FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

maroonboy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la maroonboy » 07 mar 2010, 21:24

ZELJO MOJA je napisao/la:
ZELJO MOJA je napisao/la:
pik je napisao/la:Moje misljenje da nakon pocetka ovog dijela prvenstva vi uzimate titulu sigurno,jedino vam mogu pomrsiti racune komsije sa Grbavice :)
sacekaj drug dok im dodje prvi tezi protivnik
zelju smo dobili na grbavici (1:2), protiv zrinjskog smo pokradeni samo tako (1:1), protiv sirokog smo imali nekoliko odlicnih sansi ali igraci nisu bili precizni (1:0), protiv borca smo jako dobro igrali i na kraju pobijedili (0:1).....zeljo, zrinjski, siroki i borac dolaze na kosevo
drug sjecas li se kako ste dobili na grbavici[/quote]

za derbi se ne provaljuj, vjerovatno nisi ni bio na toj tekmi, nezna se sta je gore bilo na tribinama ili na terenu.

cestitam, konacno je doslo vrijeme da se mi i vi oko titule borimo.
cekali smo vas 6 godina i konacno docekali.

ova sezona je dobra, ima gostujuci pobjeda i opet se sarajevo i zeljo bore za titulu
TM: jesu li horde gdje su nekad bile? HZ: gdje god da smo, uvjek smo korak ispred vas

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 mar 2010, 23:03

" Udruženje Bordo Prijatelji 1946 izdali su Saopštenje za javnost "

Shodno uloženoj žalbi organa FK Sarajeva o održanoj utakmici u Tuzli dana 28.02.2010. godine, između FK Sloboda i FK Sarajevo i donesenoj odluci Komisije za takmičenje N/FS BiH Premijer lige BiH održane 06.03.2010. godine, Udruženje Bordo Prijatelji 1946 izdaje slijedeće saopštenje:

FK Sarajevo kao oštećeni klub, uložio je žalbu nadležnom organu N/FS BiH, a iz razloga nastupanja igrača FK Slobode na utakmici odigranoj između gore navedenih klubova, po osnovu koje je nadležni organ - Komisija za takmičenje N/FS BiH dana 06.03.2010. donijela odluku o ponovnom odigravanju utakmice 16. kola Premijer lige BiH, a shodno članu 74. Pravilnika o N/F takmičenjima u BiH.

Udruženje Bordo Prijatelji 1946 obavještava bh. javnost da je donesena odluka u potpunosti pravno neutemeljena i nije u skladu sa važećim aktima i propisima N/FS BiH iz slijedećih razloga:

U uvodu člana 73. Pravilnika o N/F takmičenjima u BiH tačno i eksplicitno se navodi:
„Na osnovu žalbe oštećenog kluba, biće donijeta odluka o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) u njegovu korist, ukoliko nije postigao bolji rezultat, ako je protivnički klub“:
-nastupio sa igračem koji se nalazi pod kaznom zabrane nastupanja ili suspenzijom ili ukoliko je klub nastupio pod suspenzijom (stav 5. istog člana)

U uvodu člana 74. Pravilnika o N/F takmičenjima u BiH a na koji se pozvao nadležni organ prilikom donošenja svoje odluke, tačno i eksplicitno se navodi:
„ Na osnovu žalbe oštećenog kluba, utakmica će biti poništena i određeno ponovno odigravanje u slijedećim slučajevima:
-ukoliko je nastupio sa igračem koji je suspendovan ili kažnjen zabranom igranja ili je odigrao utakmicu sa kažnjenim ili suspendovanim klubom a o tome nije obavješten prema odredbama disciplinskog pravilnika N/FS BiH“ (stav 4 istog člana).

Na osnovu naprijed navedenih odredbi Pravilnika, sasvim je jasno da je u ovom slučaju nadležni organ N/FS BiH prilikom donošenja svoje odluke, mogao primjeniti samo odredbe člana 73. Pravilnika, a ne odredbe člana 74. koje se odnose na oštećeni klub, dakle u ovom slučaju FK Sarajevo.

Udruženje Bordo Prijatelji 1946, smatra da ova odluka Komisije za takmičenja u BiH na pravi način pokazuje da je na sceni grubo kršenje svih akata i normi donesenih od strane N/FS BiH, koji svoje odluke temelje i baziraju na usko ličnim, regionalnim i klupskim interesima pojedinaca u ime organa N/FS BiH.

Moramo spomenuti sumnjivu ulogu članova Komisije za takmičenje koji se nalaze u sukobu interesa i nespojivosti njihovih funkcija u N/FS BiH, sa funkcijama koje obnašaju u pojedinim klubovima, a što je i produkt donošenja ovako tendencioznih odluka organa koji bi trebali biti ogledalo Nogometnog saveza.

Udruženje Bordo Prijatelji 1946 ovim putem traži da Izvršni odbor NS/FS BiH, u skladu sa odredbama člana 84. Pravilnika o N/F takmičenjima u BiH, kao jedini nadležni organ NS/FS protumači i obavijesti BH javnost o primjeni gore navedenih članova Pravilnika.

Udruženje Bordo Prijatelji 1946 smatra da su članovi Komisije za takmičenje grubo prekršili odredbe članova 1. 2. i 5. Kodeksa o ponašanju članova N/F organizacije N/FS BiH, te iz tog razloga traži od nadležnih organa N/FS BiH da u skladu sa članom 62. stav 1., 6., i 11., zabrani članovima Komisije za takmičenje vršenje funkcije od jedne do dvije godine ili trajno isključenje iz N/F organizacije.

Na kraju Udruženje Bordo Prijatelji 1946 apeluje na organe N/FS BiH, da ponište ovu nezakonitu i tendencioznu odluku, kako bi se zaustavila dalja erozija i srozavanje ugleda N/FS BiH u očima bh. javnosti i organa UEFA, pogotovo poslije nedavnog slučaja sudije N. Panića.

S poštovanjem,

Udruženje Bordo Prijatelji 1946
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 08 mar 2010, 12:56

nedaTM87 je napisao/la:svaka cast na pobjedi, ali u novinama pise da je bilo 3.000 gledalaca, ocekivao sam da ce vas biti vise s obzirom na pauzu koja je trajala vise od 3 mjeseca ocekivao sam bar 5.000-6.000 jest da je bilo hladno al je bilo i suncano jucer, grbavica je po hladnom i oblacnom vremenu bila skoro popunjena, 9.000 ljudi ;) u svakom slucaju cestitke na pobjedi :D
koliko ima stolica grbavica?? na derbiju je bila skoro popunjena a bilo je 12 hiljada gledalaca jos je bilo dosta raje na istoku koji nema stolica

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 mar 2010, 14:28

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-32580.htm

:| :| :roll: :roll: Jel mozda treba crtat nekom...Gavaric je bio slobodan igrac i olimpik nije bio duzan obavijestit slobodu... :| :| ne mogu da vjerujem koja je ovo nepravda
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Jure

Post Postao/la Jure » 08 mar 2010, 14:34

Pobrkali ste kruske i jabuke u saopcenju. Naime, poanta je u clanu 20 Pravilnika o transferima igraca, koji glasi:

5 Ispisnica
Član 20
Za prelazak igrača u drugi klub, pored ostalog što je predviđeno ovim Pravilnikom, potrebna je ispisnica. Ispisnicu daje klub igraču, a sadrži slijedeće podatke:
a) porodično i rođeno ime igrača i rođeno ime oca;
b) datum i mjesto rođenja;
c) jedinstven matični broj;
d) datum posljednje izvršene registracije i pravo nastupa;
e) ime kluba iz kojeg je došao i dosadašnji status;
f) eventualna kazna ili suspenzija od strane nogometnog/fudbalskog
organa i vrijeme njihovog trajanja;

g) datum raskida ugovora;
h) broj javnih opomena registriranih u zapisnicima prvenstvenih i kup
utakmica u toku takmičarske godine - sezone u kojoj se izdaje ispisnica;

i) i eventualno druge primjedbe, ako je klub evidentirao;
U ispisnici se obavezno navodi napomena da li klub traži naknadu za
treniranje igrača.

Tek na ovo se primjenjuje clan 74 Pravilnika o takmičenju, a Sloboda je ulozila zalbu jer je ostecena zbog neinformiranja od strane Olimpika.
Vjerojatno je zbroj kartona "ispao" iz Gavariceve ispisnice kao kompenzacija Olimpika za koristenje stadiona Kosevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 mar 2010, 14:44

Jure je napisao/la:Pobrkali ste kruske i jabuke u saopcenju. Naime, poanta je u clanu 20 Pravilnika o transferima igraca, koji glasi:

5 Ispisnica
Član 20
Za prelazak igrača u drugi klub, pored ostalog što je predviđeno ovim Pravilnikom, potrebna je ispisnica. Ispisnicu daje klub igraču, a sadrži slijedeće podatke:
a) porodično i rođeno ime igrača i rođeno ime oca;
b) datum i mjesto rođenja;
c) jedinstven matični broj;
d) datum posljednje izvršene registracije i pravo nastupa;
e) ime kluba iz kojeg je došao i dosadašnji status;
f) eventualna kazna ili suspenzija od strane nogometnog/fudbalskog
organa i vrijeme njihovog trajanja;

g) datum raskida ugovora;
h) broj javnih opomena registriranih u zapisnicima prvenstvenih i kup
utakmica u toku takmičarske godine - sezone u kojoj se izdaje ispisnica;

i) i eventualno druge primjedbe, ako je klub evidentirao;
U ispisnici se obavezno navodi napomena da li klub traži naknadu za
treniranje igrača.

Tek na ovo se primjenjuje clan 74 Pravilnika o takmičenju, a Sloboda je ulozila zalbu jer je ostecena zbog neinformiranja od strane Olimpika.
Vjerojatno je zbroj kartona "ispao" iz Gavariceve ispisnice kao kompenzacija Olimpika za koristenje stadiona Kosevo.

e pa dobro onda.....ako je tako nemam sta dodat osim da je sam gavaric znao za kartone tj. morao znati....tako da je neminovno ponavljanje utakmice i to je to....znaci i nasa i njihova zalba pada u vodu na osnovu svega...jbg

Jure

Post Postao/la Jure » 08 mar 2010, 15:13

A opet evo citam kako je Olimpik informirao Slobodu, pa ako je to tocno, onda Sarajevo ima registriranu utakmicu u svoju korist. U svakom slucaju, cini mi se da je Olimpik sve ovo zamutio...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 mar 2010, 15:21

Jure je napisao/la:A opet evo citam kako je Olimpik informirao Slobodu, pa ako je to tocno, onda Sarajevo ima registriranu utakmicu u svoju korist. U svakom slucaju, cini mi se da je Olimpik sve ovo zamutio...
Ako je Olimpik informirao slobodu USMENIM putem to je isto ko i da nije. Znas kako ide ona: "Sto nije zapisano kao da se nije ni dogodilo" .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 08 mar 2010, 15:45

Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 mar 2010, 17:32

slika

Bgm sam se ja dobro zajebo kad sam reko milja i po na stadionu... :D sam sjever 2 i po milje je bio najmanje...svcaka cast HORDAMA :D ;) po onakvoj zimi....SJEVER JE CUDO ;)

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 08 mar 2010, 18:46

Moramo se sada okrenuti predstojećim utakmicama,vratiti formu od kraja polusezone,i pokazati da ništa ne može pokolebati tim koji je ovog ljeta briljirao u Evropi,i pokazati da smo ubjedljivo najbolji i najkonstantniji te da nam ove podvale koje nam rade smišljeno ne mogu stati na put.

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 08 mar 2010, 18:47

Izvini ako je prije napisano ali kad se igra tekma protiv Slobode?
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 mar 2010, 18:54

Ovo je i do saveza i oni su trebali informirati Slobodu i oni snose dio krivice i sad da ne bi bilo da je Slobodazbog njih izgubila 3 boda onda idemo nek se ponavlja da ne napravimo Slobodi stetu jer smo mi zato krivi koji debili
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 08 mar 2010, 18:57

Ma normalno da je i savez duboko u svemu ovome,zato i pokusavaju sve zataskati.

Pa ko je igracu dao zute kartone,SUDIJA,ciji je uposlenik sudija,pa SAVEZA,gdje su delegati,ljudi iz administracije koji vode te statistike,komisije.

Ovo je puno dublje nego sto djeluje ovako. Da je pravde 3 boda Sarajevu i barem 5do 8 kaznjenih po raznim osnovama i na raznim nivoima.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 mar 2010, 18:59

-A- je napisao/la:Ma normalno da je i savez duboko u svemu ovome,zato i pokusavaju sve zataskati.

Pa ko je igracu dao zute kartone,SUDIJA,ciji je uposlenik sudija,pa SAVEZA,gdje su delegati,ljudi iz administracije koji vode te statistike,komisije.

Ovo je puno dublje nego sto djeluje ovako. Da je pravde 3 boda Sarajevu i barem 5do 8 kaznjenih po raznim osnovama i na raznim nivoima.
Ovo ima samo u nasoj ligi i jos kazu da u pravilima pise da se utakmica mora ponavljati pa valjda se utakmica ponavlja ako se ekipe dogovore ili ako je neko nevrijeme ili elemntarna ne pogoda nego ovo je cista kradja

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 mar 2010, 19:19

bordo_momak je napisao/la:hahah evo me na slici samo sto mi je kapuljaca na glavi a usta otvorio moze mi ga neko :D :D :D
Vidim ih hiljadu u kapuljacama :mrgreen: :mrgreen: koji si od njih pazljivo pogledaj :mrgreen: :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 08 mar 2010, 19:24

Brane je napisao/la:Izvini ako je prije napisano ali kad se igra tekma protiv Slobode?
24.3. ;)

alibi

Post Postao/la alibi » 08 mar 2010, 19:53

Batistuta je napisao/la:Moramo se sada okrenuti predstojećim utakmicama,vratiti formu od kraja polusezone,i pokazati da ništa ne može pokolebati tim koji je ovog ljeta briljirao u Evropi,i pokazati da smo ubjedljivo najbolji i najkonstantniji te da nam ove podvale koje nam rade smišljeno ne mogu stati na put.
Slazem se,i mislim da treba raditi na tome da na psihickom planu igraci ne padnu i da situacije kao sto je ovaj slucaj sa utakmicom u tz ne opterecuje igrace,a mi smo tu i kad je pravda i kad je ne pravda prema nasem klubu.Idemo dalje,sljedeca stanica Mostar-Velez.Ocekujem borbenost u prvom planu i samim tim ce pozitivan rezultat doci.Brineme samo stadion u vrapcicima jer sam siguran da nas nece moci adekvatno prihvatiti.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 mar 2010, 19:54

sarajlija89 je napisao/la:
Brane je napisao/la:Izvini ako je prije napisano ali kad se igra tekma protiv Slobode?
24.3. ;)
Philadelfija ima nas na svim kontitnentima :mrgreen: :mrgreen:

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 08 mar 2010, 23:47

alibi je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:Moramo se sada okrenuti predstojećim utakmicama,vratiti formu od kraja polusezone,i pokazati da ništa ne može pokolebati tim koji je ovog ljeta briljirao u Evropi,i pokazati da smo ubjedljivo najbolji i najkonstantniji te da nam ove podvale koje nam rade smišljeno ne mogu stati na put.
Slazem se,i mislim da treba raditi na tome da na psihickom planu igraci ne padnu i da situacije kao sto je ovaj slucaj sa utakmicom u tz ne opterecuje igrace,a mi smo tu i kad je pravda i kad je ne pravda prema nasem klubu.Idemo dalje,sljedeca stanica Mostar-Velez.Ocekujem borbenost u prvom planu i samim tim ce pozitivan rezultat doci.Brineme samo stadion u vrapcicima jer sam siguran da nas nece moci adekvatno prihvatiti.LJUBAV JE SAMO JEDNA.FCS.
Mislim ako se negdje može očekivati prijateljska atmosvera,onda je to kada igramo sa Veležom.Neke male trzavice od prije su izglađene,tako da uz veliku podršku navijača(očekujem invaziju),te uz kvalitetan pristup igrača očekujem pobijedu.Nadam se da će Škoro biti spreman,Torlak,Maksumić te Hadzija i to je to.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 31 gost.