Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Jedna rijec ce najbolje opisati Jusufa Nurkica, samo da skine koji kg:
Nowitzki!
Nowitzki!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Kakvi su to navijaci BiH koji ne znaju da je Juka debitovao za seniore?
Ni blizuhurem je napisao/la:Jedna rijec ce najbolje opisati Jusufa Nurkica, samo da skine koji kg:
Nowitzki!
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
hurem je napisao/la:Jedna rijec ce najbolje opisati Jusufa Nurkica, samo da skine koji kg:
Nowitzki!
tesko,jedan je dirk
Po meni on i ne treba da liči niti na koga pa ni na legendarnog Nowitzkog. On je po svojoj prirodi original za koga je još u februaru 2012.godine Aco Petrović rekao da bi za 2-3 godine mogao biti najdominantniji centar u Evropi: Možda on to sada još nije ali ako Bog da za dvije godine bude u top 5 centara Evrope.
Ja sam našao ovu objavu iz februara 2015 pa cijenim da je nije loše pročitati..
http://www.****/clanak/157578/odmah- ... rati-u-nba
Ja sam našao ovu objavu iz februara 2015 pa cijenim da je nije loše pročitati..
http://www.****/clanak/157578/odmah- ... rati-u-nba
eto koliki je trag ostavio u seniorskoj selekciji, da vecina i ne zna da je igro.calcio je napisao/la:Kakvi su to navijaci BiH koji ne znaju da je Juka debitovao za seniore?
ja se iskreno nadam da to nije to..
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pa njemu je tek 20-21 godina, kakav ce trag ostaviti? Ostavio je ogroman trag u mladim selekcijama.Sapce je napisao/la:eto koliki je trag ostavio u seniorskoj selekciji, da vecina i ne zna da je igro.calcio je napisao/la:Kakvi su to navijaci BiH koji ne znaju da je Juka debitovao za seniore?
ja se iskreno nadam da to nije to..
Uglavnom je debitovao. Odigrao par utakmica, nije imao neku minutazu ali je debitovao.
Od njega se tek u buducnosti ocekuje da ostavi trag.
Ma kakav Nowitzki, dva totalno razlicita tipa igraca.hurem je napisao/la:Jedna rijec ce najbolje opisati Jusufa Nurkica, samo da skine koji kg:
Nowitzki!
Od evropskih igraca, po stilu i konstituciji je najslicniji Valanciunasu. Ali mora jos puno, puno, puno da trenira da bi dosao na njegov nivo, a vjerujem da to Juka moze.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Valanciunas i Juka su dva razlicita svijeta.Jonas kada je dolazio u Nba bio je malo veci od Porzingisa sa dobrim sutem.On je radom nabacio masu i misice,ali izgubio sut.Juka vec odavno ima masu i to mu je najvece oruzije.Radom na sebi moze preteci i Valanciunasa i Gasola jer ima bolje predispozicije nego oni kada su dosli u Nba.bulbasor je napisao/la:Ma kakav Nowitzki, dva totalno razlicita tipa igraca.hurem je napisao/la:Jedna rijec ce najbolje opisati Jusufa Nurkica, samo da skine koji kg:
Nowitzki!
Od evropskih igraca, po stilu i konstituciji je najslicniji Valanciunasu. Ali mora jos puno, puno, puno da trenira da bi dosao na njegov nivo, a vjerujem da to Juka moze.
Jusuf posjeduje ogroman potencijal i ukoliko uspije da ga ostvari 100% smijesi mu se zavidna karijera. Ima mekanu ruku i moze biti konstantno prijetnja u sutu sa poludistance. Takodjer posjeduje tu "prirodnu snagu" koju ne mozes dobiti u teretani, sa time se rodis. Jos ako odradi jedno ljeto sa nekim od bivsih velikih igraca iz NBA vjerujem da ce postati zvijer od igraca.
Meni bi licno bilo draze da Juka naprimjer sljedece ljeto provede u Americi i da radi sa nekime na svojoj igri, a da preskoci kvalifikacije, i onda razvali na Eurobasketu 2017.
Meni bi licno bilo draze da Juka naprimjer sljedece ljeto provede u Americi i da radi sa nekime na svojoj igri, a da preskoci kvalifikacije, i onda razvali na Eurobasketu 2017.
- storm_raider
- Kontakt:
Ako bih bas morao da ga poredim sa nekim, kao sto kolega lumani rece - Sabonis. Otprilike ovakav je on bio njegovih godina, za nijansu jaci u svemu, ali to je to. Kakav Dirk, Gasol i Valanciunas, ni blizu.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Nadam se samo da cu dozivjeti da vidim njema i Mirzu skupa u dresu BH, da imamo i mi makar jednom nase twin towerse 
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ovi pobrojani su visoki imaju dobar sut ali nemaju konstrukciju i gradju cak sta vise Kikanovic izledom vise slici na njih..Juka je prirodno robustan,masivan moze da se zagradi pod kosem ledjima i da izgura sve trojicu pobrojanih pitanje je samo koliki ce imat razvoj tehnike suta..storm_raider je napisao/la:Ako bih bas morao da ga poredim sa nekim, kao sto kolega lumani rece - Sabonis. Otprilike ovakav je on bio njegovih godina, za nijansu jaci u svemu, ali to je to. Kakav Dirk, Gasol i Valanciunas, ni blizu.
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Polahko kralju, nemoj da ti ne dao Bog pozli ako momak bude jednak ili veći za koju brojku od ove košarkaške legende.. Obzirom da je u rukama stručnjaka a on sam disciplinovan i radi na sebi za očekivati je da će uz Božiju pomoć biti košarkaška gromada kojom ćemo se ako Bog da ponositi bar kao Španci Gasolom..JohnCleese je napisao/la:![]()
![]()
Jusuf = Sabonis ili Jusuf > Sabonis lobotomija totalna
![]()
Juka da bude jednak ili veci od Sabonisa ? Pa daj jbt jesil ti ozbiljan ? Taj covjek da nije povreda imao koliko jest bi bio top 3 centar ikad, u Euroligi je s 40 pravio protivnike budalama ... Najbolja usporedba za Juku je Pekovic s tim sto je JUka pokretniji i bolji suter. Ima on jos itekakvih mana u igri ledjima prema kosu, pivotiranje skoro da i ne postoji kod njega ...Ramirez5 je napisao/la:Polahko kralju, nemoj da ti ne dao Bog pozli ako momak bude jednak ili veći za koju brojku od ove košarkaške legende.. Obzirom da je u rukama stručnjaka a on sam disciplinovan i radi na sebi za očekivati je da će uz Božiju pomoć biti košarkaška gromada kojom ćemo se ako Bog da ponositi bar kao Španci Gasolom..JohnCleese je napisao/la:![]()
![]()
Jusuf = Sabonis ili Jusuf > Sabonis lobotomija totalna
![]()
a zahiragic ce radom na sebi preteci i paula...guillermo je napisao/la:Radom na sebi moze preteci Gasola
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
On ima tonu potencijala i sve je na njemu koliko ce raditi na sebi i lako moze preci te "Bogove" za koje se ovdje prica da su nedostizni.Rad,rad i samo rad i nebo je granica..davno je jedan hrvatski forumas napisao "da Jusufa da ostvari odlicnu karijeru moze sprijeciti samo Jusuf" to je tako i jedva cekam da ga vidim u reprezentaciji i njega i Atica I Musu ako Bog da vec sledece godine. 
je li stvarno mislis da juka moze biti bolji od gasola? znaci bolji od top 5 evropskih centara svih vremena?Lotus je napisao/la:On ima tonu potencijala i sve je na njemu koliko ce raditi na sebi i lako moze preci te "Bogove" za koje se ovdje prica da su nedostizni.
uzmimo u obzir da je gasol u njegovim godinama odigrao 79 utakmica kao starter u NBA i imao 17,6 poena uz 8,9 skokova i 2,1 blokadu po mecu za skoro 37 minuta...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.