Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

hz1987
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la hz1987 » 05 mar 2013, 16:11

--------------------------------------------------Begovic--------------------------------------------------

-------------------Vranjes------------------Zukanovic----------------Spahic-----------------------

Mujdza----------------------Rahimic-----------------Salihovic-------------------------------Lulic

-------------------------------------------------Misimovic------------------------------------------------

----------------------------------Ibisevic---------------------Dzeko------------------------------------

Formacija 3-5-2

Zovnuo bih Rahimica, Misimovica i Muslimovica....
Medunjanin i Zahirovic prve zamjene u zadnjoj veznoj liniji
Muslimovic zamjena za Ibisevica ili Dzeku

Ova formacija se pretvara u defanzivnu povlacenje bokova Mujdza i Lulic nazad....
Takodje ova formacija postaje napadacka probijanjem Mujdze i Lulica naprijed u liniju sa Misketom
Rahimic i Salihovic su bedem ispred zadnje linije i oni koji iznose loptu prema Misketu - tranzicija u prednji red i probijanje po bokovima...
Naravno u ovakvoj formaciji se ocekuje od Vede i Dzeke da vrse presing na zadnju veznu grka!
Ako ne moze Rahmic - onda Medunjanin! Iako bi i onako starom Rahimicu dao prednost

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 05 mar 2013, 16:12

SREDINA terena ce nam biti najlosija:
Miske u zadnjih pola godine nije odigrao samo nekoliko utakmica
Zahirovic je na pauzi, po meni najlosija karika u timu i kad je najspremniji
Medunjanin nije u Bog zna kojoj formi, eto sad ga zamjenio trener na poluvremenu
Ibricic ispade trenutno nasa najveca uzdanica na sredini!
Sreca imamo prejak napad, Pape ce smisliti sta nam je raditi, nadajmo se pobjedi jbg
Pazza Inter Amala

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 mar 2013, 16:14

mi moramo dobit sve do kraja,mozda mozemo s jednim remijem ic na prvo mjesto sve ostalo je baraz

nishikori
Kontakt:

Post Postao/la nishikori » 05 mar 2013, 16:18

ciza je napisao/la:mi moramo dobit sve do kraja,mozda mozemo s jednim remijem ic na prvo mjesto sve ostalo je baraz
ovisi o rezultatu protiv grka. ako popusimo moramo dobiti sve do kraja i moliti se alahu da grci kiksaju protiv slovaka ili ovih amatera ..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 05 mar 2013, 16:19

ciza je napisao/la:mi moramo dobit sve do kraja,mozda mozemo s jednim remijem ic na prvo mjesto sve ostalo je baraz
Ako pobjedimo Grke onda mozemo 1 i kiksat i opet bi bili prvi,a ako kiksamo protiv Grcke onda hebaji ga,samo nas cudo onda moze vratiti na 1 mjesto
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 05 mar 2013, 16:20

endem_ je napisao/la:SREDINA terena ce nam biti najlosija:
Medunjanin nije u Bog zna kojoj formi, eto sad ga zamjenio trener na poluvremenu
Sreca imamo prejak napad, Pape ce smisliti sta nam je raditi, nadajmo se pobjedi jbg
Ma dobri su oni svi nista to nemora znacit:
Miske: Možda nema utakmica u posljednje vrijeme...al on je svaku utakmicu pola PAM, pola Tenk, pola Zlatan Ibra , pola Kevin Prince Boateng.
Zahirović: Nije neki znalac al ko u sredini terena trci vise od njega, oduzet ce on masu lopti.
Medunjanin: Neka veza za prenijet loptu iz odbrane do sredine i to radi solidno.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 mar 2013, 16:20

nishikori je napisao/la:
ovisi o rezultatu protiv grka. ako popusimo moramo dobiti sve do kraja i moliti se alahu da grci kiksaju protiv slovaka ili ovih amatera ..
preotiv grka ili nekog drugog sam nas jedn remi vodi ,ostalo nek nam je bog na pomoci

High

Post Postao/la High » 05 mar 2013, 16:23

@maximusdecimus, kad smo mi u pitanju, treba ovo ''preko potoka'', jer je tamo preko potoka čeka Svjetsko. :mrgreen:
A do potoka je baraž.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2013, 16:26

U Atini nam je pas igra bila katastrofalna. 5 dodavanja nismo mogli uvezat, nismo nikako mogli cuvat loptu. A o toj odlucujucoj lopti koja otvara odbranu da ne pricam. Medunjanin je vrlo nonsalantan sa loptom i gubi je u opasnim situacijama, a isto tako ne nudi taj kreativni pas u napadu. Pjanic nevjerovatno puno znaci, i mislim da se moramo nadat nekoj majstoriji Dzeke, slobodnom Salihovica ili kiksa Grcke da bi postigli gol.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 05 mar 2013, 16:30

Cartman je napisao/la:U Atini nam je pas igra bila katastrofalna. 5 dodavanja nismo mogli uvezat, nismo nikako mogli cuvat loptu. A o toj odlucujucoj lopti koja otvara odbranu da ne pricam. Medunjanin je vrlo nonsalantan sa loptom i gubi je u opasnim situacijama, a isto tako ne nudi taj kreativni pas u napadu. Pjanic nevjerovatno puno znaci, i mislim da se moramo nadat nekoj majstoriji Dzeke, slobodnom Salihovica ili kiksa Grcke da bi postigli gol.

Sto toliki pesimizam pa ako nam repka zavisi od jednog igraca trebamo je ukinuti odmah Pjanic jest bitan igrac ali igra tim a ne pojedinac pametnom timskom igrom do rezultata :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 mar 2013, 16:34

Salihović će po svemu sudeći odigrati barem jednu utakmicu u Bundesligi prije meča sa Grčkom , tako da nam je to barem u jednu ruku olakšanje za defanzivu ... Trenutno , nažalost , nemamo boljeg sastava od ovog:

-------------------------Begović---------------------------
Mujdža------Spahić--Vranješ(Zukanović)----Salihović
----------------------Zahirović----------------------------
Stevanović(Višća)---Misimović--------------Lulić-----
-----------------------Džeko------------------------------
----------------------Ibišević-----------------------------

Sada , da obrazložim ovo ... Bekovi standardno.. Što se tiče desnog stopera , ukoliko bude u centru napada Grka igrao Mitroglu , onda bi dobro došao Zukanović , pošto obojica su sličan tip igrača , spor i snažan... Ako bi igrao Gekas , onda bi i Vranješ mogao igrati na toj poziciji lijevog stopera , jer je ipak on malo brži od Zukanovića .. Spahić zna igrati i na desnom stoperu , a tu bi i morao igrati jer nesigurno bi bilo opet staviti Vranješa protiv Samarasa , a pogotovo Zukanovića jer ne znamo ni kako bi odigrao protiv njega . Doduše , Samaras nije nešto ekstra brz igrač ali je dosta snažan i nevjerovatno dobar u skok igri tako da bi ga i Zukanović čak mogao čuvati.

Na zadnjem veznom nažalost nemamo bolju opciju nego staviti Zahirovića , Medunjanin niti zna igrati bilo koju poziciju trenutno a kamoli zadnjeg veznog gdje mu nije prirodna pozicija. Salihović bi tu mogao igrati da imamo nekog da pokriva lijevog beka ,ali nažalost nemamo.

Desno krilo sam stavio Stevanovića , ali moje mišljenje je da je i Višća blizu igranja te pozicije . Razlog je to što Stevanović je pod nemilosti novog trenera koji nema neke planove s njim , te ne igra skoro nikako , njegova forma se i očitovala u utakmici protiv Slovenije . Višća je također jako brz igrač i sigurno da ako Steva počne , poslije će ga Višća mjenjati.

Lijevo krilo je Lulić ,nema se šta tu mnogo pričati.

Sada smo "osakaćeni" time što nemamo najbitnijeg igrača , Pjanića , ali nemamo druge opcije nego staviti Misketa na tu poziciju jer je on jedini koji ga kako-tako može mjenjati . Istina da ovo čak i nije Misimovićeva najbolja pozicija , on je najbolji kada igra malo iza napadača , ali ovdje imamo dvojicu napadača tako da to otpada.

Mislim da bi bilo pametno Džeku staviti malo iza Ibiševića , jer Džeko jako puno u Cityju mjenja pozicije , izvlači se na stranu nekad i tako bi mogao zbunjivati defanzivce Grka ... Oni očekuju da će Džeko visiti u napadu tako da će na njega nalijepiti dvojicu visokih igrača koji će ga rasipati i ne dati mu do lopte . Ibišević će se kretati u napadu , čekati neku loptu i jednostavno pokušavati postići gol .

Ovo je utakmica gdje upravo naši igrači moraju odigrati savršeno , napadači moraju svaku šansu 100% iskoristiti . Bit će jako tvrda i teška utakmica , te nećemo stvoriti više od 2-3 stopostotne prilike. Zbog toga ne smijemo ništa promašivati , jer takve stvari Grci kažnjavaju . Uglavnom su upravo njihovi igrači ti koji moraju sve šanse iskoristiti jer ih jako malo prave , uglavnom iz kontri ...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 mar 2013, 16:40

Znam kolika je njagova želja da igra i sa kolikim je žarom iščekivao utakmicu sa Grčkom. Ja još ne mogu da prihvatim činjenicu da se povrijedio, ali znam da Miralema 18. marta očekujem na okupljanju i znam da će on doći na okupljanje, to je definitivno. Do tada proći će dvije sedmice i vidjet ćemo kako će napredovati njegov oporavak. Nekome kod ovakvih povreda trebaju četiri, nekom šest, ali nekome i dvije sedmice da se vrate na teren. Kako god bude, on će biti sa nama - kazao je naš selektor. bravo Pape

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 mar 2013, 16:50

robijas_Ri je napisao/la:
Miske: Možda nema utakmica u posljednje vrijeme...al on je svaku utakmicu pola PAM, pola Tenk, pola Zlatan Ibra , pola Kevin Prince Boateng.
šta ima Kontra ? :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 05 mar 2013, 16:53

Steta prava za Pjanketa ja mu zelim brz oporavak, jer ce nam fkt faliti igrac njegovog kalibra... :roll:
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 05 mar 2013, 16:55

DevilS je napisao/la:Steta prava za Pjanketa ja mu zelim brz oporavak, jer ce nam fkt faliti igrac njegovog kalibra... :roll:
ma nece, ko neki igrac, samo smet'o na terenu...
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 05 mar 2013, 17:07

bagrcavi je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:
šta ima Kontra ? :mrgreen:
Kontra vladar bh scene, Miske odavno se zna da slusa rep i te dvije stvari se moraju spojit u jednoj recenici :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 mar 2013, 17:14

Ima li nekih informacija za Mujdz i Salihovica, hoce li biti spremni ? Pandza ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 05 mar 2013, 17:29

http://zenica24sata.com/foto-zenicani-v ... -ulaznice/" onclick="window.open(this.href);return false;
i hajd ti dodji do karata :D

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 mar 2013, 17:32

--------------------------Begovic-------------------------

Mujdza---------Spahic------Vranjes------Zukanovic

------------------Zahirovic-----Salihovic----------------

Stevanovic--------Misimović----------Lulic

------------------------Dzeko----------------------

Pod uslovom da, Salihovic i Mujdza budu spremni...
Pravda za Papeta!

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 05 mar 2013, 17:43

Ibricic hat-trickom rjesava tekmu protiv Grcke. :mrgreen:
shandrlike-tandrlike

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.