eh evomene :n 7 dana odmora, nezasluzenog...no..
ja rekoh lijepo da cemo zenicu lagannoodraditi a neki se meni smijali i kopirali postove...
i derbi sam rekao da cemo lagano, samo se desilo to da je zrinjski odmah poveo 1, oa 2 -o i nasi su
tad povukli rucnu i cuvali se za Zenicu...
Ova sadašnja ekipa ima vrhunski potencijal za nase lige, ali ono sto nas ceka ovaj prelazni rok je bas perverzija i ekipa ce biti bolja bar za 30% nego ova sad... ako ne i vise!
Dolazi duljevic koji je vec potpisao ugovor, i pokriva jednu poziciju koja je bila jako lose pokrivena
Desni bek dolazi također, o kome se radi jos se ne zna, postoji opcija jos uvijek onog Sirijca, nudi nam se Arsenijević, ali ima tu jos nekih igraca koji bi sigurno bili ODLICNO pojacanje...
Lijevog beka smo vidjeli u liku Hebibovića, koliko je to sad moguce vidjet cemo, ima opciju da ide u Tursku, da li ce se taj transfer realizovati to cemo jos vidjeti
Sto se napadaca tice, imamo dosta opcija i tu ce biti bukvalno borba ... ali napad ce biti strasan
Vule vjerovatno ide, kaze da zeli da mladi igraci igraju i da je njegovo vrijeme proslo... gubimo jednog Vođu! na terenu.. da li ce neko uspjeti uzeti njegovu ulogu vidjet cemo... na njegovo mjesto ce doci sigurno kvalitetan igrac, moguce da to bude i jedan reprezentativac...
Sto se tice Jajala, tu sve jos "visi" u zraku i zavisi i od njega, i ok Kelna i od nas... ima ponudu iz Italije, ali realno, ona i nije nesto da bi bjezao tamo...osim ako ta ekipa ne uleti preko doigravanja u Seriu A... ima cak i mogucnost u koliko se stvore uslovi za to da se otkupi njegov ugovor...
Ko ce otici to jos niko ne zzna... najblizi odlasku je Travancic koji jekod dzene imao zivtnu sansu da uleti ispred purica i vusljanina, al eto, momak jednsotavno ide iz greske u gresku i nikako da dodje sebi... steta onakvog potencijala... ko igra za raju....
Najbitnije je da ce svaka pozicija osim eventualnog odlaska jajalla biti sigurno puno jača!
Od igraca koji imaju ponude iz Evrope su Cimi i Dupovac... za dupovca su hladno odbili ponudu na koju bi prije pola godine pristali i jos se naguzili...
Cimi ima sjajnog savjetnika u vidu svog brata, koji mu je i rekao da ide u Sarajevo iz leotara kada je imao ponude neke i mislim slovacke i azerbejdzana... isto tako, na strasnu ponudu iz belgije rekao mu je da odigra jos najmanje sezonu i da zauzmje smjesto u reprezentaciji i da ce i bolje ponude doci za njega... ovdje ima odlicne uslove i odlican teren za napredak jer ce biti nosilac sredine igre Sarajeva u sljedecoj sezoni
Sto se akademije tice, ona ce se poceti graditi ove godine, komplet zavrsetak iste ce biti za oko 2,5 godine ... izgledat ce perverzno i jako puno ce se u nju uloziti... imat ce svve sto najmodernije akademije imaju... također, tu će "živjeti" svi polaznici akademije koji nisu iz sarajeva, plus prvotimci...