Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ceze
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ceze » 11 jan 2014, 13:42

eusebio2 je napisao/la:Ako ne mogu vratiti dugove kazniti ih izbacivanjem u najniži rang natjecanja kao u svim sređenim državama... (npr. Glasgow Rangers).
Ajde da su ti dužnici sad u drugoj ligi, ali oni su i dalje pri vrhu ili na vrhu, a da bi bio tamo sigurno moraš trošiti za bh. prilike velik novac na igrače i ostalo.
U tom slučaju bi se igrala liga sa 4 kluba.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 11 jan 2014, 13:45

ceze je napisao/la:
eusebio2 je napisao/la:Ako ne mogu vratiti dugove kazniti ih izbacivanjem u najniži rang natjecanja kao u svim sređenim državama... (npr. Glasgow Rangers).
Ajde da su ti dužnici sad u drugoj ligi, ali oni su i dalje pri vrhu ili na vrhu, a da bi bio tamo sigurno moraš trošiti za bh. prilike velik novac na igrače i ostalo.
U tom slučaju bi se igrala liga sa 4 kluba.
Barem bi bila regularna.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 jan 2014, 13:51

eusebio2 je napisao/la: Barem bi bila regularna.
HSV ima skoro 100 miliona dugovanja, je li Bundesliga neregularna ?

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 11 jan 2014, 13:54

@eusebio2

kad pravila u Drzavi budu jednaka za sve, kad bude zakon o sportu usvojen, kad bude udruzenje premijerligasa i na kraju krajeva kada svi pocnu isplacivati svoje obaveze a ne samo klubovi, e onda mozes govoriti o situaciji o Rangersima i takvom primjeru... a na kraju ovo je ipak BiH nije to sistem Skotske
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2014, 13:56

Razlikujes dugovanja pod pokricem reprograma duga ili bankovnim zaduzenjem koje se ustvari vraca, za razliku od nasih dugova? Real je duzan i tri puta vise toliko, ali moze svojom imovinom i svim ostalim garantirati naplatu tog istog duga i stalno ga reprogramira i kontinuirano vraca, posluje solventno, postoji velika razlika izmedju toga i BH ekonomskih subjekata, tako i nogometnih klubova, koji takvo sto nisu u stanju i samo se iznova zaduzuju, potpisuju s igracima potpuno fiktivne ugovore (i naravno da ih isti kasnije tuze i traze obecano, al zanimljivo uvijek se takvi klubovi slozno nadju zaliti raznoraznim komisijama kako im netko ne da licencu, a ''sve poduzeli da to imaju'', osim ispunili obveze prema igracima, drzavi i uposlenicima, naravno), a s kakvim prospektom da ce to ikada vratiti?
A sta se desava s klubovima koji takvo sto nisu u stanju je zadnji objasnio Glasgow Rangers. Klub koji, slozit cemo se, za u usporedbi apsolutno minorne i nebitne klubove u BiH je europski i svjetski nogometni gigant, pa opet nitko nije digao drzavu na noge radi njega.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 14:00

ŠB_Fidelis je napisao/la:Razlikujes dugovanja pod pokricem reprograma duga ili bankovnim zaduzenjem koje se ustvari vraca, za razliku od nasih dugova? Real je duzan i tri puta vise toliko, ali moze svojom imovinom i svim ostalim garantirati naplatu tog istog duga i stalno ga reprogramira i kontinuirano vraca, posluje solventno, postoji velika razlika.
A sta se desava s klubovima koji takvo sto nisu u stanju je zadnji objasnio Glasgow Rangers. Klub koji, slozit cemo se, za u usporedbi apsolutno minorne i nebitne klubove u BiH je europski i svjetski nogometni gigant, pa opet nitko nije digao drzavu na noge radi njega.
Malo je to drugačije, jer je protenstantski klub, kada su glasali da ih izabace u 4. rang, Celtic ih je mogao spasiti svojim glasom ali su ostali "neutralni" po tom pitanju i Rangers je doživio šta je doživio, naravno najviše je profitirao Celtic koji će dominirati 20 godina sada, ali opet Rangers ima rasprodat stadion svaku tekmu, to je ljubav prema klubu i u 3. ligi sada!
Grbavica naš je Hram!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 jan 2014, 14:04

ŠB_Fidelis je napisao/la:Razlikujes dugovanja pod pokricem reprograma duga ili bankovnim zaduzenjem koje se ustvari vraca, za razliku od nasih dugova? Real je duzan i tri puta vise toliko, ali moze svojom imovinom i svim ostalim garantirati naplatu tog istog duga i stalno ga reprogramira i kontinuirano vraca, posluje solventno, postoji velika razlika izmedju toga i BH ekonomskih subjekata, tako i nogometnih klubova, koji takvo sto nisu u stanju i samo se iznova zaduzuju, potpisuju s igracima potpuno fiktivne ugovore (i naravno da ih isti kasnije tuze i traze obecano, al zanimljivo uvijek se takvi klubovi slozno nadju zaliti raznoraznim komisijama kako im netko ne da licencu, a ''sve poduzeli da to imaju'', osim ispunili obveze prema igracima, drzavi i uposlenicima, naravno), a s kakvim prospektom da ce to ikada vratiti?
Klubovi prve i druge lige Španije su dužni 528 miliona funti na ime poreza.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 jan 2014, 14:10

Svi oni klubovi koji su do sada placali svoje obaveze prema poreznoj upravi u prednosti su samim time sto su rastereceni od takvih dugovanja. Ako se otpisu kamate ostalim sportskim kolektivima, mislim da oni nece biti u prednosti, samo ce dobiti priliku da se rijese tog tereta. Realno, ne postoji drugi nacin da se klubovi rijese tolikih dugovanja, a i sama drzava ne bi mogla na drugi nacin rijesiti ta dugovanja.

Treba isto tako napomenuti da je ovo otpis kamata pod uslovom da se ispostuje reprogram dugova, u suprotnom sve se vraca na pocetak. Koliko mi je poznato i do sada su neki klubovi imali slicne sporazume sa poreznom upravom, ali rok je bio dosta kraci, klubovi nisu ispostovali dogovor i sve se vratilo na pocetak.

Klubovi su duzni entitetima i to je neka druga tema, svakako da treba pozvati i ljude iz RS-a da krenu istim putem, kako bi svi klubovi imali isti pocetni polozaj, ali opet ponavljam, neki drugi razlozi su utjecali na to da se ova prica zapocne iz entiteta.

Ja se isto tako nadam da ovo nece biti samo jedan korak u strateskom rijesavanju bh sporta. Trebalo bi da da drzava donese zakon o sportu i omoguci jednostavnije ulaganje u sport, isto tako dobro bi dosle zakonske promjene koje bi stimulisale ulaganje u sport. I to bi po mom misljenju bila nagrada svima koji su u ovom trenutku bez dugovanja prema drzavi.

I jos kada bi u ovaj paket promjena uspjeli ugurati bilo kakvo smanjenje lige, tek tada bi bili na odlicnom putu ozdravljenja bh nogometa. Po ovom pitanju sam jako skeptican, ali treba se nadati.
#divovi

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2014, 14:17

ceze je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Razlikujes dugovanja pod pokricem reprograma duga ili bankovnim zaduzenjem koje se ustvari vraca, za razliku od nasih dugova? Real je duzan i tri puta vise toliko, ali moze svojom imovinom i svim ostalim garantirati naplatu tog istog duga i stalno ga reprogramira i kontinuirano vraca, posluje solventno, postoji velika razlika izmedju toga i BH ekonomskih subjekata, tako i nogometnih klubova, koji takvo sto nisu u stanju i samo se iznova zaduzuju, potpisuju s igracima potpuno fiktivne ugovore (i naravno da ih isti kasnije tuze i traze obecano, al zanimljivo uvijek se takvi klubovi slozno nadju zaliti raznoraznim komisijama kako im netko ne da licencu, a ''sve poduzeli da to imaju'', osim ispunili obveze prema igracima, drzavi i uposlenicima, naravno), a s kakvim prospektom da ce to ikada vratiti?
Klubovi prve i druge lige Španije su dužni 528 miliona funti na ime poreza.
Ponavljam, svi ti klubovi koji ne bi bili u stanju garantirati reprogram i vracanje tog duga, odnosno koji ga ustvari ne bi vracali ili ga ne vracaju u dovoljnom stupnju, bi dozivjeli istu sudbinu prije ili kasnije, to je apsolutna cinjenica. Nije da se jednom klubu iz Spanjolske to desilo pa da je to nekome cudno, a to sto mi ovdje usporedjujemo i bacamo takve informacije ovdje na forum da bi se opravdala dereliktna situacija u BiH, to je elementarno nepoznavanje ekonomskog poslovanja i deplasirana usporedba. Komplicirana je to prica, ali je dio jedne sveopce organizacije i odredjenih limita i garancija koje jednostavno moraju ispunjavati kako ne bi proglasavali bankrot. Sta ovdasnji klubovi imaju svoje da mogu garantirati da ce ikad taj dug vratiti? Jedino sto ih drzi je politicka/drzavna volja da ne prisili drzavne aparate da te dugove i kamate naplati, milom ili silom.

RiverPlate, nebitno, prica se i dalje svodi da im je trebalo OPRASTATI nesto jer evidentno nisu u stanju bili garantirati ni imati pokrice za svoj dug, znaci da nisu uopce bili u poziciji da im se sta ima oprostiti, ne bi sigurno ni zavrsili u zadnjoj ligi, valjda shvacas poantu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 11 jan 2014, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jan 2014, 14:19

UEFA traži minimalno 8 klubova u ligi da bi se konkurisalo za europska takmičenja.

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 11 jan 2014, 14:21

DukeOfWellington je napisao/la:UEFA traži minimalno 8 klubova u ligi da bi se konkurisalo za europska takmičenja.
Pa ima valjda u drugoj ligi klubova koji nisu dužni... osam klubova se može skupiti. Dužnici neka igraju 2. ligu FBIH

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jan 2014, 14:32

eusebio2 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:UEFA traži minimalno 8 klubova u ligi da bi se konkurisalo za europska takmičenja.
Pa ima valjda u drugoj ligi klubova koji nisu dužni... osam klubova se može skupiti. Dužnici neka igraju 2. ligu FBIH
To je drugo, ja sam reagovao na "regularnu ligu od 4 kluba". Džaba ti regularna liga kad ne vrijedi pet para.

Dugovi se moraju vraćati, ali nije način presjeći sve i poslati u drugu ligu one koji ne vraćaju redovno jer od toga neće koristi imati ni oni koji vraćaju. Situacija je specifična i problemu se mora pristupiti na poseban način. Jer nisu ovo neka privatna preduzeća, pa ako ne možeš vraćat dug onda doviđenja. Priča o sanaciji dugova fudbalskih klubova je priča i o sanaciji fudbala u BiH uopšte.

Ali dugovi se moraju vratiti i na kraju će se i vratiti, u to niko ne treba da ima nikakve sumnje.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 14:39

RiverPlate, nebitno, prica se i dalje svodi da im je trebalo OPRASTATI nesto jer evidentno nisu u stanju bili garantirati ni imati pokrice za svoj dug, znaci da nisu uopce bili u poziciji da im se sta ima oprostiti, ne bi sigurno ni zavrsili u zadnjoj ligi, valjda shvacas poantu.
Nisu oni nikakav oprost tražili!
Ima li su oni plan, to je podržala i banka Škotske ja mislim, samo eto Celtic im zabi nož u leđa, i da Celtic približno toliko isto duguje, pa ga ne izbacuju u zadnju ligu!
Grbavica naš je Hram!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2014, 15:02

Nek ga bace na glasanje i nek im dokazu da nisu u stanju ispostovati svoja dugovanja, mislis da ce netko i Celtic spasavati jer je toboze katolicki? Pff, ne mogu ti prosto opisati koliko mi to malo znaci, a jos manje koliko oni kao do toga danas drze.
A Rangersi su sami sebe pokopali, oni da misle da su necim zakinuti, istjerali bi to na sudu, medjutim evidentno su svjesni da su sami sebe poslali u pm poslovanjem. I to ti je nogomet danas. Bez milosti ka nekim od najpoznatijih svjetskih klubova, a kamoli da se netko ovdje sazalijeva ili uzdize BH anonimuse (u usporedbi s takvima), bez obzira kako se zvali i odakle dolazili.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 15:19

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nek ga bace na glasanje i nek im dokazu da nisu u stanju ispostovati svoja dugovanja, mislis da ce netko i Celtic spasavati jer je toboze katolicki? Pff, ne mogu ti prosto opisati koliko mi to malo znaci, a jos manje koliko oni kao do toga danas drze.
A Rangersi su sami sebe pokopali, oni da misle da su necim zakinuti, istjerali bi to na sudu, medjutim evidentno su svjesni da su sami sebe poslali u pm poslovanjem. I to ti je nogomet danas. Bez milosti ka nekim od najpoznatijih svjetskih klubova, a kamoli da se netko ovdje sazalijeva ili uzdize BH anonimuse (u usporedbi s takvima), bez obzira kako se zvali i odakle dolazili.
Slažem se ja da su sami sebe pokopali to niko ne spori, sami su dug nabili nije niko drugi,ali upravo zbog toga se spašava Celtic jer je katolički kao i apsolutna većina klubova u Škotskoj,čitav savez katolici, nemoj se praviti dijete,Celtic je mogao spasiti Rangers da ih ne izbace u 4. ligu ali eto glumili su Švajcarsku, jer su znali da će dominirati dugo, dugo vremena, Škotska je slična Bosni po vjerskoj strukturi, te podjele su možda i dublje u Škotskoj i Irskoj i veća mržnja nego kod nas, samo što ljudi ne ratuju shvatili da nema fajde od toga!Imaju Real i Mančester zajedno milijardu i više duga, znaš kolko njih to boli briga, ganjat će se sa bankama i ostalim dužnicima do Sudnjeg dana, hajde izbaci Real u 4. ligu kao najveći klub u državi, pokazuju silu na Malagi :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 jan 2014, 15:25

Daleko da ja sve ovo opravdavam, ali mi je nonsens pisati ovakve postove treba izbaciti klubove iz lige.
Izbacivati ih iz lige koja nema udrugu prvoligaša, lige čiji je savez do prije godinu dana bio suspendiran od strane UEFE, lige čija je infrastruktura nalošija u Evropi, lige koja je prije 6-7 godina osvajala po nacionalnom ključu, iz lige u kojoj se navijači bukvalno međusobno ubijaju, lige u kojoj se ne može dogovoriti promjena sistema takmičenja iz političkih razloga itd.
Poenta svega ovoga je da se digla prevelika prašina oko ovih dugova jer ima mali milion važnijih stvari. Zato sam naveo i prilog Španije, uređene lige gdje su dugovanja prema državi više manje normalna stvar.

Ovo je, dakako, samo moje mišljenje. Imate pravo da se ne slažete.

@ŠB Fidelis
Razumijem ja šta ti pokušavaš objasniti i slažem se sa tobom. Samo što nema potrebe da repliciraš na moje postove jer ja nigdje nisam niti opravdavao dugove, niti rekao da nisi upravu. Iznad sam napisao što sam pomenuo Španiju.
Konkretno, Željo je vlasnik stadiona Grbavica i pratećih objekata čija se vrijednost procjenjuje na 15 miliona KM.
Vjerujem da je to dovoljan garant za reprogram i vraćanje duga. Evo da i tebe pitam, jer vidim da se dosta razumiješ u materiju, je li to dovoljan garant ?
Za ostale klubove ne znam.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2014, 15:29

Ma nema to i dalje veze Plate, to je opet fakticki ista stvar - tebi bi netko nesto morao oprastati. Ja cisto sumnjam da bi se i Celticu oprastalo da dodje u situaciju da se to odlucuje, pa da je sto puta katolicki klub, ja bih ga izbacio ove sekunde. Nista ti meni ne znace ti katolicki, protestantski, muslimanski ili kakvi hoces klubovi. Mene zanima progres.
To da je Celtic jedini sam mogao spasiti i zastiti Glasgow, ne vjerujem, nemoguce je da ni na kakav drugi nacin i da nitko drugi u tome utjecaja nije imao, evo sto sam ja dijete, ali mi je djetinjasto i u to povjerovati, taman kao da su jedini u ligi i cijelom Savezu. Kazem, da Glasgow smatra da mu je nanesena nepravda, trazili bi i dobili naknadu, medjutim posto nisu...
A to zadnje, objasnih vec. Real iako je u velikim dugovima tehnicki, njegov potencijal povrata tog duga kao i potencijal prihoda u iducoj financijskoj godini (iz nebrojeno mnogo faktora) ga svakako moze pokriti pa makar u najmanjoj mogucoj mjeri dostatnoj za reprogram tog iistog duga. Postoji razlika bolan tu. Nije svaki dug isti dug. Da se razumijemo, ja NE kazem da je to fer tehnicki, i ja NECU tvrditi da bi to trebala biti osnova i vodilja svima u svijetu nogometa koji je otisao u k.rac sto se tice ekonomske politike i cifri, FIFA zato i uvodi taj financijski fair play i neka druga ogranicenja koja bi to nadam se u idealnom svijetu mogla bolje izregulirati, ALI kad pogledas ekonomsku osnovu, portfolio, ime, vrijednost, logistiku, potencijalni prihod i sve ostalo Real Madrida (i slicnih), oni su garancija da on moze poslovati solventno unatoc dugu.
To jednom kad i ako se ''skrsi'' i postane previse za podnijeti i nemoguce za reprogramirati i isplacivati, budi siguran da ce i njima doci na naplatu. Bolji, puno bolji primjer bi ti bio Monaco, City, PSG i slicni klubovi nego Real u ovom pogledu, vjeruj.
A sta to nasi, primjera radi, klubovi imaju reprogramirati, s cime, s kime, s cim to raspolazu? Ili cak i ekonomski jaci i razvijeniji, ali opet nedostatno da pokriju svojim potencijalnim prihodom i imovinom sve ono sto su zaduzili? Nebo i zemlja je to. Nebo i zemlja.

@ceze, posteno. Da, ja osobno smatram da Zeljo, primjera radi, ima makar realne osnove za reprogram duga bas iz cinjenica navedenih gore za Real Madrid, samo na kudikamo nizem nivou, ali opet pokazali su da su u stanju funkcionirati unutar establiranih nekih parametara i biti dovoljno stabilan i funkcionalan parametar, konstanta, pa makar sitnim koracima naprijed, opet je naprijed za razliku od brojnih. Ali, mislim da sam vec napisao negdje u ranijim postovima da se to ne odnosi na 90 posto klubova s dugovima u BiH. Ostali, cemu se mogu nadati, pa mogu se nadati jedino da ih kupi kakav multimilijunas i multimilijarder i otplati im dugove, jer kad se vratis unazad i vidis koliko je tog duga dosad placeno ili reprogramirano u odnosu na ono sto se nanovo zaduzilo, podaci su zaista porazavajuci, takvima je ipak vjerojatniji scenarij bankrota kao i bilo kojem drugom poslovnom, ekonomskom subjektu koji nije samodostatan i koji ne posluje solventno.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 15:51

Prije će Željezničar otplatiti dug, nego što će Kanton izglasati oprost kamata ili Vlada Federacije!Mi smo za prošlu godinu isplatili 720 000 hiljada duga, sve izneseno na Skupštini kluba prije nekoliko dana, mi vraćamo, ova cifra je ogromna za naše uslove u Bosni ali vraćamo i nikom dužni nećemo ostati, još smo plus platili savezu 95 000 hiljada za kazne, tako da bi se na ovih 720 000 hiljada još dodala odlična svota u vraćanju duga, mene više brinu ostali klubovi kao Čelik recimo koji je ubjedljivo najveći dužnuk od klubova u čitavoj državi, koliko su oni vratili duga, ako ima neko od Robije da kaže, jel im bila Skupština kluba imaju li podatke?
Grbavica naš je Hram!!!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 11 jan 2014, 15:57

Prije će Željezničar otplatiti dug, nego što će Kanton izglasati oprost kamata ili Vlada Federacije!Mi smo za prošlu godinu isplatili 720 000 hiljada duga, sve izneseno na Skupštini kluba prije nekoliko dana, mi vraćamo, ova cifra je ogromna za naše uslove u Bosni ali vraćamo i nikom dužni nećemo ostati, još smo plus platili savezu 95 000 hiljada za kazne, tako da bi se na ovih 720 000 hiljada još dodala odlična svota u vraćanju duga, mene više brinu ostali klubovi kao Čelik recimo koji je ubjedljivo najveći dužnuk od klubova u čitavoj državi, koliko su oni vratili duga, ako ima neko od Robije da kaže, jel im bila Skupština kluba imaju li podatke?
Prijatelju bez zelje za nekom svadjom ili slicno,ja nesto i ne vjerujem ovo,dok kod ne vidim potvrdu iz same poreske necu ni vjerovati,jer prema njegovim rijecima u klubu je med i mlijeko,klub poslovao pozitivno,isplaceno 15 plata,a koliko ja znam prije samo mjesec dana igraci su strajkovali,nisu htjeli ni trenirati,cisto sumnjam da su u medjuvremenu dobili po desetak plata.Dok vecina klubova kuka i previse ,kod vas kao da je njemacka u pitanju,nemoj me pogresno shvatiti,volio bi da je tako al nesto sam skeptican....

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 jan 2014, 16:08

Papalukas je napisao/la:
Prijatelju bez zelje za nekom svadjom ili slicno,ja nesto i ne vjerujem ovo,dok kod ne vidim potvrdu iz same poreske necu ni vjerovati,jer prema njegovim rijecima u klubu je med i mlijeko,klub poslovao pozitivno,isplaceno 15 plata,a koliko ja znam prije samo mjesec dana igraci su strajkovali,nisu htjeli ni trenirati,cisto sumnjam da su u medjuvremenu dobili po desetak plata.Dok vecina klubova kuka i previse ,kod vas kao da je njemacka u pitanju,nemoj me pogresno shvatiti,volio bi da je tako al nesto sam skeptican....
OK, razumijem, ali da je kasnilo deset plata, nije nikako, nismo brate Somalija po tom pitanju, predsjednik kluba je iznio zvanične podatke, nije budala da laže javno o tolikim parama i vraćanju duga, sve je iznio crno na bijelo, Bože sačuvaj da nam cvjetaju ruže, daleko je to od toga, ali da smo među boljim klubovima u ligi po pitanju finansija (šta god to značilo) jesmo!Mi bi bili odron, ali se klub odnosno Amar dogovori fino sa igračima koji idu, oprosti dugovanja imaš papire, to je i pozitivno i negativno, negativno je sa te strane zato što klub ne zaradi niti marke od transfera, a pozitivno je što niko klub neće tužiti radi potraživanja, vidi Borac, sto tužbi imaju od igrača koji traže pare nazad!Nama još Mersin nije marke dao od Šehića, a isplatit će preko pola miliona sa kamatama!
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.