Ja vec otvorio temu "Lingvistika"Cartman je napisao/la:Hajde vi otvorite temu "Dijalekti u BiH" i uzivajte.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja vec otvorio temu "Lingvistika"Cartman je napisao/la:Hajde vi otvorite temu "Dijalekti u BiH" i uzivajte.
Lily je napisao/la:SLBJ MVP je napisao/la:@adinjo
****š me ako ja kontam ijednu od tih![]()
Čuja saransak jel ovo s š ili
Saransak- bijeli luk
Kavada- paradajz
Krtola- krompir
Kariola- pa kariola sta ce drugo bit'.![]()
pa jel sad to znaci "lijepo" ili "bas"Interista je napisao/la:lipo kao lijepoadnan_nanda je napisao/la:Ja vas razumijem, jer ima i ovde raje koja govori to "oblande", dok sma bio dijete i ja sam isto tako govorio, al' kad sam pročitao na istim da piše drugačije onda sam mislio da je do menei sad se navikao na ovo drugo
![]()
i pitanje za ove iz krajine, sta vam znaci rijec "LIPO"?![]()
kazemo e sad lipo hocu... to znaci e sad bas hocu
To je jedno teško pitanjeadnan_nanda je napisao/la:
i pitanje za ove iz krajine, sta vam znaci rijec "LIPO"?
To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
ja sam se salio za to liipo-lijepo...BaDa12 je napisao/la:To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
![]()
@Interista ipak, po meni nije bio u pravu, jer to LIPO na koje ti misliš, nije ono liiipo, što govore stari ljudi i Dalmatinci.
A, ta rasprava ko najpravilnije govori, vrlo je česta u društvu na fakultetu. Naravno, ja kažem da sam ja najbolji predstavnik (kao jedina iz Krajine), Zeničanin da su oni ti, Tuzlaci da su oni.. i tako u nedogled.
Dok god se razumijemo svi, ok je.
Interista je napisao/la:ja sam se salio za to liipo-lijepo...BaDa12 je napisao/la:To jedna od 'autohtonih' krajiških riječi, koje nikad 100% neće shvatiti neko ko nije iz lijepe nam Krajine. Ali, kolega je to poprilično dobro objasnio. Ja bih dodala svoj način, nešto kao: niti manje, niti više, nego LIPO.adnan_nanda je napisao/la:@bavarian_bk, dobro sitako su mi i drugarice objasnjavale al na kraju se ni one ne sloze izmedju sebe haha, al' evo rekla mi je drugarica na msn-u da si mi dobro objasnio, a i ona je iz BK
![]()
@Interista ipak, po meni nije bio u pravu, jer to LIPO na koje ti misliš, nije ono liiipo, što govore stari ljudi i Dalmatinci.
A, ta rasprava ko najpravilnije govori, vrlo je česta u društvu na fakultetu. Naravno, ja kažem da sam ja najbolji predstavnik (kao jedina iz Krajine), Zeničanin da su oni ti, Tuzlaci da su oni.. i tako u nedogled.
Dok god se razumijemo svi, ok je.
vidis da sam pokusao objasniti znacenje rijeci lipo koju je malo teze objasniti...
Hahahaha . Dobra dobra . Ima i druga verzija : jenda . Također teška riječ . Najviše vuče na MOŽDAInterista je napisao/la:sad sam se sjetio jedne krajiske JEMDE![]()
![]()
Ih, jemde lje jesi?Interista je napisao/la:sad sam se sjetio jedne krajiske JEMDE![]()
![]()
ma lako ti je mene naci, samo idi na one stranice o olimpijadi i naceskakavdanakneiskustvu je napisao/la:volio bih imati za prijatelja na fb ili bar nešto slično @devila i @Admira Sa
Mislim da je ja imam, i to od ranije. Neka potvrdi i ona, mada nisam baš siguran. Znam da je neka sa foruma cura.Admir_Sa je napisao/la:ma lako ti je mene naci, samo idi na one stranice o olimpijadi i naceskakavdanakneiskustvu je napisao/la:volio bih imati za prijatelja na fb ili bar nešto slično @devila i @Admira Sa![]()
![]()
imal iko redsicu u prijateljima?
Jesil' bio na derbiju juce protiv SLoge ?adnan_nanda je napisao/la:.
Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Bing [Bot] i 200 gostiju.