FK Željezničar (opšte diskusije)

Orton
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la Orton » 05 mar 2015, 20:17

terabajt je napisao/la:
Orton je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Sad ide prica o njihovoj ugrozenosti na forumu i prizivanje administratora a oni na nasoj temi :lol:
tema je svacija o klubu Zeljeznicar
A juce nekako u ovo doba admin na vasoj ovkvoj istoj temi napisa jedan post o odstranjivanju sa foruma ako prica ode u pogresnom pravcu, nadam se da ce se drzati toga i ovdje i da ce par ovih sa kobilje glave dobiti ban.
pa ako ode u pogresnom pravcu nek moderator odstrani odmah,al ne da moderator govori ljudima da su debili :D

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 05 mar 2015, 20:21

Gore pitari goreee :D
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 20:23

Posto apsulutno nemate nikakve odgovore i argumente, posto je vrijedjanje jedino cime se sluzite, pa cak evo i moderatori, napustam ovu raspravu.
Pa vi i dalje slavite i ako ni sami ne znate sta slavite :D

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 20:24

champions1921 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:E glupih ljudi tugo moja. Najlakse je samo laprdat, moze se i procitati nesto. Npr. procitati sta je to zapravo dobit.
Da pojednostavnimo: Klub funkcionise jednu godinu, ima prihode i rashode, kada se na kraju obracuna uporede prihodi i rashodi ostane dobit ili gubitak. Sve ono sto se vodi kao dobit se akumilira u preduzecu, na posebno mjesto zvano "akumulirana dobit." U ovome slucaju na kraju godine dobit se djeli na pola-pola, zapravo nesto malo vise klubu, a manje investitorima. Prosto da prostije ne moze biti.

Dalje, klub funkcionise sasvim normalno kao i do sada, sem sto je otvoren prostor za ulaganja sa strane. Da pojednostavimo: Neko posluje sasvim normalno, i pojavi se trece lice koje zeli da ulozi nesto u taj posao. Ako ovaj prihvati u ugovor se unese tacan procenat dobitka. Posao i dalje tece istim putem, osim sto ovaj na kraju ima neku vrstu dobitka.

Dalje, potencijalni ulagaci nemaju nista s igracima koji ce igrati u klubu, tako isto nemaju nista s njihovom prodajom, osim finansijskog dobitka. Sto znaci da njih nece i ne moze zanimati kako ce klub tretirati svoje igrace. Ako ih klub proda i zaradi zaradice i investitori i to je to. Da ne bude zabune vjerovatno ce i potencijalni ulagaci imati neke svoje ljude koji ce biti iskljucivo u sluzbi kluba, a stiti njihove interese.

Sto se tice ove dvije firme i to je sasvim jednostavno. Jedna ce se baviti infrastrukturom,a druga igrackim kadrom. Ako neko zeli da ulozi u infrastrukturu imace udio u toj firmi. Dakle, npr. skupi se deset investitora u urade istocnu tribinu koja npr. ima poslovne prostore, oni crpe dobit iz tog djela, naravno onih 49% dok 51% ide klubu. Tako je i s igrackim kadrom, proda se npr. Riad Bajic, Memija, Sadikovic za npr. 1 000 000,00 km. Klub kupi neka druga tri igraca za 500 000,00 km. Dobit je 500 000,00 otprilike koja se dijeli na investirore i klub.
E neka si im nacrto.. Mada i dalje njima nece biti nista jasno..

p.s. Ni klubovi u Bundes ligi nemaju vecinske vlasnike vec funkcionisu na slican nacin na koji ce i Zeljo, ako sve bude po planu, funkcionisati..
Ma nema tu mnogo filozofije, jer nece da skontaju i bezveze provociraju.
Sasvim jednostavno: Princip dionickog drustva pociva na dionicarskom pravu na dobit i na odlucivanje i to je sva filozofija. Ljudi koji uloze pare u Zelju dobice odredjeni postotak u jednom od preduzeca koja funkcionisu unutar kluba i shodno tome ostvarivati dobit i imati zakonski zagarantovana prava. Nece tu niko bacati pare niz vodu, oni koji pomisle da ce imati odredjenu dobit oni ce i uloziti. Ako sada npr. 10% vrijedi milon, ako klub napreduje i dostigne mnogo veci nivo taj isti procenat ce vrijediti 10 milona. Tako da je svakome investitoru vazno,kao i nama, da klub napreduje i ojaca.
@Evander
Postavi konkretna pitanja i ja cu ti odgovoriti sve sto te zanima

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 05 mar 2015, 20:24

bistrikboy je napisao/la:
Evander je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Dobro je ovo cim su se ovi debili upalili...
Moderator koji bivseg kapitena mlade reprezentacije javno naziva cetnikom, sad i ostale forumase naziva debilima.

Ako se ovakvom dozvoli da i dalje moderira, ovaj forum onda gubi svaki kredibilitet.
Bilbija napusti Teheran!
slika

moderator :clap: :clap:

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la champions1921 » 05 mar 2015, 20:24

Evander je napisao/la:Posto apsulutno nemate nikakve odgovore i argumente, posto je vrijedjanje jedino cime se sluzite, pa cak evo i moderatori, napustam ovu raspravu.
Pa čovjek ti nacrto tope..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 05 mar 2015, 20:24

terabajt je napisao/la:
Orton je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Sad ide prica o njihovoj ugrozenosti na forumu i prizivanje administratora a oni na nasoj temi :lol:
A juce nekako u ovo doba admin na vasoj ovkvoj istoj temi napisa jedan post o odstranjivanju sa foruma ako prica ode u pogresnom pravcu, nadam se da ce se drzati toga i ovdje i da ce par ovih sa kobilje glave dobiti ban.
Prijatelju,ne razumijem u kojem pogresnom pravcu?Ako je covjek sasvim korektno postavio par pitanja u vezi FK Zeljeznicar , je li to pogresan pravac?Na bilo koje pitanje vi svaki put odgovarate nekom ironijom,podjebavanjem,ponizava jem?Ne mogu da vjerujem da se ovdje ama bas nikako ne moze voditi nikakava diskusija.

@Evander vas sasvim korektno pita,vjerovatno informativno u vezi statuta,a vi covjeka popljujete kao da je ne znam ni ja sta napisao.I sta vise,kaze vam i realnu situaciju kod nas,da ce i Tan vremenom uzimati zaradu,ono o cemu vi 2 godine trubite,i opet se vi nasli da ste najpametniji i da niko nije dostojan razgovora s vama.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 20:26

Evander je napisao/la:Posto apsulutno nemate nikakve odgovore i argumente, posto je vrijedjanje jedino cime se sluzite, pa cak evo i moderatori, napustam ovu raspravu.

Haj se vrati na moj post o podijeli para u decembru pa mi odgovori na to. Znaci mozete trositi koliko zelite i sta zelite, a na kraju dijelite profit. To u poslovnom svijetu nw funkcionise na taj nacin. Ja tebe necu vrijedjati intelektualac :)

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 20:28

Pa konstanto provociraju isti likovi, ja evo prvi put ulazim na ovu temu i imam sta i vidjeti. Opste rasulo. Kazem jos jednom postavite konkretna i direktna pitanja, a neko od nas ce se potruditi da odgovori. Postovanje treba i zasluziti, a mnogi od vas ga ne zasluzuju svojim provociranjem

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la champions1921 » 05 mar 2015, 20:32

Evander je napisao/la:

Haj se vrati na moj post o podijeli para u decembru pa mi odgovori na to. Znaci mozete trositi koliko zelite i sta zelite, a na kraju dijelite profit. To u poslovnom svijetu nw funkcionise na taj nacin. Ja tebe necu vrijedjati intelektualac :)
Pa kad se praviš englez.. Sergejevic ti je odgovorio.. Ako ti se ne svidja odgovor onda ti fino izmisli svoju verziju koja će ti odgovarati..

BUDI ŽELJO !!!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 05 mar 2015, 20:32

Kloniraju se 58-put i onda dodju fol postavljati "korektna i prakticna" pitanja... :urnebes: :urnebes:

Skontali da su se zaebali sa svojim statutom i prodajom kluba nakom mongolcu za sicu i sad u startu nas ubjedjuju da ovo nista ne valja, da smo se i mi trebali prodati zajedno sa svom imovinom za nekih 5-6 miliona KM i da nas onda mogu podjebavati do mile volje.. E pa nece moci djaci moji.

FK Željezničar nije i nikad nece biti na prodaju!

Bujrum dodji, ulozi i zaradi ali je Željo za vijek-vijekova iznad svih milionera i milijardera na dunjaluku!!!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 05 mar 2015, 20:34

Evander je napisao/la:
champions1921 je napisao/la: Pa čovjek ti nacrto tope..

Pa kad se praviš englez.. Sergejevic ti je odgovorio.. Ako ti se ne svidja odgovor onda ti fino izmisli svoju verziju koja će ti odgovarati..

Odgovorite na moje pitanje za "decembar" i za "prodaju igraca".
Ne moze konkretnije.
Ali znam da necete ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 mar 2015, 20:36

sergejevic je napisao/la:Pa konstanto provociraju isti likovi, ja evo prvi put ulazim na ovu temu i imam sta i vidjeti. Opste rasulo. Kazem jos jednom postavite konkretna i direktna pitanja, a neko od nas ce se potruditi da odgovori. Postovanje treba i zasluziti, a mnogi od vas ga ne zasluzuju svojim provociranjem
pa kad ne mogu da skontaju da se jucer usvojio statut koji ce samo pravno dati podlogu za dalje korake te da je samo predstavljen model koji treba da proistekne iz svega toga,a da u samom statutu nema uopste definisana struktura poslovanja preduzeca.Isti lik sinoc ismijava sve one "koji nikad nisu imali veze sa ekonomijom" pa onda postavlja pitanja kako se dijeli dobit u preduzecu sa 51-49 vlasnickom strukturom.Ko tu koga **** realno :lolno:

Volim sto je ovako i sto se jedu jadovi,znaci da je dobro vjerujte mi.Kad se Amar vratio isto ovako eto vam pa listajte,znaci dobro je :thumbup:

ovo za puzigacu i bilbiju stojim 100% iza ovoga!

@evanderu odgovorio ti je covjek sve nazalost najprostije sto moze...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 20:37

@Evander
hahahha, zasto ne mozemo trositi koliko zelimo svoj novac?
Shvati molim te: Ljudi ce dati pare da dobiju odredjeni broj dionica u dvije firme koje ce se oformiti unutar samoga kluba. To su pare kojima se nesto kupuje, kako to ne shvatas. Znaci, mi s tim parama mozemo sta hocemo. Ako se sada pitas sta neko ima od toga, odgovor je jasan: Ako je neko za milon kupio dionice kluba, kada klub postane jaci i vrijedniji isti taj broj dionica ce vrijediti deset milona. Sto znaci da taj neko ima devet milona svoje zararade, a i sve sto klub zaradi djeli se dionicarima. To je sva bit dionicarskog drustva. Kupis dionice i imas pravo na dobit i upravljanje njima. Ti ljudi nemaju mnogo veze s klubom koji nastavlja raditi po svome, ali zbog svoje vrijednosti i dionicara mora teziti da bude bolji.

Da ponovim: Sve pare koje se uloze se Zeljine pare. Znaci 100% Zeljine pare s kojima moze sta hoce. Tim parama su kupljene dionice u firmama koje posluju unutar kluba. Dakle, Zeljine pare koje moze investirati gdje zeli.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 05 mar 2015, 20:37

Ado76 je napisao/la:
terabajt je napisao/la:

Prijatelju,ne razumijem u kojem pogresnom pravcu?Ako je covjek sasvim korektno postavio par pitanja u vezi FK Zeljeznicar , je li to pogresan pravac?Na bilo koje pitanje vi svaki put odgovarate nekom ironijom,podjebavanjem,ponizava jem?Ne mogu da vjerujem da se ovdje ama bas nikako ne moze voditi nikakava diskusija.

@Evander vas sasvim korektno pita,vjerovatno informativno u vezi statuta,a vi covjeka popljujete kao da je ne znam ni ja sta napisao.I sta vise,kaze vam i realnu situaciju kod nas,da ce i Tan vremenom uzimati zaradu,ono o cemu vi 2 godine trubite,i opet se vi nasli da ste najpametniji i da niko nije dostojan razgovora s vama.
Ima na klupskoj stranici model poslovanja, mediji su prenijeli model poslovanja. Juce je AKTIVNO pratio nasu skupstinu. Ljudi su na nasoj temi detaljno objasnili x puta. SVE STO GA ZANIMA 100X JE NAPISANO SMRAD SAMO TREBA PRELISTATI.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 05 mar 2015, 20:37

Ti se sa kulturom nisi sreo ni na reklami

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 05 mar 2015, 20:40

Ja evo pokusavam naci sta covjek misli pod ovim "decembrom" ali ne mogu da nadjem, pa bih ga zamolio da postavi sva pitanja direkto i konkretno. Dakle?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 mar 2015, 20:40

Boga mi neki grizu muda nije im lako...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 05 mar 2015, 20:44

pile87 je napisao/la:Boga mi neki grizu muda nije im lako...
ma vidjet ces kada se ovo zalaufa grist ce jos vise :D :lol:
51%--------49%

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2015, 20:45

Evo da ti kazem nesto sto sigurno ne znas. U slucaju da se Tan pozeli povuci, moze prodati kompletan tim i namiriti svoj ulozeni novac. Eto raspitaj se da li je to istina.
Kod nas to niko nece moci, jer omjer ide 51/49 u korist kluba, a ne investitora.

Evo da se i ja ponovim, posto su od muke ovo slucajno preskocili. Znaci 100 % istinito!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.