Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Evolve
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Evolve » 26 feb 2019, 20:15

Ima li gdje podatak sto tocno ulazi u tu cijenu?
NK Široki Brijeg

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 26 feb 2019, 20:21

SarajevoJeBordo je napisao/la:
Dena94 je napisao/la:Kad znas da si gospodin? Kad ti suprotna navijacka skupina pogodi igraca upaljacem u glavu u 20 minuta, kad ti citavu utakmicu pjevaju pic.ke ciganske, a ti u 90+ tocno ispod tribine pustis da nesmetanu izvedu korner, bez najmanjeg zvizduka, a nedaj ti boze upaljacem gadjat :kafa:
Joj gospode krv ti yebem :facepalm: :facepalm:
Jel te stid to napisati?
Idi ganjaj Veležove igrače po njihovom stadionu usput možda vam pomogne i koji igrač onako gospodski :mrgreen: :urnebes: :urnebes: a da vi ne gadate igrače upaljačima nego kamenjem ipak ste teška gospoda :urnebes: :urnebes: bolan možeš tu priču prosipati nekome u Australiji a ne nama u BiH ... Po tvojoj priči netko bi rekao Ultrasi cvijeće pravo :roll:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 feb 2019, 20:26

MortemHz je napisao/la:Zvanično: U Hrvatskoj od sljedeće sezone VAR
Projekat košta 1,5 miliona eura, a 80 posto troškova snosit će FIFA.

Nije ovo puno novca pogotovo kad ovi finansiraju.
Da se Salem odrekne večere godinu dana mogli bi nacionalni stadion izgraditi.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 feb 2019, 20:29

Ma malo mi ovo nešto, imam osjećaj da naš savez ovu cifru izvuće od FIFA-e i UEFA-e kroz nekakve projekte u roku od mjesec dana.

Vjerovatno imaju neki preduslovi tehničke prirode (na samim stadionima) koje vjerujem nema 90% stadiona u našoj ligi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 feb 2019, 20:38

Raonffa je napisao/la:

Ma malo mi ovo nešto, imam osjećaj da naš savez ovu cifru izvuće od FIFA-e i UEFA-e kroz nekakve projekte u roku od mjesec dana.

Vjerovatno imaju neki preduslovi tehničke prirode (na samim stadionima) koje vjerujem nema 90% stadiona u našoj ligi.
Da, istog sam misljenja, opremanje VAR sobe, kamere, neznam sta ide sve u tu cifru..
NK Široki Brijeg

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 feb 2019, 20:39

treba ti 4-5 ekrana, i nekih 10ak kvalitetnih kamera. Pa računajte 5*700€ tv, računar da je 2000€, 10*1000€ kamera izađe to osnovno oko 15k € po stadionu pa uređenje sobe, i popratni sadržaji izađu manje od 100k€ po stadionu

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 feb 2019, 20:48

Moguće je da je to ta cifra helčo, možda to i nije toliko skupo al' je suštinski nepotrebno u našoj ligi. Mislim, valjalo bi normalno, al' ima hiljadu nekakvih stvari koje se trebaju odraditi na infrastrukturi naših stadiona, pa tek bi onda došao na red taj VAR.

U ligi gdje nemaš pet kvalitetnih terena, gdje ti pola stadiona nema reflektore, VAR je stvarno luksuz :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 feb 2019, 20:49

Raonffa je napisao/la:Moguće je da je to ta cifra helčo, možda to i nije toliko skupo al' je suštinski nepotrebno u našoj ligi. Mislim, valjalo bi normalno, al' ima hiljadu nekakvih stvari koje se trebaju odraditi na infrastrukturi naših stadiona, pa tek bi onda došao na red taj VAR.

U ligi gdje nemaš pet kvalitetnih terena, gdje ti pola stadiona nema reflektore, VAR je stvarno luksuz :D
Var nam je najpotrebniji.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 feb 2019, 20:54

Penaltiky je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Moguće je da je to ta cifra helčo, možda to i nije toliko skupo al' je suštinski nepotrebno u našoj ligi. Mislim, valjalo bi normalno, al' ima hiljadu nekakvih stvari koje se trebaju odraditi na infrastrukturi naših stadiona, pa tek bi onda došao na red taj VAR.

Ma jest qrac, malo će skinuti teret sa sudija u smislu onih rasprava nakon svakog kola "je l' bio penal, je l' bio crveni" itd, al' na kraju krajeva ništa neće podići kvalitet fudbala, a to je najbitnije.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 26 feb 2019, 20:58

Raonffa je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:

Ma jest qrac, malo će skinuti teret sa sudija u smislu onih rasprava nakon svakog kola "je l' bio penal, je l' bio crveni" itd, al' na kraju krajeva ništa neće podići kvalitet fudbala, a to je najbitnije.

Razumijem ja što vama skretničarima nije u interesu :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 feb 2019, 21:07

Penaltiky je napisao/la:

Razumijem ja što vama skretničarima nije u interesu :kafa:
Šuti, nisi ni svjestan da ove sezone imate veću protekciju od nas :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 feb 2019, 21:13

Imamo mi var lobotomy, taj lažni nam nije potreban
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 26 feb 2019, 22:29

Penaltiky je napisao/la:treba ti 4-5 ekrana, i nekih 10ak kvalitetnih kamera. Pa računajte 5*700€ tv, računar da je 2000€, 10*1000€ kamera izađe to osnovno oko 15k € po stadionu pa uređenje sobe, i popratni sadržaji izađu manje od 100k€ po stadionu
Kakve kamere bola? Cuj kamera kvalitetna 1000€ ccc..
VAR se naslanja na tv produkciju koliko ja znam. Opremanje se odnosi na sobu sa monitorima, monitorom na terenu i vjerojatno replay sustavom i replay operatorom. A taj replay sustav ako je kvalitetan kosta preko 50 000€. Dodajte tu HD SDI kablazu koja je isto skupa te uređivanje sobe. Na sve to racunajte dodatnih 4-5 sudaca po tekmi koje isto moras platit.

HNL je rijesio prvo sve tekme uzivo u HD, pa terene i tek onda VAR.
Znaci u BiH prvo smanjit na 10 klubova, renovirat terene, osigurat prijenose svake tekme a nakon toga sve ostalo.
It's better when it's live

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 feb 2019, 17:56

Brcanskamalta je napisao/la:
paulus je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Niko ne trazi evropu, svjesni smo da nema od toga nista. Samo pokazi da imas slifa i da igra lici na nesto, a ne izbij pa ako udje, usla i jest.
PRVO I OSNOVNO JE DA SAVEZ DA ROK KLUBOVIMA U PL DA URADE TERENE. NEMA NISTA OD IGRE , BARSA NA NEKIM OVIM NJIVAMA NE BI MOGLA TRI PASA SASTAVIT. ZNACI TO JE OSNOVNO , DA TI FGUDBAL LICI NA NESTA I DA BI BIO GLEDAN. DRUGO MORAJU RADIT NA POPULARIZACIJI FUDBALA , U NAS MOZES GLEDAT iNTER , MILAN , MANCHESTER , BARSU , AL NE MOZES GLEDAT ZELJU I SARAJEVO I KOGA GOD ONI GLADEZI MOJA TV PRENOSI (u svim zemljama normalnim prava se odkupe radi eklame i gledanosti kanala , u nas ukidaju gledanost izanemaruju nove fanove samo da bi izbili koju milju po tekmi) .TO NEMA SMISLA NIKAKVOG . DAJ PRAVA TELEVIZIJI KOJU IMA BAREM 90 % STANOVNISTVA I KOJOJ NIJE BITNO IZBIT 2 KM SVAKOM GLEDAOCU. kASNIJE KAD SE POVECA GLEDANOST MOZE BITI I ULAGANJA AL BEZ OVIH OSNOVNIH STVARI , NEMA SANSE ZA NAPREDAK . dOBAR POTEZ JE BIO SMANJIVANJE LIGE IAKO SAM JA ZA LIGU 10 , SA TIM POTEZOM SU SMANJILI 90% PRODAJA TEKMI A DA SMANJE NA 10 NE BI BILO NIKAKO JE NE MOZES OSTAT U LIGI. TERENI I PRENOSI TEKMI BI MOALI BIT PRIORITET ZA SADA
Svaka cast za komentar,svaka ti je na mjestu.
(samo druze ti si nepismeniji od mene,A to je tesko postic ).
Nisam stela na mobu brate , i ovo je najvise sto sam napiso preko moba ikad, a ispravljat nisam mogao da je poruka EU.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 feb 2019, 18:33

Koliko je bolji prenos na ovoj areni, daj Boze da uzmu prenositi od naredne sezone sve utakmice.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 feb 2019, 18:37

redbull93 je napisao/la:Koliko je bolji prenos na ovoj areni, daj Boze da uzmu prenositi od naredne sezone sve utakmice.
Oće qrc, opet će narandžasta kriminalna bagra BejHa qrctelekom to završiti sa Benitom Musolinijem bosanskog fudbala
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 feb 2019, 14:43

Šta li se muti u Širokom :hmmmmm:

ne bi imao ništa protiv da i Maminjo zvanično uđe u klub, tek mi onda ovaj cirkus potpun bio hahaha

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 feb 2019, 14:50

Šta li se muti u Širokom :hmmmmm:

ne bi imao ništa protiv da i Maminjo zvanično uđe u klub, tek mi onda ovaj cirkus potpun bio hahaha

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 28 feb 2019, 15:50

FoSte95 je napisao/la:Šta li se muti u Širokom :hmmmmm:

Tad bi vam bili jos veci kompleks, jos vise bi se zamarali sa nama a mi bi vas karlali :guz: :salut:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 feb 2019, 15:59

sb1996 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Šta li se muti u Širokom :hmmmmm:

Tad bi vam bili jos veci kompleks, jos vise bi se zamarali sa nama a mi bi vas karlali :guz: :salut:
Pa sto ti skidas gace i supak pokazujes ako bi vi karali. :urnebes: Ja j.ebaca naopakih
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.