FK Radnički Lukavac

sodaacm
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la sodaacm » 19 mar 2016, 18:55

Izgleda da se Borac cupa, sto nam ne ide na ruku. U tom slucaju ako oni opstanu u PL onda 12. pozicija nije dovoljna.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2016, 19:07

Pobjeda je najvažnija iako u nekim dijelovima utakmice se čak činilo da bi mogli i izgubiti. Prvo da krenem od posjete, mizerno, ali opet tu su ljudi koji uvijek gledaju Radnički a svi ostali dolaze i odlaze s formom ekipe. Imali smo sreće, igrači se ne smiju onako opustiti, mora ono puno bolje. Sudija hladnokrvan, sve je dobro dosudio i penale i kartone za obje ekipe. Gosti odlučni od početka utakmice, u prvom poluvremenu su se bunili na svaku sudijsku odluku, a bgm znaju i udarit, a udarali su nas i u Goraždu al' nismo mi k'o oni. Jaha zabi prelijep gol i svaka mu čast, ne znam ko pusti onog čovjeka da ode u daleko Goražde.. Vrijedi kao najmanje tri Darjana Todorovića ali šta je tu je. Kad sam već spomenuo Darjana bolji je nego na prethodnim utakmicama ali još to nije to. Ostali trebaju još truda a veliki + nam je što sad utakmice igramo od vikenda do vikenda jer je s ovim Kupom gotovo, pa opstanak nam je itekako realan.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 19 mar 2016, 19:59

zna li neko tacno koliko ekipa ispada iz prve lige?

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 19 mar 2016, 20:14

To "tačno" se još ne zna

gorazdak
Kontakt:

Post Postao/la gorazdak » 19 mar 2016, 20:20

iz druge lige ulaze tri ekipe sto znaci da automatski ispadaju tri iz prve. u zavisnosti od broja ekipa iz fbih koje ispadnu iz premijer lige toliko ce ispastiiz prve lige. znaci otprilike bi to znacilo da su sigurne ekipe do 10tog mjesta. u ovom momentu ispadaju tri ekipe iz fbih sto znaci da je to ukupno 6 ekipa koje bi u ovom momentu ispale iz prve lige. bar ja tako mislim ako grijesim ispravite me

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 19 mar 2016, 20:43

Iz druge lige ulaze 4 ekipe samo što su zadnje dvije sezone pojedini klubovi odbili ulazak u 1.ligu FBiH
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 19 mar 2016, 21:06

Iz Drugih liga ove godine ulaze 2 (slovima: DVIJE) ekipe jer će biti razigravanje upravo iz razloga da iz Prve lige ne ispadne puno klubova. Kako to niste pročitali u propozicijama još na početku ove sezone?
UTVRĐIVANJE PLASMANA I POPUNJAVANJE LIGE:

Član 50.
Plasman klubova na tabeli utvrđuje se prema odredbama člana 46. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH.
Zbog skraćenja broja klubova Premijer lige BiH, Prvu ligu Federacije BiH po završetku takmičarske sezone 2015/2016 popunjavaju DVA najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova Druge lige koji istovremeno moraju ispunjavati i sve ostale uvjete propisane ovim Propozicijama i ostalim odlukama NS FBiH.

Ukoliko jedan od prvoplasiranih klubova Druge lige FBiH ne ispunjava sve potrebne uvjete propisane Propozicijama takmičenja/natjecanjima i drugim odlukama IO NS FBiH za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu FBiH, žrijebom će se odrediti takmičarski par koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a preostali klub će voljom žrijeba ostvariti direktni plasman u Prvu ligu.

Doigravanje se igra po kup sistemu (dvije utakmice, domaćin–gost). Parovi doigravanja se određuju žrijebom.

Za utakmice doigravanja odredit će se službena lica sa liste Prve lige Federacije BiH.

Način doigravanja za ulazak u Prvu ligu bit će propisan posebnom odlukom IO NS FBiH.

Disciplinske mjere, izrečene od strane disciplinskog organa Druge lige FBiH u toku takmičarske sezone uračunavaju se i važeće su u doigravanju za plasman u Prvu ligu FBiH.
Znači:
Iz PL ispada 6 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 7
Iz PL ispada 5 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 6
Iz PL ispadaju 4 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 5
Iz PL ispadaju 3 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 4
Iz PL ispadaju 2 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 3
Iz PL ispada 1 klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 2
Iz PL ne ispada nijedan klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 1 (Ako je nejasno: dvije ekipe iz Drugih liga ulaze, jedna iz Prve lige ide u PL. Znači, jedna ekipa ispada iz našeg ranga).
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 19 mar 2016, 22:54

VIDEO

[youtube][/youtube]

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 20 mar 2016, 01:29

Zoom088 je napisao/la:Iz Drugih liga ove godine ulaze 2 (slovima: DVIJE) ekipe jer će biti razigravanje upravo iz razloga da iz Prve lige ne ispadne puno klubova. Kako to niste pročitali u propozicijama još na početku ove sezone?
UTVRĐIVANJE PLASMANA I POPUNJAVANJE LIGE:

Član 50.
Plasman klubova na tabeli utvrđuje se prema odredbama člana 46. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH.
Zbog skraćenja broja klubova Premijer lige BiH, Prvu ligu Federacije BiH po završetku takmičarske sezone 2015/2016 popunjavaju DVA najuspješnija kluba iz Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a dobit će se nakon doigravanja prvoplasiranih timova Druge lige koji istovremeno moraju ispunjavati i sve ostale uvjete propisane ovim Propozicijama i ostalim odlukama NS FBiH.

Ukoliko jedan od prvoplasiranih klubova Druge lige FBiH ne ispunjava sve potrebne uvjete propisane Propozicijama takmičenja/natjecanjima i drugim odlukama IO NS FBiH za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu FBiH, žrijebom će se odrediti takmičarski par koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a preostali klub će voljom žrijeba ostvariti direktni plasman u Prvu ligu.

Doigravanje se igra po kup sistemu (dvije utakmice, domaćin–gost). Parovi doigravanja se određuju žrijebom.

Za utakmice doigravanja odredit će se službena lica sa liste Prve lige Federacije BiH.

Način doigravanja za ulazak u Prvu ligu bit će propisan posebnom odlukom IO NS FBiH.

Disciplinske mjere, izrečene od strane disciplinskog organa Druge lige FBiH u toku takmičarske sezone uračunavaju se i važeće su u doigravanju za plasman u Prvu ligu FBiH.
Znači:
Iz PL ispada 6 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 7
Iz PL ispada 5 klubova iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 6
Iz PL ispadaju 4 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 5
Iz PL ispadaju 3 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 4
Iz PL ispadaju 2 kluba iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 3
Iz PL ispada 1 klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispadaju 2
Iz PL ne ispada nijedan klub iz FBiH = Iz Prve lige FBiH ispada 1 (Ako je nejasno: dvije ekipe iz Drugih liga ulaze, jedna iz Prve lige ide u PL. Znači, jedna ekipa ispada iz našeg ranga).

Da budem malo kenjast :D, ovo je visak jer imamo samo 5 ekipa u PL koje dolaze iz rs. a 6 ekipa ispada iz PL ove sezone.
p.s. Pozdravi Zlaju kada ga vidis.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 20 mar 2016, 13:09

:D :D
Ubijas me :D. Ovo je bilo hipoteticki, da se vidi kako to izgleda sto se ispadanja i ulaska iz/u Prvu ligu tice.

P.S. Hocu. I on ce tebe pozdravit' k'o da gledam :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 24 mar 2016, 20:28

Ono kad te i na FB pitaju za mišljenje i očitovanje, ali kao Zoom-a :lol: :lol:

Kakva djevojčica moraš biti da se i na FB skrivaš iza pseudonima :tokralju:

slika

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 24 mar 2016, 23:01

Mangupi koji se kriju iza lažnih profila... I s takvima se ne vrijedi raspravljat, i Saša Matić vidi da je bio čist penal al eto bolje što smo ga profulali radi takvih koji jedva čekaju da pljuju a svi dobro znaju da njihove ekipe tj sve ekipe koje su došle na Jošik da igraju fudbal igrali su i ako su bili puno bolji pobijedili su bez ikakve muljaže, pa i to je jedan od razloga zašto nas sudije često povale - k'o idemo u Lukavac možemo mi tamo šta hoćemo.

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 26 mar 2016, 15:10

1:0 Novi Travnik. Sudija pusta grublju igru Novog Travnika

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 26 mar 2016, 15:18

Joge povreda

ninepin
Kontakt:

Post Postao/la ninepin » 26 mar 2016, 16:07

O kakvoj se povredi radi

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 26 mar 2016, 16:33

Od koga mi gubimo,eee na sta smo spali..

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 26 mar 2016, 16:35

Samo se nadati cudu ove sezone i da Borac ne izbori opstanak, to nam je jedina sansa ove sezone koja je po svemu promasaj.

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 26 mar 2016, 16:41

Ako nekim cudom ostanemo u ligi koja ce slijedece sezone itekako jaca i kvalitetnija biti u svakom pogledu,sve ovo do sad sto je dolazilo,stranci kojima Radnicki nista ne znaci,pa tako i trenera sve istjerati iz kluba,ovu djecu iz slobode odma vratiti,nekakve igrace iz svicarske iz pickovca odma vratiti i provjerene igrace dovoditi,sramota je ovo...

LukavacLive
Kontakt:

Post Postao/la LukavacLive » 26 mar 2016, 16:44

Dobri nam "skauti"...Pojačanja vrhunska, idemo u PL. :lol: :lol:...Idu nam dvije teške utakmice, još ako su ozbiljne povrede kod Jogeta i Terze, nas nigdje nema. :(

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 26 mar 2016, 16:48

Terzic teska povreda, mislim da su ligamenti koljena.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.