FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Evo sad i špica.Mašallah.
Željezničar i Tuzla City u borbi za najboljeg napadača u historiji Prve lige Crne Gore
Juli 12, 2020 11:05
Admir Adrović će ovog ljeta gotovo izvjesno napustiti sastav OFK Titograda.
Za usluge najboljeg strijelca 1.CFL svih vremena interesuje se Željezničar, a prema pouzdanim informacijama portala CG fudbal, još jedan klub iz BiH je stao u red za sjajnog golgetera.
Riječ je o Tuzla Cityju koji bi volio da u svojim redovima dovede iskusnog napadača.
Željezničar i Tuzla City u borbi za najboljeg napadača u historiji Prve lige Crne Gore
Juli 12, 2020 11:05
Admir Adrović će ovog ljeta gotovo izvjesno napustiti sastav OFK Titograda.
Za usluge najboljeg strijelca 1.CFL svih vremena interesuje se Željezničar, a prema pouzdanim informacijama portala CG fudbal, još jedan klub iz BiH je stao u red za sjajnog golgetera.
Riječ je o Tuzla Cityju koji bi volio da u svojim redovima dovede iskusnog napadača.
Kad akoBogda počne prvenstvo , eh tad ćemo analizirati i praviti osvrte na službene utakmice.Do tada imamo pravo o transferima ,talovima i neznanju.Čekam odgovor na pitanje zašto je otjeran Varešanović pa Bošnjaković.Zašto je doveden Baljić, i sada "naučnik "Nalić.Potom, zašto nije doveden Musemić.Malo li je krupnih pogrešnih poteza povukao Muratović i to za kratko vrijeme a da se čovjek javno ne upita ,pa dokle više ?CityCity je napisao/la: ↑12 jul 2020, 14:52@emir012
vrlo konstruktivan i dobar post i dobra analiza.Uglavnom se slažem sa većinom napisanog uz nadopunu da po meni osim tog neophodno kvalitetnog defanzivnog veznog nedostaje i bar još jedan centralni vezni.Imamo mi sad neke tu igrače ali nema tu nekog kvaliteta koji će praviti razliku.Jednostavno otišlo je ili je povrijeđeno dosta kvaliteta a ovo što je prisutno je nedovoljno dobro.Biće kartona i povreda i trebaju i kvalitetne zamjene a ne igrači koji ne mogu ništa protiv ne baš prejakog veznog reda Veleža u prijateljskom meču.
@tuzlac sve manje ovdje od tebe vidimo konstruktivnih analitičkih postova a sve više postova koji su primjer trolovanja.Ovo sa Beganovićem je ofirno a propaganda protiv Nalića neukusna u ovom trenutku barem koliko i nepotrebno veličanje bivšeg trenera Sarajeva,Olimpika i Mladosti DK.
O igračima da i ne govorimo.Predugo bi trajalo.
Evo brate stručne analize.
NEKAD BILO .....
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 jul 2020, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ako je tačno to za Mitrovića onda on ne samo da je tu ispao nekorektan nego je potrebno upotrijebiti i neku težu kvalifikaciju jer se radi o jednom od najlošijih igrača od svih koji su igrali u Cityju od ulaska u prvu ligu.Prvu sezonu je odigrao ispod svih očekivanja i zbog njega i sličnih igrača se umalo ispalo iz lige.Zatim se teško povrijedio i čitavu sezonu bio odsutan a uredno je bio na Azmirovom platnom spisku.I sad kad se oporavio on umjesto da se dokaže on postavlja neke uslove.Svašta.Goran90 je napisao/la: ↑12 jul 2020, 15:21Za ovaj poraz od Veleza neko ce "stradati", Nalic sigurno nece, niti treba jer je prijateljska, ali recimo igraci koji su trenutno bez ugovora mogu, kao npr. Milakovic. Jer ne moze nekome od "nosilaca igre" da kaze nije to to, raskidamo saradnju. Uvijek je lako takve igrace otpisati nego nekoga sa ugovorom. Pa Mitrovic ispade pametan sto je rekao necu na pripreme ako ne budem imao ugovor potpisan do Kupresa, jer bi u suprotnom izgubio vrijeme, teze bi mu bilo naci klub, jer dani prolaze, a inace bi prosao kao i igraci "iza kojih niko ne stoji". Odgovorite mi na post, kroz par dana... kada vidite da sam u pravu...
"Inače, Tuzla će se na Kupresu zadržati do srjede za kada je planiran povratak nazad, a već u četvrtak i nova pripremna utakmica i to protiv Bratstva iz Gračanice."
- NAKON OTKAZANE UTAKMICE PPROTIV MLADOSTI (SELO DOBOJ), NAĐENA JE ADEKVATNA ZAMJENA ,IGRAMO PROTIV BRATSTVA IZ GRAČANICE. U OVOJ FAZI PRIPREMA I TREBA IGRATI PROTIV LAKŠIH PROTIVNIKA.
- NAKON OTKAZANE UTAKMICE PPROTIV MLADOSTI (SELO DOBOJ), NAĐENA JE ADEKVATNA ZAMJENA ,IGRAMO PROTIV BRATSTVA IZ GRAČANICE. U OVOJ FAZI PRIPREMA I TREBA IGRATI PROTIV LAKŠIH PROTIVNIKA.
Đerićev najteži dan u karijeri: Ako sam imao namjeru, neka mi se desi isto!
Član FK Tuzla City u ispovijesti za SportSport.ba
Težak dan je iza člana Tuzle City Bobana Đerića. Teško da je sinoć oka sklopio, jednostavno dan je to koji ne želite ama baš nikome da poželite. Čak naprotiv, ako može da ga niko ne doživi.
13.07.20. 08:53
INTERVJU
S. Mlaćo
Član FK Tuzla City u ispovijesti za SportSport.ba
Težak dan je iza člana Tuzle City Bobana Đerića. Teško da je sinoć oka sklopio, jednostavno dan je to koji ne želite ama baš nikome da poželite. Čak naprotiv, ako može da ga niko ne doživi.
13.07.20. 08:53
INTERVJU
S. Mlaćo
Ovu histeriju protiv Đerića raspaljuje veležov "pedagog" dudek sa ruskim imenom.Umjesto da smiri strasti on podgrijava sukobe zbog povrede koja se nažalost često dešava u žaru borbe svih utakmica u svijetu.Kod nas svake godine poneki igrač ima tešku povredu križnih ligamenata (Mahmutović,Mitrović,Hasanović itd) pa niko ne poziva na osvetu i sukobe protiv klubova i igrača protiv kojih se igralo kao ovaj klovn.Ubuduće treba voditi računa i s kim se dogovaraju "prijateljske" utakmice i klubove koje vode dudeci izbjegavati u širokom luku.
-
- Kontakt:
Kraljevi, nedavno Son iz Totenhema slomije Gomesu nogu i niko ga ne osudi jer nije namjerno. Ovo sto je radio Boban Djeric, ne samo za start nad dinom, nego komplet utakmicu je kriminalno. i ja sam se bavio fudbalom, i znam kako je kad se boris za poziciju i to je normalno, al decko je imao 5 6 laktova, udaranja, klizecih bez ikakve potrebe u pripremnoj utakmici, i ni u jednom trenutku nikom pruzio ruku nije.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
NAŠ PUT 7,Jun 2015-
srijeda, 10 Juni 2015 18:15
Odlukom IO NSFBiH: Sloga Simin Han ostaje bez plasmana u Prvu ligu!
- Sloga iz Simin Hana, pored toga što je plasman izborila na sportskom terenu, neće igrati Prvu nogometnu ligu Federacije BiH.
Odluka je to Izvršnog odbora NS Federacije BiH, a u skaldu sa ispunjavanjem uvjeta iz normativa vaspitno-pedagoškog rada, po kojoj bi klubovi Druge lige FBiH ostvarili plasman u Prvu ligu, pored ostalih uslova moraju da ispune uslov da u toku takmičarske sezone imaju minimalno tri omladinske selekcije, a od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskim ligama.
-Obzirom da FK "Sloga" Simin Han u takmičarskoj sezoni 2014/2015 nije sa selekcijama juniora i kadeta nastupao u Omladinskoj ligi BiH grupa "Sjever" nije ostvario plasman u takmičenje Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016 - navedeno je u Odluci.
Ekipe Sloga Ljubuški, Novi Travnik i visočka Bosna ispunili su sve uslove i igrat će naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.
U rukovodstvu kluba iz Simin Hana, prvaka Druge lige FBiH Sjever su potvrdili da su zatečeni odlukom NSFBiH, te da će tražiti dodatno pojašnjenje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAŠ PUT Azmir Husić suspendovan na godinu dana!
Disciplniska komisija NS Federacije BiH suspendovala Husića
Čelni čovjek FK Sloboda, te FK Sloga Simin Han, Azmir Husić, žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.
11.09.15. 13:44
A. Beganović
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAŠ PUT 17. JUNI 2016. KONAČNO PRVOLIGAŠI
srijeda, 10 Juni 2015 18:15
Odlukom IO NSFBiH: Sloga Simin Han ostaje bez plasmana u Prvu ligu!
- Sloga iz Simin Hana, pored toga što je plasman izborila na sportskom terenu, neće igrati Prvu nogometnu ligu Federacije BiH.
Odluka je to Izvršnog odbora NS Federacije BiH, a u skaldu sa ispunjavanjem uvjeta iz normativa vaspitno-pedagoškog rada, po kojoj bi klubovi Druge lige FBiH ostvarili plasman u Prvu ligu, pored ostalih uslova moraju da ispune uslov da u toku takmičarske sezone imaju minimalno tri omladinske selekcije, a od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskim ligama.
-Obzirom da FK "Sloga" Simin Han u takmičarskoj sezoni 2014/2015 nije sa selekcijama juniora i kadeta nastupao u Omladinskoj ligi BiH grupa "Sjever" nije ostvario plasman u takmičenje Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016 - navedeno je u Odluci.
Ekipe Sloga Ljubuški, Novi Travnik i visočka Bosna ispunili su sve uslove i igrat će naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.
U rukovodstvu kluba iz Simin Hana, prvaka Druge lige FBiH Sjever su potvrdili da su zatečeni odlukom NSFBiH, te da će tražiti dodatno pojašnjenje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAŠ PUT Azmir Husić suspendovan na godinu dana!
Disciplniska komisija NS Federacije BiH suspendovala Husića
Čelni čovjek FK Sloboda, te FK Sloga Simin Han, Azmir Husić, žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.
11.09.15. 13:44
A. Beganović
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAŠ PUT 17. JUNI 2016. KONAČNO PRVOLIGAŠI
NAŠ PUT FK SLOGA SIMIN HAN- ZRINJSKI 20. 09. 2017. - 1/16 FINALA KUPA BIH
14.10.2017.
14.10.2017.
NAŠ PUT 02.JUNI 2018 SLOGA SIMIN HAN PRVI PUT U PL BIH
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.MAJ 2019 OSIGURAN OPSTANAK U PRVOJ SEZONI PL BIH
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13.MAJ 2019 OSIGURAN OPSTANAK U PRVOJ SEZONI PL BIH
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 jul 2020, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.
53:33 i 1:05:40 povreda Milakovića (križni ligamenti)Godina dana pauze.
08.jula 2018.NK Krško - FK Tuzla City 2:0(pripremna)
08.jula 2018.NK Krško - FK Tuzla City 2:0(pripremna)
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 jul 2020, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
Sloboda danas sluzbena obavijest za sada prodala svega 150 clanskih karata sto je veoma malo za klub od sto godina.
Predlazem da i nas klub pocne sa prodajom clanskih karata pod hitno. Da vidimo nas odziv i uvjeren sam da bi mi imali vise clanova. Samim tim bi se dao odgovor na stalna spocitavanja kako imamo malo ili nimalo navijaca.
Ako ko iz uprave ovo cita a znam da cita neka sugerise Azmiru odmah po istoj cijeni kao i komsije 25 KM.
Ujedno sa tim kartama osigurat besplatan ulaz na domace utakmice.
Predlazem da i nas klub pocne sa prodajom clanskih karata pod hitno. Da vidimo nas odziv i uvjeren sam da bi mi imali vise clanova. Samim tim bi se dao odgovor na stalna spocitavanja kako imamo malo ili nimalo navijaca.
Ako ko iz uprave ovo cita a znam da cita neka sugerise Azmiru odmah po istoj cijeni kao i komsije 25 KM.
Kod nas je prosle sezone clanska bila podijeljena u nekoliko kategorija,minimalna cijena je bila 10 KM.tcity055 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 16:30Sloboda danas sluzbena obavijest za sada prodala svega 150 clanskih karata sto je veoma malo za klub od sto godina.
Ne znam tacno,ali mislim da je prodato preko 1000 komada.
I prosle godine je malo kasnilo,od utakmice sa Slobodom je pocela naplata karata i u svakoj narednoj utakmici je cijena karte bila 10 KM,a i od te utakmice se moglo uci na tribinu sa clanskom bez kupovine karte.
Vjerovatno ce i ove sezone biti nesto slicno.
Znam i ja sam bio član za sezonu 2019/2020. Ali, ovo članstvo Slobode je nešto mimo karata i posebno će se kupovat sezonske s tim da će članovi kluba imati popust pri kupovini sezonskih. Predlažem da mi nastavimo i ove godine da članske budu i sezonske al da ulaznica bude najniže 25 KM ili više ko želi i to da prodaja počne odmah sad prije prvenstva u fan shopu ili možda da se kreira neka članska koja važi dugi niz godina samo da se svake godine uz doplatu za sezonu ovjerava.slogash je napisao/la: ↑13 jul 2020, 16:58Kod nas je prosle sezone clanska bila podijeljena u nekoliko kategorija,minimalna cijena je bila 10 KM.tcity055 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 16:30Sloboda danas sluzbena obavijest za sada prodala svega 150 clanskih karata sto je veoma malo za klub od sto godina.
Ne znam tacno,ali mislim da je prodato preko 1000 komada.
I prosle godine je malo kasnilo,od utakmice sa Slobodom je pocela naplata karata i u svakoj narednoj utakmici je cijena karte bila 10 KM,a i od te utakmice se moglo uci na tribinu sa clanskom bez kupovine karte.
Vjerovatno ce i ove sezone biti nesto slicno.
Cijena od 25 KM je previsoka i destimulirajuća i zato je malo prodano.Prodaće se to više sigurno narednih dana jer su tek počeli s prodajom ali ne više od par stotina.Također koliko sam ja informisan ta slobodina karta ne donosi ništa bitno pa ni ulaz na utakmice i to je veliki hendikep.tcity055 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 16:30Sloboda danas sluzbena obavijest za sada prodala svega 150 clanskih karata sto je veoma malo za klub od sto godina.
Mit u vezi Slobode je da oni imaju mnogo navijača.Njihova baza su većinom stariji ljudi i ljudi srednjih godina koji žive u zgradama od pivnice do solane.Na širem području TK oni nemaju simpatizera i nisu popularni (U Lukavcu,Srebreniku,Banovićima,Kalesiji,Gradačcu,Gračanici itd).Takođe to je klub jedne političke opcije i jugonostalgičarskog opredjeljenja te društvo jednog lica Jasmina Imamovića.Navijači ne drže mnogo do bošnjačke tradicije,nimalo do islama (mnogi ga se i stide i preziru) i bošnjačkog naroda,pa svako ko nije u tim šemama navija za neki drugi klub.
Što se tiče naše situacije ja predlažem upravi da ne mijenja ništa od prošle godine i da ne gleda šta drugi rade.Znači najniža cijena 10KM i da se sa kartom ulazi na utakmice.Time ćemo dobiti i brojnost a naravno omogućiti i onima koji žele da daju više da tako i urade. Prošle godine smo došli negdje oko broja 900 i ove godine treba to ponoviti ako ne i nadmašiti.
Ovo što ti govoriš o članskim kartama.Ja mislim da se to prethodno mora urediti i ugraditi u Statut kluba.Učlanjenje u klub je trajno.Ono se vrši jednom za uvijek.Članarina se plaća za godinu dana(kalendarsku).Statutom se uredi visina članarine te eventualne ostale obaveze člana kluba kao i prava koja proizilaze iz članstva.Našem klubu to za sada ne treba jer, nije na budžetskim jaslama.Neka bude kao i do sada ,da se prodaju sezonske ulaznice po cijenama koliko ko može .Od 10 KM do 100KM i više.Važno je privući navijače i simpatizere.tcity055 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 16:30Sloboda danas sluzbena obavijest za sada prodala svega 150 clanskih karata sto je veoma malo za klub od sto godina.
Dragi naši navijači i simpatizeri Tuzla Cityja, želimo da vas obavijestimo o prodaji novih članskih kartica za sezonu 2020/21
U ponudi su:
Standard
Silver
Gold
Diamond
Potražite nas u Fan Shopu na adresi Stara Solana 2, Simin Han
UČLANITE SE I BUDITE DIO NAŠEG TIMA!

U ponudi su:
Standard
Silver
Gold
Diamond

Taman mi malo o članskim ono i zvanično najaviše.CityCity je napisao/la: ↑14 jul 2020, 16:44Dragi naši navijači i simpatizeri Tuzla Cityja, želimo da vas obavijestimo o prodaji novih članskih kartica za sezonu 2020/21
U ponudi su:
Standard
Silver
Gold
Diamond
![]()
Dobro je il nas čitaju i slušaju il nam se jednostavno poklapaju stavovi.
Izvadit člansku pa ako se bude moglo ić na utakmice gledat ako ne svakako je simbolična cijena.
Dajte u ovu obavijest dopunite i radno vrijeme Fan Shopa da se nebi džaba išlo i vraćalo.
IMA LI POPRATNO POJAŠNJENJE ZA OVU "ČLANSKU KARTU"?CityCity je napisao/la: ↑14 jul 2020, 16:44Dragi naši navijači i simpatizeri Tuzla Cityja, želimo da vas obavijestimo o prodaji novih članskih kartica za sezonu 2020/21
U ponudi su:
Standard
Silver
Gold
Diamond
![]()
PROŠLE SEZONE NIJE BILO NASLOVLJENO KAO ČLANSKA KARTA.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.