SiamoNoi je napisao/la:Ja vjerujem da će me Tatta i protiv Celtica častiti
Idemo sad nešto najjače ikad igdje:
Članstvo je jako važno za prihode kluba, kako Dinamo funkcionira po tom pitanju. Koliko ima članova i pretplatnika i kakvi su Vam planovi za budućnost?
Sanda Mamić:”Članstvo u Dinamu trenutno funkcionira više kao odraz lojalnosti klubu nego direktna aktivacija. To je zastarjeli model koji u današnje vrijeme više nije dovoljno atraktivan tako da je i članstvo na tragu restrukturiranja. Trenutno brojimo oko aktivnih 10.000 članova što znači da su svoje članstvo obnovili ili prvi puta napravili u 2014. godini. O članstvima u statusu mirovanja i počasnim članstvima neću ni govoriti, tu bismo se digli na preko nekoliko desetaka tisuća članova. Često se neki kritičari pozivaju na modele članstva Barcelone i sl. Mi da implementiramo članstvo tipa – „moraš minimalno plaćati 150 eura godišnje, biti na 75% utakmica i tako 5 godina da bi iz brončanog postao srebrni član, a onda da postaneš zlatni član, trebaš imati još 5 godina srebrnog članstva, nekoliko stotina eura donijeti klubu, biti na 90% utakmica i još imati člana familije koji je minimalno 8 godina zlatni član“ – to bi za Hrvatske prilike bilo praktički nemoguće.
Naravno, svjesni smo kako se svakom sustavu mogu naći prednosti, ali i mane tako da radimo na tome da i taj segment poboljšamo. Uzmemo od svake vrsta članstva po nešto što smatramo dobrim i spojimo u nešto što bi u našim okolnostima najbolje funkcioniralo; za klub i navijače. Obzirom na pritiske s raznih strana ne kažem da nećemo ići u tom smjeru, ali nekada se treba pripaziti onoga što želiš jer ove su stvari jedna vrlo ozbiljna aktivacija što fizički što novčano. Možda se varam, ali mislim da je zbog trenutne krize u Hrvatskoj to još uvijek neizvedivo. Također, moram se dotaknuti i teme vezane uz glasanje članova koju zagovaraju neke skupine ljudi. Neka se dežurni kritičari ljute, ali zaista u klubu ne vidimo smisla da netko tko plaća simboličnih 60,00kn članstva godišnje ima pravo odlučivati svake godine o tome kako će klub funkcionirati i tko će ga voditi.
Kada bi taj član bio na 90% svih Dinamovih utakmica, uplaćivao znatna sredstva u klub što putem članstva što kupnjom suvenira, a tu govorimo o iznosima od par tisuća kuna godišnje – onda bi određene kampanje koje se trenutno zagovaraju imale nekog potencijala, ovako je to na vrlo labavim temeljima. Evo jedan primjer koji će svima biti jasan – koliko novca mi odvajamo od svojih bruto plaća u državni proračun da bismo imali odrađena prava uključujući i glasa koja će nam stranka voditi državu? To su vrlo kompleksne stvari koje zahtijevaju precizna istraživanja i korake jer u suprotnom bi odluke ‘preko noći’ bilo neodgovorne prema klubu kao instituciji. Nemojmo zaboraviti da ćemo svi mi jednog dana otići, jedino će Dinamo i dalje živjeti.”
Suze,je*ote život da ovoliko glup možeš bit aaaaaaaaaaa gdfjgldjfnlkjdhlfg
Nije Nova Godina,a već pucamo petarde iju iju ju ju juuuuu
Njima je smijesno da netko tko uplacuje tih 60 kuna odlucuje nesto, a oni su sami odredili tih 60 kuna

Zasto majmuni ne stave da je clanarina 500 kuna i ako vec paze na krizu u drzavi stave mogucnost da placas kreditnom karticom na 6 rata po 100kn i tako izadjes skuplje, ali ipak malo prihvatljivije. I zasto im je nemoguce da netko bude na 75% utakmica u pet godina? Ako je nemoguce neka onda postave taj model i dok ne postoji ni jedan takav clan nek ova trenutna uprava odlucuje u svemu. Boje se oni da bi ljudi mogli popizdit i 10 godina ic na svaku utakmicu i nakon tih 10 godina ih smjeniti. Dug je to period, ali i ova trenutna agonija traje vec desetak godina pa sta bi nam znacilo jos deset ako smo sigurni 100% da tad odlaze.
I neka smanje te brojeve godina, zlatna, broncana clanstva. Broncani clan si odmah na pocetku. Stavi da tri godine moras biti broncani clan i na 60% utakmica i da nakon toga postajes srebreni clan koji ima pravo glasa. I stavis da pet godina moras biti na 80% utakmica da bi bio zlatni clan i imao pravo da budes biran. Naravno, to se ne svidja ni jednom guzonji, jer se njima ne ide na utakmice dok ne budu u upravi. Radije se brinu o drugim stvarima.
Ima Dinamo ljude koji su clanovi kluba po nekoliko desetaka godina, mozda nisu bili na velikom broju utakmica, ali su jako dugo clanovi. Da je u klubu bolje situacija ja vjerujem da bi i ti clanovi bili na puno vise utakmica nego sto do sad jesu. Uostalom, dovoljan je bio onaj izvjestaj nove tv kada covjek pokaze clansku iskaznicu i kaze da mu ni sa njom nisu prodali ulaznicu. Zar takvo nesto moze da postoji? Vjerujem da svi ovi klubovi koji djeluju prema clanskom modelu imaju stavak po kojem se clanstvo ponistava onom tko prekrsi neki pravilnik kluba ili da barem oni izbaceni sa stadiona vise ne mogu biti clanovi kluba.
I nakon onog sinoc. Udjem na portale i tek tad vidim koliko je sve ocajno. Ni novinari vise ne pljuju jbt. I njima dosadilo. Po portalu imas jedan, maksimalno dva clanka. Onaj napisani poslije utakmice i poslije izjave trenera. Osim toga nista vise. Sjetim se Lyona, do jutra su svi imali po 5-10 clanaka, pljustalo je na sve strane, a ovo sad kao da se vec znalo i kao da vise nikog ne zanima pa nista i ne pisu.