Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Najkasnije do 19-og ovog mjeseca će biti postavljene stolice na istočnu tribinu.Uvjeren sam da će se postojeći jug srušiti do kraja ove godine,a da ćemo do juna naredne već imati novu južnu tribinu !
Ja imam neki osjecaj da ce Manijaci zadnja kola ove jeseni gledati s novog juganellic07 je napisao/la:Najkasnije do 19-og ovog mjeseca će biti postavljene stolice na istočnu tribinu.Uvjeren sam da će se postojeći jug srušiti do kraja ove godine,a da ćemo do juna naredne već imati novu južnu tribinu !

Teško da će tako biti. Ako se počne sredinom septembra nema šanse da bude gotovo do kraja prvog dijela naredne sezone.Signore je napisao/la:Ja imam neki osjecaj da ce Manijaci zadnja kola ove jeseni gledati s novog juganellic07 je napisao/la:Najkasnije do 19-og ovog mjeseca će biti postavljene stolice na istočnu tribinu.Uvjeren sam da će se postojeći jug srušiti do kraja ove godine,a da ćemo do juna naredne već imati novu južnu tribinu !

A nekako mi nelogicno da podje tad, nekako mi u pola. Tesko je ocekivati, ali se ja nadam da ce po zavrsetku ove sezone krenuti rusenje i da ce do desetog mjeseca biti gotova tribina.arelinho je napisao/la:Teško da će tako biti. Ako se počne sredinom septembra nema šanse da bude gotovo do kraja prvog dijela naredne sezone.Signore je napisao/la:Ja imam neki osjecaj da ce Manijaci zadnja kola ove jeseni gledati s novog juganellic07 je napisao/la:Najkasnije do 19-og ovog mjeseca će biti postavljene stolice na istočnu tribinu.Uvjeren sam da će se postojeći jug srušiti do kraja ove godine,a da ćemo do juna naredne već imati novu južnu tribinu !
Mada, u svakom slucaju je dobro kad god da podje, bitno da se radi i zavrsi. Samo da se jug ne srusi i ostavi tako zbog nedostatka novca. To bi bio udarac koji boli.
@Signore
Neće sada sto posto početi jer treba igrati Europu, a ako se radi tokom tih utakmica onda gubimo gledaoce na južnoj tribini.
Neće sada sto posto početi jer treba igrati Europu, a ako se radi tokom tih utakmica onda gubimo gledaoce na južnoj tribini.

To stoji, al ce se jedan dio sezone u svakom slucaju morati zrtvovati. Mozda postede ovo ljeto zbog Europe, al ne bih ja cekao ako su pare na kamari spremne.arelinho je napisao/la:@Signore
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jel naivno razmisljanje il je tako, kad je u litanju jug, da:
Ce on biti jeftiniji od npr istoka, ako ss jug bude gradio nesto nornalno kao sjever ili tako nesto, bez onog kao u borusije...
Novac bi se trebao brze prikupiti, poslovni prostori na istoku da se osposobe i izdaju, kapacitet istoka da poveca prihod od karata.. moglo bi sve to ubrzati novi jug
Ce on biti jeftiniji od npr istoka, ako ss jug bude gradio nesto nornalno kao sjever ili tako nesto, bez onog kao u borusije...
Novac bi se trebao brze prikupiti, poslovni prostori na istoku da se osposobe i izdaju, kapacitet istoka da poveca prihod od karata.. moglo bi sve to ubrzati novi jug
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Tesko ce jug biti jeftiniji od istoka. Tezi je teren za gradnju, tu ce samo rusenje donijeti troskova. Ako na jugu budu radili zdenke, tj. ako budu spajali jug i istok onda ce jug imati veci kapacitet nego istok, jer stari sjever ima veci kapacitet od ovog dogradjenog istoka. Ako se jug bude gradio bez tih zdenki onda ce biti jeftinije rjesenje, ali je opet pitanje jel bi bio jeftiniji od istoka.
Ne mozemo bas sad svaku marku koju klub ima uloziti u tribine. Jug,ako sve bude dobro, ocekujem od pocetka septembra ako Bog da. Mozda budemo dobili neke pare od prodaje Lendrica i Kjosevskog jer su najblizi prodaji pa se onda i od toga jedan dio moze iskoristiti za izgradnju juga. Moze se novac i od Evrope iskoristiti naravno ako izborimo istu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mislim da je Jug svakako nema dozvolu za Europske tekmearelinho je napisao/la:@Signore

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Naravno da ima.Raonffa je napisao/la:Mislim da je Jug svakako nema dozvolu za Europske tekmearelinho je napisao/la:@Signore

I meni je jug malo sumnjiv, ali se sjecam da su pravili neke WC-e tu pa kontam da se minimum zadovoljio za cat2, da se uradilo sto se trebalo. Nije da je taj cat2 toliko rigorozan. Vjerujem da se novi jug toliko najavljuje samo zato jer se zeli dobiti cat3, tj. da ta tribina moze dobiti licencu za tu kategoriju. Vjerujem da bi stari sjever, novi istok i novi jug bez puno poteskoca prosli i za cat4, ali mislim da bi za to na zapadu trebalo zakopati nove temelje. Sumnjicav sam cak i da bi zapad dobio i cat3, ali me Anel jednom prilikom uvjeri pa cu se nadati da cemo i to cudo dozivjeti.arelinho je napisao/la:
Naravno da ima.Pa da smo na prošle sezone izborili igranje u Europi pa misliš da bi radili samo zapadnu tribinu za europu? Da nije u funkciji jug sa tom izborenom europom bi onda samo gledali sa sjevera i zapada pred 6000 gledalaca? Bolje bi onda bilo Koševo.
Zato su radili zapad da dobijemo dozvolu da igramo na Grbavici.
Pa ono u vakat kada je Željo igrao Evropu na Grbavici čini mi se da Jug nije imao dozvolu. Zato se vodim logikom da od tada ništa specijalno nije urađeno na Jugu pa ne znam zašto bi je danas imali, a nisu imali tada.arelinho je napisao/la:Naravno da ima.Raonffa je napisao/la:Mislim da je Jug svakako nema dozvolu za Europske tekmearelinho je napisao/la:@Signore
Neće sada sto posto početi jer treba igrati Europu, a ako se radi tokom tih utakmica onda gubimo gledaoce na južnoj tribini.Pa da smo na prošle sezone izborili igranje u Europi pa misliš da bi radili samo zapadnu tribinu za europu? Da nije u funkciji jug sa tom izborenom europom bi onda samo gledali sa sjevera i zapada pred 6000 gledalaca? Bolje bi onda bilo Koševo.
Zato su radili zapad da dobijemo dozvolu da igramo na Grbavici.
Doduše jest se i Jug zimus 'šminkao', al' nisu to neki aman zaman radovi bili

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- JavierBosnia
- Kontakt:
Krajnji rok da se dostave prijedlozi za jug je bio 09.02.2017, evo tacno mjesec dana je proslo od tog roka. Sigurno da su pristigli neki prijedlozi, sad vjerovatno klub to razmatra, analizira i bira najbolje rjesenje.
Zna li neko koliko bi to moglo potrajati, pa bez obzira na sve da mozda klub izadje u javnost sa tim konacnim prijedlogom?
Zna li neko koliko bi to moglo potrajati, pa bez obzira na sve da mozda klub izadje u javnost sa tim konacnim prijedlogom?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Rušenje juga će duže trajati od rušenja istoka i bit će skuplje.Zna li iko koliko je koštalo rušenje starog istoka i priprema za početak gradnje ?
Zadnja izmjena: nellic07, dana/u 10 mar 2017, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.
Neka moja pretpostavka je da ce to biti nakon zavrsetka istoka. Mislim da iz kluba ne zele trcati pred rudo i sve sje*ati zbog brzopletosti. Pustit ce da se ovo razvije, mozda bude dodatnih, nepredvidjenih troskova i onda ce se u javnost izaci s daljnjim planovima. Barem bih ja to napravio.JavierBosnia je napisao/la:Krajnji rok da se dostave prijedlozi za jug je bio 09.02.2017, evo tacno mjesec dana je proslo od tog roka. Sigurno da su pristigli neki prijedlozi, sad vjerovatno klub to razmatra, analizira i bira najbolje rjesenje.
Za jug će se tek znati kada se organizuje press konferencija vezana za južnu tribinu. Gospodin Misimović je rekao kada bude ta press konferencija to onda znači da je već pola para skupljeno za izgradnju južne tribine. Drugi dio novca bi bio skupljen preko sponzora,prijatelja kluba,kupovinom desetogodišnjih ulaznica za južnu tribinu i ličnim sredstvima gospodina Misimovića. Tako da nema ništa za južnu tribinu do tog pressa. 

Koliko sam shvatio Misimovica on ce traziti da se odrzi vandredna skupstina na kojoj ce biti odluceno da li ce klub krenuti u izgradnju juzne tribine ili ipak ne. Nakon toga ide press i potpisivanje ugovora sa firmom koja ce to raditi ako Skupstina odobri izgradnju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Da ali to je samo zato sto hoce da se ta odluka donese zajednicki , msm da tako hoce da usutka sve one koji pricaju da u klubu vlada neko jednoumlje, pa zamisli da neko na toj skupstini digne ruku protiv msm da ziv ne bi izasao sa nje, zna Miske sta radi.LjoZee je napisao/la:Koliko sam shvatio Misimovica on ce traziti da se odrzi vandredna skupstina na kojoj ce biti odluceno da li ce klub krenuti u izgradnju juzne tribine ili ipak ne. Nakon toga ide press i potpisivanje ugovora sa firmom koja ce to raditi ako Skupstina odobri izgradnju.
Neko moje misljenje za zapad, zanima me sta vi mislite, ako bi se jug zavrsio otprilike u martu sljedece godine je li realno i izvodivo da se do 2021 god napravi novi zapad potpuno isti kao novi istok i da se onda jedan po jedan ispunjavaju uslovi UEFAe, za pocetak napravit samo ono sto ima i sad neke obicne svlacionice, prostorija za press i novinare sve kao i sad sto ima a da se postepeno ispunjavaju ovi stroziji kriteriji???
Mislim da takvo nesto po cijeni ne bi bilo puno skuplje od istoka.
Sad, samo da li je izvodivo?
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.