ja stvarno neznam sta je sa ljudima poput tebe, koji nazalost cine vecinu danasfloyd je napisao/la: Jusuf je na eurohopesu uvijek oko prvih 5 talenata svog godista.
Bio je MVP B divizije, ali ne sumnjjm da bi pokidao i na A turniru.
Bio je MVP kao treci potrosac lopti u svojoj ekipi, to sve govori koliko je racionalan i da ne pati od brojki.
Stanko?
Uostalom, ne znam zasto se javljas, ti ces biti sretan ako i dogodine imao 7 min. po utakmici. Takav si covjek.
cim neko ima drugacije misljenja od tvoga onda je najvaznija stvar popljuvati tu osobu
ne razumijem valjda mislite da ja ne volim jusufa, da nisam odusevljen time sto ce BiH u njemu aBd dobiti vrhunskog igraca
ali hajde posto vjerujem u druge sanse da pokusam civilizovano diskutovati
vidis objasnio mi je (indirektno) jedan veliki kosarkaski strucnjak da je najpametnije sa mladim igracima penjati se postepeno zato sto pored i drugih segmenata igre njima je najvaznije stecanje samopouzdanja
cak i tim nacinom razvoja na jednog vrhunskog talenta trojica propadnu tj. u zargonu izgore
uglavnom preporuka je da igrac u prvoj seniorskoj sezoni igra bas 7-8 minuta da osjeti parket, intezitet, buku navijaca, daleko jacu fizicku igru i naravo prljave trikov,...
druge sezone ako ima kvalitet dobija ulogu back-up igraca sa 10-20 min. igre zavisno od kvalitete njegove igre
i tek 3 sezonu treba da dobije slobodu da pokaze talenat, a do tada bi trebao znati sta da ocekuje
i sve ovo navedeno je bilo za beka, dok centri kasnije sazrijevaju jer je njima fizicka snaga daleko vaznija
e sada se pojavio problem medija jer na te talente okrecu previse paznje pa stavljaju prevelika ocekivanja na njih pa je doslo do toga da jos vise talenata izgori, zato ja vise volim da jusuf ide po stepenicu nego da mu se desi kao sada saricu koji je doveden kao igrac od kojega se ocekivalo da poboljsa igru cibone za barem 100% i sada momak koji je bio nedvobeno medju 3 najveca talenta svjeta ima problema u adaptaciji jer vec svi misle da je on vec zreo igrac
sto se tice jusufa, do malo prije U18 prvenstva malo ko je znao za njega, poslje prvenstva probio se na kosarkasku scenu, ali vecina strucnjaka je bila skepticna i zato ga nisu uvrstavali medju prvih 20-tak talenata svijeta, ali upravo ovim igrama koje ima u zadnje vrjeme usao je u taj krug
a to je ono sto je vazno, a ne neki internet portal
kako god ja jusufu zelim sve najbolje i da postane igracina koja ce u NBA razvaljivati, a da za za nasu repku odigra 10-12 kvalitetnih godina