FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Lokomotifa
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Svugdje u svijetu je namještanje utakmica krivično djelo, postoji niz slučajeva u Evropi gdje su ljudi u zatvor zaglavili zbog toga. Ovo kod nas je klasično namještanje utakmica, pa pratite utakmice Borca protiv klubova iz RS, pratite kvote protiv Želje na gostovanju, isto važi i za kone i Velež. 75% rezultata naše lige se unaprijed zna samo na bazi informacije ko sudi. Ako to nije kriminal onda ne znam šta je.
Šta hoću da kažem? Pa naša uprava, a i druge uprave svih oštećenih klubova trebaju početi štancati krivične prijave kako protiv sudija pojedinaca, tako i protiv sudijske organizacije. Prvih 10 prijava će završiti u kanti za smeće, ali 11. prijava možda zaintrigira nekog tužioca i krene ispitivanje sve redom. Fakat ne zezam se, mislim da ovo treba biti sljedeća faza borbe svih klubova koji žele fer i pošteniju ligu.
Šta hoću da kažem? Pa naša uprava, a i druge uprave svih oštećenih klubova trebaju početi štancati krivične prijave kako protiv sudija pojedinaca, tako i protiv sudijske organizacije. Prvih 10 prijava će završiti u kanti za smeće, ali 11. prijava možda zaintrigira nekog tužioca i krene ispitivanje sve redom. Fakat ne zezam se, mislim da ovo treba biti sljedeća faza borbe svih klubova koji žele fer i pošteniju ligu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- gegenpressing
- Kontakt:
Samo da znate da su nam skije protiv ŠB girnuli mostarci preko Nikšića,odnosno Kaplana!
Brohra ribo se...
Samo njih dvojica? Zašto?gegenpressing je napisao/la: ↑06 okt 2025, 16:33Samo da znate da su nam skije protiv ŠB girnuli mostarci preko Nikšića,odnosno Kaplana!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
U jednom od prethodnih postova sam govorio o VAR-u i gdje to sudije zapravo mogu manipulasati kada je riječ o VAR-u u BiH. Zato pogledajmo situaciju u Bijeljini i uzmimo u obzir da kod VAR-a koji se koristi u BiH sudija u VAR sobi bira kadar i određuje tačke na tijelu igrača.

Kao prvo, vrlo interesantan je izbor kadra. Naime, na izabranom kadru se sa priličnom sigurnošću može reći da Madžid više nije u kontaktu sa loptom i sudija u VAR sobi je morao izabrati prethodni kadar za slanje u softver. Možda je procijenio da Madžid nosi kopačke broj 65 ili slično ili ja ne vidim dobro.

Sa druge strane mora se pogledati i kako su određene tačke na tijelu igrača koji je u ofsajdu.

Pravila jasno kažu da se u ofsajd ruka ne računa a ako pogledamo naš gostujući dres i njegovu lijevu stranu vidjet ćemo da je samo rukav plave boje i ovdje je tačka trebala biti stavljena tačno na liniju između plave i bijele.
Lično mislim da je ovdje odluka VAR-a krajnje sumnjiva i da je ovo lakrdija šta se radi.
Također, ne mogu a da ne prokomentarišem. Iz znatiželje pogledam utakmicu Rudar - Borac i moram reći da poslije naše prošlosezonske utakmice u kojoj smo pobijedili odvratnije suđenje nisam vidio. Mislio sam da će se Rudar lagano skloniti ali nisu ništa prepustili slučaju. Samo ne znam do kad ćemo gledati ovako odvratna namještanja. Realno, uvijek je bilo toga ali ovo što gledamo ove sezone prelazi svaku granicu.

Kao prvo, vrlo interesantan je izbor kadra. Naime, na izabranom kadru se sa priličnom sigurnošću može reći da Madžid više nije u kontaktu sa loptom i sudija u VAR sobi je morao izabrati prethodni kadar za slanje u softver. Možda je procijenio da Madžid nosi kopačke broj 65 ili slično ili ja ne vidim dobro.

Sa druge strane mora se pogledati i kako su određene tačke na tijelu igrača koji je u ofsajdu.

Pravila jasno kažu da se u ofsajd ruka ne računa a ako pogledamo naš gostujući dres i njegovu lijevu stranu vidjet ćemo da je samo rukav plave boje i ovdje je tačka trebala biti stavljena tačno na liniju između plave i bijele.
Lično mislim da je ovdje odluka VAR-a krajnje sumnjiva i da je ovo lakrdija šta se radi.
Također, ne mogu a da ne prokomentarišem. Iz znatiželje pogledam utakmicu Rudar - Borac i moram reći da poslije naše prošlosezonske utakmice u kojoj smo pobijedili odvratnije suđenje nisam vidio. Mislio sam da će se Rudar lagano skloniti ali nisu ništa prepustili slučaju. Samo ne znam do kad ćemo gledati ovako odvratna namještanja. Realno, uvijek je bilo toga ali ovo što gledamo ove sezone prelazi svaku granicu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Istina ,mislim da su podnesene i prijave a razlog je sto se I dalje misli da ce velez biti konkurentan za 4 mjestoLevin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 16:41Samo njih dvojica? Zašto?gegenpressing je napisao/la: ↑06 okt 2025, 16:33Samo da znate da su nam skije protiv ŠB girnuli mostarci preko Nikšića,odnosno Kaplana!
Nema se fkt sta zamjeriti nikome u klubu, ovaj broj bodova sa ovakvim sudjenjem u ovakvoj ligi je ravan tituli
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Najveci problem je sto je pomjeren igrac skroz dole, taj gore cak nije ni sporan. Vidjelo se na snimku da je Hamza pola metra iza ovog, ali uspjeli su nekako gurnuti igraca iza.Levin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 17:18U jednom od prethodnih postova sam govorio o VAR-u i gdje to sudije zapravo mogu manipulasati kada je riječ o VAR-u u BiH. Zato pogledajmo situaciju u Bijeljini i uzmimo u obzir da kod VAR-a koji se koristi u BiH sudija u VAR sobi bira kadar i određuje tačke na tijelu igrača.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Treci regularan go u dvije utakmice, mizda i cetvrti obzirom na start alica na derbiju

Pazi realno mi da imamo onu ekipu iz 2011/12 po meni najača ekipa koja je igrala ovu ligu . Dupla kruna 26 utakmica bez poraza. Ali bilo je i dosta remija u tih 26 utakmica. Mi ne bi osvojili titule naspram ovog borca. Haj namjestanje protiv nas sa strane nego njima se bukvalno sklanjaju ekipe kiksas u sezoni 15 bodova ti si vec izgubio titulu . Prosle sezone je zrinjski izgubio 17 bodova u 33 utakmice i osvojio titulu . Realno to bi bilo 14 da nisu prodali utakmicu GOŠK- u u zadnjem kolu i opet su samo bili bod iznad borca . Eto mi smo 2011/12 izgubili 19 bodova u 30 kola i bili smo 8 bodova ispred drugog . I tada je puno cesce da dodjemo mi kiksamo u travniku ili u gradaccu . Ali borac i zrinjski skoro nikako nemaju te kiksove.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- Hrammm1921
- Kontakt:
Evo Kaljanac rece da je cist gol bio, bukvalno nam pobjedu uzeli!
Yebem li vam rod i porod vise
Yebem li vam rod i porod vise
Sta ocekivati od izdajnika kakvog Bosna nije vidjela, sve to samarati treba cim pride Grbavicigegenpressing je napisao/la: ↑06 okt 2025, 16:33Samo da znate da su nam skije protiv ŠB girnuli mostarci preko Nikšića,odnosno Kaplana!
- Hrammm1921
- Kontakt:
Svi se smijali brate kad sam postavljao situaciju, zakleo sam se bio da je cist gol ponisten, vecina se smijala
Maloprije bila situacija uz Kaljanca, i bas komentarisao da je sramotno sta su sudije radile !
Maloprije bila situacija uz Kaljanca, i bas komentarisao da je sramotno sta su sudije radile !
Protiv zrinjskog regularan gol jer je ono bio faul nad lagumdzijom prije odbijanja lopte u rukuzeljovac21 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 20:19Treci regularan go u dvije utakmice, mizda i cetvrti obzirom na start alica na derbiju![]()
![]()
Polimit nekog sudiju kao da je pitar i nece vise ni pomisliti, a ostali ce se zapitatHrammm1921 je napisao/la: ↑06 okt 2025, 20:34Svi se smijali brate kad sam postavljao situaciju, zakleo sam se bio da je cist gol ponisten, vecina se smijala
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Hrammm1921
- Kontakt:
Zasto se klub nije oglasio na ovu kradju gore ?
I sta cemo dobiti s tim? Mi smo krivi jer nemamo ljudi iz kluba u savezu. Tu se sva prica zavrsava. To je samo dokaz koliko smo kao klub nisko pali. Nazalost upravu ljude u klubu I skupstini su obicni anonimusi. Cinjenica je takva.
Oboren je novi rekord u historiji lige
U 10 utakmica, Zelji je ponisteno 8 golova
U 10 utakmica, Zelji je ponisteno 8 golova
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Sta je i doble je dopis ka UEFA-i nakon tekme sa Sirokim?
Da li neko zna kada se formira i bira novi saziv Skuptine kluba?
Da li neko zna kada se formira i bira novi saziv Skuptine kluba?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Kada skontam da smo sa po 3 boda se trebali vratiti iz Širokog i Bijeljine…
Fakat braćo ne vrijedi se nervirat, Europu ćemo izboriti, a za nešto više (zašto realno imamo kvalitet) moramo sačekati izgleda…
Fakat braćo ne vrijedi se nervirat, Europu ćemo izboriti, a za nešto više (zašto realno imamo kvalitet) moramo sačekati izgleda…
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- Hrammm1921
- Kontakt:
Realno da je priznao nas gol, oni bi se otvorili i napali, mi jos koji zabili iz tranzicije.
Siroki je jedan 100% regularan bio , ne znam brate.. Secer cu dobiti, yebote bh liga
Meni je najžalije što se ovako ubija euforija i umjesto opet da bude 10 hiljada, bit će 5.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.