Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

TheChief
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la TheChief » 03 nov 2020, 16:45

Ghuraba je napisao/la:
03 nov 2020, 16:35
Raonffa je napisao/la:
03 nov 2020, 16:24
Ghuraba je napisao/la:
03 nov 2020, 16:11
Otkud vam ta prica za Alibegovica?

Moguce da mi je nesto promaklo, ali taj momak je igrao i za nase omladinske selekcije. Ne razumijem kako je tad mogao igrati normalno, a sad se vodi kao stranac?
https://****.oslobod.jenje.ba/repreze ... rac/204263

Eto ti tu, i Bosnić je potvrdio.
Ma nek se goni u vraga sve... Po ovome nas nema nigdje. Ako se kojim slucajem nekad i odlucimo 'odreci' pravog Amerikanca, onda opet biramo jednog od dvojica rodjaka, a obojica nam trebaju. Ne znam kako niko od nas ranije nije cuo za ovo pravilo. Sto se tice Amara, 95% sam siguran da je on igrao za nasu juniorsku reprezentaciju. Ne znam, sve je ovo previse konfuzno, ali i tragicno po nas... :(

Btw, nisam bas siguran ni da je Sulejmanovic dobio nas pasos prije 16 godina, jer je u tom uzrastu igrao za Fince.
Rekao sam neki dan. Krenut ce otkazi lagano. Evo vec otpada ili John ili Amar. Mada se ne bih zacudio da tu ne budu ni jedan ni drugi. Nakon njih ide Gordic, pa je onda na redu NBA dvojac.

Bit ce:
Reprezentacija BiH = Spars Realway

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 03 nov 2020, 17:01

Mogao je igrat kad je bio panj sad ne moze. Psujem ko ker trenutno
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 nov 2020, 18:51

Ma ja nema šanse da nama sve prođe kako treba. Taman kontaš evo napokon dobar roster ono iskoči nešto što sve to pobije i to neka abnormalna glupost.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 nov 2020, 23:00

Novi naturalizovani igrač u našoj reprezentaciji John Roberson igra veoma dobro u ekipi Estudiantesa na početku sezone što raduje našeg selektora.

- U jako dobroj formi je, kada je potpisao za Estudiantes bio sam jako sretan jer ga poznajem već duže vrijeme. Jako je dobar igrač, jako je dobar playmaker, pick and roll igrač sa dobrim šutem i jako dobar za ekipu jer može napraviti mnogo stvari. Endesa je kvalitetna liga za njega, ritam španskih utakmica je ono što njemu odgovara što pokazuje u ovih šest-sedam utakmica, nadam se da će biti zdrav i da će obući naš dres konačno, te da će biti jedan od lidera našeg tima, rekao je Bosnić koga brine povreda kapitena Zmajeva Miralema Halilovića.

- Sa Mikijem se čujem skoro svakih sedam dana. Obnovio je jednu povredu zbog koje je evo petu sedmicu van parketa, ali situacija se poboljšava, vidjećemo šta će se desiti u sljedeće tri sedmice. Ima veliku želju, ali na kraju nije do njega. Moramo pratiti razvoj situacije, prepustiti ćemo doktorima da vidimo hoće li se oporaviti ili neće. Jako pozitivan razgovor sam imao sa njim, uradiće sve da bude spreman, ali to na kraju ne zavisi od njega.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 05 nov 2020, 06:06

BosniaBoston je napisao/la:
03 nov 2020, 17:01
Mogao je igrat kad je bio panj sad ne moze. Psujem ko ker trenutno
:urnebes: brate ovo htio napisati, da je i dalje panj igro bi za nas bez ikakvih problema

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 nov 2020, 10:26

Ili jednostavno savez pocne raditi svoj posao i pocne skautirati od najmladjih uzrasta igrace koji imaju veze sa BiH i rijesi im vec tada pasos barem?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 nov 2020, 11:36

Ethel je napisao/la:
05 nov 2020, 10:26
Ili jednostavno savez pocne raditi svoj posao i pocne skautirati od najmladjih uzrasta igrace koji imaju veze sa BiH i rijesi im vec tada pasos barem?
:thumbup:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2020, 11:49

Ethel je napisao/la:
Otkud znas da ne rade ?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 nov 2020, 14:00

Pravilo koje važi samo za male, npr da su u pitanju Turci ili Nijemci igrala bi sva trojica sasvim normalno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 nov 2020, 14:09

Pola ekipe Armenije koja je igrala protiv nas je bila sastavljena od igrača iz SAD koji su imali manje armenske krvi nego Garza bosanske, a da ne spominjem Alibegovića. Imali su i pravog naturalizovanog Amerikanca Boatrighta i svi su mogli igrati.

https://www.fiba.basketball/basketballw ... b=boxscore

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 nov 2020, 14:15

Drape je napisao/la:
05 nov 2020, 14:09
Pola ekipe Armenije koja je igrala protiv nas je bila sastavljena od igrača iz SAD koji su imali manje armenske krvi nego Garza bosanske, a da ne spominjem Alibegovića. Imali su i pravog naturalizovanog Amerikanca Boatrighta i svi su mogli igrati.

Jedino da dobijaju rođenjem državljanstvo odma kao Hrvati, ili naši ne znaju da srede papire al ovo pravilo mi je skroz nepoznato, jer dosad ga nikad niko nije spominjao
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 nov 2020, 14:18

Tracy3McGrady je napisao/la:
05 nov 2020, 11:49
Ethel je napisao/la:
Otkud znas da ne rade ?
Kojeg su to igrace doveli pod nasu zastavu iz inostranstva ili iz BiH, ko su selektori omladinskih selekcija, koji su igraci na spiskovima, koliko se okupljanja omladinskih selekcija radi godisnje, koliko okupljanja za U14 igrace/igracice, ako rade kako to da su sve omladinske selekcije u B diviziju ispale ili su vec tamo bile... Mislim da nema potrebe dalje.
#MFFL
Som-Hi Barça

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 05 nov 2020, 14:44

Drape je napisao/la:

i njemci imaju pola repke koji nisu pravi njemci..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 nov 2020, 14:51

visegrad8392 je napisao/la:
05 nov 2020, 14:44
Drape je napisao/la:

To je nešto drugo ako su rođeni u Njemačkoj. Kod Armenaca je situacija takva da je igrač koji je rođen u SAD i ima samo jednu baku Armenku igrao za njih kao domaći igrač.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 05 nov 2020, 14:56

Drape je napisao/la:
05 nov 2020, 14:51
visegrad8392 je napisao/la:
05 nov 2020, 14:44
Drape je napisao/la:

To je nešto drugo ako su rođeni u Njemačkoj. Kod Armenaca je situacija takva da je igrač koji je rođen u SAD i ima samo jednu baku Armenku igrao za njih kao domaći igrač.
Poslije židova najutjecajniji narod ;)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2020, 16:06

Ethel je napisao/la:
05 nov 2020, 14:18
05 nov 2020, 11:49
Ethel je napisao/la:
Otkud znas da ne rade ?
Kojeg su to igrace doveli pod nasu zastavu iz inostranstva ili iz BiH, ko su selektori omladinskih selekcija, koji su igraci na spiskovima, koliko se okupljanja omladinskih selekcija radi godisnje, koliko okupljanja za U14 igrace/igracice, ako rade kako to da su sve omladinske selekcije u B diviziju ispale ili su vec tamo bile... Mislim da nema potrebe dalje.
Ako ne izlaze u javnost to ne znači da ne rade.
Sve naše ekipe su bile već u B diviziji koliko me sjecanje sluzi, prije nego je su Raza i Čolan došli na funkcije, možda djevojke u18 nisu, ali nisam siguran. Selektori su već bili dogovoreni i trebalo je da se ozvaniči i onda je nastala Korona. Neću javno da pišem, ako ti konkretno imaš pitanja javi mi se privatno pa ću ti objasniti.
Samo mogu reći da Colan i Raza sa svojim pomoćnicima rade odličan posao koliko je u njihovoj moći, što na kraju krajeva i pokazuju rezultati A repke.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 nov 2020, 16:24

Nemaju oni sta izlaziti u javnost, vidi se po spiskovima i rezultatima omladinskih reprezentacija koji su katastrofalni, izbori selektora i strucnih stabova koje je izabrala ova garnitura saveza, a sve ovo sto pisem se itekako odnosi i na prethodnu. Za vrijeme ovog saveza U16 selekcija je zavrsila na 12.mjestu u B diviziji, U18 je ispala iz A diviziji nakon postene blamaze. Selektori koji su trebali biti ozvaniceni su trebali onda i napraviti selekcije i kampove igraca kao sto ih je pravila Slovenija ovo ljeto, a vjerovatno i ostale drzave u regionu. Znam jer sve te momke koje pratim po inostranstvu dobijaju pozive na probne kampove drugih reprezentacija.

Ne pokazuju nista rezultati A reprezentacije jer je A repka odigrala dvije utakmice sa polovicnim ucinkom ne racunajuci prethodni ciklus gdje smo mijenjali selektore, rezultati tek treba da se pokazu eventualnim plasmanom na Eurobasket i samim rezultatom na Eurobasketu.

Omladinske selekcije su temelj svake reprezentacije a za dvije godine koliko je ovaj savez tu nije napravio nikakav pomak, za direktora omladinskih selekcija ili kako se vec zove pozicija je izabran Vedran Princ i tu mi je vec dosta toga jasno.

Prosli savez je vec prica za sebe.

Da li su pravljeni kampovi i probna okupljanja prije i za vrijeme korone...nisu, da li postoji i jedan igrac u omladinskim kategorijama iz inostranstva koji je doveden pod nasu zastavu...nema, da li se prate igrace po koledzima i high school cisto sumnjam.

Ovo je samo kriticki neki osvrt a ne jer sam strogi pesimista i nista mi ne valja.
#MFFL
Som-Hi Barça

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 05 nov 2020, 17:25

samo nek prate ovaj podforum, mi smo im besplatni skauti :mrgreen:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2020, 17:55

Ethel je napisao/la:
05 nov 2020, 16:24
.

Da li su pravljeni kampovi i probna okupljanja prije i za vrijeme korone...nisu, da li postoji i jedan igrac u omladinskim kategorijama iz inostranstva koji je doveden pod nasu zastavu...nema
Kad već inzistiraš, moja kćerka je išla krajem februara u Banovice kod Jasne Slisko, jer je Jasna trebala da vodi u14 reprezentaciju. Odradila je 7 dana sa njima, ja sam imao razgovor sa Razom i Čolanom i naravno Jasnom kao selektorom. Organizovali su autobus Banovići-Sarajevo zbog jedne curice od 14 godina da bi je mogli vidjeti na djelu protiv Sparsa. Prema meni su ispali krajnje korektno i odma su mi rekli da sredini kćerki pasoš što sam i učinio. Čolan je poslao zahtjev u francuski savez za ispisnicu i trebala je nastupati za repku u augustu na u14 Slo-Ball (nezvanično EP za u14).
Ostali su i dan danas samnom u kontaktu, i nastaviti ćemo saradnju. Isto to su uradili sa dvije djevojčice iz Njemačke koliko ja znam. Dakle itekako se radi ali se ne izlazi u javnost o tim stvarima jer to djeci od 14 godina i ne treba.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 nov 2020, 18:55

05 nov 2020, 17:55
Ethel je napisao/la:
05 nov 2020, 16:24
.

Da li su pravljeni kampovi i probna okupljanja prije i za vrijeme korone...nisu, da li postoji i jedan igrac u omladinskim kategorijama iz inostranstva koji je doveden pod nasu zastavu...nema
Kad već inzistiraš, moja kćerka je išla krajem februara u Banovice kod Jasne Slisko, jer je Jasna trebala da vodi u14 reprezentaciju. Odradila je 7 dana sa njima, ja sam imao razgovor sa Razom i Čolanom i naravno Jasnom kao selektorom. Organizovali su autobus Banovići-Sarajevo zbog jedne curice od 14 godina da bi je mogli vidjeti na djelu protiv Sparsa. Prema meni su ispali krajnje korektno i odma su mi rekli da sredini kćerki pasoš što sam i učinio. Čolan je poslao zahtjev u francuski savez za ispisnicu i trebala je nastupati za repku u augustu na u14 Slo-Ball (nezvanično EP za u14).
Ostali su i dan danas samnom u kontaktu, i nastaviti ćemo saradnju. Isto to su uradili sa dvije djevojčice iz Njemačke koliko ja znam. Dakle itekako se radi ali se ne izlazi u javnost o tim stvarima jer to djeci od 14 godina i ne treba.
Ne pratim zensku kosarku tako da je nisam komentarisao i mozda je stvar drugacija zbog Raze koja vidim da ima drugaciji pristup, sto se muske selekcije je druga prica totalno i ne svidja mi se nikako ni skauting ni rad sa omladinskim selekcijama muskim.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Gifron i 14 gostiju.