FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2014, 23:31

DzoleZeljo je napisao/la:Dobro, mislim nisam dosao da provocim, vec me zanima da li Tan misli dalje ulagati u Vas kllub.

Generalno, evropa je blizu, a sa trenutnim kadrom, opet je veliki problem QR3.
To je ono sto mene trenutno zanima.

Da li misli poslati kakav lunch packet da se igracki kadar pojaca za evropu? Hvala
Čovjek da ne misli dalje ulagati en bi ni ovo do sad radio, ja mislim da će mu najveći fokus biti akademija jer se odatle dobre pare mogu izvući. Ali je moguće da on u BiH uloži i u neke druge grane privrede.
Ukoliko uspijemo zadržati ovaj igrački kadar, prvenstveno mislim ako ostanu Dupovac, Cimirot, Stojčev, Velkoski i ako uleti neki kapitalac 90% sam siguran da ćemo proći drugo pretkolo, a u trećem pokušati saprati obraz od prethodnih sezona, ali nisam neki optimista, jer će tu biti ozbiljnih ekipa. Ali ipak mislim da nam glavni cilj treba biti play off, da li možemo ispuniti taj cilj to niko ne može garantovati.

Što se tiče lunch paketa, neka da neki manji iznos, čisto da nas nagradi za dosadašnji rad ;) , ali ih u budućnosti ih treba svesti samo na neke ekstra situacije, a naša uprava najvećim dijelom treba da obezbijedi pare i za pripreme i za pojačanja.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 maj 2014, 23:33

hilmo je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Dobro, mislim nisam dosao da provocim, vec me zanima da li Tan misli dalje ulagati u Vas kllub.

Generalno, evropa je blizu, a sa trenutnim kadrom, opet je veliki problem QR3.
To je ono sto mene trenutno zanima.

Da li misli poslati kakav lunch packet da se igracki kadar pojaca za evropu? Hvala
Čovjek da ne misli dalje ulagati en bi ni ovo do sad radio, ja mislim da će mu najveći fokus biti akademija jer se odatle dobre pare mogu izvući. Ali je moguće da on u BiH uloži i u neke druge grane privrede.
Ukoliko uspijemo zadržati ovaj igrački kadar, prvenstveno mislim ako ostanu Dupovac, Cimirot, Stojčev, Velkoski i ako uleti neki kapitalac 90% sam siguran da ćemo proći drugo pretkolo, a u trećem pokušati saprati obraz od prethodnih sezona, ali nisam neki optimista, jer će tu biti ozbiljnih ekipa. Ali ipak mislim da nam glavni cilj treba biti play off, da li možemo ispuniti taj cilj to niko ne može garantovati.

Što se tiče lunch paketa, neka da neki manji iznos, čisto da nas nagradi za dosadašnji rad ;) , ali ih u budućnosti ih treba svesti samo na neke ekstra situacije, a naša uprava najvećim dijelom treba da obezbijedi pare i za pripreme i za pojačanja.
Hvala hilmo... ;)

A onaj gore ocigledno zelen, i osim provokacije, nista drugo i ne zna!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 maj 2014, 23:33

soe je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Nadji gdje je rekao... Zivimo u vremenu interneta i google trazilice, ne bi trebalo biti tesko...

Meni nije nikakva muka, boli me k. i da je 100%, samo bih volio onako jer me zanima procitati detalje ugovora, prave i obaveze obje strane...
Pa jel neko duzan da iznosi to u javnost cinjenica je da Tan ima 90% kupjenih uloga nema veze kolko je novca dao znaci neka je i 2 miliona to je 90% od svih kupljenih uloga.
Pa evo cim se zna da je to 90% onda se i zna da je to nesto vise od 4 miliona KM. Eh sad to je vjerovatno bilo za dugove koji su iznosili nesto vise od 6 miliona, a sa otpisom kamata i nekim presudama mozda je to tih 4 miliona. Sponzorski ugovori i dodatne pare ce dovoditi igrace i praviti akademijin kompleks...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 12 maj 2014, 23:34

BAJA poslao sam ti na pm normalno link,a nadovezao sam se agresivno i ironicno jer SANDOR smarac zna provjereno da je uzeo smao 40 posto tih uloga Tan,a na izvoru imas opsiran intevrju sa Dinom mada se sad situacija od tada jos drasticno popravila mimo tih 4 mil! Neki kazu fokus mu je akademija,to nije tacno to je njemu logicno jer bez toga normalan tim nemoze funkcionisat,bez terena,i slicnih pratecih objekata,a to je njemu bukvalno sve sitnica,pa Kardifu je dug od 90 mil funti iskesirao dalje nema potrebe da s eprica koliko je mimo toga ulozio u taj tim,npr jedan igrac je kostao preko 20 mil funti! Naravno zaradjivacemo pare i od prodaje igraca al ne za sicu da idu,jer sad imamo sta i da ponudimo i mnogi igraci su interesantni drugim timovima,samo sto ovaj put moraju dobro da iskesiraju

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2014, 23:38

Baja_Zvjerka je napisao/la: Pa evo cim se zna da je to 90% onda se i zna da je to nesto vise od 4 miliona KM. Eh sad to je vjerovatno bilo za dugove koji su iznosili nesto vise od 6 miliona, a sa otpisom kamata i nekim presudama mozda je to tih 4 miliona. Sponzorski ugovori i dodatne pare ce dovoditi igrace i praviti akademijin kompleks...
Ovaj statut i jes napravljen s ciljem rješavanja dugova i tako je i urađeno, ima generalno sponzorstvo i akademija koje što su sve zasebne cijeline za finansiranje....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 maj 2014, 23:41

doveli smo duljevica, 2 spica i stopera a ode mato i delac nista strasno
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

SandorClegane
Kontakt:

Post Postao/la SandorClegane » 12 maj 2014, 23:42

ultrahell24 je napisao/la:BAJA poslao sam ti na pm normalno link,a nadovezao sam se agresivno i ironicno jer SANDOR smarac zna provjereno da je uzeo smao 40 posto tih uloga Tan,a na izvoru imas opsiran intevrju sa Dinom mada se sad situacija od tada jos drasticno popravila mimo tih 4 mil! Neki kazu fokus mu je akademija,to nije tacno to je njemu logicno jer bez toga normalan tim nemoze funkcionisat,bez terena,i slicnih pratecih objekata,a to je njemu bukvalno sve sitnica,pa Kardifu je dug od 90 mil funti iskesirao dalje nema potrebe da s eprica koliko je mimo toga ulozio u taj tim,npr jedan igrac je kostao preko 20 mil funti! Naravno zaradjivacemo pare i od prodaje igraca al ne za sicu da idu,jer sad imamo sta i da ponudimo i mnogi igraci su interesantni drugim timovima,samo sto ovaj put moraju dobro da iskesiraju
Objasni nam po kojem principu mislis da se ko nas igraci prodaju za veliku lovu?. Nasa liga je bas ono na glasu, igrace prodajemo za milione ? Igraci ce ici za kifle ili dzabaluka da je gazda klub pet puta miijarder jer njega niko nista ne pita, u pitanju je rejting liga koju niko ne moze podici.

Prvi selektor nije ucunio nista da podignemo rejting, tako ostajemo zadnja rupa na sviralu..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 maj 2014, 23:52

SandorClegane je napisao/la: Objasni nam po kojem principu mislis da se ko nas igraci prodaju za veliku lovu?. Nasa liga je bas ono na glasu, igrace prodajemo za milione ? Igraci ce ici za kifle ili dzabaluka da je gazda klub pet puta miijarder jer njega niko nista ne pita, u pitanju je rejting liga koju niko ne moze podici.

Prvi selektor nije ucunio nista da podignemo rejting, tako ostajemo zadnja rupa na sviralu..
Udaljiti kvazi menadžere od igrača i klubova, smanjiti uticaj pohlepnih roditelja na mlade igrače....
Apelovati na razne nivoe vlasti da pomognu fudbal izgradnjom kvalitetnih terena za treniranje...

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 13 maj 2014, 00:14

SandorClegane je napisao/la:
ultrahell24 je napisao/la:BAJA poslao sam ti na pm normalno link,a nadovezao sam se agresivno i ironicno jer SANDOR smarac zna provjereno da je uzeo smao 40 posto tih uloga Tan,a na izvoru imas opsiran intevrju sa Dinom mada se sad situacija od tada jos drasticno popravila mimo tih 4 mil! Neki kazu fokus mu je akademija,to nije tacno to je njemu logicno jer bez toga normalan tim nemoze funkcionisat,bez terena,i slicnih pratecih objekata,a to je njemu bukvalno sve sitnica,pa Kardifu je dug od 90 mil funti iskesirao dalje nema potrebe da s eprica koliko je mimo toga ulozio u taj tim,npr jedan igrac je kostao preko 20 mil funti! Naravno zaradjivacemo pare i od prodaje igraca al ne za sicu da idu,jer sad imamo sta i da ponudimo i mnogi igraci su interesantni drugim timovima,samo sto ovaj put moraju dobro da iskesiraju
Objasni nam po kojem principu mislis da se ko nas igraci prodaju za veliku lovu?. Nasa liga je bas ono na glasu, igrace prodajemo za milione ? Igraci ce ici za kifle ili dzabaluka da je gazda klub pet puta miijarder jer njega niko nista ne pita, u pitanju je rejting liga koju niko ne moze podici.

e bas cu tebi objasnjavat :lol:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 13 maj 2014, 00:18

Prvi selektor nije ucunio nista da podignemo rejting, tako ostajemo zadnja rupa na sviralu
Nije istina, ako je iko pomagao klubovima i igracima to je bio on

SandorClegane
Kontakt:

Post Postao/la SandorClegane » 13 maj 2014, 00:19

hilmo je napisao/la:
SandorClegane je napisao/la: Objasni nam po kojem principu mislis da se ko nas igraci prodaju za veliku lovu?. Nasa liga je bas ono na glasu, igrace prodajemo za milione ? Igraci ce ici za kifle ili dzabaluka da je gazda klub pet puta miijarder jer njega niko nista ne pita, u pitanju je rejting liga koju niko ne moze podici.

Udaljiti kvazi menadžere od igrača i klubova, smanjiti uticaj pohlepnih roditelja na mlade igrače....
Apelovati na razne nivoe vlasti da pomognu fudbal izgradnjom kvalitetnih terena za treniranje...
Udaljiti kvazi menadzere je totalno nemoguce, a jedan takav se kod vas nalazio godinama, ne znam da li se jos nalazi. Apelovati mozes do sutra jer nasu drzavu fudbal uopce ne zanima, a to pokazuje da su za 20 godina napravili samo Bilino Polje, no to nije bitno.

Bitno je prije svega vezati dobrog igraca s pet godina ugovora ( a to nijedan dobar igrac nece prihvatiti). Dalje bitno je da taj igrac bude ovdje minimalno dvije godine s dobrom formom da bi mogao otici bar za 400.000 - 500.000.
Situacija kod vas se nije nista promijenila jer su ugovori isto potpisani 1+1 ili u vrh glave neko na dvije godine (to je plafon) i kad se pokaze u ovoj ligi i bude najbolji nece htjeti potpisati ugovor nego ce otici negdje vani, a Sarajevu sipak. Opet onaj koji ima 1 + 1 pa se odluci produziti na kraju te druge sezone cijena ce biti manja jer mu istice ugovor i tako u krug.

Ja bih volio da se Stojcev proda za 2M i da nam liga zivne, ali od te bajke nema nista. Komazec i Said dva strasna igraca su otisli za kilo kikirikija, tako ce i sada biti. Zivi bili pa vidjeli.

Ne samo Sarajevo, nego i Zeljo i Zrinjski, a i Siroki..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 maj 2014, 00:23

E jbg 1+1, ja odustajem od rasprave s tobom...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

SandorClegane
Kontakt:

Post Postao/la SandorClegane » 13 maj 2014, 00:28

hilmo je napisao/la:E jbg 1+1, ja odustajem od rasprave s tobom...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne moras ti raspravljati ali to su cinjenice da se igrac ne moze vezati ovdje vise od 2 godine. Prije svega mislim na Stojceva, Cimirota, Kovacevica. Ti ako vjerujes u price kao sto su bile za Saida potpisao na 3 godine, onda sam ja lud.

Lijep pozdrav.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 13 maj 2014, 00:31

Udaljiti kvazi menadzere je totalno nemoguce, a jedan takav se kod vas nalazio godinama, ne znam da li se jos nalazi. Apelovati mozes do sutra jer nasu drzavu fudbal uopce ne zanima, a to pokazuje da su za 20 godina napravili samo Bilino Polje, no to nije bitno.
Menadzeri su nemocni ako igrac ima stabilan ugovor i sigurna i redovna primanja
Bitno je prije svega vezati dobrog igraca s pet godina ugovora ( a to nijedan dobar igrac nece prihvatiti). Dalje bitno je da taj igrac bude ovdje minimalno dvije godine s dobrom formom da bi mogao otici bar za 400.000 - 500.000.
Situacija kod vas se nije nista promijenila jer su ugovori isto potpisani 1+1 ili u vrh glave neko na dvije godine (to je plafon) i kad se pokaze u ovoj ligi i bude najbolji nece htjeti potpisati ugovor nego ce otici negdje vani, a Sarajevu sipak. Opet onaj koji ima 1 + 1 pa se odluci produziti na kraju te druge sezone cijena ce biti manja jer mu istice ugovor i tako u krug.
Nije istina apsolutno, cijenu odredjuju prije svega nastupi u evropi i igranje u reprezentaciji. U Sarajevu su svi ugovori sa igracima preko dvije godine, za ovo podneblje plate odlicne i redovne u dan. Nemoguce je vise ikada da Sarajevu pripadne sipak jer su svi uzroci prijasnjih losih transfera eliminisani
Ja bih volio da se Stojcev proda za 2M i da nam liga zivne, ali od te bajke nema nista. Komazec i Said dva strasna igraca su otisli za kilo kikirikija, tako ce i sada biti. Zivi bili pa vidjeli.
Stojcev ce se prodati za onu cijenu koja zadovolji iskljucivo FKS, Komazec i Said su otisli za kikiriki jer im je ugovor to omogucio, toga vise nema
Ne samo Sarajevo, nego i Zeljo i Zrinjski, a i Siroki..
Ne poredi FKS sa ovim klubovima jer vise nema nikakve osnove za to, drugi zive da bi prezivjeli
SandorClegane

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 13 maj 2014, 00:36

Jesi ti potpisaivao te ugovore, ili si potpisane ugovore citao, drzao u ruci?

Nisi. Naravno. Znaci da nagadjas.

Da li znas koliko je novca Sarajevo otkupilo ugovor Velkoskog? Da li znas koliko je novca Sarajevo nudilo Borcu za Grahovca?

E ako znas, a ako ne znas, googlaj...malo ce ti biti jasnije, da Sarajevo u zadnjih pola godine ne funkcionise i ne posluje vise, kako se to radilo do sada.

A da ne pricam da igracima ne kasni plata ni premije ni jedan dan, sto automatizmom znaci da bilo koji od igraca ne moze prekinutu svoj ugovor na arbitrazi kako se to cesto do sada desavalo po vecini klubova nase lige. Dakle, situacija u Sarajevu u zadnjih pola godine se drasticno razlikuje od onoga sto je bilo do tada.

Bez potrebe pokusavas nesto kao dokazati, a realne stvari, jako opipljive i ocigledne te jasno demantuju. :thumbup:
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

SandorClegane
Kontakt:

Post Postao/la SandorClegane » 13 maj 2014, 00:42

I sta sam zaboravio jos sto se tice transfera a to su ulaganja u igraca. Nije moguce da igrac ima npr. 5.000 platu i u klubu provede par godina, a da onda za njega trazis milione. Ide se shodno onom koliko je ulozeno igraca. Ako je cifra plate 5 milja i tu je bio par godina, a dobar igrac mozes ga prodati plafon za 400.000KM, sto je naravno malo, ali takav je nivo lige.

Glupo je da ja tebe nesto ubjedujem kad ti imas svoje misljenje kao ja svoje, a u suprotno me ne mozes ubjediti. Da sad ako neki covjek uloziou neki klub 3M da se sad okrece cijeli svijet i da ce igraci ici za milione preko noci.

Uvijek su mi najbolji primjer bili klubovi iz okruzenje. Dinamo je imao Mamica koji na pocetku kad je poceo voditi nije bio nikakav milijarder ali je s jakim lobijem saveza dosao do toga da prodaje igrace za velike pare. Ali isto tako taj covjek zna dovesti nekog Soudanija iz Portugala platiti ga 4 miliona, dati mu blatu na godisnjem nivou preko 300.000KM i naravno da ce ga krpz par sezona prodati za 10 miliona.

Nije to bas tako kako se misli da je lahko i jednostavno. Ono samo dones 3 M i smak svijeta :nene:

EDIT: Nisam gledao ugovor isto kao sto nisi ni ti. A i ti kao i ja mislis da je neko potpisao na 4 godine, kako ti znas da jeste, a ja ne znam ? Jel to neko negdje objavio, i tebi pokazao ugovor.

Dovoljno mi je samo sta ste pricali za Saida kolike ugovore ima, isto tako i za Komazeca, a otisao dzaba.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 13 maj 2014, 00:50

Treba vremena da se sistem uhoda, nije samo novac u pitanju. I ne prodaje samo Mamic za milione, Split je npr. prodao momka za bruku miliona jer je bio najbolji igrac svijetskog prvenstva za mlade. U mlade treba ulagati, upravo je to filozofija koja donosi rezultate i novac svugdje. Osim FKS, danas svi ostali klubovi u BIH gule klince do gole koze a zauzvrat im ne daju nista i hoce da zaradjuju na njima, to je nerealno.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 13 maj 2014, 00:51

Glupko Said nije imao ugovor na 3 godine,cak mu ni za platu nismo imali,i zna se kad je Said potpisao ugovor,takodje i Komazec nije potpisao kad su legle pare,ugovori kod nas min 3 godine,sva primanja redovna i mi diktiramo cijenu,znam koliko su za Dupovca odbili sto ti nikad neces saznat,zato levatima kao ti pustamo da pricas nebuloze,da si malo vise citao za Komazeca jasnije bi ti bilo,mi smo mu nudili normalan trogodisnji ugovor za vecu platu i jos na ruke odbio je i otisao i to je to,ti ugovori su proslost zivi bili pa vidjeli

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 maj 2014, 00:53

I sad je odigrao citavih 10tak minuta u 11 kola :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 13 maj 2014, 00:58

nema hljeba upravu si propadamo,i odleprsaj sa ove teme i bogu i narodu si dosadan,dotakli smo dno dajemo irace za 1km i nemoj smarat,TIMELINE,GROKOK,ALDIN su tvoji progili,cim si za Komazeca pisoa vidio sam da si TIMELINE identicne recenice,idi regaj novi profil provaljen si

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, BordoSaga2, Fouzi1, HordasFks, Majestic-12 [Bot], NeSamSafetee i 62 gosta.