BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ovi Francuzi puni Vrabaca i Gegica. Vjerovatno bi bilo bolje da smo protiv njih igrali nego protiv Poljaka. 

Nije se moglo dobiti sa dva igraca na terenu i to je to..ocekivao sam i Atica da bude tu,ali i on se izgubio u danasnjem mecu..
I opet su nas kostala slobodna bacanja nazalost,nije Roberson mogao tricama pokrit velik broj promasenih bacanja.
Lazic,Gegic,Alibegovic,Kamenjas totalno razocarenje,kvalifikacije odigraju dobro i onda sve zeznu na takmicenju..
Da su bili Musa,Sulejman,Garza bila bi druga prica,Djedovica i ne treba spominjati u kontekstu repke,on se davno oprostio,ne znam sta sad glumi i ocekuje poziv..
Idu kvale za svjetsko,tu nam treba cudo da prodjemo,tako da bolje neke igrace pripremati za naredni eurobasket
I opet su nas kostala slobodna bacanja nazalost,nije Roberson mogao tricama pokrit velik broj promasenih bacanja.
Lazic,Gegic,Alibegovic,Kamenjas totalno razocarenje,kvalifikacije odigraju dobro i onda sve zeznu na takmicenju..
Da su bili Musa,Sulejman,Garza bila bi druga prica,Djedovica i ne treba spominjati u kontekstu repke,on se davno oprostio,ne znam sta sad glumi i ocekuje poziv..
Idu kvale za svjetsko,tu nam treba cudo da prodjemo,tako da bolje neke igrace pripremati za naredni eurobasket

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
Ima, od ove sezone. Do sad je imala 16 i medju njima split krka cibona i mornar. Tu bi mogli igrati, mislio sam na ostatak ligelumani je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:24ABA se sastoji od 18 ekipa ,ali nastavi .Bojudaosinebu je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:19Aba liga je znacajno napredovala, oni su igrali uglavnon neke sporedne uloge, trenutno nijedan od njih nema mesta u 8 ekipa aba lige.
Igračima, treneru i kompletnom stručnom štabu veliko hvala što su izvukli prolaz grupe i odlazak u Rigu među 16 najboljih u Evropi. Kako sam pisao nakon Gruzije, onako desetkovani na bekovskim pozicijama, sa samo trojicom igrača koji se rotiraju na 1 i 2 cijeli meč, gdje dvojica od njih trojice moraju igrati vrhunsku odbranu plus još pridonijeti i u napadu, a ovaj treći mora biti taj koji će, uz Nurkića, lomiti mečeve svojim poenima... prolazak grupe je odličan uspjeh, skoro pa vrhunski.
Današnji meč je bio rovovski stvarno, Roberson i Nurkić su nas u prvom držali, odigrali su fantastično. U drugom poluvremenu je Miličić promijenio odbranu na obojici i tu su nas ugasili, mada realno da se John nije povrijedio ja vjerujem da bi ovo bio meč na jednu loptu bez obzira što je i do povrede Johna djelovalo kao da nas Poljaci polako lome.
Drugi igrači su danas podbacili, Kameni ne smije pogledati prema košu, Gegić osim par poena u tranziciji ništa, Lazić baca tri-četiri cigle sa otvorenih trojki, Alibegović uz evidentnu povredu preskoman, Atić previše na klupi... Uglavnom, danas su viđeni limiti ovog rostera, ali i Adisa kao trenera.
Sve u svemu, još jednom svima im hvala na lijepih 10-ak dana, pogotovo ovih zadnjih pet. Sada slijede još teže bitke van terena u smislu potrage za novim/starim reprezentativcima, čekaju nas izuzetno teške kvalifikacije za Mundobasket, realnost je da ćemo veliko takmičenje igrati ponovo u najboljem slučaju tek za četiri godine i to je period koji bi, da je u našoj košarci sve normalno, trebali iskoristiti za jačanje i napredak u svakom segmentu, a tek ćemo vidjeti da li će išta od toga i biti.
Današnji meč je bio rovovski stvarno, Roberson i Nurkić su nas u prvom držali, odigrali su fantastično. U drugom poluvremenu je Miličić promijenio odbranu na obojici i tu su nas ugasili, mada realno da se John nije povrijedio ja vjerujem da bi ovo bio meč na jednu loptu bez obzira što je i do povrede Johna djelovalo kao da nas Poljaci polako lome.
Drugi igrači su danas podbacili, Kameni ne smije pogledati prema košu, Gegić osim par poena u tranziciji ništa, Lazić baca tri-četiri cigle sa otvorenih trojki, Alibegović uz evidentnu povredu preskoman, Atić previše na klupi... Uglavnom, danas su viđeni limiti ovog rostera, ali i Adisa kao trenera.
Sve u svemu, još jednom svima im hvala na lijepih 10-ak dana, pogotovo ovih zadnjih pet. Sada slijede još teže bitke van terena u smislu potrage za novim/starim reprezentativcima, čekaju nas izuzetno teške kvalifikacije za Mundobasket, realnost je da ćemo veliko takmičenje igrati ponovo u najboljem slučaju tek za četiri godine i to je period koji bi, da je u našoj košarci sve normalno, trebali iskoristiti za jačanje i napredak u svakom segmentu, a tek ćemo vidjeti da li će išta od toga i biti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Burberry46
- Kontakt:
Steta zadnjih 5-6 minuta. Nestalo je energije sto je i mozda ocekivano jer se koristilo 6-7 igraca.
Dodaj jos i losa slobodna bacanja i povredu Robersona i to je to. Nurkic je odlicno odigrao ovaj Eurobasket. Robersonu svaka cast.
Ovo je veliki uspjeh proci najjacu grupu na prvenstvu sa ovim rosterom i bez Muse i Garze upisati 3 pobjede, bilo ih je lijepo gledati.
Roster se mora prosiriti u narednom periodu
Dodaj jos i losa slobodna bacanja i povredu Robersona i to je to. Nurkic je odlicno odigrao ovaj Eurobasket. Robersonu svaka cast.
Ovo je veliki uspjeh proci najjacu grupu na prvenstvu sa ovim rosterom i bez Muse i Garze upisati 3 pobjede, bilo ih je lijepo gledati.
Roster se mora prosiriti u narednom periodu
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Uspjeh je ovo svakako osmina finala. Dobro ne treba zaboraviti da je ipak onih top 8 najveći uspjeh. A dobro je što se nakon toliko godina prošao taj prvi krug i skinula ta neka blokada.
Danas je moglo i više, nisu Poljaci ni slabi, ali nisu ni nepobjedivi. Peh taj s Robersonom, a onda došlo do izražaja koliko malo igrača imamo da mogu preuzeti odgovornost, poentirati na pravi način. Kamenjaš skamenjen, a Atić koji je jedan i od boljih generalno te i na ovom prvenstvu u našoj reprezentaciji, isto se sledio i ništa više u finišu korisno nije napravio.
Svi su se borili, ali ne možeš u košarci opstajat u ovakvim utakmicama, kada ti tako malo igrača može da poentira. Tu ne može sve borba nadomjestit. A svi se jesu borili...
Danas je moglo i više, nisu Poljaci ni slabi, ali nisu ni nepobjedivi. Peh taj s Robersonom, a onda došlo do izražaja koliko malo igrača imamo da mogu preuzeti odgovornost, poentirati na pravi način. Kamenjaš skamenjen, a Atić koji je jedan i od boljih generalno te i na ovom prvenstvu u našoj reprezentaciji, isto se sledio i ništa više u finišu korisno nije napravio.
Svi su se borili, ali ne možeš u košarci opstajat u ovakvim utakmicama, kada ti tako malo igrača može da poentira. Tu ne može sve borba nadomjestit. A svi se jesu borili...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Šta me briga za uspjeh, hoću selektora koji je prije svega košarkaški pismen, koji zna napraviti akciju, da ne bude svaki napad zavrti Pick koji je u većini slučajeva tu samo reda radi i onda spuštaj loptu na Juku pa onda šta nam Bog da, selektora koji zna pronaći rješenje tokom utakmice kao što je to selektor Poljske uradio u drugom poluvremenu tako što su na svakom picku Robersona i centar i njegov čuvar išli za njim nisu mu dali da diše a kamoli da šutira. Hoću selektora koji nije posvadjan sa par igrača jer mi ovako mala reprezentacija ne smijemo to sebi dozvoliti, hoću selektora koji "zna" praviti pritisak na sudije, selektora koji će proširiti roster a ne da za sljedeće okupljanje opet gledam Sejfića i Lončara pod košem ili Arslanagića i Zahiragića na playu pored živog i zdravog Čampare, selektora koji kad gubimo 6 razlike na minut do kraja ima neku specijal akciju za šut za tri poena da se napravi ili barem pokuša napraviti za najboljeg šutera u tom momentu u ekipi, selektora koji će imati malo "spretnije" izjave za medije a ne kritikovati igrače po istim izazivajući valjda neku pozitivnu reakciju od njih na terenu (Nurkić, Lazić), slabo sam na kojem intervjuu čuo od nekog našeg igrača da hvali selektora konkretno, mislim Nurkić da u svim ovim izjavama gdje je hvalio sve redom nikad nije pohvalio selektora, nije ni to slučajno.
Selektor je u zadnjih 5 minuta na parketu imao 3-4 igrača koji nemaju samopouzdanje u tom momentu u sebe napadački pa valjda je i to do njega barem nekim dijelom da pričom sa igračima u četiri oka ih dodatno motiviše i daje samopouzdanje a ne obrnuto gdje on kad priča o njima je to javno i onda im samo još više pritiska na ledja stavlja.
Što se tiče imena nek se malo odriješi kesa i ponudi posao Pozzecu kojem ističe ugovor sa Italijanima ja mislim, ili Alimpijeviću pa da se proba ova generacija i sa Markovićem što da ne ili od jeftinijih rješenja Andrej Žakelj, pa ovaj mali Barać što je bio u Igokei ili evo svi spominju ovog pomoćnog u Njemačkoj
Selektor je u zadnjih 5 minuta na parketu imao 3-4 igrača koji nemaju samopouzdanje u tom momentu u sebe napadački pa valjda je i to do njega barem nekim dijelom da pričom sa igračima u četiri oka ih dodatno motiviše i daje samopouzdanje a ne obrnuto gdje on kad priča o njima je to javno i onda im samo još više pritiska na ledja stavlja.
Što se tiče imena nek se malo odriješi kesa i ponudi posao Pozzecu kojem ističe ugovor sa Italijanima ja mislim, ili Alimpijeviću pa da se proba ova generacija i sa Markovićem što da ne ili od jeftinijih rješenja Andrej Žakelj, pa ovaj mali Barać što je bio u Igokei ili evo svi spominju ovog pomoćnog u Njemačkoj
-
- Kontakt:
Sve ovo nabrojiš i onda spomeneš Pozzeca. Jao, jaomirsad993 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:53Šta me briga za uspjeh, hoću selektora koji je prije svega košarkaški pismen, koji zna napraviti akciju, da ne bude svaki napad zavrti Pick koji je u većini slučajeva tu samo reda radi i onda spuštaj loptu na Juku pa onda šta nam Bog da, selektora koji zna pronaći rješenje tokom utakmice kao što je to selektor Poljske uradio u drugom poluvremenu tako što su na svakom picku Robersona i centar i njegov čuvar išli za njim nisu mu dali da diše a kamoli da šutira. Hoću selektora koji nije posvadjan sa par igrača jer mi ovako mala reprezentacija ne smijemo to sebi dozvoliti, hoću selektora koji "zna" praviti pritisak na sudije, selektora koji će proširiti roster a ne da za sljedeće okupljanje opet gledam Sejfića i Lončara pod košem ili Arslanagića i Zahiragića na playu pored živog i zdravog Čampare, selektora koji kad gubimo 6 razlike na minut do kraja ima neku specijal akciju za šut za tri poena da se napravi ili barem pokuša napraviti za najboljeg šutera u tom momentu u ekipi, selektora koji će imati malo "spretnije" izjave za medije a ne kritikovati igrače po istim izazivajući valjda neku pozitivnu reakciju od njih na terenu (Nurkić, Lazić), slabo sam na kojem intervjuu čuo od nekog našeg igrača da hvali selektora konkretno, mislim Nurkić da u svim ovim izjavama gdje je hvalio sve redom nikad nije pohvalio selektora, nije ni to slučajno.

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šteta, moglo se bolje i moglo se ovo pobijediti. Ali vidjelo se da fali šuter, fali skorer. Niko nema sigurne poene osim Robersona. Bez šutera ne možeš pobijediit, nažalost, mi smo svoje trice ispucali u prvoj četvrtini.
Sad raditi na proširenju rostera, probati pronaći te neke nove igrače pa kako bude. Imamo sad kvalifikacije za Mundobasket gdje jako teško možemo proći jer, opet, nismo imali sreće sa žrijebom i moramo ih iskoristiti za proširenje rostera i priprema prema kvalifikacijama za EB.
Sad raditi na proširenju rostera, probati pronaći te neke nove igrače pa kako bude. Imamo sad kvalifikacije za Mundobasket gdje jako teško možemo proći jer, opet, nismo imali sreće sa žrijebom i moramo ih iskoristiti za proširenje rostera i priprema prema kvalifikacijama za EB.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
Svaka čast momcima dali su maksimum,ali ovo sa Halilovićem mi nikad neće biti jasno.
Imati u ekipi tri igrača koja ne koristiš je moguće samo u BiH.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Dobio brat gratis ljetovanje sa porodicom na Cipru, glumio maskotuSamoDaKazeem je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:25Svaka čast momcima dali su maksimum,ali ovo sa Halilovićem mi nikad neće biti jasno.
Don't believe the hype.
Vec sutra treba da se pravi spisak za kvalifikacije, s obzirom da nemas Nurkica, Muse, Kamenjasa, Garze....osim Halilovica za kog se ne zna hoce li tad biti zdrav, ti nemas backup C, stvarno se nadam da ce se potruditi da nadju neke nove igrace, da se malo izmjena napravi, previse slicnih igraca imamo trenutno
- QUARTERBACK
- Kontakt:
kakve veze ima koga je naveo kad je upravu za sve sto je rekao, evo ja ne prizivam otkaz bekiru ali ako mozemo naci nekog kvalitetnijeg trebamo probati, ako ne probamo ne mozemo znati moze li neko na svoj trenerski kvalitet izvuci iz ovih igraca mozda i nesto vise..TripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:55Sve ovo nabrojiš i onda spomeneš Pozzeca. Jao, jaomirsad993 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 14:53Šta me briga za uspjeh, hoću selektora koji je prije svega košarkaški pismen, koji zna napraviti akciju, da ne bude svaki napad zavrti Pick koji je u većini slučajeva tu samo reda radi i onda spuštaj loptu na Juku pa onda šta nam Bog da, selektora koji zna pronaći rješenje tokom utakmice kao što je to selektor Poljske uradio u drugom poluvremenu tako što su na svakom picku Robersona i centar i njegov čuvar išli za njim nisu mu dali da diše a kamoli da šutira. Hoću selektora koji nije posvadjan sa par igrača jer mi ovako mala reprezentacija ne smijemo to sebi dozvoliti, hoću selektora koji "zna" praviti pritisak na sudije, selektora koji će proširiti roster a ne da za sljedeće okupljanje opet gledam Sejfića i Lončara pod košem ili Arslanagića i Zahiragića na playu pored živog i zdravog Čampare, selektora koji kad gubimo 6 razlike na minut do kraja ima neku specijal akciju za šut za tri poena da se napravi ili barem pokuša napraviti za najboljeg šutera u tom momentu u ekipi, selektora koji će imati malo "spretnije" izjave za medije a ne kritikovati igrače po istim izazivajući valjda neku pozitivnu reakciju od njih na terenu (Nurkić, Lazić), slabo sam na kojem intervjuu čuo od nekog našeg igrača da hvali selektora konkretno, mislim Nurkić da u svim ovim izjavama gdje je hvalio sve redom nikad nije pohvalio selektora, nije ni to slučajno.
Što se tiče imena nek se malo odriješi kesa i ponudi posao Pozzecu kojem ističe ugovor sa Italijanima ja mislim, ili Alimpijeviću pa da se proba ova generacija i sa Markovićem što da ne ili od jeftinijih rješenja Andrej Žakelj, pa ovaj mali Barać što je bio u Igokei ili evo svi spominju ovog pomoćnog u Njemačkoj![]()
Hajde Halilovic i nekako, da kažu da je očekivao da će biti bolje pa zaigrati neki minut, kapiten je, eto osjećao se odgovornim, ali kad pogledaš ukupno Halilovic, Arsla i Hrelja sto već čini 3 ukupno od 12 je malo previše i za nas. Ali vjerujem da su tu se petljali i savez i menadžeri, nije sve to Adis sam odlučio.SamoDaKazeem je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:25Svaka čast momcima dali su maksimum,ali ovo sa Halilovićem mi nikad neće biti jasno.
Hoće li ovo Gruzija poslati Francusku kući?
Sve liči na to
Sve liči na to
- relativizam
- Kontakt:
Ovo je Adisov turnir i on nas je izbacio ,to su svi složni.
Kad su ljudi još na pripremim utakmicama i njegovim izjavama govorili da on nije za selektora ovdje se sprdalo
Kad su ljudi još na pripremim utakmicama i njegovim izjavama govorili da on nije za selektora ovdje se sprdalo
- Quartararo
- Kontakt:
Šta ste očekivali sa ovim rosterom? Titulu, finale, šta?relativizam je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:38Ovo je Adisov turnir i on nas je izbacio ,to su svi složni.

- akisarajevo92
- Kontakt:
Ranicu se budem li morao gledati Gruzijce u 1/4 finalu
Dojam je da bi nam svako iz grupe D bolje legao nego Poljaci, jos uz ovaj nas termin od 14h
Dojam je da bi nam svako iz grupe D bolje legao nego Poljaci, jos uz ovaj nas termin od 14h

Don't believe the hype.
ko je kriv za roster? osim povrede Muse jel, Adis je morao pozvati vise korisnih igraca na pripreme, pa onda i na eurobasket, svaka njima cast sto su prosli grupu, ali zbog strucnog staba sad ne idemo na tursku nego kuci, i ne interesuje nikog od navijaca jel on direktno kriv il ga je neko nagovorio da neke igrace povede/ne povede jel, to sve ide na njegaQuartararo je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:39Šta ste očekivali sa ovim rosterom? Titulu, finale, šta?relativizam je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:38Ovo je Adisov turnir i on nas je izbacio ,to su svi složni.
Kad su ljudi još na pripremim utakmicama i njegovim izjavama govorili da on nije za selektora ovdje se sprdalo![]()
Jos Finci u cetvrtfinalu hladno ce dogurati do polufinalaakisarajevo92 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 15:43Ranicu se budem li morao gledati Gruzijce u 1/4 finalu
Dojam je da bi nam svako iz grupe D bolje legao nego Poljaci, jos uz ovaj nas termin od 14h![]()

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 39 gostiju.