Rekonstrukcija stadiona u BiH

theKuPuS
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la theKuPuS » 10 mar 2017, 00:46

ja mislim da zapad nece moci biti kao istok, vec ce morati biti puno veci i komplikovaniji, samim tim i skuplji

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 mar 2017, 00:51

Pa ukoliko se nastavi ovako kontinuiran rad itekako je moguće, samo što mislim da je to preveliki finansijski zalogaj za par godina.

To bi jedino tako moglo biti da igrači na terenu sa rezultatima prate ljude u klubu, pogotovo tu mislim na Europska takmičenja. Da klub ima takvu vrstu uzimanja novca plus neki transferi. Složit ćeš se da to baš i nije realno trenutno :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 mar 2017, 00:56

theKuPuS je napisao/la:ja mislim da zapad nece moci biti kao istok, vec ce morati biti puno veci i komplikovaniji, samim tim i skuplji
U kojem smislu veci? Ako mislis da ce trebati veci broj redova onda se grdno varas. Puno manji stadioni zadovolje uslove. Na ovaj sad istok bi se moglo smjestiti sve sto UEFA trazi. Tu mislim na VIP, novinarske loze, komentatorske kabine, kamere i slicno. Zapad iste visine kao istok ce biti dovoljan.

Mozda ce samo trebati biti izvucen vani par metara, ali i to ovisi koliko klubu treba prostorija. Ja mislim da ce u svakom slucaju biti izvucen tih par metara da se dobije dodatni prostor. A da ce bit skuplji? Hoce. Ne zato sto mislis da treba biti veci nego zbog sadrzaja. Sadrzaj je taj koji ce zapadu podici cijenu i bit ce puno skuplji od juga i istoka zajedno.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 10 mar 2017, 00:59

E nezz, mozda je mene malo ponijelo, alii uz uslov da se jug zavrsi do marta sljedece god, sto je realno, nama bi ostale dakle pune tri godine do septembra 2021 a u tom roku bi uz ovakvo vodjenje i ovakve navijace sigurno mogli skupit neka dva milioncica da se napravi nesto slicno kao istok. Sad je jedino pitanje je li moguce da se to pravi na ovaj nacin malo po malo, za pocetak ono osnovno da se bar zadovolje uslovi plbih
Ehh evo @signore spominjes te tzv sadrzaje na zapadu, je li moguce da se napravi zapad po vanjskom izgledu kao istok a da se tii "sadrzaji" jedan po jedan dodaju. Tako nesto sam ja mislio
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 08:15

jasan je napisao/la:E nezz, mozda je mene malo ponijelo, alii uz uslov da se jug zavrsi do marta sljedece god, sto je realno, nama bi ostale dakle pune tri godine do septembra 2021 a u tom roku bi uz ovakvo vodjenje i ovakve navijace sigurno mogli skupit neka dva milioncica da se napravi nesto slicno kao istok. Sad je jedino pitanje je li moguce da se to pravi na ovaj nacin malo po malo, za pocetak ono osnovno da se bar zadovolje uslovi plbih
Ehh evo @signore spominjes te tzv sadrzaje na zapadu, je li moguce da se napravi zapad po vanjskom izgledu kao istok a da se tii "sadrzaji" jedan po jedan dodaju. Tako nesto sam ja mislio
hmmm nije to bas tako lahko izvesti jer ako rusis tribinu moras prebacivati pres salu kao i svlacionice itd negdje drugo dok se ova ne osposobi a to su dupli izdatci.
Sa tom glavnom tribinom nebi trebalo zuriti i dobro je isplanirati. Mogu se na vrhu tribine napraviti loze u vidu manjih soba gdje ces moci jesti sta popiti i izaci na terasu sa neka dva tri reda stolica gdje ce firme ili neke ugledne osobe zakupiti takvu jednu na par godina i tu dovoditi svoje klijente kako bi sklapali poslovne ugovore i slicno. Od ovih loza zive mnogi klubovi vjeruj te mi. Mi jos nemamo tu kulturu prema sportu ali neko mora napraviti iskorak. Zamisli da Zeljo izbori Europu i da odigra par utakmica kao sto je Malmö to uradio pa su im dosli Juve, Atl. Madrid, Olimpiakos itd. Pa to dovodi i narod i sponzore na tribine.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 08:24

ja bi licno ako ima prostora sada neznam koliko zemljista Zeljo ima ali onaj pomocni teren bi okrenuo poprijeko i odaljio ga sto dalje od stadiona. ispod njega napraviti parking i do njega, a oko samoga stadiona osloboditi prostor za navijace da se moze normalno hodati. Centralna tribina kada se bude radila mislim da ce biti malo sira nego ova danas ali u svakom slucaju 2mil. nece biti dovoljno da se sve zavrsi. Tu mozemo racunati i ured sa duplom cifrom dakle oko 4 mil.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 mar 2017, 09:16

Cijenu mozemo samo nagadjati i nista vise. Evo usporedno s mozda najbliskijim projektom. Stadion u Gornjem Milanovcu je blizu, nije pravljen davno i cijena bi mogla biti tu negdje. Njih je cijeli stadion kostao 3 milijuma eura. Zapad ima 18 redova sto je nesto manje od Grbavice. Istok ima 7-8 redova i te dvije tribine kad se sastave mogao bi biti zapad Grbavice. Stadion im je treca kategorija s tim da mislim da imaju sve za cetvrtu, ali nemaju kapaciteta.

Po toj usporedbi ja mislim da bi zapad Grbavice mogao kostati ta tri milijuna eura. I cak mi je lakse vjerovati da ce biti skuplji nego jeftiniji. U tu cijenu ubrajam u krov koji je na obe tribine u GM.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2017, 10:23

Zapad ce kostati oko 3-3.5 miliona km sa krovom, s tim sto bi se u prvoj fazi koja bi kostala oko 2 miliona KM moglo dosta toga osposobiti, tipa vip loze, novinarske prostorije, svlacionice i pres. Krov bi isao u zadnjoj fazi, s tim sto bi se morao prostor za VIP natkriti vec u prvoj fazi. Samo to ce se ostaviti za malo kasnije, poslije istoka ide Jug i malo vise posvetiti paznju terenu, a za koju godinu se aBd napada zapadna tribina.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 mar 2017, 12:13

Govorimo o zapadu koji ce se zadnji raditi, i poslije istoka, i poslije juga, pa vjerovatno i terena
Okrenimo se sadasnjosti i bliskoj buducnosti, a to je istok i jug.

Mislim da sutra stizu stolice i krece postavljanje..
Hoce li se farbati stepeniste u neku boju ili samo stepenice?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 12:45

JavierBosnia je napisao/la:Govorimo o zapadu koji ce se zadnji raditi, i poslije istoka, i poslije juga, pa vjerovatno i terena
Okrenimo se sadasnjosti i bliskoj buducnosti, a to je istok i jug.

Mislim da sutra stizu stolice i krece postavljanje..
Hoce li se farbati stepeniste u neku boju ili samo stepenice?
Nadam se da će istok farbati kao i ostale tribine da to na nešto liči a ne da bude šareno

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 mar 2017, 12:48

istok će biti lila, a jug roza sa bijelim tufnicama. krov koji se postavlja u ponedjeljak onda fluorescentno narančasti

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 10 mar 2017, 13:03

slika
- Zeljeznicar -

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 10 mar 2017, 13:14

Zenzo je napisao/la:slika
slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 13:16

slika

pogled sa istoka :bih: :njanjanja: :bih:

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 13:19

slika

Nazalost se vidi ovde da ove dvije tribine nisu totalno identicne i da ova nova tribina odstupa malo od djela zdenke.
Obratite paznju na gornji dio tribine gdje se vidi bijela farba.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 10 mar 2017, 13:28

To su sitnice kad se ovo sve ocisti i stave stolice, ofarbaju stepenice, ofarba ograda nece se primjetiti.
- Zeljeznicar -

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 10 mar 2017, 13:29

KLIX prenosi da nove stolice na Stadion Grbavica stižu za nekoliko dana, a već u utorak počinju priremni radovi za postavljanje.
Sve stolice bi trebale biti postavljenje do naredne subote, 18. marta, kada će nova istočna tribina zasjati punim sjajem.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 10 mar 2017, 13:55

nide je napisao/la:slika

Nazalost se vidi ovde da ove dvije tribine nisu totalno identicne i da ova nova tribina odstupa malo od djela zdenke.
Nije to bijela farba to je stiropor koji strsi ka gore i treba ga samo isjeci a on sluzi da razdvoji dvije tribine tj kad bi doslo do nekih potresa da se ne bi desilo kakvo urusavanje to ce bolje objasniti neki gradjevinac al uglavnom ja mislim da su identicne.

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 10 mar 2017, 13:58

nide je napisao/la:KLIX prenosi da nove stolice na Stadion Grbavica stižu za nekoliko dana, a već u utorak počinju priremni radovi za postavljanje.
Sve stolice bi trebale biti postavljenje do naredne subote, 18. marta, kada će nova istočna tribina zasjati punim sjajem.
Te informacije je objavio Zeljeznicar na svojoj stranici ;)
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 mar 2017, 13:59

JaskoBiH je napisao/la:
nide je napisao/la:slika

Nije to bijela farba to je stiropor koji strsi ka gore i treba ga samo isjeci a on sluzi da razdvoji dvije tribine tj kad bi doslo do nekih potresa da se ne bi desilo kakvo urusavanje to ce bolje objasniti neki gradjevinac al uglavnom ja mislim da su identicne.
Da, stiropor je nemas frke..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.