baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:50
TripleThreat je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:45
Ko umjesto Arslanagića i Halilovića, sa priprema, je mogao pružiti produktivne minute?
Ne znam šta da ti kažem. Radije bih da je poveo neko tijelo kao trećeg centra koji makar može uskočiti 2-3 minute i zagraditi skok ako ništa, nego Halilovića za kojeg se eto znalo da neće biti spreman. Radije bih umjesto Arslanagića, kad već nemamo pleja i kad je takva situacija sa Kondićem poveo nekoga ko ima 35+% za tri na nekom srednjem volumenu ošutanih trojki.
Ko je taj centar imenom i prezimenom? Velaga? Znamo koliko se pljuje ovdje po forumu. Koliko je realno očekivati od njega produktivne minute na evropskoj smotri, kad se i jedan mnogo kvalitetniji košarkaš kao što je Kamenjaš muči s tim?
Ko konkretno ima 35+% u šutu za tri, na seniorskom nivou? I iz koliko pokušaja? Trebaju nam konkretna imena, džaba je.
Takvih na pripremama nije bilo. A teško i mimo priprema.
Jednostavno, limitiriani smo bili kvalitetom što se tiče igrača na pripremama. Mimo priprema, bio je tu Mutić i Zrno kao neke opcije, ali za Zrna se znaju razlozi što nije tu. U suštini, jedino je Mutić tu neki potencijal za
možda neku produkciju u minutama.
Edin je nekoliko puta ponovio u podcastu, ali opet neću da griješim duše jer nisam upoznat sa situacijom skroz da su se bez problema mogli riješiti papiri Pjaniću i Garzi do EB i da je tu krivica isključivo na savezu. Za Garzu hajde, to neću da im stavljam na dušu, ali u slučaju Pjanić koji eto od narednog prozora može igrati za nas, što je očigledno bio problem u našem savezu.
Moguće da je to tačno. A moguće i da nije. Ne znam zaista. Sve su to teorije i ne znam više šta je istina, jer dolaze različite informacije za različitih strana. U svakom slučaju, sa priprema (ako izuzmemo Pjanića), najvjerovatnije, skoro pa sigurno, da niko nije mogao imati neku produktivniju ulogu od Arslanagića, Hrelje i Miralema.
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑07 sep 2025, 13:57
Ovi što traže otkaz ili odlazak Bećiragića - koga hoćete vi na klupi? Pa s ovim rosterom ne bi konzilij Popovich-Kerr-Mazzulla i Thibodeau uspjeli nešto više napraviti, šta je s vas?
Ja sam tokom priprema kad su već pozivali na ostavku Adisa pitao ko je to ime koji bi bio bolji taktičar, ostvario bolju vezu sa igračima i imao bolji skauting potencijalnih igrača za našu reprezentaciju, a da bi se uklopio u skroman finansijski budžet saveza? Skoro da nijednog imena nisam dobio, sem Alana Ibrahimagića.
Adise, bravo.