BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kylian
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Kylian » 07 sep 2025, 13:31

Sejo Bukva je sad na FTV-u rekao da ne možemo previše očekivati od mlađih naraštaja jer roditelji, koji često preuzimaju ulogu menadžera, talentiranu djecu uglavnom izvode vani.
Problem nastaje što su ta djeca već sa 14–15 godina uključena u procese testiranja za strane reprezentacije, dok mi u BiH za istu tu dobnu kategoriju nemamo spreman nikakav ozbiljan sistem – nema kvalitetnih turnira, okupljanja ni jasno postavljenog plana rada.
U problemu smo i za budućnost ako Savez nešto ne poduzme
Zadnja izmjena: Kylian, dana/u 07 sep 2025, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 07 sep 2025, 13:31

Falili su poeni Kamenjasa i Alibegovica
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 sep 2025, 13:32

Pa ko je kriv sto igramo prvenstvo sa skracenim rosterom? Jel Adis sam izabrao Arslanagica, Hrelju, povrijedjenog Halilovica itd. Kad se prica o suhom kvalitetu, osim Nurkica vecina igraca je osrednji kvalitet, cak i za aba lige a nekima je maksimum BH liga..

Nikad mi nece biti jasno, kako ovaj Kamenjas zivi od kosarke. Zamisli, "profesionalni" kosarkas a ne igras licem prema kosu, nemas ni ledjnu tehniku, nemas skocnost a centar si, nemas sut, ali bas nikakav sut nemas, sve ti se svodi na pick and roll i kupljenje nekih otpadaka ispod kosa i to ako ti dodje lopta u ruke. Svaka mu cast sto je ovaj svoj "kvalitet" ovako dobro naplatio..

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 sep 2025, 13:32

Nazalost danas smo vidjjeli i limite Azira Bekira.Okej odlican govornik odlican motivator ali nije imao pojma sta radi u odredjenim trenucima.Nije znao kako da rjesi visoko iskakanje poljaka, preuzimanja nurkica na beka.Timeouti su mu uvijek kasnili kao i izmjene.Kao da ih zaboravi na momente.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2025, 13:34

MElloo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:15
Cudne i Azizove rotacije danas, Atica je ohladio u trecoj i zaboravio na njega, previse Vrabca, previse minuta Penave u prvom pol kad si vidio da ne moze.U jednom trenutku je pokzusao i 2 c petorku na 4 beka Poljske.
Penavu stavio na sokolwoskog svaki put ga je izgubio

Sa kosarkaske strane ne bas dobra utakmica posebno u odbrani, Nurkica su hvatali gore na preuzimanjima i lagano ga pretracavali.Mi nismo u napadu uspjeli da rjesimo visoko iskakanje na piku nikako cijelu utakmicu
Bukvalno je ohladio Atica u drugom poluvremenu, a ponovo je usao dobro u mec. Nikad necu shvatiti ni Atica, ni Lazica, pa ni Vrabca. Rudari se 20 sekundi da izradis akciju i dodjes do otvorenog suta, a onda oni fintiraju takav sut i uzimaju 50x tezi. Gegic je 5x losiji suter od Atica recimo, ali bar cijenim kod njega sto se ne boji uzeti sut, nema veze sto ce neminovno biti cigli. Alibegovic je sigurno bio povrijedjen, nema sanse da bi on ovako lose odigrao zadnje 3 utakmice (u prve 3 je bio na 10 ppg, iako smo ih lose odigrali). Druga stvar, mi nemamo igraca koji ce povezati 2 bacanja. Ofanzivno limitirana ekipa kakva jesmo to sebi ne smije dopustiti. Ljudi su nam kupili skokove i zabijali iz drugog napada, a bukvalno su najniza reprezentacija protiv koje smo igrali na EB. Kamenjas je odigrao uzasno prvenstvo, ali, ruku na srce, on zivi i umire od razigravaca koji zna izvrtiti 2na2, a kod nas se nijedna takva akcija nije odigrala ni s njim ni s Nurkicem (obojica su odlicni u tome). Roberson je odigrao odlicno zadnje tri utakmice, ali on ovdje nikog nije razigrao, a mi i to moramo dobiti od Amerikanca. Atic jeste razigravao, ali ne kroz pikenrol. Tuzno je da nas je dobila reprezentacija sa 6 igraca u rosteru i 6 igraca koji su se upisali danas. Milicic je napravio odlicnu promjenu u drugom poluvremenu. Stavio je atleticnog Zolnierewicza na Robersona, pojacao je pomaganje na Nurkicu i to nas je poremetilo. Do nekih boljih vremena, ako Bog da...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 sep 2025, 13:34

Osim Robersona, Lazica i Halilovica svi igraci sa ovog turnira mogu igrati barem jos 4 godine :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 07 sep 2025, 13:34

AmirBvB je napisao/la:
07 sep 2025, 13:24
MElloo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:19
AmirBvB je napisao/la:
07 sep 2025, 13:17
Imam jedno pitanje, pošto sam totalno neupućen.
Šta je tačno fazon sa Sulejmanovićem i Đedovićem(sad nakon rješavanja njegovog pasoša). Jel u pitanju inat trenera ili su oni odbili poziv?
Sulejmanovic mrzi Bekira i nece igrati dok je on selektor
Djedovicu treba nas svez da rjesi pasos jer on sam ne moze dobiti dvojno.Mogao je igrati na eurobasketu da se to rjeislo al nije Bekir bio zainteresovan da ga zove
Vjerovatno je prežvakana tema, ali kažem malo sam van toka oko svega.
Iskreno ne ulazi mu u glavu da nije veća halabuka oko ovoga dignuta jer sigurno su mogli doprinijeti ekipi.

Ja lično ne mogu da svarim ovo, s obzirom da smo poveli trojicu turistički, ali bukvalno turistički.
Ajde bar da je stavio na teren igrače koje je pozvao...šta će nam uopšte tu.
Imam osjećaj da nam se šest igrača povrijedilo da bi prije stavio Nurka na pleja nego Arslu, koja je poenta onda ikog onda zvat, povedi neko dijete sa pomozi.ba da se druži sa reprezentativcima...
Pa nije imao koga drugog povesti kad se posvađao sa svima, imao godinu dana naći stranca on na kraju povede 37godisnjaka.

Šteta velika šteta jedne generacije što ih je zapao ovaj selektor

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 07 sep 2025, 13:34

JimmyPage je napisao/la:
07 sep 2025, 13:23
mirsonetz je napisao/la:
07 sep 2025, 13:22
Najveca greska danas je sto niko ne smije preuzeti da opali trojku i tu smo najvise kiksali. Nema veze steta za ono prvo poluvrijeme i sto se robertson povrijedio mozda bi i mogli stici ali sta je tu je idemo dalje. Najvise je utjecalo strah od pobjede nakon prvog poluvremena kazem samo da se ne prepadnu pobjedit i to se desilo
Preuzeo je Gegić pa ga nije išlo
Ma u ovoj zadnjoj cetvrtini kad se ganjo rezultat dodaju se izmedju sebe niko ne smije da opuca
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 07 sep 2025, 13:35

Kylian je napisao/la:
07 sep 2025, 13:31
Sejo Bukva je sad na FTV-u rekao da ne možemo previše očekivati od mlađih naraštaja jer roditelji, koji često preuzimaju ulogu menadžera, talentiranu djecu uglavnom izvode vani.
Problem nastaje što su ta djeca već sa 14–15 godina uključena u procese testiranja za strane reprezentacije, dok mi u BiH za istu tu dobnu kategoriju nemamo spreman nikakav ozbiljan sistem – nema kvalitetnih turnira, okupljanja ni jasno postavljenog plana rada.
Sejo Bukva je smeće, kad se već spominje. Da sam roditelj i ja bih bježao od njega i njemu sličnih.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 sep 2025, 13:35

MElloo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:32
Nazalost danas smo vidjjeli i limite Azira Bekira.Okej odlican govornik odlican motivator ali nije imao pojma sta radi u odredjenim trenucima.Nije znao kako da rjesi visoko iskakanje poljaka, preuzimanja nurkica na beka.Timeouti su mu uvijek kasnili kao i izmjene.Kao da ih zaboravi na momente.
po meni vise njegov poraz nego igraca, okej bilo ih je sto su se usrali, ali on je taj koji je trebao da reaguje i smisli nesto kad je vidio da ne prolazi vise ono sto smo igrali.. samo 28 poena u drugom poluvremenu pa to je veoma veoma lose..

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 07 sep 2025, 13:35

TripleThreat je napisao/la:
07 sep 2025, 13:29
Nemoj više jarane... sam si rekao da si neupućen.
Inače treba biti Fil Džekson da se primjeti da ekipa sa 9 igrača u rosteru će imati problema na turniru gdje su igrali u 6 utakmica u 11 dana

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 07 sep 2025, 13:35

Brkooo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:32
Pa ko je kriv sto igramo prvenstvo sa skracenim rosterom? Jel Adis sam izabrao Arslanagica, Hrelju, povrijedjenog Halilovica itd. Kad se prica o suhom kvalitetu, osim Nurkica vecina igraca je osrednji kvalitet, cak i za aba lige a nekima je maksimum BH liga..

Nikad mi nece biti jasno, kako ovaj Kamenjas zivi od kosarke. Zamisli, "profesionalni" kosarkas a ne igras licem prema kosu, nemas ni ledjnu tehniku, nemas skocnost a centar si, nemas sut, ali bas nikakav sut nemas, sve ti se svodi na pick and roll i kupljenje nekih otpadaka ispod kosa i to ako ti dodje lopta u ruke. Svaka mu cast sto je ovaj svoj "kvalitet" ovako dobro naplatio..
O trojici četvorici koja su sjedila skoro cijelo prvenstvo smo već apsolvirali sve, vjerovatno je Savez izlobirao ko mora ići, nije tu selektor sam.

Odgovor za Kamenjasa je jednostavan- Misko

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 13:36

07 sep 2025, 13:30
Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 13:28
Quartararo je napisao/la:
07 sep 2025, 13:25

Ubjedljivo dva najveća seljaka na forumu. Se.rem vam se obojici usta retardirana. Jel morate tako nakon ovako dobrog EB?
I ti si u konkurenciji za zlatnu medalju, sa jos ona svoja 3-4 druga profila... :mrgreen:
Samo se ovog treba prisjetiti ;)
25 avg 2025, 20:02
Brajko, bolje se ne zalijetati ni sa euforijom. Gubimo sve, tučemo samo Kipar. To je naš maksimalni domet. :yawn:
Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ja ruku dajem da ovaj delegat Quartararo je isti sa lik koji ide pod Tekashijem i Masquradom...

Jeb'o te led, ja sebe uhvatim cesto da kazem, kako dangubim vrijeme piskarajuci na ovom forumu, ali hajd opet ima to svoju neku car i poveznicu sa sportom koji gotivis...ali biti toliki pacijent da pravis vise accountova po forumima, da bi se samo nesto svadjao i kontrirao ljudima je debilizam level PRO...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 07 sep 2025, 13:36

Ne znam za vas , ali selektor Poljske je od prve sekunde pričao sa sudijama i tražio objašnjenja za svaku moguću situaciju , za to ima apsolutno pravo .

Od kad pratim košarku ne mogu da se sjetim da je neko za svaku odluku , za svaki napad , za svaku moguću situacija bio u krupnom kadru .

Željko Obradović ovoliko nije u životu bio u krupnom kadru .

Alibegović , Vrabac i Gegić nisu bili u utakmici ...

Kamenjaš isto , previše je to minusa .

Ogromna šteta , ali šta je tu je . Dali smo sve od sebe , neke druge stvari su bili na njihovoj strani ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kevindurant1903
Kontakt:

Post Postao/la kevindurant1903 » 07 sep 2025, 13:36

Poljaci konstantno vrtili pik, da juka preuzme ponitku ili.lloyda, to nas je najvise kostalo, zar ne postoji neka druga odbrana azize od pika, zasto se nije moglo iskakati... a do duse i ovaj ponitka rijetko ogavan lik, stalno place i baca se

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 07 sep 2025, 13:38

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 13:36
Vaya je napisao/la:

I ti si u konkurenciji za zlatnu medalju, sa jos ona svoja 3-4 druga profila... :mrgreen:
Brajko, bolje se ne zalijetati ni sa euforijom. Gubimo sve, tučemo samo Kipar. To je naš maksimalni domet. :yawn:
Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ja ruku dajem da ovaj delegat Quartararo je isti sa lik koji ide pod Tekashijem i Masquradom...

Jeb'o te led, ja sebe uhvatim cesto da kazem, kako dangubim vrijeme piskarajuci na ovom forumu, ali hajd opet ima to svoju neku car i poveznicu sa sportom koji gotivis...ali biti toliki pacijent da pravis vise accountova po forumima, da bi se samo nesto svadjao i kontrirao ljudima je debilizam level PRO...
Ma jadan bolestan narod koji više provodi po kafanama i kladionicama nego šta korisno da radi. Vole da laprdaju kao da nešto znaju a mole za cigaru jednu, ili pet maraka da im ko dadne da koji put zavrte.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 sep 2025, 13:38

AmirBvB je napisao/la:
let3 je napisao/la:
AmirBvB je napisao/la:
07 sep 2025, 13:17
Imam jedno pitanje, pošto sam totalno neupućen.
Šta je tačno fazon sa Sulejmanovićem i Đedovićem(sad nakon rješavanja njegovog pasoša). Jel u pitanju inat trenera ili su oni odbili poziv?
Sa Sulejmanovicem se zestoko zakuhalo, do te mjere da je i Camil Durakovic intervenisao :mrgreen:

https://n1info.ba/sport/kosarka/durakov ... ti-za-bih/
Slabo sam ovo upratio skroz, ali nije mi nikako jasno da neko sa ovakvom životnom pričom neće da uradi sve da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.
Yebote više grb voli Lazić nego neko ko je kao beba preživio genocid.... Moj mozak ne može da procesira ovo...
Odakle ti ideja da Lazic vise voli grb BIH od Sulejmanovica ? kako uopste dolazis do takve konstatacije :damn:

De procitaj ponovo sta pise covjek.
https://****.ba/sport/kosarka/ ... ica/485175

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 13:39

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 13:36
Vaya je napisao/la:

Ma svega se sjecam...

Ma sve go debil...

Ne znam za Tekashija, ali Masqareda tj. Mogli je on najvjerovatno. Ne mogu ni ja to shvatiti zaista, zapitam se na šta ti život liči kad ti to pričinjava satisfakciju.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 sep 2025, 13:39

let3 je napisao/la:
07 sep 2025, 13:38
AmirBvB je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Sa Sulejmanovicem se zestoko zakuhalo, do te mjere da je i Camil Durakovic intervenisao :mrgreen:

Slabo sam ovo upratio skroz, ali nije mi nikako jasno da neko sa ovakvom životnom pričom neće da uradi sve da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.
Yebote više grb voli Lazić nego neko ko je kao beba preživio genocid.... Moj mozak ne može da procesira ovo...
Odakle ti ideja da Lazic vise voli grb BIH od Sulejmanovica ? kako uopste dolazis do takve konstatacije :damn:

De procitaj ponovo sta pise covjek.
https://****.ba/sport/kosarka/camil-durakovic-i-njegovo-sjecanje-na-tesko-djetinjstvo-sulejmanovica/485175
Koga zaboli za tu patetiku. On je kosarkas, izvoli parket i pokazi ljubav.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2025, 13:40

Oikamid je napisao/la:
07 sep 2025, 13:35
Kylian je napisao/la:
07 sep 2025, 13:31
Sejo Bukva je smeće, kad se već spominje. Da sam roditelj i ja bih bježao od njega i njemu sličnih.
Naravno da jeste.Pricaju o nedostatku sistema ljudi koji se decenijama bave kosarkom, imaju svoje skole, a nikad nista nisu uradili.Sve ovo igraca i sto se pojavi je zahvaljujuvi njihovom talentu, a ne razvoju kojekakvih nazovi "kosarkaskih skola", a ima ih na desetine.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dinhooo, MElloo, Proximic, Quartararo i 66 gostiju.