NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Belmin6
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la Belmin6 » 05 maj 2015, 10:33

I meni je išao na živac Lebron sinoc s onim ispucavanjem, jer i sam on zna da mu to nije baš od ruke.

Mnogo bolje je bilo da je igrao s posta protiv Butlera, u dvije, tri situacije je takve situacije rješavao laganim poenima, jer teško da ga može ko cuvati na postu. Šut mu opravdavam ako je otvoren ili ako je kraj napada, ali ono driblanje pa onda neki glupi skok-šut mi ne ide nikako za njega.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2015, 10:38

Belmin6 je napisao/la:I meni je išao na živac Lebron sinoc s onim ispucavanjem, jer i sam on zna da mu to nije baš od ruke.

Mnogo bolje je bilo da je igrao s posta protiv Butlera, u dvije, tri situacije je takve situacije rješavao laganim poenima, jer teško da ga može ko cuvati na postu. Šut mu opravdavam ako je otvoren ili ako je kraj napada, ali ono driblanje pa onda neki glupi skok-šut mi ne ide nikako za njega.
To statistika ne pokazuje :roll: , tako da se po defaultu ne smije nista reci protiv njega...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 maj 2015, 10:41

Ja nisam gledao utakmicu.. ali posto se krivac trazi u LeBronu, moze li mi neko ukratko napisati kako su odigrali drugi igraci iz ekipe.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 maj 2015, 10:46

Irving za mene samo polozio, momak je vukao koliko je mogao.

Lebron jeste imao veoma dobru statistiku, ali za njegove standarde ispod prosjeka sve ukupno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 maj 2015, 10:47

A da vas pitam sve gdje bi ova ekipa bila da nema Jamesa?

Manite se jedne utakmice, Chicago je generalno nakon povrede Lovea bar u egalu sto se tice ovih duela. Covjek u ovih 5 utakmica ima 25 ppg, 45% iz igre, 10 skokova, 7 ast, 1,4 bloka, 2,4 ukradene. Izgubljenih lopti normalno da ce imati kada se dosta toga zasniva na njemu, on je Clevelandu sada i forward i guard. To je ucinkovitije od Irvinga..

Ne mozes Adriano nikako svaliti krivicu nekih poraza na Jamesa, da pobjedite morate imati vecu sirinu, malo bolji ucinak ostalih igraca, a to ce sigurno biti naredne godine. Ove sezone se moglo vidjeti da je ekipa daleko slabija kada je James povrijedjen jer je Cleveland tada uzeo samo 2 utakmice. Tako da ne vazi niti ona sto kazes da Cleveland sinoc bolje igra kada James nije na parketu..

Eto kazete sinoc se ispucavao, pa uopste se nije toliko ispucavao. Dosta lopti je podjelio, ispucavati znaci 30+ suteva, a da pri tome nemas asistencija.

Samo misljenje foruma da je lose odigrao nakon 19 poena, 15 skokova, 9 asistencija je dovoljno da se vidi kolika je velicina. Ono ako zabije 35 poena, 10 skokova, 10 asista preko toga se vec predje jer je uobicajno.
Sa druge strane ako neko drugi zabiljezi takvu utakmicu tipa 35-10-10 odmah je ćaba.
Vi stvarno mislite da je to tako lako, pa nije ni to igrica, eto nadjite mi nekog ko u odbrani uvijek cuva najvecu prijetnju, a u napadu glumi i SF i PG u ligi i vidjeti cete da nakon 40 minuta nema nikog ko ce to odraditi bolje od Jamesa.

Sam on na terenu znaci rastereceniju utakmicu za Irvinga, znaci ne mozete tako pricati da Irving nesto kada ga je Lebron rasteretio nekih duznosti

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 maj 2015, 11:04

Sve to stoji @tuzlak, i naravno da Lebronove igre odredjuju koliko ce Cavsi moci u PO.

Yebiga, covjek je masina i ja sam navikao da gledam od njega bolje partije.

Ocekujem da ce sljedecu utakmicu prekucati, ali pored Kyriea, moraju imati neki bonus s klupe, pomoc od nekog.

Takodje su Bullsi i bolesno dobro sutali, a opet uzeli samo +7.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 05 maj 2015, 11:10

kako Irving postade bolji igrac otkad je James tu
a bez Jamesa upitan bi bio i play off.Lakse je igrat kad ti on odvuce najjaceg defanzivca ili cak 2 takvih

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 maj 2015, 11:15

Ocekivan poraz,barem za mene.Cavsi sa klupe trebaju vise ,bez klupe ce biti jbn.James vs Irving :?: cemu sada to poredenje,pogotovo kada se izgubi.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 maj 2015, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 maj 2015, 11:17

[quote="Belmin6"]Irving za mene samo polozio, momak je vukao koliko je mogao.

Lebron jeste imao veoma dobru statistiku, ali za njegove standarde ispod prosjeka sve ukupno.[/quote]

ne znam zasto niko nije spomenuo Imana,odigrao je odlicnu utakmicu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 maj 2015, 11:34

Iman je bio strasan sinoc :thumbup:
James je trebao dati loptu Kyrie-u sinoc kad se tekma lomila, bio je u boljem ritmu od njega cijelu tekmu

i da neoprostivo je da Gasola pustas da ti puca sa slobodnih 6-7x sam kao duh, svaki put kad su vrtili pick n roll Mozgov bi se gubio i ostajao po 2-3 metra od Gasola

:mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2015, 11:57

tuzlak1987 je napisao/la:A da vas pitam sve gdje bi ova ekipa bila da nema Jamesa?

Manite se jedne utakmice, Chicago je generalno nakon povrede Lovea bar u egalu sto se tice ovih duela. Covjek u ovih 5 utakmica ima 25 ppg, 45% iz igre, 10 skokova, 7 ast, 1,4 bloka, 2,4 ukradene. Izgubljenih lopti normalno da ce imati kada se dosta toga zasniva na njemu, on je Clevelandu sada i forward i guard. To je ucinkovitije od Irvinga..

Ne mozes Adriano nikako svaliti krivicu nekih poraza na Jamesa, da pobjedite morate imati vecu sirinu, malo bolji ucinak ostalih igraca, a to ce sigurno biti naredne godine. Ove sezone se moglo vidjeti da je ekipa daleko slabija kada je James povrijedjen jer je Cleveland tada uzeo samo 2 utakmice. Tako da ne vazi niti ona sto kazes da Cleveland sinoc bolje igra kada James nije na parketu..

Eto kazete sinoc se ispucavao, pa uopste se nije toliko ispucavao. Dosta lopti je podjelio, ispucavati znaci 30+ suteva, a da pri tome nemas asistencija.

Samo misljenje foruma da je lose odigrao nakon 19 poena, 15 skokova, 9 asistencija je dovoljno da se vidi kolika je velicina. Ono ako zabije 35 poena, 10 skokova, 10 asista preko toga se vec predje jer je uobicajno.
Sa druge strane ako neko drugi zabiljezi takvu utakmicu tipa 35-10-10 odmah je ćaba.
Vi stvarno mislite da je to tako lako, pa nije ni to igrica, eto nadjite mi nekog ko u odbrani uvijek cuva najvecu prijetnju, a u napadu glumi i SF i PG u ligi i vidjeti cete da nakon 40 minuta nema nikog ko ce to odraditi bolje od Jamesa.

Sam on na terenu znaci rastereceniju utakmicu za Irvinga, znaci ne mozete tako pricati da Irving nesto kada ga je Lebron rasteretio nekih duznosti
Odgovor je u spoileru zbog onih koji ne vole citati:
Glede Kyrieve igre, Kyrie je pokazao napredak jos na minulom Mundobasketu. Statistika je tu negdje, ali je ocigledan napredak u njegovoj odbrani (na sto James nema uticaj), napredak u samom sazrijevanju (također malo ili nimalo uticaj Jamesa, jer se to vidjelo i na pomenutom prvenstvu), dok je pomoc Jamesa ocekivana glede otvorenih suteva, jer to bi i trebao da radi najbolji igrac na svijetu, da natjera trenere protivnickih timova da bacaju najbolje defanzivce na njega, sto Kyrieu ostavlja prostora za neke otvorene suteve i ubitacne prodore.

Statistika nije sve, James je sinoc odigrao jako lose, pa da je zabio i 100 koseva. Jednostavno, sto bi se reklo, eye test nije polozio. Zasto? Zato sto je vecinu vremena peglao loptu, uzimao nerezonske suteve, dok su saigraci bili u ritmu i u boljoj poziciji. Da, od njega se ocekuje da povuce, ali ako te ne ide sut, ti si sjajan defanzivac, razigravac, baziraj se na ta dva segmenta, a pusti Irvinga koji je radio sta je htio u napadu. Jednostavno nisu imali odgovora za njega. To se vidjelo i u momentima kada nije bilo Jamesa na terenu, nanizao je 10 poena i doveo Cavse u egal, sam, bez pomoci saigraca.

Spominju se te dvije famozne sedmice bez Jamesa. To je jako mali uzorak da bi se reklo da su zabiljezili samo par pobjeda bez njega, te da su nesposobni. Prije te povrede, odnosno odmora Jamesa, gubili su takodjer neke utakmice, a on bio tu. Nije da smo imali omjer pobjeda 100% sa njim prije tog odmora. To je bila i sredina sezone i nisu se bile ni poslozile sve kockice, niti se bila ostvarila hemija, tako da Jamesov izostanak nije bas crno i bijelo.

Glede sirine, Kyrie igrao fantasticno, Iman takodjer, Mozgov je bio dobar u defanzivi ali u ofanzivi je fulao neke suteve jer je bio mnogo tucen od strane visokih Chicaga, a vec smo vidjeli da raspolozen Irving moze sam pobijediti neki tim i James je samo trebao da gradi pozicije za njega, a nikako da forsira. Takodjer na sirinu utice i izostanak JR-a jer je legitimna prijetnja sa tri poena, ali ponavljam, ishod je mogao biti drugaciji da James nije bespotrebno sutirao u prvih 5-10 sekundi napada.

Glede ovih padobranaca, ni u jednom momentu nisam rekao da je Kyrie bolji igrac od Jamesa, pa James je najbolji igrac lige i 8 godina stariji od Kyriea, buduci HOF i vjerovatno top 3 igrac lige ikada. Ono sto sam rekao je da Kyrie u ovom playoffu izgleda bolje od Jamesa i to je to.

I opet cu ponoviti, Irving iako je slabiji igrac od Jamesa, iako je mladji igrac od Jamesa, mentalno je mnogo jaci i ne lomi se tako lako da bi uletio u neko forsiranje. James je to sinoc radio, a to se moglo vidjeti ko je gledao utakmicu.

Pored svega, ja sam siguran da ce sljedeca utakmica biti znatno drugacija, te da ce James sigurno htjeti da se iskupi, a sa njim raspolozenim je mnogo lakse dobiti svaku utakmicu, sto je i sasvim normalno. Nije bas sigurno ni da ce Chicago imati tako dobru sutersku noc, niti da ce uci duh Ray Allena u Mikea Dunleavya, hodajuceg mezara koji je pogadjao kada je trebao da pogodi. Takodjer vjerujem da ce Blatt i drustvo pronaci recept za odbranu pick and rolla te da nece ostajati sam Pau na poludistanci, jer je odatle ubitacan godinama.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 maj 2015, 12:14

adriano_leite je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:A da vas pitam sve gdje bi ova ekipa bila da nema Jamesa?

Glede Kyrieve igre, Kyrie je pokazao napredak jos na minulom Mundobasketu. Statistika je tu negdje, ali je ocigledan napredak u njegovoj odbrani (na sto James nema uticaj), napredak u samom sazrijevanju (također malo ili nimalo uticaj Jamesa, jer se to vidjelo i na pomenutom prvenstvu), dok je pomoc Jamesa ocekivana glede otvorenih suteva, jer to bi i trebao da radi najbolji igrac na svijetu, da natjera trenere protivnickih timova da bacaju najbolje defanzivce na njega, sto Kyrieu ostavlja prostora za neke otvorene suteve i ubitacne prodore.

Statistika nije sve, James je sinoc odigrao jako lose, pa da je zabio i 100 koseva. Jednostavno, sto bi se reklo, eye test nije polozio. Zasto? Zato sto je vecinu vremena peglao loptu, uzimao nerezonske suteve, dok su saigraci bili u ritmu i u boljoj poziciji. Da, od njega se ocekuje da povuce, ali ako te ne ide sut, ti si sjajan defanzivac, razigravac, baziraj se na ta dva segmenta, a pusti Irvinga koji je radio sta je htio u napadu. Jednostavno nisu imali odgovora za njega. To se vidjelo i u momentima kada nije bilo Jamesa na terenu, nanizao je 10 poena i doveo Cavse u egal, sam, bez pomoci saigraca.

Spominju se te dvije famozne sedmice bez Jamesa. To je jako mali uzorak da bi se reklo da su zabiljezili samo par pobjeda bez njega, te da su nesposobni. Prije te povrede, odnosno odmora Jamesa, gubili su takodjer neke utakmice, a on bio tu. Nije da smo imali omjer pobjeda 100% sa njim prije tog odmora. To je bila i sredina sezone i nisu se bile ni poslozile sve kockice, niti se bila ostvarila hemija, tako da Jamesov izostanak nije bas crno i bijelo.

Glede sirine, Kyrie igrao fantasticno, Iman takodjer, Mozgov je bio dobar u defanzivi ali u ofanzivi je fulao neke suteve jer je bio mnogo tucen od strane visokih Chicaga, a vec smo vidjeli da raspolozen Irving moze sam pobijediti neki tim i James je samo trebao da gradi pozicije za njega, a nikako da forsira. Takodjer na sirinu utice i izostanak JR-a jer je legitimna prijetnja sa tri poena, ali ponavljam, ishod je mogao biti drugaciji da James nije bespotrebno sutirao u prvih 5-10 sekundi napada.

Glede ovih padobranaca, ni u jednom momentu nisam rekao da je Kyrie bolji igrac od Jamesa, pa James je najbolji igrac lige i 8 godina stariji od Kyriea, buduci HOF i vjerovatno top 3 igrac lige ikada. Ono sto sam rekao je da Kyrie u ovom playoffu izgleda bolje od Jamesa i to je to.

I opet cu ponoviti, Irving iako je slabiji igrac od Jamesa, iako je mladji igrac od Jamesa, mentalno je mnogo jaci i ne lomi se tako lako da bi uletio u neko forsiranje. James je to sinoc radio, a to se moglo vidjeti ko je gledao utakmicu.

Pored svega, ja sam siguran da ce sljedeca utakmica biti znatno drugacija, te da ce James sigurno htjeti da se iskupi, a sa njim raspolozenim je mnogo lakse dobiti svaku utakmicu, sto je i sasvim normalno. Nije bas sigurno ni da ce Chicago imati tako dobru sutersku noc, niti da ce uci duh Ray Allena u Mikea Dunleavya, hodajuceg mezara koji je pogadjao kada je trebao da pogodi. Takodjer vjerujem da ce Blatt i drustvo pronaci recept za odbranu pick and rolla te da nece ostajati sam Pau na poludistanci, jer je odatle ubitacan godinama.

Ali kako izgleda bolje :?: James ima bolje brojke ppg,ass,reb ,blkpg,stlpg :!: Kako to nisi primjetio kao navijac Cavsa nije mi jasno,previse vidis samo Irvinga,ali to se desava vec 3 godine,sem sto sada nema Diona :)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2015, 12:22

lumani je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Ali kako izgleda bolje :?: James ima bolje brojke ppg,ass,reb ,blkpg,stlpg :!: Kako to nisi primjetio kao navijac Cavsa nije mi jasno,previse vidis samo Irvinga,ali to se desava vec 3 godine,sem sto sada nema Diona :)
Pa to se vidi kada gledas utakmicu. Bili smo na - 15, - 10, izlazi James, Irving ulazi u seriju i zabija 10, tada je bilo egal, nerijeseno, ulazi James, ispucava se, gubi lopte, u tren oka -10 opet. Kako to nisi primijetio kao veliki ljubitelj Jamesa? Pa gdje ces dalje kada L-Train psuje svom idolu...

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 maj 2015, 12:24

Ti pricas o jednoj tekmi,ja pricam o playoffu,gdje ti tvrdis da je Irving bolji :!: :?: Ja sam ljubimac kosarke,a ne Jamesa,ja sam branio i Irvinga ;) Prije serije sam rekao 4 -1 za Bullse,eto toliko dizem Jamesa.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 05 maj 2015, 12:31

Nije James kriv, krivi su Bullsi.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2015, 12:37

lumani je napisao/la:Ti pricas o jednoj tekmi,ja pricam o playoffu,gdje ti tvrdis da je Irving bolji :!: :?: Ja sam ljubimac kosarke,a ne Jamesa,ja sam branio i Irvinga ;) Prije serije sam rekao 4 -1 za Bullse,eto toliko dizem Jamesa.
Pricam i o playoffu, da, te o jednoj utakmici sinoc, koja je aktuelna.

Posto se gleda kroz statistiku, James 25 poena, 10 skokova, 7 asistencija, procenti (FG 45%, 3P 17%. FT 72%), 5 izgubljenih lopti u prosjeku, slovima- pet.

Kyrie skoro pa 25 poena, 4 skoka, 4 asistencije, 1 izgubljena lopta, jedna, procenti (FG 43%, FT 86%. 3P 43%).

Kroz statistiku kada se prodje, kaze da je James bolji u ovom playoffu, ali ko gleda utakmice, vidi da Kyrie povuce kada treba, da James ispucava trice uz lose procente, da nakon 5 izgubljenih protivnik moze zabiti 10 poena, nakon Kyrieve jedne moze zabiti 2 poena, da Kyrie ima 2 slobodna vise jer je agresivniji, jer vise napada. Sinoc James 2 slobodna, sto je nedopustivo za njegove standarde itd. Sta da ti kazem, gledaj tekme brate.

Mes Que Un Club!

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 05 maj 2015, 12:37

Nisam vjerovao da ce LAC ovako izvuc tekmu bez CP-a

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 maj 2015, 12:54

@adriano,ne pretjeruj,LeBron je nosio Cavse u prvoj seriji protiv Bostona,sem prve utakmice u kojoj je Irving odigrao maestralno.No Boston nije neko mjerilo njih bi izbacili i bez tri startera,ovo je sad pravo,a LeBron sinoc nije bio pravi i zasluzuje kritike,jednostavno jasno je da Cavsi mogu dobaciti samo onoliko koliko LeBron bude dobar.

i jos da dodam LeBronu jako zamjerim na losoj selekciji suta,pa cak bih mogao reci i kroz citavu sezonu.Ono sto je u Miamiu radio perfektno spustanje na post to premalo u Cavsima radi.Sinoc je neko dobro primjetio kako je 3-4 puta kaznjavao odbranu Chicaga sa posta koja nije uspijevala da skuplja na vrijeme,a brat bratu nije se spustio na isti vise od 7 puta.Cak i kada ovi skupe LeBron uvijek moze da izvuce loptu nekome na trici,okruzis se sa tri sutera i tesko to Bullsi mogu braniti plus Irving koji igra fantasticno,ne znam da li mu je mrsko ili nece tako da igra ali znam da bi i za njega i za Cavse bilo sto puta bolje da sto vise koristi post igru jer ovako ne ide,LeBron nikada nije bio neki suter pa tesko se moze ocekivati kako ce bas prosrati pa da on Bullse rijesava sutevima preko ruke.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 maj 2015, 13:08

slika

Koliko je samo Blake napredovao od prve sezone. :clap:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 maj 2015, 14:04

Dosta se prica o selekciji suta LeBrona u zadnjim minutima, ili kada se vec prelama.. Pa da vam postavim jos jedno pitanje.. Ko odlucuje kome ide lopta na kraju utakmice, trener ili LeBron?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.