Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kumar
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Kumar » 11 sep 2015, 00:05

Unofficialpage je napisao/la:Pitate se zašto smo slabi u sportu. Zato smo imamo malo patriotizma, olako napuštamo repku ili ako igramo (igraju) ne daju sve od sebe. Da kod nas razmišljaju kao Hezonja ili kao svi ostali Srbi i Hrvati i mi bi imali daleko bolje rezultate.
Zato što u svemu pa i u sportu:
1. stavljamo svoje lične interese ispred interesa zajednice, kolektiva, države (pa tako ti bude važnija ljetna liga od nastupa na EB ili uzmeš drugo državljanstvo ne bi li klub mogao dovesti još jednog stranca),
2. ne poštujemo autoritet, hijerarhiju i organizaciju (pa se desi da krojiš politiku saveza ili bi se igrao selektora)
3. od malih nogu nam nisu usađeni osjećaji da poštujemo/volimo simbole države i ništa nam nije sveto (pa se desi da kažeš kako ti država ništa nije dala, zaboravljajući da je ta ista država kroz zdravstvo i školstvo u tebe uložila bar 20.000 KM)

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 11 sep 2015, 01:20

Pistol je napisao/la:netacan odgovor , vec zato sto Nurkic i ekipa oko njega razmislja - meni BiH nije dala stipendiju , nije dala ovo nije dala ono
a za razliku od njega (i mnogih drugih nasih sportista) ovako razmisljaju Bojan Bogdanovic i Mario Hezonja npr

Hrvatska će vjerojatno nastupiti bez Bojana Bogdanovića, NBA zvijezda u našim redovima je nezgodno pala i sumnja se na potres mozga. Protiv Slovenaca njegov izostanak nije previše nedostajao, kad je trebalo – ukazao se i SuperMario.

“Za sve nas je nešto posebno igrati u ovom dresu za koji su mnogi dali živote. To je više od kluba, nešto posebno, pogotovo za mene. Ujak mi je poginuo i ovo su pobjede za njega i sve koji su dali život za ovaj dres. Ja ću se uvijek za njega boriti i iznad svojih mogućnosti”, rekao je najmlađi igrač hrvatske reprezentacije koji je debitirao na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, gdje nije dobio pravu priliku.
Jeste, samo što ovakve priče lako prelaze iz sfere patriotizma u sferu nacionalizma, a to je opasna bolest. Pokušavam da zamislim nekog evropskog sportistu koji se 1965. (dakle 20 godina nakon rata) takmiči na nekom prvenstvu i govori kako će dati sve od sebe jer mu je neko blizak poginuo za državu, ustvari poginuo za dres. Ne ide mi nikako. S tim što je Bosna i Hercegovina valjda najkompleksnija država na svijetu, treba oprezno praviti korake i davati izjave, ne znamo za šta se čiji ujak borio i koga šta može uvrijedit. Jesu li oni kadeti i juniori patriote? Ja mislim da su prvenstveno strastveni (budući) košarkaši i drugovi, a to je dovoljno za najveće domete.

Ivanović je izjavio da su mu momci s kojima je radio dali neke iluzije jer su zaista sa velikom odanošću radili pripreme i bio je užitak raditi s njima. Vidio sam ja i htjenje na utakmicama, čuo sam krik Andrije kada smo pobijedili, ali džaba htjenje kada nisu dorasli zadatku. Što se mene tiče, ne moraju se oni busati nekim patriotizmom, pogotovu ne Renfroe :mrgreen:, ali neka daju sve od sebe i neka brate znaju igrati pod broj jedan. Nurkić je potreban, ja bih volio da se ti odnosi između ljudi izglačaju. Ja se nadam jednoj posve drugačijoj reprezentaciji 2017.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 sep 2015, 08:40

Kumar je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Pitate se zašto smo slabi u sportu. Zato smo imamo malo patriotizma, olako napuštamo repku ili ako igramo (igraju) ne daju sve od sebe. Da kod nas razmišljaju kao Hezonja ili kao svi ostali Srbi i Hrvati i mi bi imali daleko bolje rezultate.
1. stavljamo svoje lične interese ispred interesa zajednice, kolektiva, države (pa tako ti bude važnija ljetna liga od nastupa na EB ili uzmeš drugo državljanstvo ne bi li klub mogao dovesti još jednog stranca),
2. ne poštujemo autoritet, hijerarhiju i organizaciju (pa se desi da krojiš politiku saveza ili bi se igrao selektora)
3. od malih nogu nam nisu usađeni osjećaji da poštujemo/volimo simbole države i ništa nam nije sveto (pa se desi da kažeš kako ti država ništa nije dala, zaboravljajući da je ta ista država kroz zdravstvo i školstvo u tebe uložila bar 20.000 KM)
A meni se učinilo da se to dobija od poreza, a koji inače dobrim djelom u stvari služi da se namiri veoma ne efikasni i korumpirani državni aparat
A upravo taj državni aparat se svojski trudi za tačku 2
Prema tome nemoj te mi šuplje i sada građenja sistema vrijednosti kroz košarkašku reprezentaciju, imaju prave adrese na koje se to može adresirati, a dok se to ne popravi naravno da će se morati prilagođavati uslovima muljave vode
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 11 sep 2015, 11:07

nerminh74 je napisao/la:
Kumar je napisao/la:
A meni se učinilo da se to dobija od poreza, a koji inače dobrim djelom u stvari služi da se namiri veoma ne efikasni i korumpirani državni aparat
A upravo taj državni aparat se svojski trudi za tačku 2
Prema tome nemoj te mi šuplje i sada građenja sistema vrijednosti kroz košarkašku reprezentaciju, imaju prave adrese na koje se to može adresirati, a dok se to ne popravi naravno da će se morati prilagođavati uslovima muljave vode
Ne gradim sistem vrijednosti kroz košarku već je košarka samo paradigma našeg sistema vrijednosti. A što se poreza tiče, nit su građani poletni kad je u pitanju plaćanje poreza, nit je aparat efikasan ali šta je tu je. Mislim da nije ni bolji ni lošiji od aparata u nekoj zemlji drugog ili trećeg svijeta koja opet ostvaruje neke rezultate na kontinentalnim ili svjetskim takmičenjima. U suštini, mi nemamo para za puno važnije stvari, nismo ih imali niti ćemo ih imati, sa ovakvim ili savršenim državnim aparatom.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 sep 2015, 11:22

Kumar je napisao/la:
Ne gradim sistem vrijednosti kroz košarku već je košarka samo paradigma našeg sistema vrijednosti. A što se poreza tiče, nit su građani poletni kad je u pitanju plaćanje poreza, nit je aparat efikasan ali šta je tu je. Mislim da nije ni bolji ni lošiji od aparata u nekoj zemlji drugog ili trećeg svijeta koja opet ostvaruje neke rezultate na kontinentalnim ili svjetskim takmičenjima. U suštini, mi nemamo para za puno važnije stvari, nismo ih imali niti ćemo ih imati, sa ovakvim ili savršenim državnim aparatom.
Šta imamo biti poletni, mi obični građani čim dobijemo platu, kupimo hljeb ili bilo šta mi platimo porez, a to je 85-90% poreza,guzonje mogu utajivati mi ne možemo
U Europi naš državni aparat je među 3 najgora
Tema je Nurkić i kao neka obaveza prema ovoj državi e pa to.je ono što kažem da je.kompleksno
Mi njemu možemo uvijek damo zahvaliti kada dođe i mnogima drugima jer u njihovom razvoju nije bilo ni trunke zasluge države
Da smo mi francuska ili njemačka koji sportistima daju puno imao bi mišljenje kao vi, ovako ne morališem u prazno i prihvatam.da radi realnosti moramo prihvatati kompromise
Jusuf ako nastupi za EP 2017 ima svu moju podršku
A sutra bi vratio Preldžića jer nije samo njegovo maslo što je nastupio za tursku, ima i drugih koji su "velike patriote " tj. takvima se u javnosti prodaju, a svoj interes nisu jednom stavili ispred javnog interesa
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 11 sep 2015, 11:22

Koliko znam da je Nurkić ako o njemu govorimo u Bosni i Hercegovini završio samo Osnovnu školu koja je obavezna i besplatna za svu djecu koja se nalaze u BiH pa čak i za strance. Srednju je koliko znam pohađao u Laškom.
Cijenim komentar "nermina74" bez imalo želje da se svrstavam na stranu Nurkića, ali svi moramo shvatiti da je lično zdravlje iznad svih drugih potreba i obaveza.
U NBA-u treneru daju na raspolagenje igrače na čiji izbor ima malo ili nimalo utjecaja, ali ako ih ne motivira da igraju u punom kapacitetu - odgovornost je na treneru i on "leti".
Ovdje mnogi prizivaju neku disciplinu i moranje "mora se neko odazvati, mora poštovati hijerarhiju i td."
Ja vas ovdje pitam koji su instrumenti da bi se jedan NBA igrač "natjerao" da igra ili za takve momke treba imati poseban tretman.
Bez obzira što je bilo koji od naših saveza u dugovima recite mi molim vas da li neko od njih radi volonterski ili prima kakvu takvu plaću, a ako je tako onda je to na savezu da rješava kako zna i umije.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 11 sep 2015, 13:25

kim je napisao/la:Tvoje mišljenje, moguće ali sigurno nije popustio pritisku, jer i mnogi prije njega nisu -Mujezinović, a imamo dobar primjer i kod srba gdje Peđa nije htio igrat više poslije 2001. godine, aigrao je do 2010-2011 godine, jer je tvrdoglav i ne odustaje iako je bio među najboljim šuterima za tri u tom trenutku u svjetu.
Citah ovu diskusiju o Nurkicu i naleteh na ovaj pasus, pa cisto da napravim jednu digresiju i ispravku.
Peja je igrao 2002. u Indijanapolisu (nemoguce da se to zaboravi) i 2003. kada je Vujosevic bio trener. Prelomna tacka kod njega je bila Atina, kada je Zeljko Obradovic postao trener, jer se zna da je jos od 2000. u Sidneju postojao sukob izmedju dvojice. Mnogo prica je bilo sto ne igra, svakakvih izgovora, od sluzenja vojnog roka u Grckoj, preko toga da su mu predugacke pripreme, ali Zorc je samo cekao bilo kakav razlog da ga odstrani sa sireg spiska. 2006.zavrsio sezonu povredjen, sto je i Sakota tada potvrdio, a isto je potvrdio da ce biti spreman 2007. medjutim Sakota nije ostao trener, a Moka ga mislim nije ni zvao, mada ta 2007. je bila pravi cirkus.

Da ne bude off, ja se iskreno nadam da cu vidjati Nurkica na sledecim EP, a mozda i na Mundobasketima, ko zna. Ako su ovi mladi napravili onaj uspeh, tu sigurno ima potencijala. Valjda resite i ovaj problem sa Djedovicem koji je doduse ispao budaletina sa ovim zajebancijama oko nemackog pasosa, ali dobro.

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 11 sep 2015, 23:54

nerminh74 je napisao/la:
Kumar je napisao/la:
Šta imamo biti poletni, mi obični građani čim dobijemo platu, kupimo hljeb ili bilo šta mi platimo porez, a to je 85-90% poreza,guzonje mogu utajivati mi ne možemo
U Europi naš državni aparat je među 3 najgora
Tema je Nurkić i kao neka obaveza prema ovoj državi e pa to.je ono što kažem da je.kompleksno
Mi njemu možemo uvijek damo zahvaliti kada dođe i mnogima drugima jer u njihovom razvoju nije bilo ni trunke zasluge države
Da smo mi francuska ili njemačka koji sportistima daju puno imao bi mišljenje kao vi, ovako ne morališem u prazno i prihvatam.da radi realnosti moramo prihvatati kompromise
Jusuf ako nastupi za EP 2017 ima svu moju podršku
A sutra bi vratio Preldžića jer nije samo njegovo maslo što je nastupio za tursku, ima i drugih koji su "velike patriote " tj. takvima se u javnosti prodaju, a svoj interes nisu jednom stavili ispred javnog interesa
Valjda bi i Jusuf trebao biti svjestan a i svi drugi da ne žive u njemačkoj i francuskoj, da u ovoj zemlji radnici (uključujući i njegovog babu koji je na "mrskom" budžetu) rade za kikiriki, da nema para za penzije, dječiji dodatak, invalide, poljoprivrednike i za milion važnijih stvari od sporta. Opet ćeš reći pokrale guzonje, neefikasan aparat, ali para nema, i svake godine će ih biti sve manje i manje. Ko nam garantuje da Jusuf ne bio vrtio istu priču i u situaciji da mu je država dala stipendiju, top uslove za rad? Mislim da je sve do karaktera i mentalnog sklopa.
Ne bih ja vratio ni Preldžića, ni Nihada a ni Jusufa ne bi molio. Jbg nisu oni bijelo roblje pa jadni nisu imali pravo samostalno odlučiti o svojoj sudbini a ne treba biti ni nepravedan prema onima koji igraju bez pogovora i ne traže razloge da otkažu nastup. sa likovima kao što su ovi gore nikad nisi načisto i uvijek postoji šansa da će te za*ebati.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 12 sep 2015, 08:02

Prijatelj mi je kosarkas i isti mu je menadjer kao i kod Juke i prije ovog okupljanja pricao sam s njim i govori kako je Jukina povreda jedna od gorih povreda i taj oporavak treba da tece polako i pod budnim okom doktora! Kosarkas dugo ne smije da skoci poslije takve povrede a to smo mogli i vidjet da je Juka skoro tek prvi put napravio skok i neki nagli pokret! Imao sam lose misljenje zbog onih svadja na relaciji savez- Juka/menadjer ali ovaj mi prijatelj kaze da je Juka veliki patriota i da ga nece cuditi ako dodje u repku uprkos toj povredi, ali izgleda da menadjer vrsi veliki utjecaj na njeg! Ali ne smijemo zaboraviti da je dosao da igra za mladu selekciju uprkos zabrani Nagetsa! Vidjet cemo sta ce nam vrijeme donijeti ali mislim da Juka voli BiH!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 12 sep 2015, 11:08

Paradajz je napisao/la:
kim je napisao/la:Tvoje mišljenje, moguće ali sigurno nije popustio pritisku, jer i mnogi prije njega nisu -Mujezinović, a imamo dobar primjer i kod srba gdje Peđa nije htio igrat više poslije 2001. godine, aigrao je do 2010-2011 godine, jer je tvrdoglav i ne odustaje iako je bio među najboljim šuterima za tri u tom trenutku u svjetu.
Citah ovu diskusiju o Nurkicu i naleteh na ovaj pasus, pa cisto da napravim jednu digresiju i ispravku.
Peja je igrao 2002. u Indijanapolisu (nemoguce da se to zaboravi) i 2003. kada je Vujosevic bio trener. Prelomna tacka kod njega je bila Atina, kada je Zeljko Obradovic postao trener, jer se zna da je jos od 2000. u Sidneju postojao sukob izmedju dvojice. Mnogo prica je bilo sto ne igra, svakakvih izgovora, od sluzenja vojnog roka u Grckoj, preko toga da su mu predugacke pripreme, ali Zorc je samo cekao bilo kakav razlog da ga odstrani sa sireg spiska. 2006.zavrsio sezonu povredjen, sto je i Sakota tada potvrdio, a isto je potvrdio da ce biti spreman 2007. medjutim Sakota nije ostao trener, a Moka ga mislim nije ni zvao, mada ta 2007. je bila pravi cirkus.

Da ne bude off, ja se iskreno nadam da cu vidjati Nurkica na sledecim EP, a mozda i na Mundobasketima, ko zna. Ako su ovi mladi napravili onaj uspeh, tu sigurno ima potencijala. Valjda resite i ovaj problem sa Djedovicem koji je doduse ispao budaletina sa ovim zajebancijama oko nemackog pasosa, ali dobro.

Uh kako sam to zaboravio, to je tačno mada je njihov sukob bio dvosmjeran, ne vole se ni na slici vidjet, ali si uparvu da je igrao do 2003 i kapak poslije.
p.s. Kako godine prođu strašno, ko da je juče billo kad su Ayuso, Aroyo i meni omiljeni Santigo, pokopali tada moćnu Jugoalaviju, mada nisu ništa postigli na kraju, ali su bili ludi sa igrom.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 14 sep 2015, 16:31

Izgleda da je Juka odlucio da u svoj naoadacki arsenal doda i sut za 3 poena, jer ovih dana radi na tome u SAD-u. Danas je objavio klip sa suterskog treninga gdje je pogodio 13 trojki iz 15 pokusaja dok se dvoranom prolama muzika Halida Beslica. :D

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 14 sep 2015, 18:13

Ja sam uvjeren da ce Jusuf ove godine biti puno ubojitiji u napadu kod niskog posta, a evo vjezba i sut sa distance koji je imao u visokom procentu jos u januaru 2012 god.kada ga je gledao Aco sa sekretarom KSBiH. Znacajno je napomenuti da u Denveru na poziciji centra imaju samo Jusufa, a da imaju 4 krilna centra sto me navodi na zakljucak da bi oni svoju igru mogli zasnivati u vecoj mjeri na igri Juke. 2.10. Pocinju pripremne utakmice i jedva cekam da pocne.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 sep 2015, 18:30

Ramirez5 je napisao/la:Ja sam uvjeren da ce Jusuf ove godine biti puno ubojitiji u napadu kod niskog posta, a evo vjezba i sut sa distance koji je imao u visokom procentu jos u januaru 2012 god.kada ga je gledao Aco sa sekretarom KSBiH. Znacajno je napomenuti da u Denveru na poziciji centra imaju samo Jusufa, a da imaju 4 krilna centra sto me navodi na zakljucak da bi oni svoju igru mogli zasnivati u vecoj mjeri na igri Juke. 2.10. Pocinju pripremne utakmice i jedva cekam da pocne.
Imaju Jusufa, imaju Jokica obojica su centri. Ima i Hickson koji je uvijek u Portlandu igrao centra, ima i Lauvergne koji moze igrati centra, ali svakako bi Juka i Jokic trebali dobiti vecinu minuta na 5.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 14 sep 2015, 19:29

Koliko sam mogao primijetiti da na sluzbenoj stranici Denvera jedino Jusufa vode pod C,dok sve ostale koje si nabrojao sluzbeno vode pod PF,pa i Jokica.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 sep 2015, 19:36

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 sep 2015, 12:38

juanitomaravillaa je napisao/la:slika

Pazi Hide brata. :D
To su ti treneri, sada zimislite sta bi od Muse napravili.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 15 sep 2015, 13:12

pitanje je šta je aktuelnije - fotografija iznad ili video sa tricama. Na fotki izgleda stesan 100%, dok na videu izgleda kao stari Juka, sa kilažom.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 15 sep 2015, 15:08

miki_92 je napisao/la:slika

Može link ? :D

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 sep 2015, 16:01

Mislim da ne vodi on sam tu fb stranicu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.