Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Trigger te starije znam, igrao sam protiv njih. Trivundza je sa 17 bio prvotimac, obecavao svjetsku karijeru, jedini koji napravi uz Saru, je Bojinovic komu su se svi smijali, bio nezgrapan...jbg covjek imao voljni mom,ent, otisao vani i istesase od njega igraca svjetskog kalibra...hans je sa 16 bio standardan i u karijeri ne napravi nista posebno...sad svi dosli kuci, lakse je za skoro iste pare nego vani, a cim imas 4-5 zvjezdica iz svog grada, a vidili svijeta,i svi imaju preko 3 banke....a prvak BiH...PA I sLOGA PO IMENIMA NIJE PUNO SLABIJA OD bORCA
Komentarišete Borac mislim da nisu neka ekipa i da neće osvojiti ligu šest glatko ako je osvoje,jesu favoriti ali mislim da Sloga i Goražde imaju dobre ekipe pa zato mislim da će liga biti izjednačena.Ako se plasiraju u ligu šest Čelik ili Gradačac mislim da i oni mogu pomrsiti nekome račune a naravno tu je uvijek nepredvidivi Izvđač.
Moze li mi neko napisati sadasnju nasu ekipu citavu ..

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Drugar,BROJ1 je napisao/la:Trigger te starije znam, igrao sam protiv njih. Trivundza je sa 17 bio prvotimac, obecavao svjetsku karijeru, jedini koji napravi uz Saru, je Bojinovic komu su se svi smijali, bio nezgrapan...jbg covjek imao voljni mom,ent, otisao vani i istesase od njega igraca svjetskog kalibra...hans je sa 16 bio standardan i u karijeri ne napravi nista posebno...sad svi dosli kuci, lakse je za skoro iste pare nego vani, a cim imas 4-5 zvjezdica iz svog grada, a vidili svijeta,i svi imaju preko 3 banke....a prvak BiH...PA I sLOGA PO IMENIMA NIJE PUNO SLABIJA OD bORCA
otišli smo u "Off Topic" - ako želiš možemo o ovom pričati na temi Borac. Ima tu 'materijala' za diskusiju

PS:
Baka i nije bio tako "smiješan"...
Započeli smo o Trivundži i reprezentaciji, ali nastavili... tema: Borac

Bosno moja poharana....
Po meni trenutno najbolji reprezentativac je Marko Panic iz borca!!
-
- Kontakt:
mozda na njegovoj poziciji, ali ukupno sigurno ne (--> terzic, prce, toromanovic,...) 
selam

selam

Zenska rukometna reprezentacija BiH
Nasa zenska rukometna reprezentacija BiH u drugoj polovini osamdesetih. Negdje na pripremama....

-
- Kontakt:
Crnogorci prvi test bh. rukometašima
SARAJEVO - U sportu se samo pobjede pamte i zato želim da savladamo Crno Goru, poručio je Dragan Marković, selektor rukometne reprzentacije BiH.
U dvorani "Ramiz Salčin Mojmilo", od 4. do 6. aprila, u organizaciji Rukometnog saveza BiH biće održan međunarodni turnir "Sarajevo 2012", a za Markovićeve izabranike biće ovo pravi test za junski baraž za Svjetsko prvenstvo 2013. sa Njemačkom.
Na turniru koji se igra povodom 6. aprila, dana grada Sarajeva, pored BiH, nastupiće Crna Gora i Italija.
Takmičenje sutra otvaraju BiH i Crna Gora, rivali koji se dobro poznaju, jer su odigrali veliki broj prijateljskih utakmica. Za Markovića i njegove pulene biće to prilika da kroz ogled s komšijama počnu uigravati linije tima za utakmice sa "pancerima". Prvi dani priprema uoči turnira selektoru su donijeli odgovore na neka pitanja.
"Iskreno, Nikola Džono me veoma prijatno iznenadio. Mnogo je bolji igrač nego što sam očekivao, tako da bi mogao biti dobitak za reprezentaciju. Posebno u situaciji kada nedostaje Dejan Malinović, koji je s juniorima. Ono što me brine tokom ovih priprema je činjenica da većina igrača koji bi trebalo da budu okosnica reprezentacije nema dovoljnu minutažu u svojim klubovima. Zbog toga se osjeti određeni nedostatak kondicije, ali ćemo pokušati to riješiti sa većim brojem rotacija na nekim pozicijama", priča Marković.
Za bh. selektora ovaj meč je pravi test za njegove izabranike. Ponovo je naglasio da, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, želi pobjedu.
"Oni su veoma dobra reprezentacija, koja u posljednje vrijeme igra sve bolje. Imaju odličnu prvu sedmorku i biće nam odličan rival. Naravno, dodirnućemo se nekih elemenata u našoj igri koje pripremamo za Njemačku, ali ne svih. Većina igrača će dobiti priliku, ali bez obzira na sve to, moramo pobijediti", zaključio je Marković.
Susret BiH - Crna Gora igraće se sutra, s početkom u 17 sati.
U četvrtak se sastaju Crna Gora - Italija u 20.30, a posljednjeg dana, 6. aprila, BiH i Italija u 20 sati.
Utakmice baraža za SP u Španiji 2013. sa Njemačkom bh. rukometaši igraće 9. juna u Štutgartu, a revanš 17. juna u Sarajevu.
SARAJEVO - U sportu se samo pobjede pamte i zato želim da savladamo Crno Goru, poručio je Dragan Marković, selektor rukometne reprzentacije BiH.
U dvorani "Ramiz Salčin Mojmilo", od 4. do 6. aprila, u organizaciji Rukometnog saveza BiH biće održan međunarodni turnir "Sarajevo 2012", a za Markovićeve izabranike biće ovo pravi test za junski baraž za Svjetsko prvenstvo 2013. sa Njemačkom.
Na turniru koji se igra povodom 6. aprila, dana grada Sarajeva, pored BiH, nastupiće Crna Gora i Italija.
Takmičenje sutra otvaraju BiH i Crna Gora, rivali koji se dobro poznaju, jer su odigrali veliki broj prijateljskih utakmica. Za Markovića i njegove pulene biće to prilika da kroz ogled s komšijama počnu uigravati linije tima za utakmice sa "pancerima". Prvi dani priprema uoči turnira selektoru su donijeli odgovore na neka pitanja.
"Iskreno, Nikola Džono me veoma prijatno iznenadio. Mnogo je bolji igrač nego što sam očekivao, tako da bi mogao biti dobitak za reprezentaciju. Posebno u situaciji kada nedostaje Dejan Malinović, koji je s juniorima. Ono što me brine tokom ovih priprema je činjenica da većina igrača koji bi trebalo da budu okosnica reprezentacije nema dovoljnu minutažu u svojim klubovima. Zbog toga se osjeti određeni nedostatak kondicije, ali ćemo pokušati to riješiti sa većim brojem rotacija na nekim pozicijama", priča Marković.
Za bh. selektora ovaj meč je pravi test za njegove izabranike. Ponovo je naglasio da, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, želi pobjedu.
"Oni su veoma dobra reprezentacija, koja u posljednje vrijeme igra sve bolje. Imaju odličnu prvu sedmorku i biće nam odličan rival. Naravno, dodirnućemo se nekih elemenata u našoj igri koje pripremamo za Njemačku, ali ne svih. Većina igrača će dobiti priliku, ali bez obzira na sve to, moramo pobijediti", zaključio je Marković.
Susret BiH - Crna Gora igraće se sutra, s početkom u 17 sati.
U četvrtak se sastaju Crna Gora - Italija u 20.30, a posljednjeg dana, 6. aprila, BiH i Italija u 20 sati.
Utakmice baraža za SP u Španiji 2013. sa Njemačkom bh. rukometaši igraće 9. juna u Štutgartu, a revanš 17. juna u Sarajevu.
Sretno našima s Crnom Gorom danas nadam se pobijedi good luck momcima! 

-
- Kontakt:
Njemci savladali Poljake pred 11000 navijača u Gdanjsku
administrator - 02 April 2012
Ni pred 11000 navijača, koji su na taj način oborili rekord gledanosti jedne rukometne utakmice u Poljskoj, domaći reprezentativci nisu uspjeli da savladaju selekciju Nemačke 26:28 (15:15). U neizvesnoj završnici, Njemci su do pobede došli golovima Kaufmana i Klajna, potvrdivši još jednom da nemaju problem ni sa hiljadama navijača, koji su protiv njih.
Poljska - Njemačka 26:28 (15:15)
Polska: Szmal, Wichary - K.Lijewski 5, Jurasik 4, B.Jurecki 3, Rosiński 3, Syprzak 2, Tkaczyk 2 (2 min), M.Jurecki 2, Jurkiewicz 2, Kuchczyński 1, Bielecki 1, Jaszka 1 oraz Wiśniewski, Kwiatkowski (2 min), Tłuczyński,
Njemci: Weinhold, Ziemer - Gensheimer 6, Kneer 4, Kaufmann 4, Wiencek 3, Weinhold 2, Richwien 3, Theuerkauf 1, Strobel 1 (4 min), Sellin 1, Glandorf 1, Klein 1. oraz Roggisch.
administrator - 02 April 2012
Ni pred 11000 navijača, koji su na taj način oborili rekord gledanosti jedne rukometne utakmice u Poljskoj, domaći reprezentativci nisu uspjeli da savladaju selekciju Nemačke 26:28 (15:15). U neizvesnoj završnici, Njemci su do pobede došli golovima Kaufmana i Klajna, potvrdivši još jednom da nemaju problem ni sa hiljadama navijača, koji su protiv njih.
Poljska - Njemačka 26:28 (15:15)
Polska: Szmal, Wichary - K.Lijewski 5, Jurasik 4, B.Jurecki 3, Rosiński 3, Syprzak 2, Tkaczyk 2 (2 min), M.Jurecki 2, Jurkiewicz 2, Kuchczyński 1, Bielecki 1, Jaszka 1 oraz Wiśniewski, Kwiatkowski (2 min), Tłuczyński,
Njemci: Weinhold, Ziemer - Gensheimer 6, Kneer 4, Kaufmann 4, Wiencek 3, Weinhold 2, Richwien 3, Theuerkauf 1, Strobel 1 (4 min), Sellin 1, Glandorf 1, Klein 1. oraz Roggisch.
Imali link kakav posto nema na tv prijenosu???
- Freddy Krueger
- Kontakt:
Bosna i Hercegovina – Crna Gora 33:32 (15:15)
Sarajevo – Dvorana: “Mojmilo”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Šabić i Kanderović (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Bosna i Hercegovina 4 (3), Crna Gora 5 (5). Isključenja: Bosna i Hercegovina 4, Crna Gora 6 minuta.
Bosna i Hercegovina: Grahovac, Vražalić 5, Doborac 2, Velić 2, Panić, Kukrika, Buđović, Stojanović, Terzić 1, Toromanović 6, Karačić 2, Prce 7, Vranješ, Mikić 6, Džono 1, Delić 1, Tahirović.
Crna Gora: Mijatović (11 odbrana i sedmerac), Rajković (tri odbrane), Pešić, M. Pejović 1, Milašević 2, Melić, Mrvaljević 6 (5), I. Marković 1, Grbović 1, Ž. Pejović 1, Majić 1, Ševaljević 5, Perišić, Roganović 10, M. Lasica 3, G. Lasica 1.
Sarajevo – Dvorana: “Mojmilo”. Gledalaca: oko 700. Sudije: Šabić i Kanderović (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Bosna i Hercegovina 4 (3), Crna Gora 5 (5). Isključenja: Bosna i Hercegovina 4, Crna Gora 6 minuta.
Bosna i Hercegovina: Grahovac, Vražalić 5, Doborac 2, Velić 2, Panić, Kukrika, Buđović, Stojanović, Terzić 1, Toromanović 6, Karačić 2, Prce 7, Vranješ, Mikić 6, Džono 1, Delić 1, Tahirović.
Crna Gora: Mijatović (11 odbrana i sedmerac), Rajković (tri odbrane), Pešić, M. Pejović 1, Milašević 2, Melić, Mrvaljević 6 (5), I. Marković 1, Grbović 1, Ž. Pejović 1, Majić 1, Ševaljević 5, Perišić, Roganović 10, M. Lasica 3, G. Lasica 1.
"Welcome to prime time, bitch!"
Moze neko objasnit zasto nema Šarića ?
jesu ovi talijani bas slabi ili smo mi stvarno dobri,sta se ovde desava
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"
svidjaju mi se ovi novi dresovi. puno su bolji od onih oblijepljenih reklamama
Bosna <3
Mi solidni, talijani preslabi i imas ovakav rezultatunavita je napisao/la:jesu ovi talijani bas slabi ili smo mi stvarno dobri,sta se ovde desava

Željezničar 1921
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Crna Gora ih tesko dobila.unavita je napisao/la:jesu ovi talijani bas slabi ili smo mi stvarno dobri,sta se ovde desava
Njemacka nerijeseno sa Dancima u Danskoj.U yebenoj su formi,bit ce pretesko.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Hoće li nam doći Šarić?
- Evolution87
- Kontakt:
Selektor je rekao da postoji mogucnost da brani protiv NjemackeUnica_Liverpool_ je napisao/la:Hoće li nam doći Šarić?

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.