Znam da se rijetko koristi i da je Pelle igrao sa jednim špicem,zato mi je bilo malo čudno kad si rekao Jovetić i Aguero tandem.Paradajz je napisao/la:Pa Jovetic na mesto Silve, Silva na krilo, 4-4-1-1 formacija, podrazumeva se da je Joveta SS, klasicna 4-4-2 formacija se vise nigde ni ne koristi...
Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
francobaresi je napisao/la:Kakvi se igrači sad plaćaju ovolike sume , za nepovjerovati .Andrej je napisao/la:40 mil za Fernandinha![]()
![]()
![]()
28 mil za Negreda![]()
![]()
30 mil za Jovetića![]()
25 mil za Navasa
Prije 10-ak godina Milan je za te novce doveo , Nestu , Rui Costu , Pirla , Seedorfa , Inzaghia .. Sve ostalo je historija.
Zaista presmješni su ovi Arapi sa preplaćivanjem igrača.
Juventus koji je prodao Zidana Realu za 75 miliona maraka za te pare dovede Buffona,Canavara,Thurama,Nedveda i Zambrotu

Fakat nevjerovatne cifre ovi arapi bacaju nide veze

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Naravno. Svi oni koji misle da ce igraci kostati kao i prije 10-15 godina se grdno varaju.Paradajz je napisao/la:Trziste bilo drugacije, odredjene monetarne promene su se desila od tada kao i uticaj inflacije, nije samo City kriv za pomeranje granica na trzistu. I Maradona vredeo pre 30 godina 13m, tih 13m je k'o danas 100m...francobaresi je napisao/la: Kakvi se igrači sad plaćaju ovolike sume , za nepovjerovati .
Prije 10-ak godina Milan je za te novce doveo , Nestu , Rui Costu , Pirla , Seedorfa , Inzaghia .. Sve ostalo je historija.
Zaista presmješni su ovi Arapi sa preplaćivanjem igrača.
Fudbalska inflacija (ako se ovako mogu izraziti) je ubjedljivo najjaca.
Pogledajte samo, lik je prije par dana kupio Fullham za 200 miliona, od drugog lika koji ga je platio visestruko puta manje. Da ne pricamo o npr. vrijednosti jednog Uniteda sada i prije 20 godina.
Cijene skacu jer jos uvijek ima mjesta za to. City nije kriv za to, pocelo je to i prije njih.
Nema vise igraca ispod 20 miliona a da imalo valja. Sto prije shvatite, lakse ce vam biti.
Pogledas realno i kakve igrace su doveli, sem sto je Negredo overpaid cak i za 22m funti i nije bio preko potreban.
Trebalo im je klasicno krilo, nikada takvog nisu imali, imali su Nasrija i Silvu koji nisu sprinteri, trebao im je jedan takav i doveli su ga u Navasu za 17m, momak je stvarno dobar igrac, i za Spaniju mi se cini odlicno odigra svaki put.
Trebao im je veznjak k'o lebac, i doveli najboljeg moguceg, Fernandinha, igrac koji skoro ima sve u svom skill set-u, pass igra, bilo da je dugi ili kratki pas, vrlo lako svojim dodavanjima otvara protivnika, destrukcija protivnicke igre, dakle sjajan defanzivac, fizicke predispozicije, i eksploziv u levoj nozi. Najbolji igrac Shakhtara prosle godine...
Doveden Joveta koji je preplacen, ali se moze vrlo lako isplatiti jer je decko genije samo ako se sacuva povreda. Zamena za Teveza, moze se tako smatrati.
Trebalo im je klasicno krilo, nikada takvog nisu imali, imali su Nasrija i Silvu koji nisu sprinteri, trebao im je jedan takav i doveli su ga u Navasu za 17m, momak je stvarno dobar igrac, i za Spaniju mi se cini odlicno odigra svaki put.
Trebao im je veznjak k'o lebac, i doveli najboljeg moguceg, Fernandinha, igrac koji skoro ima sve u svom skill set-u, pass igra, bilo da je dugi ili kratki pas, vrlo lako svojim dodavanjima otvara protivnika, destrukcija protivnicke igre, dakle sjajan defanzivac, fizicke predispozicije, i eksploziv u levoj nozi. Najbolji igrac Shakhtara prosle godine...
Doveden Joveta koji je preplacen, ali se moze vrlo lako isplatiti jer je decko genije samo ako se sacuva povreda. Zamena za Teveza, moze se tako smatrati.
- Cautinho
- Kontakt:
Ma yebo pare,ni iz dzepa ni u dzep.
Igraci su malo preplaćeni ali ne bas toliko.
I sto je najvaznije,ove cifre su oko 0.00000001 % financijskog aspekta koliko je tezak Seik.
Njemu ovo dodje ko sto meni kad ujutro odem po kiflu.Necu bankrotirati zbog "kifle".
Ko sto jedan rece,ovdje je najvece pojacanje Pellegrini.Covjek ima stabilnu sredinu i odrijesene ruke da napravi jedan kvalitetan projekt sa ovim klubom.
To naravno znaci i da cemo gledati jedan bolji City,jaci i kvalitetniji,napadački i atraktivni koji ce se boriti na svim frontovima i postati institucija.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4 Beta
Igraci su malo preplaćeni ali ne bas toliko.
I sto je najvaznije,ove cifre su oko 0.00000001 % financijskog aspekta koliko je tezak Seik.
Njemu ovo dodje ko sto meni kad ujutro odem po kiflu.Necu bankrotirati zbog "kifle".
Ko sto jedan rece,ovdje je najvece pojacanje Pellegrini.Covjek ima stabilnu sredinu i odrijesene ruke da napravi jedan kvalitetan projekt sa ovim klubom.
To naravno znaci i da cemo gledati jedan bolji City,jaci i kvalitetniji,napadački i atraktivni koji ce se boriti na svim frontovima i postati institucija.
Zadnja izmjena: Cautinho, dana/u 19 jul 2013, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
Keep walking.
Bosnjo brine o seikovim parama. 
Negredo i Dzeko nisu bas isti tip napadaca mada imaju dosta slicnosti. Dzeko je jaci fizicki a Negredo vise sudjeluje u igri i tehnicki je malo ispred Dzeke.
Samo ovdje se Negredo previse podcjenjuje, nije on kvalitetom daleko od Dzeke.

Negredo i Dzeko nisu bas isti tip napadaca mada imaju dosta slicnosti. Dzeko je jaci fizicki a Negredo vise sudjeluje u igri i tehnicki je malo ispred Dzeke.
Samo ovdje se Negredo previse podcjenjuje, nije on kvalitetom daleko od Dzeke.
City je doveo, kao što sam već napisao, dva napadača koja su slična dvojici koje posjeduju. Znači Negredo-Džeko, Jovetić-Aguero, te sam poprilično siguran, a što ne znači da će biti tako, da će se forsirati sistem sa dva napadača i to jedan agilan i jedan sidraš. Međutim, pošto bi taj agilni napadač djelovao nešto povučenije, prije na polušpici, pomalo me zbunjuje šta će Pellegrini sa Silvom. Svejedno i ako bude koristio ovakav sistem kakav sam ja naveo, ili @Paradajzov sistem, Silva bi mrao na krilo, a tu pruža slabije predstave nego li u sredini.
Sve u svemu, mislim da će City izgledati otprilike ovako:
------------------------Hart----------------------
---Zabaleta----Kompany----Nastašić---Kolarov
-----------------Fernandhino----Yaya------------
---Navas---------Aguero/Jovetić------------Silva
------------------------Džeko/Negredo-------------
Aguero ili Jovetić bi se često ubacivali i na poziciju špice, ustvari oni bi igrali u prostoru između napadača i polušpica, dok bi Džeko ili Negredo pospremali ubačaje sa boka. Uostalom valjda je Navas i doveden da unaprijedi tu igru, te centaršuteve koji su nedostajali, a treba neki čvrsti, snažni, te visoki napadač kao što su Džeko i Negredo da ih na željeni način iskoristi.
----------------------------
A sad što se tiče tih cijena i astronomskih količina novca koje kruže u svijetu modernog nogometa. Pa samo neznalica ili onaj koji ne želi da prihvati stvari kakve jesu ( bio napisao laik, ne znam šta mi bi) može tvrditi da su te cifre upravo i počele šeicima ili Rusima. Prvi su počeli upravo klubovi koji dominiraju svijetom danas, a to su Real, Milan, Juventus, Manchester United i dr.(ovdje ne svrstavam Bayern jer oni su tek od prošle godine počeli sa malo većim ciframa). Međutim to niko ne spominje. Opravdava se tako što se spominje njihova historija ili manji broj takvih transfera. Od ovih klubova često se aludira na Real, pošto su poznati po promašajima i ne baš tako rijetkim astronoskim transferima, ali i ostali bi klubovi trošili i troše podjednako kada imaju para. City, Chelsea i drugi su nastavili taj trend i više preplaćuju, ali rekao sam kada Ferdinand pređe u United za više od četrdeset miliona niko ne spominje, ali ako City nekoga dovede za te pare onda nastane priča.
I da se zna, ja sam striktno protiv ulaganja velike količine novca, bez obzira o kojem se klubu radi, zbog toga što stavljaju u tešku situaciju ili čak uništavju ove manje klubove.
Sve u svemu, mislim da će City izgledati otprilike ovako:
------------------------Hart----------------------
---Zabaleta----Kompany----Nastašić---Kolarov
-----------------Fernandhino----Yaya------------
---Navas---------Aguero/Jovetić------------Silva
------------------------Džeko/Negredo-------------
Aguero ili Jovetić bi se često ubacivali i na poziciju špice, ustvari oni bi igrali u prostoru između napadača i polušpica, dok bi Džeko ili Negredo pospremali ubačaje sa boka. Uostalom valjda je Navas i doveden da unaprijedi tu igru, te centaršuteve koji su nedostajali, a treba neki čvrsti, snažni, te visoki napadač kao što su Džeko i Negredo da ih na željeni način iskoristi.
----------------------------
A sad što se tiče tih cijena i astronomskih količina novca koje kruže u svijetu modernog nogometa. Pa samo neznalica ili onaj koji ne želi da prihvati stvari kakve jesu ( bio napisao laik, ne znam šta mi bi) može tvrditi da su te cifre upravo i počele šeicima ili Rusima. Prvi su počeli upravo klubovi koji dominiraju svijetom danas, a to su Real, Milan, Juventus, Manchester United i dr.(ovdje ne svrstavam Bayern jer oni su tek od prošle godine počeli sa malo većim ciframa). Međutim to niko ne spominje. Opravdava se tako što se spominje njihova historija ili manji broj takvih transfera. Od ovih klubova često se aludira na Real, pošto su poznati po promašajima i ne baš tako rijetkim astronoskim transferima, ali i ostali bi klubovi trošili i troše podjednako kada imaju para. City, Chelsea i drugi su nastavili taj trend i više preplaćuju, ali rekao sam kada Ferdinand pređe u United za više od četrdeset miliona niko ne spominje, ali ako City nekoga dovede za te pare onda nastane priča.
I da se zna, ja sam striktno protiv ulaganja velike količine novca, bez obzira o kojem se klubu radi, zbog toga što stavljaju u tešku situaciju ili čak uništavju ove manje klubove.
Zadnja izmjena: RMA, dana/u 19 jul 2013, 16:36, ukupno mijenjano 4 puta.
- Cautinho
- Kontakt:
4. strijelac Primere iza nedodirljivih bogova Messija i Ronalda i jednog Falcaa.
Precijenjen?
Yea,right..
Vidjet cete kad momak bude prvi napadač i standardni igrač furije.
Negredo je igračina.
Precijenjen?
Yea,right..
Negredo je igračina.
Keep walking.
27 godina, još jedna godina ugovora sa Sevillom, 25 miliona eura.Cautinho je napisao/la:4. strijelac Primere iza nedodirljivih bogova Messija i Ronalda i jednog Falcaa.
Precijenjen?
Yea,right..
Negredo je igračina.
Pa ti saberi 2 i 2.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Cisto sumnjam da je Negredo tehnicki jaci, Dzeko moze da uradi mnogo vise sa loptom, ima dobar pass, odlican dribler, ovaj lik se uglavnom najvise razume u golove glavom i one otpatke. Kvalitetniji Dzeko...L_blancos je napisao/la:
Silva je i pretprosle sezone bio na krilu i izdominirao ligom, stvorio covek milion sansi. On na papiru igra na krilu, ali na terenu, covek vise ulazi u sredinu, i otvara prostor za levog beka, slicno je radio Nasri na desnoj strani, mada ne toliko cesto kao Silva. Prosle sezone je bio ocajan, ali ne samo on, cela ekipa bila, Yaya ponajvise razocarao, tako da je samo pitanje forme kod Silve, a ne nemogucnost igranja na krilu...
Italijani su trosili abnormalne sume u ono vreme...Pogotovo ovi Seria A fanovi bi to trebalo da znaju, ali ocigledno da ignorisu to. Od 2000. koliko se secam, vecina ovih vecih klubova u Seriji A tada nije trosila ispod 60m, a jedan Inter iskesira 130m te godine, u ono vreme. Milan isto trosio preko 100m... I govorimo dakle samo o balansu, sa prodajama. Juve trosio 150m jedne sezone, one kada su prodali Zidana, ali nisu bili u velikom minusu. Lazio par tih godina trosio po 80m, nikom nista...
E sad zamislite te cene danas, i dodajte inflaciju. Madness...
A i ovi iz Juvea nekad vole da se fale pojacanjima, a pretprosle sezone na leto 2011. potrosili preko 100m evra od toga msm da su imali 20m od prodaje...
Da se ja pitam od ovih igraca bi samo Fernandinho bio potreban ali eto vidit cemo kako ce to izgledat kada pocnu zvanicne utakmice.U ove prve dvije nisam vidio neki poseban potpis novog trenera i kakvu igru on pokusava da sprovede.Ali s obzirom da je pocetak priprema to je bilo i ocekivano.O visinama transfera nemam vise snage pricati jer je tako uvijek na ovoj temi kada City kupuje igraca.Dodju razni dusebriznici i pricaju istu pricu koju i ptice na grani znaju.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
Meni odlican posao radi Pellegrini sa ovim pojacanjima. Smijesno mi je kad neko kaze city se nije pojacao. Gdje nije? Ne valjaju vam Jovetic, Negredo, Navas i Fernandinho? E svasta.
Jeste da su ih preplatili al moze im se, boli ih
Da im je briga sto ce ih preplatiti nebi se nikad ni desili ovi transferi. Boli sejka čuna za milionima.
Ovo su sve odlicni igraci al nisu sama svjetska klasa, nisu igrali nikako u vecem klubu sad ce pravo gristi. Sta ima sad da je doveo nekog palamudana i da hladi jaja ?
Kad zamislim samo koliko ce sirinu imati covjece. Ciljaju na visoko a i trebaju. Samo kako ce se stvari poklopiti dal ce Pele moci to lijepo iskombinovati.
Jeste da su ih preplatili al moze im se, boli ih

Ovo su sve odlicni igraci al nisu sama svjetska klasa, nisu igrali nikako u vecem klubu sad ce pravo gristi. Sta ima sad da je doveo nekog palamudana i da hladi jaja ?
Kad zamislim samo koliko ce sirinu imati covjece. Ciljaju na visoko a i trebaju. Samo kako ce se stvari poklopiti dal ce Pele moci to lijepo iskombinovati.
- BluesForever
- Kontakt:

Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Jest ružan ovdje
City ima prejaku klupu, samo da prodaju one preplaćene Engleze i onda će bit prejaki

City ima prejaku klupu, samo da prodaju one preplaćene Engleze i onda će bit prejaki
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
.....................Hart...................
Zabaleta..Kompany..Nastasic...Kolarov
...........Fenandinho....Yaya............
...Navas..........Jovetic.........Silva...
...................Aguero...................
Nesto kontam da bi ovako mogao furati Pelegrini, ali sigurno da ce tu biti rotacija.
Zabaleta..Kompany..Nastasic...Kolarov
...........Fenandinho....Yaya............
...Navas..........Jovetic.........Silva...
...................Aguero...................
Nesto kontam da bi ovako mogao furati Pelegrini, ali sigurno da ce tu biti rotacija.

- Cautinho
- Kontakt:
To ce najvjerovatnije biti ta postava.Uz ovakav kadar ne vidim drukciju formaciju i raspored igrača.
Keep walking.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Bice ovo sigurno jedan novi City, puno veci kandidat za osvajanje lige nego sto je bio pod palicom zabara.
Ja ako se ne varam Jojo moze djelovati i po krilu i to veoma ubitacno.
Ja ako se ne varam Jojo moze djelovati i po krilu i to veoma ubitacno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Joj broja 

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Da hoce Dzekson otici, dzaba sve..
što mrzim kada jedan sportista fudbaler/rukometaš/košarkaš nebito pola karijere ima dugu kosu i onda se ošiša , evo npr. Jovetić je bio baš simpatičan sa dužom kosom , a bolje mu i stoji... , za mene to više nije onaj stari Jovetić

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.