Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

L-Train
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2014, 18:14

NeverGiveUp je napisao/la:Kud ćeš gore od Španjolaca drago dijete.

Dovoljno je pogledati kako se ponašaju i u ostalim sportovima, pa onda onaj njihov "classico". (ciganluKKo).
Pravdati neku repku i odvratno ponašanje većinje njihovih igrača time da su ostali gori ili u istom rangu ( a što opet nije ni blizu istine ) je u najmanju ruku licemjerno.
ne zanimaju me ostali sportovi,iskljucivo ovdje pisem o kosarci,a Srbi nisu nista manji cigani od Spanaca koje btw. ne pravdam i sam sam napisao da su floperi,ali Srbi su seljacine,spremni da se potuku bilo kada,nista manje nisu incidentni od Spanaca,pa pogledaj samo tucu protiv Grka,Krstic se hvata stolice,decko ima pravi kafanski mentalitet.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 sep 2014, 18:29

Evo da je košarka sport u kojem Španjolci nisu jedni od najvećih cigana također pa da takvo nešto napišeš, ovako samo ideš od gluposti do gluposti.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 sep 2014, 18:34

mirzatele je napisao/la:Jel to stvarno neko misli da Hrvatska može eliminisati Špance? :rol: :rol:
NE. Ali bi to bilo nesto najlepse na ovom SP-u !!! Sta bi onda bilo, da li bi ona seoska publika lincovala Hrvate ??? Da li je po FIBA pravilima dozvoljeno da Hrvati eliminisu Spance ? Da li su Spanci u sportu najveca bagra koju je svet video ? oh yes i think so.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2014, 18:55

NeverGiveUp je napisao/la:Evo da je košarka sport u kojem Španjolci nisu jedni od najvećih cigana također pa da takvo nešto napišeš, ovako samo ideš od gluposti do gluposti.
tebi covjek stvarno nista ne moze objasniti :yawn: kao da ja negdje opovrgavam da su Spanjolci cigani u vecini sportova pa si se toga uhvatio kao pijan plota :crazy:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 sep 2014, 18:56

Tačno, dakle sinoć su radili ono što najbolje rade, cigančili i provocirali, flopirali i teenski se ponašali.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2014, 19:01

eh bravo,sad samo jos da shvatis da i Srbi nisu nista bolji zaboravicu da si nerazuman :kafa:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 sep 2014, 19:03

Znam ja na šta ti ciljaš cijelo vrijeme.

Ne, nema ciganije veće od ovih Španjolaca od sinoć.
95% degenskih situacija sinoć su oni izrežirali jer to rade najbolje.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 sep 2014, 20:47

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2014, 21:02

muamerc je napisao/la:Koji je **** ovaj Rudi Fernandez...

**** od covjeka

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 sep 2014, 21:07

lumani je napisao/la:
kokuz je napisao/la:ovo što španci rade je smiješno :tokralju: :salut: u životu nisam vidio brže i tečnije igre nego njihove, ako uspore ritam, imaju odlične post up igrače, ako stane unutarnja igra imaju fenomenalne šutere, ako treba zaključati odbranu, imaju vrhunske stopere na perimetru, kao i dva ultra fenomenalna igrača obrane na centarskim pozicijama, i onda.. ono najljepše njihova kontra, najtečnija koju sam ja vidio... :salut: :tokralju: :tokralju:

1989 je jedna drzava slično igrala,samo jos brze i bolje od Spanaca.

I1991.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 sep 2014, 21:14

L-Train je napisao/la:ne zanimaju me ostali sportovi,iskljucivo ovdje pisem o kosarci,a Srbi nisu nista manji cigani od Spanaca koje btw. ne pravdam i sam sam napisao da su floperi,ali Srbi su seljacine,spremni da se potuku bilo kada,nista manje nisu incidentni od Spanaca,pa pogledaj samo tucu protiv Grka,Krstic se hvata stolice,decko ima pravi kafanski mentalitet.

Ok, ajde živ bio navedi jednu jedinu utakmicu košarkaške repke Srbije od 2005. naovamo na velikim takmičenjima gdje se srpski košarkaši na sve moguće načine trude da ponize protivnika, da ga nabiju sa što većom razlikom i isprovociraju, gdje imaju primjedbu na svaku moguću sudijsku odluku? Jednu utakmicu gdje Ivković, Obradović, Slavnić vrše onakav pritisak na sudije na dvadesetak razlike, a sve da bi zadovoljili sopstvenu sujetu?? Gdje su namjerno i planski izgubili utakmicu da bi kasnije dobili rivala koji im odgovara? Nakon koje to utakmice su se zgadili sportskoj javnosti zbog svog ponašanja? Nađi jednoj glumca u srpskoj repki ala Rudy?
O Špancima, njihovoj reputaciji, majstorstvu i ljudskim osobinama je mnogo puta sve rečeno tako da porediti ih sa Srbima po bilo kom kriterijumu od navedenih, je smiješno.
Pročitaj samo komentare na fiba-inoj stranici nakon sinoćnje utakmice.

Što se tiče seljakluka, jeste, tačno je, seljačine smo, spremni za tuču vazda, ali jesmol` Balkanci ili nismo :mrgreen: :lol: :lol: . Nisu ni ostali ex-yu narodi bolji po mentalitetu, ali najlakše je, cijenim, drugom reći da je seljačina bez da se pogleda sopstveno dvorište. :nedam:

DukeOfWellington je napisao/la:Uglavnom, činjenica je da se na ovom forumu šuti na najbrutalnije vrijeđanje i šovinizam iskazan prema Romima na način da se sve što nije dobro upoređuje sa njima i gdje se koristi pogrdan naziv za ovaj narod. S druge strane svaka indicija da se radi o vrijeđanju nekih drugih naroda biva najoštrije sankcionisana u rekordno kratkom roku. Zapitajmo se svi zašto je to tako.

Sa ovim moram da se složim. I ne samo prema Romima, već i prema drugim narodima koji žive ovdje, ali se pravila selektivno primjenjuju, tome sam bio svjedok bezbroj puta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 sep 2014, 22:01

Imam osjecaj da srbija ide u polufinale ako prođu grke

moja prognoza 1/2 finala

srbija-španija

litvanija-amerika
nema potpisa

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 05 sep 2014, 22:05

Admir_Sa je napisao/la:Imam osjecaj da srbija ide u polufinale ako prođu grke

moja prognoza 1/2 finala

srbija-španija

litvanija-amerika
Ma tesko da mogu srbi mislim moguca su iznenadjenja, ipak grkca-spanija, litva-amerika po meni :)
04.10.2009 !!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 sep 2014, 22:08

nakon svega viđenog na pripremama, svih otkaza, povreda, slučaja Micov, poraza u grupi, teškog žrijeba u Madridu, to eventualno polufinale djeluje nestvarno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2014, 22:09

alan_kardec je napisao/la:
L-Train je napisao/la:ne zanimaju me ostali sportovi,iskljucivo ovdje pisem o kosarci,a Srbi nisu nista manji cigani od Spanaca koje btw. ne pravdam i sam sam napisao da su floperi,ali Srbi su seljacine,spremni da se potuku bilo kada,nista manje nisu incidentni od Spanaca,pa pogledaj samo tucu protiv Grka,Krstic se hvata stolice,decko ima pravi kafanski mentalitet.

Ok, ajde živ bio navedi jednu jedinu utakmicu košarkaške repke Srbije od 2005. naovamo na velikim takmičenjima gdje se srpski košarkaši na sve moguće načine trude da ponize protivnika, da ga nabiju sa što većom razlikom i isprovociraju, gdje imaju primjedbu na svaku moguću sudijsku odluku? Jednu utakmicu gdje Ivković, Obradović, Slavnić vrše onakav pritisak na sudije na dvadesetak razlike, a sve da bi zadovoljili sopstvenu sujetu?? Gdje su namjerno i planski izgubili utakmicu da bi kasnije dobili rivala koji im odgovara? Nakon koje to utakmice su se zgadili sportskoj javnosti zbog svog ponašanja? Nađi jednoj glumca u srpskoj repki ala Rudy?
O Špancima, njihovoj reputaciji, majstorstvu i ljudskim osobinama je mnogo puta sve rečeno tako da porediti ih sa Srbima po bilo kom kriterijumu od navedenih, je smiješno.
Pročitaj samo komentare na fiba-inoj stranici nakon sinoćnje utakmice.

Što se tiče seljakluka, jeste, tačno je, seljačine smo, spremni za tuču vazda, ali jesmol` Balkanci ili nismo :mrgreen: :lol: :lol: . Nisu ni ostali ex-yu narodi bolji po mentalitetu, ali najlakše je, cijenim, drugom reći da je seljačina bez da se pogleda sopstveno dvorište. :nedam:
da pocnem od poslednjeg,ne sjecam se nesto da smo se tukli bilo kada u kosarci kako na repreznetativnom tako i na klupskom nivou,u zadnje vrijeme mecevi izmedju Zvezde i Partizana bas tesko bez toga prolaze :kafa:

1. to je odlika velikih ekipa,nikome ne dajes pardona,koliko god mozes nabiti ga,nabijes ga :kafa:
2.provociranje,zar stvarno mislis da ste nevinasca,znate se potuci a ne znate isprovocirati?,nije moguce da vas bas svako provocira :think:
3.pa sinoc ste samo vi imali primjedbe na sudijske odluke,uostalom Sasa je zbog toga dobio iskljucenje,o cemu pricamo?
4.vise puta,valjda je poslednja ta famozna tuca protiv Grka ili npr gadjanje loptom sudije Teodosica na prijateljskoj utakmici,ejjj prijateljskoj,sramota.
5.naveo sam da su Spanjolci veci floperi od Srbije

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 sep 2014, 22:22

alan_kardec je napisao/la:

nakon svega viđenog na pripremama, svih otkaza, povreda, slučaja Micov, poraza u grupi, teškog žrijeba u Madridu, to eventualno polufinale djeluje nestvarno.
al opet ja ne bi dao grcima neku veliku prednost, 50-50 je tu po meni. ako bude teov ili bogdanov dan svašta je moguće. a još srbija ima dugo iskustvo igranja samih završnica, al opet minus je selektor i sva ta atmosfera koja se stvorila.

i vezano za ovaj žrijeb, treba nešto raditi po pitanju ovih grupa, svaka reprezentacija će pokušati na sve naćine izbjeći amerikance u eliminacionoj fazi, evo treći ili četvrti primjer imamo unazad 4-6 godina, a događala su se na SP i OI. Napravi kao u rukometu nakon prve faze ono dvije grupe sa po 6 ekipa i prva dva idu u 1/2 finale i zdravo
nema potpisa

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 05 sep 2014, 22:46

A jest neobicno bez utakmica :yawn:
Koja je prva utakmica sutra na rasporedu ?
ZZ

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 05 sep 2014, 22:53

Amigosi-Yankeesi :)

16:00h
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 sep 2014, 22:55

Šlager sutrašnjeg dana je od 18:00 kada će Bobo i društvo našamarati Repešinu četu.
A.F.C. Bournemouth!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 05 sep 2014, 23:27

dr.van nostrand je napisao/la:Amigosi-Yankeesi :)

16:00h
Ima da gori El Paso. :think:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.