Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

lafomamone
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la lafomamone » 09 jan 2014, 22:07

fedeltafrotta je napisao/la:u zadnje 4 godine, 3 titule, 4 uzastopna finala kupa, 2 osvojena... bas smo u **** jbt
Pricam o finansijama, a i Gredic se fokusirao na to

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jan 2014, 22:08

Moraju se uzimat' nove vitrine za pehare i tako se stvaraju bespotrebni troškovi. Klasično razbacivanje u ovakvoj krizi.

champions1921

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la champions1921 » 09 jan 2014, 22:22

DukeOfWellington je napisao/la:Moraju se uzimat' nove vitrine za pehare i tako se stvaraju bespotrebni troškovi. Klasično razbacivanje u ovakvoj krizi.
Ma mogu nam komšije posuditi svoju vitrinu.. Kod njih i onako samo skuplja prašinu..
BUDI ŽELJO !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jan 2014, 22:26

lafomamone je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:ma nama je super
Nije prijatelju, klub ti je u teskim ghovnima, vise vjerujes jednom Gredicu nego svojim ocima?
Pa dobro ako ti tako kažeš. Tebi mogu vjerovati.
DRUG NEBI TI PUNCA

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 jan 2014, 22:33

@lafomamone ne budi smiješan, ako ti nije drago što komšije stoje u dobroj financijskoj situaciji nemoj se upuštati u prepirku.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 jan 2014, 23:54

Bivši igrač Želje,Veleža i Rudara Damir Rovčanin igra u 3. ligi Turske i oženio se turkinjom. :)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 10 jan 2014, 08:52

Može mi netko napisati kada će Sarajevo, Željezničar, Čelik, ... platiti dugove koje imaju?? Do kada će se to trpiti? Evo Sarajevo sada ima sponzora koji ulaže u njih, imaju love, valjda se prvo trebaju uplatiti dugovanja pa tek onda nastaviti normalno funkcionirati. Hvala na odgovoru.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jan 2014, 09:06

ljutinar je napisao/la:Može mi netko napisati kada će Sarajevo, Željezničar, Čelik, ... platiti dugove koje imaju?? Do kada će se to trpiti? Evo Sarajevo sada ima sponzora koji ulaže u njih, imaju love, valjda se prvo trebaju uplatiti dugovanja pa tek onda nastaviti normalno funkcionirati. Hvala na odgovoru.
Onda kad drzavne firme uplate dugovanja,pa Lijanovici,pa Violeta,pa cemo onda mi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 10 jan 2014, 09:41

bistrikboy je napisao/la:
ljutinar je napisao/la:Može mi netko napisati kada će Sarajevo, Željezničar, Čelik, ... platiti dugove koje imaju?? Do kada će se to trpiti? Evo Sarajevo sada ima sponzora koji ulaže u njih, imaju love, valjda se prvo trebaju uplatiti dugovanja pa tek onda nastaviti normalno funkcionirati. Hvala na odgovoru.
Onda kad drzavne firme uplate dugovanja,pa Lijanovici,pa Violeta,pa cemo onda mi...
Državne firme pa i ti levati nemaju nikakve veze s mojim pitanjem, ovo se konkretno i direktno tiče ove teme. Samo me zanima što bi bilo da je obrnuta situacija? Koliko bi se stranica na forumu ispisalo, koliko udarnih članaka postavilo. Ovako i dalje ćemo zatvarati oči, praviti se da problem ne postoji ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jan 2014, 09:50

ljutinar je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:
Državne firme pa i ti levati nemaju nikakve veze s mojim pitanjem, ovo se konkretno i direktno tiče ove teme. Samo me zanima što bi bilo da je obrnuta situacija? Koliko bi se stranica na forumu ispisalo, koliko udarnih članaka postavilo. Ovako i dalje ćemo zatvarati oči, praviti se da problem ne postoji ;)
Aha to si htio cuti.E ne razmisljamo svi tako plitko.Nije normalno da drzavne firme i multimilionske tvrtke ne placaju obaveze a da se od svih duznika UG prvo dovedu u poziciji da vrate dug,bilo bi to veoma licemjerno od strane PU.Inace trenutno su dva zakona u proceduri u vezi sa ovim,jedan podrazumjeva otpis kamata duznicima,sto bi olaksalo proces vracanja duga te bi se duznicima ostavila mogucnost da kroz reprogram u slijedecih 15 godina vrate dug.Drugi zakon podrazumjeva da se dugovanja brze vrate te da se ugovori o reprogramu strozije provedu.Ovo nema veze sa Hrvatima i Bosnjacima,niti sa politikom uopste.Drzava hoce svoj novac i naplatice ga sigurno,vazno je kojim tempom se to zeli ostvariti.Postoje prioriteti.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 10 jan 2014, 09:57

Pa nisu ljudi iz Sarajeva ludi. plate dugove drzavi, a onda politicari usvoje zakon kojim otpisuju dugove klubovima. I sta onda Sarajlije lude jer su "bezze bacili" milione. Ja smatram da se klubovima ne trebaju oprostiti dugovanja prema drzavi. Nek im to smanje, izbrisu kamate ili na neki drugi nacin pomogne, ali da im se dugovi upotpunosti oproste... To bi bila nepravda prema svim onim koji posteno i na vrijeme izmiruju svoje obaveze.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 jan 2014, 10:00

budimo_realni je napisao/la:
Pa nisu ljudi iz Sarajeva ludi. plate dugove drzavi, a onda politicari usvoje zakon kojim otpisuju dugove klubovima. I sta onda Sarajlije lude jer su "bezze bacili" milione. Ja smatram da se klubovima ne trebaju oprostiti dugovanja prema drzavi. Nek im to smanje, izbrisu kamate ili na neki drugi nacin pomogne, ali da im se dugovi upotpunosti oproste... To bi bila nepravda prema svim onim koji posteno i na vrijeme izmiruju svoje obaveze.
Receno je vec svim duznicima da se takav scenarij nece dogoditi...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 jan 2014, 11:00

Kamate da se otpisu bice sasvim dovoljno, vokri hercegovcima lafo, a da im nije bilo hrvatskih firmi koje kradu ovu drzavu najvise od svih davno bi oni propali... Kamate ce biti otpisane a reprogram bi trebao biti na 15 godina... Jedite se, al' tako je...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 jan 2014, 11:19

Baja_Zvjerka je napisao/la:Kamate da se otpisu bice sasvim dovoljno, vokri hercegovcima lafo, a da im nije bilo hrvatskih firmi koje kradu ovu drzavu najvise od svih davno bi oni propali... Kamate ce biti otpisane a reprogram bi trebao biti na 15 godina... Jedite se, al' tako je...
Tebi savjetujem da pogledas listu duznika u BiH na osnovu PDV-a i pojedes sam sebe kad skontas da je svaka peta firma na popisu duznika iz Sarajeva, primjerice. Toliko o postivanju drzave. Necu ni pricati o firmama iz RS-a i drugim vecim BH gradovima.
Naime, vjerovao ili ne, ispade ponajmanje Hercegovaca na toj listi, odnosno tih ''hrvatski firmi koje kradu ovu drzavu najvise od svih'' po ispraznoj prici i floskulama tebe i takvih koji ne vide gdje je glavni problem i tko ustvari muze tu drzavu (a to su SVI, bez izuzetaka, medjutim ljepse izgleda napraviti problem od ''neprijatelja drzave'', to je prihvatljivije za progutati), a da nema sveopcih politickih kriminalosa Lijanovica i njihovih jednako-kriminalnih partnera na razini drzave, to bi bio dosta manji postotak u odnosu na ove ''patriotske'' gradove (po logici razmisljanja takvih) i firme koje, za divno cudo, kradu kao da sutra ne postoji. Valjda im nitko nije rekao za taj ''vise patriotski kodeks'' kojeg ovdje pokusavas/te progurati s ciljem omalozavanja i huskanja.
Citavu drzavu svi trgaju i kradu gdje stignu, al jok, Hercegovci problem. :roll:

Jadno, plitko i zalosno razmisljanje.

Samo sto nema bas nikakvo uporiste u cinjenicama. Za razliku od gore napisanog.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 10 jan 2014, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 jan 2014, 11:23

Poreznih duznika i kriminalaca ima na cijelom teritoriju BiH. Pricati o samo jednom dijelu drzave je smijesno i nepotrebno, jer se tema vodi u jednom drugom pravcu.

Treba pricati o sportu!
#divovi

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 10 jan 2014, 11:31

moustapha je napisao/la:Poreznih duznika i kriminalaca ima na cijelom teritoriju BiH. Pricati o samo jednom dijelu drzave je smijesno i nepotrebno, jer se tema vodi u jednom drugom pravcu.

Treba pricati o sportu!
Pa ako gledamo samo sport, Široki svoje obaveze izmiruje uredno i u skladu sa zakonom, a Sarajevo, Čelik, Željezničar i sl. kradu državu u koju se kunu. O firmama ne bi jer me niti zanima, niti sam upućen, a nije ni mjesto za to ovdje.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 jan 2014, 11:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Kamate da se otpisu bice sasvim dovoljno, vokri hercegovcima lafo, a da im nije bilo hrvatskih firmi koje kradu ovu drzavu najvise od svih davno bi oni propali... Kamate ce biti otpisane a reprogram bi trebao biti na 15 godina... Jedite se, al' tako je...
Tebi savjetujem da pogledas listu duznika u BiH na osnovu PDV-a i pojedes sam sebe kad skontas da je svaka peta firma na popisu duznika iz Sarajeva, primjerice. Toliko o postivanju drzave. Necu ni pricati o firmama iz RS-a i drugim vecim BH gradovima.
Naime, vjerovao ili ne, ispade ponajmanje Hercegovaca na toj listi, odnosno tih ''hrvatski firmi koje kradu ovu drzavu najvise od svih'' po ispraznoj prici i floskulama tebe i takvih koji ne vide gdje je glavni problem i tko ustvari muze tu drzavu (a to su SVI, bez izuzetaka, medjutim ljepse izgleda napraviti problem od ''neprijatelja drzave'', to je prihvatljivije za progutati), a da nema sveopcih politickih kriminalosa Lijanovica i njihovih jednako-kriminalnih partnera na razini drzave, to bi bio dosta manji postotak u odnosu na ove ''patriotske'' gradove (po logici razmisljanja takvih) i firme koje, za divno cudo, kradu kao da sutra ne postoji. Valjda im nitko nije rekao za taj ''vise patriotski kodeks'' kojeg ovdje pokusavas/te progurati s ciljem omalozavanja i huskanja.
Citavu drzavu svi trgaju i kradu gdje stignu, al jok, Hercegovci problem. :roll:

Jadno, plitko i zalosno razmisljanje.

Samo sto nema bas nikakvo uporiste u cinjenicama. Za razliku od gore napisanog.
Lijanovic nije duzan a najveci je lopov u BiH uz jos par nasih, onih, ovih, legalno je krao pare, mozete vi lagati nas, a'l ne mozete sebe... ;) Ja huskam a on poceo pricu o ugrozenosti hrvatskog kluba Sirokog, jasno potencirajuci na te neke tamo njihove klubove, umjesto da kaze sta ima veze, platit ce i oni dugove, a kamate su smijesne, nije se to moglo placati legalno ako si vec bio medju najboljim, a preko Sirokog su se prale pare tih dole firmi, i zato je sve cisto... Nesto kao Olimpic sada... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 jan 2014, 11:39

Ne da mi se sad listati onaj spisak duznika po osnovu PDV-a, ali mislim da sam na listi pored NK Celik, FK Modrica vidio i HKK Siroki.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 jan 2014, 11:43

Kako nije duzan, ne znas ti sve njegove aktulne i fiktivne firme. To sto ti trazis ''Lijanovici d.o.o.'' to je druga stvar, odnosno tvoja neupucenost, ali to te ne sprijecava da pricas o tome kao da nesto ustvari znas, a pristran do bola pri tome, samo da je drugog oblatiti i ocrniti. Zalosno. Zato lopovi i kradu u ovoj drzavi. Ti bi radije prihvatio da te krade neki Mahir tamo, pa i duplo vecim iznosom, nego nekakav Marko, eto to je razmisljanje na tom nivou, nigdje veze. E pa ja bi rekao goni i jednog i drugog u cetiri pm, a ti ovdje pricas o nekakvim ''hrvatskim firmama'' koje kradu drzavu vise od ostalih? Ma daj odrasti. A ako ti se ne da odrasti, ima onda lijepo crno na bijelo, pa citaj kako firme iz tvog grada kradu drzavu i da cine CAK PETINU ukupnog duga na osnovu PDV-a.
Na tom popisu tvrtke pod Lijanovicevim vlasnistvom imaju minimalno 7,5 milijuna KM duga na osnovu neplacenog PDV-a. Jel ti treba disecirati i navesti koje su to firme ako nisi upucen? I to su samo ove ''glavne''. Da ''legalno krade'', muko moja... Eto ga tebi pa nek te legalno krade.

Sta ja imam lagati, svega ti? To ti od mene upuceniji, bit ce, nastranu sto bi ja to bolje znao i sto zbog posla imam uvid u poslovanje brojnih? Ti si se dovoljno provalio gore napisanim, a nastavljas i dalje pricati gluposti nepotkovane cinjenicama da bi nesto kao oblatio ovdasnje firme ili NK Široki Brijeg (koji svoje dugove i obveze makar uredno placa, za razliku od drugih, i to je cinjenica koju ti mozes osporavati do sutra, medjutim to su samo price i pricice, Široki samo primjer SVIM klubovima u drzavi moze biti) dok zanemarujes gore navedenu cinjenicu tko su ustvari najveci duznici.
I ti bi da se taj dug oprosti? Da se necija nesposobnost i kradja nagradi? Smijesno.
hilmo je napisao/la:Ne da mi se sad listati onaj spisak duznika po osnovu PDV-a, ali mislim da sam na listi pored NK Celik, FK Modrica vidio i HKK Siroki.
Ne prica se o HKK Široki, a on ima negdje cini mi se 100 000 duga.
...Život za Široki...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 jan 2014, 11:53

Ok, posteni hercegovci, ne zelim se dalje prepisivati oko toga, jesam pristrasan sam, znam kako radi Aluminij, kako posluju te firme dole, nisam ni spomenuo nase, odnosno pogresno sam se izrazio, nabijem ja i ove nase, meni su svi lopovi, ali za njih se sve zna, a dole se svi prave posteni, a sve te pare indirektno zavrse u Sirokom, jer je jedini ozbiljan klub dole uz Zrinjski, a ovamo se dijeli ne zna se vise kome, 100 klubova, a najvise u vlastite djepove...

Moja poenta je bila, ne furaj pricu o postenju, jer ni ti nisi do njega bas dosao cistim parama od raznih "sponzora"...
Posteno je da se kamate otpisu, a da dugovi ostanu, jer iznose vise od 50% glavnice, puno klubova je u takvim problemima, ne cini se samo jednom usluga, vec kolektivno cijelom fudbalu u BiH, ili Siroki ne zeli da ima bolju ligu, igrace, itd. ionako im je primarni cilj proizvodnja igraca za prodaju svojim stalnim musterijama, ovako ce stvarati jos bolje...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.