1/4 finale-sve tekme

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

majmun3
Kontakt:

Re: 1/4 finale-sve tekme

Post Postao/la majmun3 » 03 jul 2016, 07:49

Nitro je napisao/la:
Pokazivao rukom Neueru da će ga prebaciti ''panenkom''.
Kako ce ga to prebaciti panenkom mati draga

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 03 jul 2016, 09:03

slika

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 jul 2016, 09:27

Manuel je napisao/la:
ramiral je napisao/la:E jbm mu lopte Gigi tri su mu se u dlaku promakle a onaj bot Darmian je podlegso Neuerovom sufliranju kad mu je pokazivao desno
Tri lopte imao na ruci i nista a oni klocovi iz mance sve fulili.

Joj koje sranje

Pellea I Zazu isibati za onakve penale.

A Gigija i Barze mi zao k'o rodjene brace.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 jul 2016, 09:31

Odlicni Talijani na ovom turniru. Belgiju i Spance oducili od fudbala, a evo od Svaba trazili preko max.

Istina dosli su sa nekim zlj sastavom, ali i nema tu strasnih ofanzivnih rjesenja. Naravno Verrati i Marchisio su itekak falili.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 03 jul 2016, 09:37

muamerc je napisao/la:
Peace je napisao/la:Pa i nema Njemačka sanse.... ubjedljivo najizvjesniji par u cetvrtfinalu... cak i island ima neke sanse protiv Francuza... ali njemacka jok protiv Italije....
Jednostavno decenije gazenja su ostavile dubok trag... pa cak im i oml selekcije bivaju natabane od italijana... jednostavno u dnk im je poraz od Italije... i zato nema ni promil sanse da ce kobaje proci...
Jos veca nafuranost je bila prije 4 god... i logicno slijedilo je tabanje i prizemljenje...
Peace je napisao/la:Tu sam...:lol: i vec najavio gazenje...
Ali Kobaje su izgleda dosle sebi ili sta vec, pa nema onih pompeznih sra.nja gdje najavljuju da ce napokon skinuti prokletstvo... kao prije 4 god kad su dobili jos jedan samar i uvid u nekvalitet njemackih igraca kad igraju protiv Italije... jednostavno su mud.a njemačkih igraca golubija (ako uopste golubovi i imaju mud.a) kad igraju protiv Digica... znaju i forumske Kobaje da nikad njemačka nece uzeti Italiju u službenoj utakmici... ni u subotu, ni za vijeke vijekova...
Da se i ja upisem. Sta ima, kako si? :urnebes:
Peace u stilu Pellea :mrgreen: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jul 2016, 11:06

Velika pobjeda Njemačke, pogotovo što se desila protiv top fudbalske nacije, protiv reprezentacije koju Elf do sada nije pobjeđivao na velikim takmičenjima, a pogotovo zbog činjenice što je sve ostvareno u ovakvom nevjerovatnom trileru. Posebno treba istaknuti NEUER-a kao velikog heroja, koji je presudio velikim, velikim dijelom sa dvije sjajne odbrane talijanskih penala. Veliki predvodnici Elf-a do velikih pobjeda Schweinsteiger i Muller su sinoć zakazali (i Ozil je fulio, ali je on pogodio stativu i to je jednostavno bio peh). Ali zato kako su pod pritiskom penale izveli posebno mladi i nevjerovatni Kimmich, a isto tako i Draxler, Boateng i Hummels, pa onda posebno i Hector, to je već posebna priča. Jednostavno više mentalne snage, živaca , strpljenja su pokazali Nijemci kod penala. Kada je sve izgledalo izgubljeno, Neuer je Njemačku prvom odbranom vratio iz mrtvih, a onda drugom otvorio put ka pobjedi, koji je Hector dovršio.

A utakmica inače prije toga tvrda, čvrsta, obilježena taktikom, nadmudrivanjem, velikom borbenošću i velikom igrom živaca. Obje ekipe su imale ogroman respekt jedna prema drugoj, a većim dijelom utakmice se vidjela i mentalna snaga i kod jednih i drugih. Praktički i jedni i drugi su bili toliko jaki da greške svedu na minimum i da pokriju svaku moguću šupljinu i prostor (pogotovo onaj prostor koji je bitan i koji je u opasnim zonama). Nijemci su nakon vodstva mogli i u regularnom toko do pobjede, ali onda je uslijedila ta greška Boatenga i penal.

Kod penala Nijemci nešto snalažljiviji, posebno kao što rekoh istakao se Neuer, ali i drugi gore navedeni koji su uspjeli opstati pod pritiskom pogoditi one najbitnije penale u kritičnoj fazi zaslužuju poseban respekt...Njemačka zasluženo u polufinalu i nastavlja svoj niz uspješnosti.... :thumbup: :thumbup: :njanjanja: Sada je eto došao kraj i tim pričama o prokletstvu, kompleksima i drugim brljotinama..... :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jul 2016, 11:09

Ajde, Zaza je fulao penal na 'normalan' nacin... Ako ces vec fulat, fulas tako sto gadjas raslje i promasis i to je to... ali, Pelle :urnebes: Najavljuje nesto Neuera, na sebe stavlja jos veci pristisak, a Manuel ga samo gleda :mrgreen: Slijedeca scena- 2 metra od gola, po zemji :urnebes: :rol: Inace, kad ti Neuer pogodi stranu, spasava te samo ako si pogodio raslje. Isto div na onom golu, baca se metar iza stative :shock:

Inace, vidio se respect u izvodjenju penala prema i jednom i drugom golmanu. Nisu bezveze njemci promasili tri penala, a niti jedan u zadnjih 35 godina. Uglavnom, epska serija... Dugo ce se pamtiti. :thumbup:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 03 jul 2016, 11:19

leorey je napisao/la:Njemacka je igrala fkt opreznije nego inace, nije napadala bas sa 8 igraca uvijek.
Nije derpe na klupi Njemačke glup, već je i on znao sta ga ceka ako napadne i otvori se:
[youtube][/youtube]

Njemačka je nakon dugo vremena taktizirala sto pokazuje podatak da nisu stvorili(sem gola) izgledne prilike za eventualni pogodak. Ičli su na penale pa sta bog da. Moralo se i njima jednom otvoriti, tradicije su tu da se ruše. Gracijano+Zaza :facepalm:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 jul 2016, 11:19

Iako sto simpatisem vise zabare (al ni Svabe mi nisu nimalo mrske) dobro je da su potonji prosli dalje.

Razlog je taj sto ce oni sigurno odigrat do vrha u finalu i izbubati eventualno Portugala koji ce se ugubat u finale.

Talijani bi mozda isto prosli da su odigrali penale ko onda s Francuzima odresito i bez nekih manekenisanja, pokusaja foliranja Neuera i tancanja prije izvodjenja. Zao je i meni Buffona najvise, al sta ce zna i on da je tesko protiv Njemacke. Bolje su se pokazali nego jedan Portugal koji ce nazalost morati biti u finalu.
Zadnja izmjena: Effenberg, dana/u 03 jul 2016, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 jul 2016, 11:20

Santos zagrijava masineriju.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 jul 2016, 11:43

AntonChigurh je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:22-ije serije zaredom da Nijemci dobiju penale :tokralju: Zadnji put '81 izgubili
gdje iskopa taj podatak? ja gledam ranija takmičenja, 6 - 1 omjer?
6-1 je score. Jedini poraz je bio '76. u finalu EP od Čeha i Slovaka.

Ispravljeno. :D
Zadnja izmjena: KayserSose, dana/u 03 jul 2016, 11:47, ukupno mijenjano 2 puta.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 03 jul 2016, 11:46

KayserSose je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:22-ije serije zaredom da Nijemci dobiju penale :tokralju: Zadnji put '81 izgubili
6-1 je score. Jedini poraz je bio '66. u finalu EP od Čeha i Slovaka.
1966. je igrano SP gdje je Njemacka u finalu izgubila od Engleske. :thumbup:

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 03 jul 2016, 11:50

Iako volim azzure, bar necu morati navijati protiv njih u finalu, a kad Wales uzme titulu prvaka Evrope protiv Njemačke, to ce ipak biti vise posebno :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2016, 11:52

Nijemci su prošli njihovu nagaznu minu, sada će igrati mnogo rasterećenije i šanse za pehar su im znatno veće. Šta god ko rekao, Jogi radi odličan posao s reprezentacijom. Strpljenje se prije ili kasnije moralo isplatiti.

Ne vjerujem da će Elf imati problema s Islandom u polufinalu, a ni Vels u finalu nije nepremostiva prepreka. :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 jul 2016, 11:52

Mislim da su zaredom 22 penala uspjesno izveli od 81'. Prvi koji je fulio od tada je Muller, sinoc.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 jul 2016, 12:17

Francuska- Njemacka, 'finale prije finala'... Pobjednik misli da je zavrsio posao, ruinski gubi od Walesa u finalu. :kafa:

Ne razumijem ovo masovno trpanje Portugala u finale po twitteru i facebooku. :think: Wales je protiv Belgije porusio sve epitete koji su ih pratili, od 'one man team' pa do mentaliteta male ekipe... Ljudi su gubili eurogolom protiv individualno jace ekipe, i uspjeli, ne samo okrenuti, nego komforno pobijediti u hendikepu. Da Ramsey i Davies mogu igrati, Wales bi mi bio cak i favorit, a ovako minimala prednost Portugalu jer ne znam kako ce se Velsani snaci bez ova dva bitna igraca.

S druge strane, ako drugo polufinale bude Francuska- Njemacka, sva paznja ode tu, i bice ono 'finale prije finala' i slicno. Mislim da ce i jedna i druga ekipa puno energije uloziti tu i da ce finalista biti poprilicno iscrpljen na svakom nivou. Predvidjam veliko iznenadjenje u finalu :kafa:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jul 2016, 12:57

Claus je napisao/la:Nijemci su prošli njihovu nagaznu minu, sada će igrati mnogo rasterećenije i šanse za pehar su im znatno veće. Šta god ko rekao, Jogi radi odličan posao s reprezentacijom. Strpljenje se prije ili kasnije moralo isplatiti.

Ne vjerujem da će Elf imati problema s Islandom u polufinalu, a ni Vels u finalu nije nepremostiva prepreka. :mrgreen:
Löw je ušao u ovu tekmu kukavički, odrekao se identiteta koji je on stvorio. Njemačka je sto godina igrala grozan tehnički i taktički fudbal i onda je došao Löw i to promijenio. Zato je po meni on već sada najveći njemački trener svih vremena, ali juče je zakazao. OK, cilj opravdava sredstvo, ali pokleknuo je pred imperativom rezultata i konačno te pobjede protiv Italije koja im je falila. Po meni ipak :thumbdown: jer se odrekao onoga na čemu je radio od 2010 ako ne i prije

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2016, 13:02

jestamaji je napisao/la:
Claus je napisao/la:Nijemci su prošli njihovu nagaznu minu, sada će igrati mnogo rasterećenije i šanse za pehar su im znatno veće. Šta god ko rekao, Jogi radi odličan posao s reprezentacijom. Strpljenje se prije ili kasnije moralo isplatiti.

Löw je ušao u ovu tekmi kukavički, odrekao se identiteta koji je on stvorio. Njemačka je sto godina igrala grozan tehnički i taktički fudbal i onda je došao Löw i to promijenio. Zato je po meni on već sada najveći njemački trener svih vremena, ali juče je zakazao. OK, cilj opravdava sredstvo, ali pokleknuo je pred imperativom rezultata i konačno te pobjede protiv Italije koja im je falila. Po meni ipak :thumbdown:
Fokus nije bio samo na utakmici protiv Italije (za koju također ne mislim da je loše odradio, baš naprotiv, rezultat je jedino što je bitno), nego generalno na Joachimovom stažu u reprezentaciji. Da je dobio otkaz kada su gotovo svi tražili njegovu glavu, možda se Brazil nikad ne bi ni desio, možda ne bi sada imali odličnu situaciju da osvoje EP i postanu aktuelni evropski i svjetski prvaci, te tako ponove uspjeh Španije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jul 2016, 13:08

Čestitke navijačima Njemačke na prolazu dalje, vidjelo se da je Njemačka sinoć bila fudbalski dosta iznad Italije i stvarno bi bilo nevjerovatno da nisu prošli.

PS: Posebne čestitke Bešiću i Ljevaku :P
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 03 jul 2016, 13:55

Samo najjaca scena jucer kada je Müller rekao Chileliniju, dobro jeste faul ali sta se svaki put kreveljis kao neka baba. I pokazuje mu kako se krevelji, pa onda suduji pokazuje kako se Chielini krevelji a sudija se u smijeh, kao ono znam kakvi su italijani.

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.