt 2022, 11:04Iranski dronovi su izgleda ipak ozbiljna vojna igračka. Baš velike probleme pravi Ukrajincima, čak više nego Ruska oprema. Očito je da su Iranci dobro iskoristili dron RQ-170 Sentinel, koji su oteli od Američke vojske. Čim Rusi još od irana kupuju i rakete, čini mi se da je Iran pod sankcijama razvio napredniju vojnu tehnologiju od Rusa.
Koševo Zapad
- LegendKiller
- Kontakt:
O razlozima se može pričati, kažem onako općenito da im je to greška. Bez obzira šta ko o njima mislio, činjenica je da su najozbiljnija islamska država i nacija, na prostoru od Maroka do Pakistana. Pod ovim ne mislim na zadnjih 50 godina, već cijelu historiju.
- Shategabri
- Kontakt:
Islamski svijet je generalno zalutao.LegendKiller je napisao/la: ↑17 okt 2022, 12:11O razlozima se može pričati, kažem onako općenito da im je to greška. Bez obzira šta ko o njima mislio, činjenica je da su najozbiljnija islamska država i nacija, na prostoru od Maroka do Pakistana. Pod ovim ne mislim na zadnjih 50 godina, već cijelu historiju.
Nafta koliko im je blagodat, toliko im je prokletstvo.
Zbog nje su glupi bivoli koje Amerika magarči gdje stigne.
Iran se drži iznad vode zbog nuklearnog programa.
Inače su znali i za bolja vremena, podržavati otvoreno Rusiju i oružano ih opremati da Americi crkne krava...al hajd.
Koševo Zapad
SAD je uvijek bila i ostala br.1uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 06:08Pa htjeli vi ne htjeli, SAD neće više biti glavni nakon ovog svega. Nece ni Rusi ali ima drugih koji vrebaju.
Glupana kao što je Putin su navukli u rat sa Ukrajinom i sad će ih ekonomski slomiti kao što su nekad uradili sa SSSR.
Kina je trenutno mnogo ozbiljni protovnik SAD ali čak i oni ne mogu sad parirati niti će to moći u budućnosti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Kina ce ubrzo imati ogromne probleme sa padom populacije. Procjene su da bi do 2050. mogli izgubiti cak pola stanovnistva. Komunjarsko ludilo politike jednog djeteta polako ali sigurno dolazi na naplatu.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Amerika ce biti svjetski policajac broj 1 sve dok imaju monopol na patente.
A monopol imaju jer su ulagali u iste i naravno zastitili ih kao svoje vlasnistvo.
Ko je kriv Kini sto im vecina stvari radi preko USA patenata i sto im Ameri sutra mogu zakljucati pola drzave.
A posebno Rusiji niko nije kriv sto su ogromnu lovu od nafte, plina i svega ostalog prije svega ukrali oligarsi, a ostatak ulagali u ogromnu vojsku (proizvodili tenkove, umjesto dronove) i koja nista ne moze.
Sto neko gore napisa za Rusiju (drzavu od 150 miliona stanovnika) ljudi nemaju svoj dron, nemaju svoj mobitel, nista svoje nemaju i oni bi da ucjenjuju i budu svjetski policajac
A monopol imaju jer su ulagali u iste i naravno zastitili ih kao svoje vlasnistvo.
Ko je kriv Kini sto im vecina stvari radi preko USA patenata i sto im Ameri sutra mogu zakljucati pola drzave.
A posebno Rusiji niko nije kriv sto su ogromnu lovu od nafte, plina i svega ostalog prije svega ukrali oligarsi, a ostatak ulagali u ogromnu vojsku (proizvodili tenkove, umjesto dronove) i koja nista ne moze.
Sto neko gore napisa za Rusiju (drzavu od 150 miliona stanovnika) ljudi nemaju svoj dron, nemaju svoj mobitel, nista svoje nemaju i oni bi da ucjenjuju i budu svjetski policajac

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Koljega ne razumije istoriju te procese u kojim se SAD iskristalizirala kao vodeca velesila. Znaci nista ne dolazi per se, vec kroz vjestu diplomatiju te jaku ekonomiju. Tacnije vrhunsku industriju i uopce privredu potaknutu inovacijama ali i politiku zasnovanu na humanitarizmu.
Glavni izvoznik oruzja i tehnologija, najveci broj vodecih firmi gledajuci kroz prihode, kapitalizaciju i sl, strasno razvijena autoindustrija, vodeci izvoznik ukapljenog plina, najveci proizvodjaci (istina i potrosaci) nafte, medju vodecim glede eksperimentalne medicine itd.
Uz navedeno medju vodecim glede zivotnog standarda, etc, znaci mogao bi ovako satima.
To sto su pomagali Jevreje naustrb nekih zemalja te ulazili tamo gdje im i nije mjesto je opet posebna strategija velesila zasnovana na makijavelizmu. Uz to, Jevreji su vitalni dio administracije mnogih predsjednika SAD-a.
Glavni izvoznik oruzja i tehnologija, najveci broj vodecih firmi gledajuci kroz prihode, kapitalizaciju i sl, strasno razvijena autoindustrija, vodeci izvoznik ukapljenog plina, najveci proizvodjaci (istina i potrosaci) nafte, medju vodecim glede eksperimentalne medicine itd.
Uz navedeno medju vodecim glede zivotnog standarda, etc, znaci mogao bi ovako satima.
To sto su pomagali Jevreje naustrb nekih zemalja te ulazili tamo gdje im i nije mjesto je opet posebna strategija velesila zasnovana na makijavelizmu. Uz to, Jevreji su vitalni dio administracije mnogih predsjednika SAD-a.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 17 okt 2022, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ali imaju ladu nivukraljttbvb je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:27Amerika ce biti svjetski policajac broj 1 sve dok imaju monopol na patente.
Sto neko gore napisa za Rusiju (drzavu od 150 miliona stanovnika) ljudi nemaju svoj dron, nemaju svoj mobitel, nista svoje nemaju i oni bi da ucjenjuju i budu svjetski policajac![]()

-
- Kontakt:
Ma nije moguće. Mislim da griješiš.Saurman je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:09SAD je uvijek bila i ostala br.1uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 06:08Pa htjeli vi ne htjeli, SAD neće više biti glavni nakon ovog svega. Nece ni Rusi ali ima drugih koji vrebaju.
Glupana kao što je Putin su navukli u rat sa Ukrajinom i sad će ih ekonomski slomiti kao što su nekad uradili sa SSSR.
Kina je trenutno mnogo ozbiljni protovnik SAD ali čak i oni ne mogu sad parirati niti će to moći u budućnosti.
Salu na stranu ja mislim da je dobro da imamo nekoliko jakih sila kao svjetske policajce. Jedno drugom su protivteza i postoji bar neki oblik kontrole. Razmišljam o nekom gdje je Rusija porazena i Ukrajina preuzima status sile. Sta ako se Ukrajina ne bude htjela zaustaviti samo na Rusiji?
Na forumu je do sada napisano 8437530 postova (koji broj gore dok ovo postam) i ove tvoje dvije rečenice su u 30 najglupljih ikad.uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:30
Ma nije moguće. Mislim da griješiš.
Salu na stranu ja mislim da je dobro da imamo nekoliko jakih sila kao svjetske policajce. Jedno drugom su protivteza i postoji bar neki oblik kontrole. Razmišljam o nekom gdje je Rusija porazena i Ukrajina preuzima status sile. Sta ako se Ukrajina ne bude htjela zaustaviti samo na Rusiji?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Shategabri
- Kontakt:
To bi bilo dobro radi principa kontrategova.uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:30Ma nije moguće. Mislim da griješiš.Saurman je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:09SAD je uvijek bila i ostala br.1uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 06:08Pa htjeli vi ne htjeli, SAD neće više biti glavni nakon ovog svega. Nece ni Rusi ali ima drugih koji vrebaju.
Međutim, Rusi rizikuju da ne budu više jedan od tih kontrategova.
Kina jednostavno nije taj materijal da očekujemo da ih zamjene.
Ma kakva Ukrajina, pa gledaj koliko ovise od zapadne pomoći.
Jel znaš neki rat u kojem je neka strana dobila ovoliko naoružanja i municije?
Ja iskreno za svog života ovo nisam čuo niti znam neki historijski sukob u kojem je neko dobio koliko su oni za ovih 8 mjeseci.
Ukrajina ima samo za cilj odbranu svog teritorija. Ni milimetar preko.
Koševo Zapad
Kherson blackout.
Nešto se dešava na frontu, i to pozitivno
Očekujte dobre vijesti za nekoliko dana.
Rusi se ukopavaju na linijama oko Kahovke. Teška situacija za njih.
Na istoku fronta Ukrajinci baš napredovali ovih dana.

Nešto se dešava na frontu, i to pozitivno

Očekujte dobre vijesti za nekoliko dana.
Rusi se ukopavaju na linijama oko Kahovke. Teška situacija za njih.
Na istoku fronta Ukrajinci baš napredovali ovih dana.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
-
- Kontakt:
Ma znas kako uvijek bude, daj čovjeku novac i moć i vidjećeš ko je. Ako bi Rusija bila poražena to bi se vodilo da je Rusija izgubila rat od Ukrajine (naravno da nije samo od njih ali mediji bi tako izvjestavali). A onda rastu apetiti, možda Ukrajina ne bi uzimala tudje teritorije ali bi svakako htjela da se puno više pita nego što je to do sada bio slučaj. Iskreno meni je Zelenski jeziv, mislim svi ti političari su mi jezivi ali on posebno.Shategabri je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:38To bi bilo dobro radi principa kontrategova.uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:30Ma nije moguće. Mislim da griješiš.Saurman je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:09
SAD je uvijek bila i ostala br.1
Ja iskreno za svog života ovo nisam čuo niti znam neki historijski sukob u kojem je neko dobio koliko su oni za ovih 8 mjeseci.
Razbucane kolone u Hersonu

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Slava Ukraïni!
- Shategabri
- Kontakt:
Pa šta bi mogli? Krenuti uzeti dio Rusije? To im ni veliki brat ne odobrava.uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 15:07Ma znas kako uvijek bude, daj čovjeku novac i moć i vidjećeš ko je. Ako bi Rusija bila poražena to bi se vodilo da je Rusija izgubila rat od Ukrajine (naravno da nije samo od njih ali mediji bi tako izvjestavali). A onda rastu apetiti, možda Ukrajina ne bi uzimala tudje teritorije ali bi svakako htjela da se puno više pita nego što je to do sada bio slučaj. Iskreno meni je Zelenski jeziv, mislim svi ti političari su mi jezivi ali on posebno.Shategabri je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:38To bi bilo dobro radi principa kontrategova.uliceheroj je napisao/la: ↑17 okt 2022, 14:30
Ma nije moguće. Mislim da griješiš.
Na dio Poljske, Rumunije ili? Nema toga.
Jeziv je i Lukašenko. Lik koji je i zvanično izgubio izbore, no tu je gdje je. Još je otvorena Putinova marioneta i zvanično ne učestvuje u ovom sukobu (ako izuzmemo to što Rusi idu preko bjeloruskog teritorija na Ukrajinu), a kao cijelo vrijeme on sprema vojsku za ne daj bože.
Jeziv je i Putin. Slučajnom smrću umrlo je već tuce oligarha. Koliko tek običnih i neobičnih ljudi širom Rusije.
Jeziv je svako ko u ruke dobije moć, pa je onda krene zloupotrebljavati.
Jezivo je što mali krug ljudi može odlučivati o sudbini cijelog svijeta.
Koševo Zapad
- kraljttbvb
- Kontakt:
Otkud sad ovoU međuvremenu, predsjednik Rusije potpisao je uredbu o ukidanju specijalnih ekonomskih mera, koje su uvedene u martu kao odgovor na sankcije, za jedan broj stranih investicionih fondova i razvojnih banaka.

Zar nije Rusija toliko jaka da moze i bez stranih investicija i stranih fondova

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.