Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soxx
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la soxx » 21 dec 2012, 12:22

ŠB_Fidelis je napisao/la:Zasto bi uzeo od mobilnog operatera mobitel, skuplji su nego u prodavnicama.
Jbg brate. Mogao bi ovako uzet ga i danas pa ga otplacivat godinu npr. a onako valja izdvojit iz dzepa odma tri stoje :D

Inace jbt kakva smo mi drzava.. U drugim drzavama ti daju mobitel po 2 eura samo kako bi njihov pretplatnik bio a kod nas ti daju skuplje nego po obicnoj prodajnoj cijeni :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 dec 2012, 12:25

Pa, mozes ga i u trgovinama isplacivati na rate ako je potrebno, na isto izadje, mozes uzeti i bolji mobitel od toga sto si naveo, noviju Xperia liniju. Ustvari vjerovatno i tad izadje manje.
Prevelike marze uzimaju mobilni operateri. Umjesto da ti ga daju fakticki besplatno na svoje tarife i sve, kakva je i praksa u normalnim drzavama.
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 dec 2012, 14:44

arelinho je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Zasto bi uzeo od mobilnog operatera mobitel, skuplji su nego u prodavnicama.
ali ovdje imas mogucnost na rate ni ne osjetis kad ga otplacujes jer su rate od 20 do 35 km mjesecno :D
Upravo..guzonjini sinovi mogu i tablete ískesirati, a za nas "obicne" su rate majka..ja sam uzeo dobar tel za 30 km mjesecno..radim u kaficu i ne osjetim to ni sekundu..a odakle mi 350 km da iskesiram..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 dec 2012, 15:02

Pa svjestan sam ja toga, al nude, kao sto rekoh, i prodavaci kupovinu na rate. Ja bi iz inata radije njima dao nego telekomima, muka mi bude kad vidim kakve su to cifre i da jednostavno nisu nimalo jeftiniji, iako te obvezuju visokim ugovorima, ratama i svemu ostalom.
...Život za Široki...

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 dec 2012, 15:40

NE bih ja dao ovim nasim kvazi prodavnicama iz jednog razloga: Porjeklo i garancija :) garancija im je nikakva, a ko zna odakle i kako je stigao telefon kod vas, sa kojih mreza je dekodiran i slicno :) Jedino radi toga telekom ima prednost.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 dec 2012, 16:23

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa svjestan sam ja toga, al nude, kao sto rekoh, i prodavaci kupovinu na rate. Ja bi iz inata radije njima dao nego telekomima, muka mi bude kad vidim kakve su to cifre i da jednostavno nisu nimalo jeftiniji, iako te obvezuju visokim ugovorima, ratama i svemu ostalom.
Tesko ce ti neko dati u radnji telefon na vise od 2-3 rate, a opet je to dvaput po 150-170..i kao sto @neo kaze, njihovo porijeklo nije sigurno, a nisam bas siguran da oni daju garanciju na 2 godine kao u telekomu..ovako, godinu dana dajem po 30 km (doduse prva rata je bila 90 km jer je tu ubacen sav PDV) i ljepota, a dobio sam pilu od telefona..jos samo 7 rata ostalo :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 dec 2012, 16:26

Ma ima radnji koji daju porijeklo na garanciju i garanciju kao takvu, kao i mogucnost kupovine na vise rata. Istina doduse da vecinom kupujem dosta stvari u Hrvatskoj, al i ZM mobile (univerzalno.com) daje npr. mogucnost kupovine na rate i realnije su im cijene.
...Život za Široki...

amelonix
Kontakt:

Post Postao/la amelonix » 21 dec 2012, 16:40

zasto jos nema oficelnog updatea na jelly bean za sgs2 kada su ga najavili jos za novembar :evil: :?
| π T € ® π ∆ © | ° π ∆ £ € M | £ ∆ π O

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 dec 2012, 16:43

Probaj otici u univerzalno i kupiti fontel od milju KM i traiti fiskalni racun. Dobit ces al' u limburgu :) Totalno su nepouzdane te radnje. Ako vec dajes novac onda daj gdje je provjereno, a ja cu uvijek radije dati 100KM vise nego 100KM manje a da kupujem macka u vreci :)

Inace, ja pucam na nexus 4, trazim nekoga ko ima familije u USA da ga kupim :mrgreen:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 21 dec 2012, 16:59

Nekako mi lakse nekom od jarana reci da mi kupi u inostranstvu u official store bilo koji proizvod pa tako i telefone
Naravno jest malo skuplje al si siguran da osim radnika ili robota u fabrici niko nije pipno taj telefon
Thomas Müller - Fußballgott

amelonix
Kontakt:

Post Postao/la amelonix » 21 dec 2012, 20:59

QUARESMA 18<<< je napisao/la:jel čekaš ofišl, trebao bi uskoro, al kad tacno, ne znam

ali mozes vec nabaciti neke mislim leakane verzije, koliko sam vidio dobro radi, tu je i touchwiz 5 koji odlicno radi, i S2 izgleda kao sasvim drugi telefon
[youtube][/youtube]
& how to
[youtube][/youtube]
stvarno je steta ne nabaciti JB, ja sam ga probao na SGS, radi ko podmazan, project butter se zaista osjeti

nemogu nikako da zalijepim code u ovaj pda u odinu odnosno nemogu nista flesati ni code ni csc kao ni modem,zasto imal ko neku ideju :evil:
| π T € ® π ∆ © | ° π ∆ £ € M | £ ∆ π O

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 dec 2012, 21:03

xda je tvoj spas :) Uzmi grickalice i citaj, ne mozes fulati instalaciju. Zao mi je, ja ti direktno ne mogu pomoci jer korsitim s i9000 :)

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 22 dec 2012, 11:26

Kako da se na ovom mobitelu uradi "printscreen"?

slika

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 22 dec 2012, 11:31

otvoris skener,ubacis mob.,poklopis i skeniras i onda isprintas
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 dec 2012, 11:48

amelonix je napisao/la: nemogu nikako da zalijepim code u ovaj pda u odinu odnosno nemogu nista flesati ni code ni csc kao ni modem,zasto imal ko neku ideju :evil:
ti fajlovi ti moraju zavrsavati na .tar

ne znam sto bi jos moglo vidjeti, odi na xda i vidi kakav custom rom

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 22 dec 2012, 14:06

Melo15 je napisao/la:otvoris skener,ubacis mob.,poklopis i skeniras i onda isprintas
Da sam tražio mišljenje od debila otišao bih na psihijatriju,ovako pitam normalne ljude i očekujem normalan odgovor ;)

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 22 dec 2012, 14:14

Mozda home i power button. Ako nece skini bilo kakvu screenshoot aplikaciju s marketa :)

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 22 dec 2012, 15:48

SultanSulejman je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:otvoris skener,ubacis mob.,poklopis i skeniras i onda isprintas
Da sam tražio mišljenje od debila otišao bih na psihijatriju,ovako pitam normalne ljude i očekujem normalan odgovor ;)
evo ti odgovor od debila,debilu.. :
http://lmgtfy.com/?q=how+to+do+printscreen+on+lg+e510" onclick="window.open(this.href);return false; !!!
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 dec 2012, 18:21

SultanSulejman je napisao/la:
valjda trazis screenshot? da uslikas screen, a ne da ga isprintas :)

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 22 dec 2012, 18:26

Melo15 je napisao/la: evo ti odgovor od debila,debilu.. :
http://lmgtfy.com/?q=how+to+do+printscreen+on+lg+e510" onclick="window.open(this.href);return false; !!!
Hvala debilu :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 79 gostiju.