Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

prisonbreak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la prisonbreak » 25 feb 2019, 12:39

Sigurno ima iskustvu je bolji od svog prethodnika.
Sad je pitanje kako ce se ovdje snaci.
Definitivno su mu potrebna pojacanja, al nista puno, jer definitivno imamo solidnu ekipu.

I pod palicom Orneka smo znali igrati odlicna fudbal, zadnje kolo protiv Sarajeva kad smo izgubili, igrali smo odlicno. Plus par pobjeda Zeljo, Zrinjski. Pa i sad protiv slobode bilo je haos finih akcija.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 feb 2019, 12:45

redbull93 je napisao/la:Niko ne trazi evropu, svjesni smo da nema od toga nista. Samo pokazi da imas slifa i da igra lici na nesto, a ne izbij pa ako udje, usla i jest.
Pa koji je cilj dovodjenja takvog imena, ako nemas ambicije? Dovode ga da izbori opstanak ili max sredinu tabele?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 feb 2019, 12:48

Sabinho je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Niko ne trazi evropu, svjesni smo da nema od toga nista. Samo pokazi da imas slifa i da igra lici na nesto, a ne izbij pa ako udje, usla i jest.
Pa koji je cilj dovodjenja takvog imena, ako nemas ambicije? Dovode ga da izbori opstanak ili max sredinu tabele?
Nisi me razumio, ove sezone ne ocekujemo nista vise od sredine tabele. S obzirom da se ekipa evo tek stvara nanovo u ova zadnja dva prelazna roka. Tako je receno i u klubu, ove sezone stabilizacija kluba, stvaranje ekipe i sredina tabele. Naredne obecana borba za vrh i evropu. Na nama je da vidimo sta ce biti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 feb 2019, 12:49

redbull93 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Nisi me razumio, ove sezone ne ocekujemo nista vise od sredine tabele. S obzirom da se ekipa evo tek stvara nanovo u ova zadnja dva prelazna roka. Tako je receno i u klubu, ove sezone stabilizacija kluba, stvaranje ekipe i sredina tabele. Naredne obecana borba za vrh i evropu. Na nama je da vidimo sta ce biti.
Pa ja i govorim drug za iducu sezonu, nije niko lud da sad nesto ocekuje od covjeka. Malo upozna ekipu i vidi kako stvari stoje, to je sve.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 feb 2019, 12:54

Ma u nas svega ima, 5 bodova smo od evrope i odmah ambicije se probude :lol: kako mi, tako i ostali. Sigurno je da imamo dobru ekipu, koja uz samo par dobrih pojacanja moze mnogo. Svi su pod ugovorom i narednu sezonu, nadam se i ovima iz sarajeva na posudbi sto su da ce na ljeto potpisati za nas, jer im istice ugovor svakako sa sarajevom. Hodzic se pokazao kao pravo pojacanje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

convict3583
Kontakt:

Post Postao/la convict3583 » 25 feb 2019, 12:57

Sabinho je napisao/la:
Koji komentar majko mila :facepalm:
Pa niko i nije rekao za ovu sezonu ali treba znati da citava ekipa ima ugovor i naredne god osim ovi pozajmica al i to ce se sredit to je 2 igraca.Znaci ekipa se pravi za iducu sezonu uz par pojacanja extra u sto ne sumnjam evropa najmanje.
Trener je iznad ove lige definitivno i sagleda ovu polusezonu sta treba netreba i skroji tim uostalom tako se to radi

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 feb 2019, 12:58

convict3583 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Koji komentar majko mila :facepalm:
Pa niko i nije rekao za ovu sezonu ali treba znati da citava ekipa ima ugovor i naredne god osim ovi pozajmica al i to ce se sredit to je 2 igraca.Znaci ekipa se pravi za iducu sezonu uz par pojacanja extra u sto ne sumnjam evropa najmanje.
Trener je iznad ove lige definitivno i sagleda ovu polusezonu sta treba netreba i skroji tim uostalom tako se to radi
Pogledaj sad moj prvi post.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 feb 2019, 13:27

Drago mi je da dolaze sve vise skolovaniji treneri u ligu, samo u zadnje vrijeme Sedloski i sad ovaj u Celik sto dodje. Onda tu su starosjedioci Husref, Baka i sad Osim.
Nalic kao neki moderni trener skolovan vani, onda ovaj od Mladosti Zildzovic radi takodje fin posao.

Klubovi nekako pokusavaju dignuti se na veci nivo ali najveci karcinom je savez, koji slabo ulaze u ligu i klubove, da o prenosima ne govorim, sramotna rezolucija slike, nikakav uvod u tekmu, na BHT samo jedna utakmica na kolo, pa kao da su otkupili prava La Lige, a ne svoje sopstvene. Trebaju ligu popularizirati, a oni rade sve kontra tome.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 feb 2019, 13:34

redbull93 je napisao/la:Ma u nas svega ima, 5 bodova smo od evrope i odmah ambicije se probude :lol: kako mi, tako i ostali. Sigurno je da imamo dobru ekipu, koja uz samo par dobrih pojacanja moze mnogo. Svi su pod ugovorom i narednu sezonu, nadam se i ovima iz sarajeva na posudbi sto su da ce na ljeto potpisati za nas, jer im istice ugovor svakako sa sarajevom. Hodzic se pokazao kao pravo pojacanje.
5 bodova je ništa pogotovo u ovakvoj ligi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 25 feb 2019, 13:41

MortemHz je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Ma u nas svega ima, 5 bodova smo od evrope i odmah ambicije se probude :lol: kako mi, tako i ostali. Sigurno je da imamo dobru ekipu, koja uz samo par dobrih pojacanja moze mnogo. Svi su pod ugovorom i narednu sezonu, nadam se i ovima iz sarajeva na posudbi sto su da ce na ljeto potpisati za nas, jer im istice ugovor svakako sa sarajevom. Hodzic se pokazao kao pravo pojacanje.
5 bodova je ništa pogotovo u ovakvoj ligi.
Jest nista kada imas kvaliternu ekipu, a mi sigurno jos ne zasluzujemo Evropu, jedna pobjedan ne mjenja puno.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 25 feb 2019, 13:53

PRVO I OSNOVNO JE DA SAVEZ DA ROK KLUBOVIMA U PL DA URADE TERENE. NEMA NISTA OD IGRE , BARSA NA NEKIM OVIM NJIVAMA NE BI MOGLA TRI PASA SASTAVIT. ZNACI TO JE OSNOVNO , DA TI FGUDBAL LICI NA NESTA I DA BI BIO GLEDAN. DRUGO MORAJU RADIT NA POPULARIZACIJI FUDBALA , U NAS MOZES GLEDAT iNTER , MILAN , MANCHESTER , BARSU , AL NE MOZES GLEDAT ZELJU I SARAJEVO I KOGA GOD ONI GLADEZI MOJA TV PRENOSI (u svim zemljama normalnim prava se odkupe radi eklame i gledanosti kanala , u nas ukidaju gledanost izanemaruju nove fanove samo da bi izbili koju milju po tekmi) .TO NEMA SMISLA NIKAKVOG . DAJ PRAVA TELEVIZIJI KOJU IMA BAREM 90 % STANOVNISTVA I KOJOJ NIJE BITNO IZBIT 2 KM SVAKOM GLEDAOCU. kASNIJE KAD SE POVECA GLEDANOST MOZE BITI I ULAGANJA AL BEZ OVIH OSNOVNIH STVARI , NEMA SANSE ZA NAPREDAK . dOBAR POTEZ JE BIO SMANJIVANJE LIGE IAKO SAM JA ZA LIGU 10 , SA TIM POTEZOM SU SMANJILI 90% PRODAJA TEKMI A DA SMANJE NA 10 NE BI BILO NIKAKO JE NE MOZES OSTAT U LIGI. TERENI I PRENOSI TEKMI BI MOALI BIT PRIORITET ZA SADA
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 feb 2019, 13:56

I ovaj Turcin trener sto u Celik dolazi nije ni jedan klub duze od godinu vodio.12 klubova nigdje se nije zadrzao duze od sezonu.Sad dosao u ligu gdje se trener mjenja nakon jednog poraza.Ne obecava u startu,bit ce vjerovatno neki pozitivan sok i to je to,klasika neka.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 25 feb 2019, 13:59

ElCartel11 je napisao/la:Drago mi je da dolaze sve vise skolovaniji treneri u ligu, samo u zadnje vrijeme Sedloski i sad ovaj u Celik sto dodje. Onda tu su starosjedioci Husref, Baka i sad Osim.
Nalic kao neki moderni trener skolovan vani, onda ovaj od Mladosti Zildzovic radi takodje fin posao.

Klubovi nekako pokusavaju dignuti se na veci nivo ali najveci karcinom je savez, koji slabo ulaze u ligu i klubove, da o prenosima ne govorim, sramotna rezolucija slike, nikakav uvod u tekmu, na BHT samo jedna utakmica na kolo, pa kao da su otkupili prava La Lige, a ne svoje sopstvene. Trebaju ligu popularizirati, a oni rade sve kontra tome.
Brate dje ces husrefa i osima svrstavati u kvalitetne trenere. :lol:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 feb 2019, 13:59

Kako bi izgledao dream team PL u ovom trenutku...
Prvih 11 i klupa...Evo od mene Beganovic na desni bek, i Guza na klupu :mrgreen:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 25 feb 2019, 14:04

miky_hz je napisao/la:I ovaj Turcin trener sto u Celik dolazi nije ni jedan klub duze od godinu vodio.12 klubova nigdje se nije zadrzao duze od sezonu.Sad dosao u ligu gdje se trener mjenja nakon jednog poraza.Ne obecava u startu,bit ce vjerovatno neki pozitivan sok i to je to,klasika neka.
Nije isto igrati protiv Goska, a prije mjesec - dva dobio Galatasaray 3-0.
Da se razumijemo ja ne ocekujem neku fantaziju, jer ekipa igra, al da moze donijeti napredak sigurno moze, a mozda i neku novu dimenziju fudbaa kao Nala ili Zildzovic.

convict3583
Kontakt:

Post Postao/la convict3583 » 25 feb 2019, 14:05

miky_hz je napisao/la:I ovaj Turcin trener sto u Celik dolazi nije ni jedan klub duze od godinu vodio.12 klubova nigdje se nije zadrzao duze od sezonu.Sad dosao u ligu gdje se trener mjenja nakon jednog poraza.Ne obecava u startu,bit ce vjerovatno neki pozitivan sok i to je to,klasika neka.
Nemas ti pojma sta pricas pa u Turskoj se cak teze zadrzat trener nego kod nas .
I to sto je vodio to nasi treneri pa i ovi najbolji mogu samo sanjat .
Mojme ljubomoru iskazivat tako ofirno

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 feb 2019, 14:07

Najboljih 11 BHTPL:

BOGIČEVIĆ
BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ
BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ
BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ - BOGIČEVIĆ
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 feb 2019, 14:07

prisonbreak je napisao/la:
Nije isto igrati protiv Goska, a prije mjesec - dva dobio Galatasaray 3-0.
Da se razumijemo ja ne ocekujem neku fantaziju, jer ekipa igra, al da moze donijeti napredak sigurno moze, a mozda i neku novu dimenziju fudbaa kao Nala ili Zildzovic.
Nalic je trenercina,druga stvar je sto Sloboda ima 5 igraca i 12 parmaka u ekipi.I sto ima predsjednika koji mu nemoze dovesti veznog i napadaca.Jer to je naglasio...pogotovo napadac...A dobio je ku rac.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 feb 2019, 14:12

paulus je napisao/la:
PRVO I OSNOVNO JE DA SAVEZ DA ROK KLUBOVIMA U PL DA URADE TERENE. NEMA NISTA OD IGRE , BARSA NA NEKIM OVIM NJIVAMA NE BI MOGLA TRI PASA SASTAVIT. ZNACI TO JE OSNOVNO , DA TI FGUDBAL LICI NA NESTA I DA BI BIO GLEDAN. DRUGO MORAJU RADIT NA POPULARIZACIJI FUDBALA , U NAS MOZES GLEDAT iNTER , MILAN , MANCHESTER , BARSU , AL NE MOZES GLEDAT ZELJU I SARAJEVO I KOGA GOD ONI GLADEZI MOJA TV PRENOSI (u svim zemljama normalnim prava se odkupe radi eklame i gledanosti kanala , u nas ukidaju gledanost izanemaruju nove fanove samo da bi izbili koju milju po tekmi) .TO NEMA SMISLA NIKAKVOG . DAJ PRAVA TELEVIZIJI KOJU IMA BAREM 90 % STANOVNISTVA I KOJOJ NIJE BITNO IZBIT 2 KM SVAKOM GLEDAOCU. kASNIJE KAD SE POVECA GLEDANOST MOZE BITI I ULAGANJA AL BEZ OVIH OSNOVNIH STVARI , NEMA SANSE ZA NAPREDAK . dOBAR POTEZ JE BIO SMANJIVANJE LIGE IAKO SAM JA ZA LIGU 10 , SA TIM POTEZOM SU SMANJILI 90% PRODAJA TEKMI A DA SMANJE NA 10 NE BI BILO NIKAKO JE NE MOZES OSTAT U LIGI. TERENI I PRENOSI TEKMI BI MOALI BIT PRIORITET ZA SADA
Tereni su najveca boljka lige....Pa jbt kad pogledas i iz ugla priprema. Ides treniras na terenima koji su kako drugi sport za ovo na cemu ces igrat.

Slazem se i za prenose, ali i za LIGU 10. :thumbup: :thumbup:
=\_1921_/=

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 25 feb 2019, 14:13

invincible1921 je napisao/la:
paulus je napisao/la:
Tereni su najveca boljka lige....Pa jbt kad pogledas i iz ugla priprema. Ides treniras na terenima koji su kako drugi sport za ovo na cemu ces igrat.

Slazem se i za prenose, ali i za LIGU 10. :thumbup: :thumbup: Mada mi imamo jos jedan problem....realno za sve klubove mimo ovih 5/6 "poznatih" nikoga ne boli briga.
Tereni i savez najveca boljka, sve ti je jasno kad su uveli ove lopte Select trece klase, traze da klubovi imaju reflektore a igra se po njivama.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.