FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pitanje. Obzirom da je start proljetnog dijela sezone pomjeren hoce li biti pomjereno i otvaranje fan shopa ili ono ostaje 03.03.? Unaprijed hvala
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
Nece... tako se prica...diego_TM je napisao/la:Pitanje. Obzirom da je start proljetnog dijela sezone pomjeren hoce li biti pomjereno i otvaranje fan shopa ili ono ostaje 03.03.? Unaprijed hvala
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
ja mislim ipak da ti grijesis. procenat ima klub u kojem igrac igra do svoje 23 godine.Hoomer je napisao/la:
Nigdje ja nisam pogrijesio, pročitaj UEFA pravila za mlade igrace i sve ce ti biti jasno, procenat ima samo klub u kojem je ponikao, a za Džeku ne mozemo do kraja njegove karijere dobivati lovu bilo bi super kad bi moglo al ne moze, postotak se se smanjuje, potrazi i pročitaj pravila i sve ce ti biti jasno
a evo nasao sam i tacan podatak:
od 12 - 15 godine klubovi dobiju 0.25% od transferaIf a professional football player transfers to another club during the course of a contract, 5% of any transfer fee, not including training compensation paid to his former club, shall be deducted from the total amount of this compensation and distributed by the new club as a solidarity contribution to the club(s) involved in his training and education over the years.
This solidarity contribution reflects the number of years he was registered with the relevant club(s) between the seasons of his 12th and 23rd birthdays, as follows:
Season of birthday % of compensation % of total fee
12th 5% 0.25%
13th 5% 0.25%
14th 5% 0.25%
15th 5% 0.25%
16th 10% 0.50%
17th 10% 0.50%
18th 10% 0.50%
19th 10% 0.50%
20th 10% 0.50%
21st 10% 0.50%
22nd 10% 0.50%
23rd 10% 0.50%
Total 100% 5%
od 16 - 23 godine klubovi dobiju 0.50% od transfera
- ako je u klubu buducnost nastupao od svoje 12 pa do 17 godine (ukljucujuci), buducnost ima 2% (4x0.25% + 2x0.50%)
- ako je u zelji bio od svoje 18 pa do 21 (ukljucujuci), zeljo ima isto 2% (4x0.50%)
i takodje ovo pravilo vazi ZA SVAKI NAREDNI TRANSFER IGRACA tj. ako visca svake sezone promjeni klub za 10 miliona KM, zeljo i buducnost ce svaki put dobiti po 2% tj. po 200.000 KM
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
razočarao si me, stvarno, taman mi dan bio dobar, kad se ti pojavi s Matkom..Aldinn1 je napisao/la:Joj kad nam ga sad Matko zabije. On ima svoju pjesmu![]()
Prepao sam se ...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
kako sam ja čuo fan shop se otvara 10. marta prije utakmice protiv Širokog Briga.Arogantni je napisao/la:Nece... tako se prica...diego_TM je napisao/la:Pitanje. Obzirom da je start proljetnog dijela sezone pomjeren hoce li biti pomjereno i otvaranje fan shopa ili ono ostaje 03.03.? Unaprijed hvala
@Aldine j.ebo te oni šta ih spominješ !
DRUG NEBI TI PUNCA
@aldinn1
Stvarno smori vise,sta nas boli briga za njega majke ti zar ih uopste moras spominjati bez ikakvog razloga i nicim izazvan.Zbog takvih kao ti i tebi slicni sa obadvije strane forumi su prestali imati smisao sve zivo i normalno ste otjerali sa foruma sa glupostima.
Stvarno smori vise,sta nas boli briga za njega majke ti zar ih uopste moras spominjati bez ikakvog razloga i nicim izazvan.Zbog takvih kao ti i tebi slicni sa obadvije strane forumi su prestali imati smisao sve zivo i normalno ste otjerali sa foruma sa glupostima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Znači vama 1%, a nama ostatak.eliminator je napisao/la:ako Visca ostvari neki transfer imamo 1% otprilike, a sto se tice Dzeke uvijek cemo imati neki postotak od njegovog transfera

@slavko njegus
Ma džaba sve to kada opet rudnik ne ulaže u klub kao prije. Iako istina da njega nema faktički ne bi bilo ni kluba, ali haman su se i oni zasitili Budućnosti. Ne pamtim kada je izdvojena veća količina novca za neko provjereno i kvalitetno pojačanje. Uglavnom se dovode igrači iz okolnih sela, ali i dosta ih se dovodi sa tuzlanskog kantona iz nižih liga. Nešto slično kao što je bio slučaj sa Višćom, haman se nadaju da otkriju još jednog Višću, ali teško kakva su vremena došla.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Otjerani su zbog takvih kao ti. Što se prave pametni, a nepismeni su. Prvo to nauči da nije obadvije, več obje. Manje se bavi sa mnom pametnije ti je. Imam pravo da pišem šta želim, a nikoga ne vrijeđam. Šetaj..dino lj je napisao/la:@aldinn1
Zadnja izmjena: Aldinn1, dana/u 19 feb 2012, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
Potpis!
Nije obije nego obje! Setaj...Aldinn1 je napisao/la:Otjerani su zbog takvih kao ti. Što se prave pametni, a nepismeni su. Prvo to nauči da nije obadvije, več obije. Manje se bavi sa mnom pametnije ti je. Imam pravo da pišem šta želim, a nikoga ne vrijeđam. Šetaj..dino lj je napisao/la:@aldinn1
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
fakat si tezak lik, unisti temu...Aldinn1 je napisao/la:Otjerani su zbog takvih kao ti. Što se prave pametni, a nepismeni su. Prvo to nauči da nije obadvije, več obje. Manje se bavi sa mnom pametnije ti je. Imam pravo da pišem šta želim, a nikoga ne vrijeđam. Šetaj..dino lj je napisao/la:@aldinn1
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Seyo_TM je napisao/la:Nije obije nego obje! Setaj...Aldinn1 je napisao/la:Otjerani su zbog takvih kao ti. Što se prave pametni, a nepismeni su. Prvo to nauči da nije obadvije, več obije. Manje se bavi sa mnom pametnije ti je. Imam pravo da pišem šta želim, a nikoga ne vrijeđam. Šetaj..dino lj je napisao/la:@aldinn1

Za zivot cijeli!
Otvaranje fan shopa se takodje pomjera za 10 mart! Tj. Kad bude prvo kolo tad se i otvara fan shopArogantni je napisao/la:Nece... tako se prica...diego_TM je napisao/la:Pitanje. Obzirom da je start proljetnog dijela sezone pomjeren hoce li biti pomjereno i otvaranje fan shopa ili ono ostaje 03.03.? Unaprijed hvala

- partibrejker1921
- Kontakt:
U nagradnoj igri učestvujete tako što ovaj članak odnosno link podijelite na Vašem zidu! Nagrada je zaista primamljiva, učestvujte!
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/na ... -fan-shopa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/na ... -fan-shopa" onclick="window.open(this.href);return false;
UEFA-in delegat Laurinec: Spremite se za regionalnu ligu
Bivši predsjednik slovenskog nogometnog saveza František Laurinec, kao Uefin delegat zadužen za našu regiju, gostovao je u Srbiji na posljednjoj Skupštini tamošnjeg saveza.
Prije nego što je napustio Srbiju potvrdio je nedavne najave iz Uefe kako će uskoro krenuti s osnivanjem regionalnih liga.
"Ne znam detalje, ali logično je da klubovi na prostoru bivše Jugoslavije imaju interes formirati zajedničko takmičenje. Trebalo bi voditi računa i razgovarati o važnim pitanjima, političkoj situaciji i komercijalnoj strani takmičenja", rekao je Laurinec, prenosi Žurnal.rs.
Na sastanku u Beču nedavno su pokrenuti razgovori s predstavnicima saveza europskih zemalja, no na njemu nije bilo hrvatskih predstavnika. Točnije, jedini predstavnik s prostora bivše Jugoslavije bio je Zoran Laković, glavni tajnik FSS-a, koji je imenovan članom Uefine radne skupine.
Dugi niz godina europska je nogometna federacija odbijala podržati bilo kakva natjecanja koja bi mogla biti konkurencija Ligi prvaka ili Europa ligi, ali ekonomska kriza i dominacija stalno istih klubova u europskim takmičenjima povećale su nezadovoljstvo u savezima i ligama zemalja srednje i istočne Europe.
Bivši predsjednik slovenskog nogometnog saveza František Laurinec, kao Uefin delegat zadužen za našu regiju, gostovao je u Srbiji na posljednjoj Skupštini tamošnjeg saveza.
Prije nego što je napustio Srbiju potvrdio je nedavne najave iz Uefe kako će uskoro krenuti s osnivanjem regionalnih liga.
"Ne znam detalje, ali logično je da klubovi na prostoru bivše Jugoslavije imaju interes formirati zajedničko takmičenje. Trebalo bi voditi računa i razgovarati o važnim pitanjima, političkoj situaciji i komercijalnoj strani takmičenja", rekao je Laurinec, prenosi Žurnal.rs.
Na sastanku u Beču nedavno su pokrenuti razgovori s predstavnicima saveza europskih zemalja, no na njemu nije bilo hrvatskih predstavnika. Točnije, jedini predstavnik s prostora bivše Jugoslavije bio je Zoran Laković, glavni tajnik FSS-a, koji je imenovan članom Uefine radne skupine.
Dugi niz godina europska je nogometna federacija odbijala podržati bilo kakva natjecanja koja bi mogla biti konkurencija Ligi prvaka ili Europa ligi, ali ekonomska kriza i dominacija stalno istih klubova u europskim takmičenjima povećale su nezadovoljstvo u savezima i ligama zemalja srednje i istočne Europe.
Ovo je obicna glupost koju mogu samo ti likovi koji ne znaju sta je balkan reci i uraditi...
- SarajlijaTM
ma da mi prvo hocemo igrati nasu ligu sa 10 ili 12 klubova,pa onda tek nakon par godina regionalnu ligu.niho1987 je napisao/la:UEFA-in delegat Laurinec: Spremite se za regionalnu ligu
da sad to uvedu sve i jedan klub iz bih bi cekao da pogleda evropu 3,4 god nazalost.a ni "situacija" u regionu nije jos 100% sjajna da se to igra,takodjer nazalost.
jos jedna izjava,nekoga ko ocigledno,nikada nije nos promolio na ove prostore i razmislja cisto kao menadzer i bankar
Klubovi iz Srbije hoće da igraju regionalnu ligu, ali neće ni sa nama ni sa Hrvatima, nego sa Rumunima, Grcima i Turcima
Svako iole normalan zna da na ovim prostorima još dugo neće biti moguća regionalna liga.

DRUG NEBI TI PUNCA
regionalna liga je spas za fudbal na Balkanu! Slovenija,Hrvatska,CG i BiH,za pocetak treba da osnuju jednu takvu ligu,sa opcijom da vremenom mogu uci i klubovi iz Srbije i Makedonije..stadioni bi bili puni,kvalitet mnogo bolji nego sto ga sada imaju sve balkanske lige...pogledajmo samo u kosarci kako to dobro funkcionise,zato Partizan i igra svake godine u zavrnsici EL!bagrcavi je napisao/la:Klubovi iz Srbije hoće da igraju regionalnu ligu, ali neće ni sa nama ni sa Hrvatima, nego sa Rumunima, Grcima i TurcimaSvako iole normalan zna da na ovim prostorima još dugo neće biti moguća regionalna liga.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bablaz1, Kajkutenjoyer, Levin, Pact1921, TefalTava i 66 gostiju.