FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Iz Akademije ce vjerovatno biti prekomandovani Andjusic i Mihojevic, moguce jos Kapic.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Momak,opet ti po meni,de ohladi malo zivota ti,na pogresnoj si adresi..stannis je napisao/la:A samo mi objasni kako ti znas kakva su nasa djeca ako ih nisi imao priliku nikad gledati ? To ti pratis omladinske lige, ides na utakmice pa tako znas ? Siguran sam da nisi nikad pogledao omladince u zivotu, a vec znas ?socrates je napisao/la:Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..
Ma da,uprava sigurno gradi strategiju na tome,kako da ne..
Ne podnosim samo one price,gdje su usta svakome puna kako se to kaze "nase djece" a u biti na sceni je sasvim nesto trece,i uz to se traze,prizeljkuju rezultati..tih prica smo se naslusali posljednjih mjeseci iz redova nekih drugih klubova,a to je zapravo samo nacin da se pokrije izostanak rezultata..
Prvo moras ubaciti momke da igraju bar 20 utakmice da znas s cim se raspoloze. A za 10 minuta ne moze ni Ronaldo nista pokazati. Igraci, pogotovo mladi se nekad moraju istrpiti. Bude gresaka, treme, a za to sve treba utakmica u nogama, ali jakih utakmica.
Tako se za Dzeku pricalo kakav on kloc, vidi ga ne zna hodati, a on sad u Engleskoj hara.
Takvih strucnjaka kao ti uvijek puno ..
To kako ja sve znam,i da li sam pratio ili nisam,mogu ti samo reci da ja gledam u pravcu u kojem treba gledati,i tamo ti sve lijepo "pise" a citati smo valjda naucili..
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Re: Odg: FK Sarajevo
Normala, ako je igrac potencijal, da ces mu dati priliku. Ali ne mozes graditi buducnost na omladincima tipa Hrelja(nemam nista protiv njega, navodim primjer). Ja sam za to da se ojaca igracki kadar i dovedu pojacanja. A kad akademija u potpunosti zazivi, uvodit postepeno i nasu djecu.socrates je napisao/la:Ma jasno,brate..cobefks je napisao/la:Budemo li se mi oslanjali na nasu djecu, necemo daleko dogurati, mislim trenutno. Tek za par godina, ako i kad krenu izlaziti iz akademije igraci za prvih 11, tek tad mozemo ocekivati nesto. A i tad neces moci dozvoliti sebi luksuz da ti igra vise od 2-3 mlada igraca. Tu frazu"nasa djeca" koriste samo oni koji nemaju para za pojacanja i tako mazu oci bh javnosti.socrates je napisao/la:Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..
Ne podnosim samo one price,gdje su usta svakome puna kako se to kaze "nase djece" a u biti na sceni je sasvim nesto trece,i uz to se traze,prizeljkuju rezultati..tih prica smo se naslusali posljednjih mjeseci iz redova nekih drugih klubova,a to je zapravo samo nacin da se pokrije izostanak rezultata..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ajmo se opredijeliti,za sta smo,a svi smo samo za jedno,i u tome smo jednoglasni,ali pustimo se onda nekakvih Hrelja,i njemu slicnih,s njima mi necemo ni do Pazarica,uostalom taj isti nije da nije imao priliku da pokaze sta zna,kod Husa,paa??
Da se razumijemo uvijek sam za mladog igraca,ali koji je uistinu potencijal,i koji to pokazuje na terenu,nikakvi "polovnjaci" ne dolaze u obzir,a takvi su svi oni za koje kazes da su strasan potencijal,i iza toga nemas sta vise reci,odnosno iza toga prazan prostor..
Re: Odg: FK Sarajevo

cobefks je napisao/la:Budemo li se mi oslanjali na nasu djecu, necemo daleko dogurati, mislim trenutno. Tek za par godina, ako i kad krenu izlaziti iz akademije igraci za prvih 11, tek tad mozemo ocekivati nesto. A i tad neces moci dozvoliti sebi luksuz da ti igra vise od 2-3 mlada igraca. Tu frazu"nasa djeca" koriste samo oni koji nemaju para za pojacanja i tako mazu oci bh javnosti.socrates je napisao/la:Nije ti to moja logika,nego de facto stanje je takvo na terenu. Gdje su nam ti mladici,i o kakvim se pojacanjima prica ako svi toliko racunamo na njih,ukljucujuci i samu upravu..

svaka generacija moze izbaciti max 2-3 igraca ...jedna skola Barse ne moze izbaciti vise
tako ni nasa...
mladim igracima se dozira minutaza da ne izgore na terenu kao sto je Mirza V upropastio malog Kenu sa minutazom i kap. trakom
mladi igrac n mora biti bolji i borbeniji ako je rodjen u Sarajevu... on moze biti samo SPORTISTA il KLOSAR... pogledaj malog Cimirota...
Handzic i Radovac su upoznati kako i sta ce se desavati u narednom periodu i oni su to prihvatili ... klubu je potrebna TITULAI oni su svjesni toga i znaju da ce dobivati minute u ligi kad su utakmice rijesene... jedan HALILOVIC u dinamu nije standardan bio dugo vremena!
Samo strpljivo, mladi igraci nastaju pored vec izgradjenih igraca, uce od njih zanat, kao Cimi od Jaajala...
KAO Amer od Vuleta i Torlaka...
Ovaj mali iz trebinja je strasan igrac! I njega planiraju prebaciti u prvi tim,.. ali sve u svoje vrijeme... bitno je da su igraci vezani ugovorima i da imaju redovna i visoka primanja...
sto se tice "djece " sarajeva, eno ih neki su u 23-oj zavrsili karijere, neki igraju u Borcu, neki u 3-4 ligama njemacke i norveske, svedske, neki su po lokalnim klubovima... ja ne vidim ni jednog da je nesto napravio u zivotu!

tako ni nasa...
mladim igracima se dozira minutaza da ne izgore na terenu kao sto je Mirza V upropastio malog Kenu sa minutazom i kap. trakom
mladi igrac n mora biti bolji i borbeniji ako je rodjen u Sarajevu... on moze biti samo SPORTISTA il KLOSAR... pogledaj malog Cimirota...
Handzic i Radovac su upoznati kako i sta ce se desavati u narednom periodu i oni su to prihvatili ... klubu je potrebna TITULAI oni su svjesni toga i znaju da ce dobivati minute u ligi kad su utakmice rijesene... jedan HALILOVIC u dinamu nije standardan bio dugo vremena!
Samo strpljivo, mladi igraci nastaju pored vec izgradjenih igraca, uce od njih zanat, kao Cimi od Jaajala...
KAO Amer od Vuleta i Torlaka...
Ovaj mali iz trebinja je strasan igrac! I njega planiraju prebaciti u prvi tim,.. ali sve u svoje vrijeme... bitno je da su igraci vezani ugovorima i da imaju redovna i visoka primanja...
sto se tice "djece " sarajeva, eno ih neki su u 23-oj zavrsili karijere, neki igraju u Borcu, neki u 3-4 ligama njemacke i norveske, svedske, neki su po lokalnim klubovima... ja ne vidim ni jednog da je nesto napravio u zivotu!
-
- Kontakt:
Vala ja ne ocekujem puno od Radovca.Ima potencijala ali nisam uvjeren da ce biti igrac iznad prosjeka nase lige.Mlad jest, to sve stoji ali mi se cini da mu ono nesto fali, ni fizicki nije vele nesto za svoju poziciju.Vise se uzdam u Handzica, jest stariji ali mi se cini idealno građen (jos mal da ojaca na nogama) za 10-ku.Baca na Stojceva malo.Mada mislim da ni od njega nece bit neka igracina.
Od jos ovih mladjih iz naseg pogona koji se vrte tu duze vrijeme najvise se uzdam u Culova.Ni Aganspahic ni Plakalo mi ne ulijevaju nadu da ce postati igraci.Mozda Muharemovic...
Znam da su mladi ali igrac ako stvarno odskace i sa 16-17 godina moze biti u prvih 18 Sarajeva.Ovog Sarajeva koje jurisa na titulu i kup.Prve sezone dobivat priliku pomalo a vec druge biti standardan prvotimac.Cim ti njega moras slati na kaljenje pa ga onda vracati sanse da bude iznad prosjeka su manje.Dupovac je najbolji primjer.Debitovao je sa 19 godina i jako brzo zacementirao mjesto u prvih 11.Ne kazem da je on za lige petice ali je najbolje sto imamo u ovom trenutku.Tako treba da radimo u buducnosti.Sa 17 debitovanje, pravilno dozirane minute u prvoj sezoni.U drugoj vec da je taj igrac prva izmjena na svojoj poziciji.Samim tim i mnogo vise skupljenih utakmica.
I onda sa 19 da dobijes mladog igraca koji vec ima iskustva, igraca koji je spreman da bude u prvih 11.Odigra 4 sezone, da nesto ovom klubu, bude dio kostura određene ekipe i onda se proda za fine pare jer je idalje mlad a vec 4 godine igra.I tako u krug.
Nadam se da ce iz akademije djeca biti bolja, pravilno im dozirati minutazu.Prilike ima, duga je sezona.
Od jos ovih mladjih iz naseg pogona koji se vrte tu duze vrijeme najvise se uzdam u Culova.Ni Aganspahic ni Plakalo mi ne ulijevaju nadu da ce postati igraci.Mozda Muharemovic...

Znam da su mladi ali igrac ako stvarno odskace i sa 16-17 godina moze biti u prvih 18 Sarajeva.Ovog Sarajeva koje jurisa na titulu i kup.Prve sezone dobivat priliku pomalo a vec druge biti standardan prvotimac.Cim ti njega moras slati na kaljenje pa ga onda vracati sanse da bude iznad prosjeka su manje.Dupovac je najbolji primjer.Debitovao je sa 19 godina i jako brzo zacementirao mjesto u prvih 11.Ne kazem da je on za lige petice ali je najbolje sto imamo u ovom trenutku.Tako treba da radimo u buducnosti.Sa 17 debitovanje, pravilno dozirane minute u prvoj sezoni.U drugoj vec da je taj igrac prva izmjena na svojoj poziciji.Samim tim i mnogo vise skupljenih utakmica.
I onda sa 19 da dobijes mladog igraca koji vec ima iskustva, igraca koji je spreman da bude u prvih 11.Odigra 4 sezone, da nesto ovom klubu, bude dio kostura određene ekipe i onda se proda za fine pare jer je idalje mlad a vec 4 godine igra.I tako u krug.
Nadam se da ce iz akademije djeca biti bolja, pravilno im dozirati minutazu.Prilike ima, duga je sezona.
Andjusic je strasan decko, pa svaku utakmicu zabije po 2 gola, nekad i jedan
... Stvarno se Leotaru moramo zahvaliti u vidu neke posudbe.... od njih smo pokupili Cimija, Stojceva, Anjdusica i Mihojevica, ova dvojica zadnjih, haraju u U-19
idealna zamjena za Cimija je ovaj Mihojevic, al ga ja jos ne bih prodavao, dok ovaj drugi ne sazrije
PS: za Cimija ocekujem milionski transvef, pa vi videte

idealna zamjena za Cimija je ovaj Mihojevic, al ga ja jos ne bih prodavao, dok ovaj drugi ne sazrije

PS: za Cimija ocekujem milionski transvef, pa vi videte

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
slazem se sa svim, osim s ovim dijelom oko Radovca...samosarajvo je napisao/la:Vala ja ne ocekujem puno od Radovca.Ima potencijala ali nisam uvjeren da ce biti igrac iznad prosjeka nase lige.Mlad jest, to sve stoji ali mi se cini da mu ono nesto fali, ni fizicki nije vele nesto za svoju poziciju.Vise se uzdam u Handzica, jest stariji ali mi se cini idealno građen (jos mal da ojaca na nogama) za 10-ku.Baca na Stojceva malo.Mada mislim da ni od njega nece bit neka igracina.
Od jos ovih mladjih iz naseg pogona koji se vrte tu duze vrijeme najvise se uzdam u Culova.Ni Aganspahic ni Plakalo mi ne ulijevaju nadu da ce postati igraci.Mozda Muharemovic...![]()
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Sad protiv Radnika tema na istoku bio Cimi kao Briz se zainteresovao za njega........macahz je napisao/la: PS: za Cimija ocekujem milionski transvef, pa vi videte
Sreca pa je Ojler mlad umro...
zato gojkara treba jos jednu sezonu ostat kod nas da sazrije do bola:) uzimajuci u obzir da cemo dovest iskusnog kreativca sredine terena umjesto jajala skojim ce gojkara jos vise napredovat a ako se sad u evropi pokaze gine nam 800 900 milja eur i 20% iduceg transfera:)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Jel mi moramo odma' prodati sve naše igrače koji iole valjaju?
Jel možemo sačuvati istih 11 duže od godinu dana?
Nikad mi tako nećemo do "dominacije" u PLBiH.

Tako je.Krokodil je napisao/la:Jel mi moramo odma' prodati sve naše igrače koji iole valjaju?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
ako dobijes dobru ponudu tesko je jos uvijrk zadrzati igraca u pl bih, pa tako i sarajevuKrokodil je napisao/la:Jel mi moramo odma' prodati sve naše igrače koji iole valjaju?
slazrm se da bi najidealnije bilo da ostane jos godinu pa onda da ide za finr pare
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ili jos bolje, zaradjivati nastupima u Europi te pareKrokodil je napisao/la:Jel mi moramo odma' prodati sve naše igrače koji iole valjaju?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Jel moguće da je samo nama teško zadržati te igrače?
Uredu, nije problem prodati jednog (eventualno dvojicu) ali kako nam je praska bila prošlih godina, sve me strah da ne bude i ove.
Iskreno se nadam da tako neće biti.
Opet, treba vjerovati da ljudi u Upravi i Klubu znaju šta će i kako će jer situaciju vezanu za Tana trebamo (i moramo) iskoristiti maksimalno.
1946 !
Uredu, nije problem prodati jednog (eventualno dvojicu) ali kako nam je praska bila prošlih godina, sve me strah da ne bude i ove.
Iskreno se nadam da tako neće biti.
Opet, treba vjerovati da ljudi u Upravi i Klubu znaju šta će i kako će jer situaciju vezanu za Tana trebamo (i moramo) iskoristiti maksimalno.
1946 !

a kako ga ne mozes zadrzati?samosarajvo je napisao/la:ako dobijes dobru ponudu tesko je jos uvijrk zadrzati igraca u pl bih, pa tako i sarajevuKrokodil je napisao/la:Jel mi moramo odma' prodati sve naše igrače koji iole valjaju?
slazrm se da bi najidealnije bilo da ostane jos godinu pa onda da ide za finr pare

ima ugovor? IMA
ima redovnu platu? IMA
nece da igra? TRIBINE
nama vise tih 500 000 ne naci toliko pa da prace za prvu ponudu, nemate pojma kakva je ponuda za dupovca hladno odbijena
isto tako se nasmijali na ponudu za Cimija... ne brinite, sto se tog segmenta tice
@rammstein
Drago mi je ako je to stvarno tako. Nemoj šta zamjeriti ali ne vjerujem nikome i ni jednom forumu tako da, dok ne vidim barem 80% iste ekipe u narednoj sezoni da istrčava na teren - neću biti miran.
1946 !
Drago mi je ako je to stvarno tako. Nemoj šta zamjeriti ali ne vjerujem nikome i ni jednom forumu tako da, dok ne vidim barem 80% iste ekipe u narednoj sezoni da istrčava na teren - neću biti miran.

1946 !

vjerujKrokodil je napisao/la:@rammstein
Drago mi je ako je to stvarno tako. Nemoj šta zamjeriti ali ne vjerujem nikome i ni jednom forumu tako da, dok ne vidim barem 80% iste ekipe u narednoj sezoni da istrčava na teren - neću biti miran.![]()
1946 !

ali nece ostati 80% ekipe... bekovi, stoper i jedan vezni najvjerovatnije ce biti ptomjenjeni jer smo slabi na tim pozivijama ili igraci odlaze sa tih pozicija, golman jedan također

ali sve ce biti VRHUNSKA ppojacanja a ne prinove!
nemoj ramsteine ljude uznemiravat valja ranit
valja dozivljet ponedeljak tada starta posao ovih sportiskih direkttora i raznovrsnih menadjera 

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Mislio sam na 80% ovih što valjaju, naravno.
Vidjet' ćemo sve.
1946 !

Vidjet' ćemo sve.
1946 !