FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

THC
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la THC » 20 feb 2012, 16:13

Sarajlijc@ je napisao/la:Zeljo je jak mozda i najjaci u ligi, ali za grupnu fazu trebaju 2x bolji igraci.
Sarajlijice...

Naravno da niko ne misli da ovi igrači se ravnopravno mogu nositi sa timovima iz grupne faze, misle da nešto na sreću prođemo i da se plasiramo, što je vrlo teško za koju godinu ako ostane stanje kakvo se sada odvija sa većim budžetom kluba neće biti san.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 20 feb 2012, 16:14

I jos jedna stvar, Amar Osim jest trenunto najbolji trener kod nas i jako sposoban covjek. ALiiii, on je ime samo u BiH ljudi, nigdje vise. Samo u BiH.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 feb 2012, 16:15

ljiljan89 je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Mora se priznati da imate odlicnu ekipu,i da ste sigurno glavni konkurent za dupli krunu..
Amar je to sve odlicno poslozio,jos vam je samo falio jedan igrac ,a to je Bekric da rasteretite malo Zebu..nezz al s ovim timom vam ni neki evropski izleti nece biti kao ovi dosad sigurno..hocu da kazem da sa ovim timom koji ce se jos vise uigrati nisu daleko ni grupne faze..uglavnom drago mi je kada vidim kako bilo koji nas klub napreduje i ide stepenicu vise u odnosu na ostale,pa se mozda i mi ostali malo vise potrudimo..jos samo da Grbavicu opremite a bice i to i sve je pet kod vas.. ;)
buraz skoro je nemoguce da dodjemo do bilo kakve grupne faze, a o ligi sampiona to jos dugo godina mozemo samo mastati.

da bismo bili "sigurni" u grupnu fazu lige evrope, nas koeficijent treba biti oko 8-10. sa tim koeficijentom bismo bili nosioci u trecem pretkolu lige sampiona, a i onda valja pobjediti taj dvomec. tek tada bismo kao eventualni gubitnici u play off-u LP mogli uci u grupnu fazu LE. dakle samo kada bi bili nosioci u trecem pretkolu LP.

recimo austrija je bila nosioc ove godine u trecem pretkolu, a imala je najnizi koeficijent, nesto iznad 8.
postoji sansa ali to bi bila zesca nafaka, da u trecem pretkolu izvucemo nekoga ko ima velike probleme u ekipi, bilo igracke, finansijske ili neke druge. npr. serif je najbolji primjer toga.. u normalnim uslovima poderali bi nas ko siroce napolitanku.

a govoriti da mozemo doci do grupne faze pobjedjujuci sve protivnike je vise nego smijesno mada bi volio najvise na svijetu da grijesim ali tako je
shvatam ja da se tu mora poklopiti mali milijun stvari,ja sam samo rekao da nista nije nemoguce sa ovakvim pristupom i ozbiljnoscu..ne mora odmah ove godine biti,al ste na najboljem mogucem putu...
Evo moje Sarajevo je djelio jedan pogodak od ulaska u grupnu fazu...sve se sa pravim pristupom moze..
nase ekipe redovno izbacuju predstavnike koji su objektivno jaci i bolji od njih.. :D
i da ti cestitam sto si onako poklopio onog muljatora sto se u "sve razumije"...a ustvari veze nema,prepoznace se on hahahhaha ;) ;) :D ...mozda da je pitao ponovo kolegu Ultrasa ,mozda se tada nebi ponovo izofirao ahhahah
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 20 feb 2012, 16:20

FKKrajina je napisao/la:I jos jedna stvar, Amar Osim jest trenunto najbolji trener kod nas i jako sposoban covjek. ALiiii, on je ime samo u BiH ljudi, nigdje vise. Samo u BiH.
A ko je ime vani od ovih nasih trenera? Niko sto je najgore :cry:
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 feb 2012, 16:22

ma sa razmisljenjem da je gotovo prije pocetke nemoze nista ni postici , kod nas je to u bilo kojem sportu , odradi pripremi , pripremi se i daj od sebe sve pa sta bude upravo je i sarajevo primjer da je boba falila a nemojte zaboraviti i nase gostovanje u malagi kad su levati meni se cini iz penala prosli a mi ispromasivali se samo tako , jbg realno za LP treba para al sistem je takav da jednim pametnim ulaganjem poze se proci , ne mislim ove ili sljedece al za tri sto da ne ...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 20 feb 2012, 16:29

@mma_hz

Jarane jesmo dobri za ove lige ali i ja mislim da je grupna faza jos daleko.Mnogo stvari jos treba da se poklopi od stanja u drzavi,tu mislim na privredne subjekte koji bi mogli investirati novac sto u ovom trenutku objektivno nije moguce.Isto tako infrastruktura je veliki problem a kvalitet lige je takav da nema bas puno kvalitethin utakmica.Smanjenje lige je spas za sve jer ce doci do koncentracije kvalitetnijih igraca u manji broj klubova.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 20 feb 2012, 16:37

diego_TM je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:I jos jedna stvar, Amar Osim jest trenunto najbolji trener kod nas i jako sposoban covjek. ALiiii, on je ime samo u BiH ljudi, nigdje vise. Samo u BiH.
Amar Osim nije trener on je Manager kluba,i to prvi u nasoj ligi,a sta je to bio Matt Busby prije dolaska u Man.UTD. i sta je Man.UTD bio prije Matt Busby-ia

Covjek je prije svega navijac Želje pa tek onda ostalo,a da je imao i jos uvijek ima od koga uciti.....Ivica Osim....a to je jedino ime i "vani" i ovdje....cuj vani....AC Milan,Real,Barcelonu i ostale klubove moze i Invalid voditi,uzmi bilo koji manager pa se igraj,a onda uzmi u tom manageru neko pleme od kluba pa vidi kako je....zato Khaj priče :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 feb 2012, 16:41

dino lj je napisao/la:@mma_hz

Jarane jesmo dobri za ove lige ali i ja mislim da je grupna faza jos daleko.Mnogo stvari jos treba da se poklopi od stanja u drzavi,tu mislim na privredne subjekte koji bi mogli investirati novac sto u ovom trenutku objektivno nije moguce.Isto tako infrastruktura je veliki problem a kvalitet lige je takav da nema bas puno kvalitethin utakmica.Smanjenje lige je spas za sve jer ce doci do koncentracije kvalitetnijih igraca u manji broj klubova.
eh ,a svi prijatelju znamo koliko je subjektima koji trebaju da se brinu o tim stvarima stalo da nasih klubova..
politika ove drzave nece nikada dozvoliti bilo sta sto moze pridonijeti kvaliteti naseg sporta ,u ovom slucaju nogometa niti bilo sta sto moze afirmisati nasu drzavu u svijetu...tako da smo svi koji zelimo da predstavljamo ovu drzavu u najboljem mogucem svjetlu...ne samo da smo prepusteni sami sebi vec smo i zrtve raznih opstrukcija..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 20 feb 2012, 16:43

Da ne iznosim informacije, kuha se oko stadiona opasno... nikad bliže nije bilo samo to da napomenem !

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 20 feb 2012, 16:47

THC je napisao/la:Da ne iznosim informacije, kuha se oko stadiona opasno... nikad bliže nije bilo samo to da napomenem !
pa sto onda pises da se kuha ako neces iznositi informacije
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 20 feb 2012, 16:50

THC je napisao/la:Da ne iznosim informacije, kuha se oko stadiona opasno... nikad bliže nije bilo samo to da napomenem !
Gledam jucer "Sarajevsku hroniku" na TVSA i prica oko stadiona, definitivno je usvojena ideja da se stadion gradi po projektu iz 1970. (cijeli stadion kao sjeverna tribina), zatim kako je opština Novo Sarajevo vec izdvojila znatan dio novčanih sredstava koje su vec spremne za ulaganje, ceka se jos kanton Sarajevo da izdvoji svoj dio kao ministarstvo kulture i sporta FBIH, nikad blize i nikad ozbiljnije se nije radilo i pričalo oko izgradnje zapadne tribine :D abd vec sa krajem polusezone ako sve bude islo kako treba moglo bi se poceti sa rusenjem cijelog zapada i izgradnja novog :D
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 20 feb 2012, 16:52

ljiljan89 je napisao/la:
pa sto onda pises da se kuha ako neces iznositi informacije
Msilio je na detalje :)

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 20 feb 2012, 16:58

IZ ROVINJA PO DUPLU KRUNU

Iz Pule su 2010. furiozno krenuli u proljeće i osvojili titulu prvaka BiH, naredne godine su, nakon zimskih priprema u istom ovom hrvatskom gradu, stigli do Kupa BiH. Istra je, izgleda, sretna za fudbalere Željezničara, ali kako je Pula donosila "samo" po jednu titulu, odlučili su da se pomjere do Rovinja.

Bolji tereni
U istarskom gradiću Amar Osim je sa svojom ekipom pripremio lov na duplu krunu - jesenji prvak BiH i polufinalista Kupa nada se će u proljetnom dijelu sezone nastaviti šampionsku priču. Hotel "Park" bio je 12 dana domaćin našem najtrofejnijem klubu.

- Imali smo odlične uvjete, ovdje su tereni bolji nego u Puli, čak je i klima bolja, nema toliko vjetra. Uradili smo ono što smo planirali, a za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo brzo, kada se nastavi prvenstvo - govori za "Dnevni avaz" trener i menadžer kluba s Grbavice Amar Osim.

Obilne snježne padavine zakovale su ekipu u Međugorju pa je plan priprema bio malo poremećen. No, start proljetne polusezone prolongiran je za sedam dana (10. marta Željo dočekuje Široki Brijeg) pa se ne bi trebale osjetiti velike posljedice.

Osima smo pitali hoće li uspjeti tempirati formu za pravo vrijeme.

Pitanje je šta znači tempirati formu. Ako, recimo, Slavija u prvom kolu gostuje na Grbavici, za šta će ona tempirati formu? Za taj meč, koji će, vjerovatno, izgubiti, tempirala ili ne tempirala, ili za neku utakmicu na svom terenu?

- Nikad se ne zna. Recimo, kada bismo napravili dobru seriju, možemo osigurati titulu nekoliko kola prije kraja i onda nam ne bi bilo bitno da ne možemo hodati u tih nekoliko posljednjih utakmica. Ali, nekada su baš ta posljednja kola ključna - pokušao je Osim valjda objasniti da će Željo nastojati biti najjači u prvim proljetnim kolima, kada može čak i riješiti pitanje šampiona, posebno u slučaju trijumfa nad najvećim rivalom Širokim Brijegom.

Dodatni motiv
- Dolazak Samira Bekrića značit će veliko pojačanje za "Plave" s obzirom na to da su svi ostali igrači ostali na okupu. Osim i to gleda na svoj način.

- Možda ćemo mi biti jači, ali ćemo, isto, takvi, jači predstavljati dodatni motiv svakom protivniku pa će protiv nas biti duplo borbeniji nego inače. Ono što je vrlo neobično za naše prilike, pa čak i za evropske, jeste da nije otišao niko od standardnih prvotimaca. Nekada, prije 20, 30, 40 godina, ekipe su godinama igrale u istim sastavima, znao si napamet svaki sastav u jugoslavenskoj ligi.

Prednost toga je bilo to što su se u tako uigrane ekipe mogli uklopiti i ne pretjerano dobri igrači, jer bi, jednostavno, postali kotač uhodane mašine. Sada to nigdje nije slučaj, osim kod baš najjačih. Barcelona drži ekipu na okupu, mijenja samo kada želi poboljšati i tada dovode igrače, a prodaju samo one umjesto kojih dolaze bolji - kaže Osim.

Poznata okosnica ekipe
- Sudeći prema utakmicama odigranim na pripremama, okosnica ekipe već je poznata. Sigurni u prvom sastavu su Gušo, B. Čolić, Kvesić, Bogičević i Vasilić u zadnjoj liniji, zatim Bekrić, Zeba i Gerhard, prva opcija napadača je golgeter lige Adilović, a ostale prvotimce treba tražiti između Bešlije, Smajića, Selimovića, Svrake i Jamaka.

Ponovo Hercegovina ili Istra

U Sarajevu će Željezničar provesti samo tri dana, a već za četvrtak planiran je novi odlazak u toplije krajeve.
- Vidjet ćemo kakvi će uvjeti biti u Hercegovini, možda odemo do Međugorja i tamo budemo do pred početak prvenstva. Ako ne, onda ćemo se vratiti u Rovinj - otkriva nam Osim.

Široki najviše prijeti

Amar Osim osvrnuo se na konkurente za titulu, od kojih najviše prijeti prvi proljetni protivnik Široki Brijeg.
- Nisu prodali nikoga, doveli su desnog beka, znači, jači su nego jesenas. Borac bi, isto, trebao biti jači. Što se Sarajeva tiče, ne znam još tačno kakve su im bile igračke promjene, ali sigurno će i oni tražiti svoju priliku.
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 feb 2012, 17:17

Hoomer je napisao/la:
Gledam jucer "Sarajevsku hroniku" na TVSA i prica oko stadiona, definitivno je usvojena ideja da se stadion gradi po projektu iz 1970. (cijeli stadion kao sjeverna tribina), zatim kako je opština Novo Sarajevo vec izdvojila znatan dio novčanih sredstava koje su vec spremne za ulaganje, ceka se jos kanton Sarajevo da izdvoji svoj dio kao ministarstvo kulture i sporta FBIH, nikad blize i nikad ozbiljnije se nije radilo i pričalo oko izgradnje zapadne tribine :D abd vec sa krajem polusezone ako sve bude islo kako treba moglo bi se poceti sa rusenjem cijelog zapada i izgradnja novog :D

rekoh ja to neki dan ;) ali samo polahko, kad dođu bageri onda ću 100 % vjerovati, do tad mi sve izgleda kao san.
DRUG NEBI TI PUNCA

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 20 feb 2012, 18:17

slika

slika

slika

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 20 feb 2012, 18:27

deyo je napisao/la:
diego_TM je napisao/la:
Amar Osim nije trener on je Manager kluba,i to prvi u nasoj ligi,a sta je to bio Matt Busby prije dolaska u Man.UTD. i sta je Man.UTD bio prije Matt Busby-ia

Covjek je prije svega navijac Želje pa tek onda ostalo,a da je imao i jos uvijek ima od koga uciti.....Ivica Osim....a to je jedino ime i "vani" i ovdje....cuj vani....AC Milan,Real,Barcelonu i ostale klubove moze i Invalid voditi,uzmi bilo koji manager pa se igraj,a onda uzmi u tom manageru neko pleme od kluba pa vidi kako je....zato Khaj priče :mrgreen:

Filozofiras : ) Cuj lako voditi Milan, Barcu i ostale klubove...jest, kako da ne. Ja sam samo rekao da je ova liga njegov vrh i to je to. U ovoj ligi je najbolji strucnjak,ali da ce napraviti neku karijeru vani, moze sanjati. Ili ici opet trenirati u Japan.

Ponavljam, u ovoj ligi je BOG. Po svemu.

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 20 feb 2012, 18:53

Ti znas ko ce napraviti kakvu karijeru :roll:

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 20 feb 2012, 19:02

zuka_TM je napisao/la:Ti znas ko ce napraviti kakvu karijeru :roll:
Da,znam ja i svako ko se bar malo razumije u nogomet, vidi to :D

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 feb 2012, 19:07

FKKrajina je napisao/la:
zuka_TM je napisao/la:Ti znas ko ce napraviti kakvu karijeru :roll:
Da,znam ja i svako ko se bar malo razumije u nogomet, vidi to :D
Ti bi mogao u velikim koracima da odsetas s teme,
idi gledaj Krajinu i uzivaj ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2012, 19:08

za neke realnije maštarije o grupnoj fazi treba NAJMANJE još tri igrača kvalitete zebe i bekrića. znači da isključimo neku ludu sreću na žrijebu, nego ono zasluženo da se plasiramo.

uvijek je moguće da nam se posreći, ama baš svake godine ima neko jadan i među nosiocima trećeg pretkola LŠ. al' to je igra staklenih kuglica na kojoj i nismo baš dobro prošli zadnje dvije godine.

ja lično bih bio zadovoljan da prođemo jedno kolo i izbjegnemo katastrofu u sljedećem :mrgreen: i da bude konačno gostovanje na evropskom tlu, i to :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 36 gostiju.