FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sky9
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sky9 » 20 jul 2021, 00:08

slika

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 20 jul 2021, 10:41

Bajram serif mubarek olsun, svim navijacima nase Slobode!

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 20 jul 2021, 14:57

Gledao sam ostale utakmice i nista posebno nisu ni ostali. Treba iskoristiti nase mirne vode i uzeti sto vise bodova u pocetku dok se jos nista ne zna kod drugih. Ima dovoljno igraca sa neku pristojnu rotaciju. Oo meni cilj ove godine je evropa, sve ispod toga bi me razocaralo.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 20 jul 2021, 16:50

Posle dugo vremena naša igra na nešto liči, ima kombinatorike, trke, taktičke discipline, još malo šteka sama završnica i realizacija ali i to će doći sa utakmicama. Roster je širok u odnosu na prethodne godine, na svakoj poziciji imamo po dva igrača, imamo solidne kvalitete i među U-21 igračima, tako da je nada da možemo do borbe za Evropu. Treba ući sa određenom dozom samopouzdanja bez prevelikog respekta za bilo kog protivnika, jer realno liga dugo nije bila slabija i osim Borca, TC, Veleža i donekle Sarajeva-ako riješe pitanje dugova i svih pojačanja koja se spominju, ostali nisu ništa bolji od nas, čak šta više, mislim da smo po igračkom kadru bolji od ostalih ekipa i treba ići iz utakmice u utakmicu, skupljati bodove, pogotovo u prvom dijelu sezone kada se poštenije igra i kada su mnoge ekipe u rasulu.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 20 jul 2021, 20:30

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim Slobodašima.

Širina i jeste ono zbog čega gajim nadu da bi ovo mogla biti dobra sezona. To se najbolje vidjelo protiv Prijedora kada ti u igru ulaze Ramic, Said, Abid, Veseli i Balić, igrači koji mogu biti u rosteru 80% ekipa ove lige. :)

Onaj Mačkov jeste upravu kada kaze da se Žiža malo igrao Murinju u 2. pol. Vraćanje ubjedljivo najboljeg igrača nazad, na wing-beka, jedinog koji je imao muda i igrao 1 na 1 sa protivnikom, je nešto što meni nikakve logike nije imalo. Osma isto može 1 na 1 igrati i probijati ali fakat ne znam zašto to ne radi... Ili barem skroz urijetko radi. Ne znam šta je bilo sa Juse, vodja odbrane u 1. pol. i generalno u našoj ekipi. Nadam se da je morao izaći rade neke manje povrede, jer ako ga je izveo tek onako onda to ne valja. Lik je usadio strah igračima Prijedora sa onim svojim "JAA!". Sve, al bukvalno sve je očistio u 1. pol.

Vidim i da je većina vas ovdje zadivljena Ramićem, ja iskreno i nisam nešto. Osim gola kojeg hladno možeš pripisati Abidu, ja nisam vidio ništa pozitivno u njegovoj igri u nedjelju. Spuštanje par lopti je ok, ali to je minimum minimuma što on treba da radi. Doduše, stojao je baš daleko od gola u onim momentima kada smo izgledali izgubljeno na terenu, tamo negdje oko 70. min. kada Fukare sa sjevera povedoše "biće Zeljo .urac šampion", momentima kada je najviše trebala podrška ekipi :plac: Baš ono da čovjek počupa kosu sebi sa glave :crazy:

Balić mora biti starter, naš ubjedljivo najbolji veznjak. Ne znam dokle ce trajati ovaj eksperiment sa Dzenisom, al ce ili prokinuti ili biti totalni promašaj. Žiža iz nekog razloga obožava Kurtu i Fedora, Kurtu vjerovatno jer odlično čisti sve što treba i igra jako zahvalno, Fedora valjda jer ga poznaje i poznaje njegove mogućnosti... Nadam se da ćemo uskoro i mi :)

I da, Bukvić Mojsije osim što je izvadio one jedne žabice sa nekih 18-19m, nije imao više nikakvog posla. Korektno.
075

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 20 jul 2021, 20:47

TzBulevar87 je napisao/la:
20 jul 2021, 20:30

Širina i jeste ono zbog čega gajim nadu da bi ovo mogla biti dobra sezona. To se najbolje vidjelo protiv Prijedora kada ti u igru ulaze Ramic, Said, Abid, Veseli i Balić, igrači koji mogu biti u rosteru 80% ekipa ove lige. :)

Onaj Mačkov jeste upravu kada kaze da se Žiža malo igrao Murinju u 2. pol. Vraćanje ubjedljivo najboljeg igrača nazad, na wing-beka, jedinog koji je imao muda i igrao 1 na 1 sa protivnikom, je nešto što meni nikakve logike nije imalo. Osma isto može 1 na 1 igrati i probijati ali fakat ne znam zašto to ne radi... Ili barem skroz urijetko radi. Ne znam šta je bilo sa Juse, vodja odbrane u 1. pol. i generalno u našoj ekipi. Nadam se da je morao izaći rade neke manje povrede, jer ako ga je izveo tek onako onda to ne valja. Lik je usadio strah igračima Prijedora sa onim svojim "JAA!". Sve, al bukvalno sve je očistio u 1. pol.

Vidim i da je većina vas ovdje zadivljena Ramićem, ja iskreno i nisam nešto. Osim gola kojeg hladno možeš pripisati Abidu, ja nisam vidio ništa pozitivno u njegovoj igri u nedjelju. Spuštanje par lopti je ok, ali to je minimum minimuma što on treba da radi. Doduše, stojao je baš daleko od gola u onim momentima kada smo izgledali izgubljeno na terenu, tamo negdje oko 70. min. kada Fukare sa sjevera povedoše "biće Zeljo .urac šampion", momentima kada je najviše trebala podrška ekipi :plac: Baš ono da čovjek počupa kosu sebi sa glave :crazy:

Balić mora biti starter, naš ubjedljivo najbolji veznjak. Ne znam dokle ce trajati ovaj eksperiment sa Dzenisom, al ce ili prokinuti ili biti totalni promašaj. Žiža iz nekog razloga obožava Kurtu i Fedora, Kurtu vjerovatno jer odlično čisti sve što treba i igra jako zahvalno, Fedora valjda jer ga poznaje i poznaje njegove mogućnosti... Nadam se da ćemo uskoro i mi :)

I da, Bukvić Mojsije osim što je izvadio one jedne žabice sa nekih 18-19m, nije imao više nikakvog posla. Korektno.
Jusa nije spreman za 90 minuta i zato je bio out na poluvremenu, a tacno tim potezom zizovic je pokazao svoje neznanje. Umejsto da stavis Devedzica, koji je u21, pa on i Osmic budu igraci koji su U21, a umjesto Alica pocne Ramic i mislim da bi vec na poluvremenu imali 2 gola razlike, jer onakve ekipe kao rudar se dobijaju u 1. poluvremenu. Alic se gubi kada je u prvih 11, jer ocigledno se slabo nosi sa tim pritiskom il nije spreman za svih 90 min. A Dzenisa samo gusi na onoj poziciji, isto ko sto Osmica gusi na lijevom beku i od njih onda skoro nikakve koristi na terenu
Volim tebe, više od sebe

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 20 jul 2021, 20:57

Veliki je problem nas forumasa sto mi u odnosu na Zizovica ne znamo ko je kakav na treningu.
Maksu je morao zrtvovat da bi stvorio prostor za Saida u drugom, pa ono u fazonu bolje ga povuc nazad i imat na toj strani njih obojicu i bit jos ofanzivniji. Mozda nije ovaj put izgledalo nsjbolje al eto probalo se, mozda nece drugi put tako.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 20 jul 2021, 20:59

antisisoja1919 je napisao/la:
20 jul 2021, 20:47

Jusa nije spreman za 90 minuta i zato je bio out na poluvremenu, a tacno tim potezom zizovic je pokazao svoje neznanje. Umejsto da stavis Devedzica, koji je u21, pa on i Osmic budu igraci koji su U21, a umjesto Alica pocne Ramic i mislim da bi vec na poluvremenu imali 2 gola razlike, jer onakve ekipe kao rudar se dobijaju u 1. poluvremenu. Alic se gubi kada je u prvih 11, jer ocigledno se slabo nosi sa tim pritiskom il nije spreman za svih 90 min. A Dzenisa samo gusi na onoj poziciji, isto ko sto Osmica gusi na lijevom beku i od njih onda skoro nikakve koristi na terenu
Ma od Devedzica izgleda vise u Slobodi nema nista,klupiran je jos prosle sezone +dovedeni Karišik i Civic koji moze odigrati na stoperu.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 20 jul 2021, 21:07

klasik je napisao/la:
20 jul 2021, 20:57
Veliki je problem nas forumasa sto mi u odnosu na Zizovica ne znamo ko je kakav na treningu.
Maksu je morao zrtvovat da bi stvorio prostor za Saida u drugom, pa ono u fazonu bolje ga povuc nazad i imat na toj strani njih obojicu i bit jos ofanzivniji. Mozda nije ovaj put izgledalo nsjbolje al eto probalo se, mozda nece drugi put tako.
Ako ćemo suditi po treninzima, Sale (Tarik Saletović) mora igrati u prvih 11.
075

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 20 jul 2021, 21:27

Po meni bi ljudi,trebali biti lijeva strana Civic I Maksimovic desno Osmic I Abid u vrhu Ramic nazad Jusic I Karisik sredina Balic(. Zbog u 21 pravila mora neki mladji ovdje) Fedor I Dzenis na gol Eric

Klupa Said (od 60 min ulazak svaku) za toliko snage ima da kvalitetno odigra... Amar Beganovic po potrebi mjenjati Osmica (kojem dajem prednost)

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 20 jul 2021, 21:41

Ma ne moze Amar vise biti kapiten to im treba nekako i do znanja dati, mislim da i oni sami imaju jedinu zelju da ga prodaju. Upravu je neko bio kad je rekao da Alic nije za prvih 11 neki dan sam to spomenuo, momak pravi pritisak odlicno na zadnju liniju protivnika al nije jos to to i nije dovoljno, po meni najbolje bi bilo da su nam u 21 igraci devedzic i osmic, u sredini balic kurta, ispred njih dzenis, lijevo neka bude sasa u navali zlicic desno Abid mada abid mi je uvijek duplo bio bolji kad je ulazio s klupe nego kad je pocinjao. Trebat ce jos malo vremena da se ti svo uigraju, da se veseli vrati u formu odlicno ce nam doci po krilu
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 20 jul 2021, 21:43

Ne moze se u ovakvoj utakmici nesto puno ocjenjivati taktika i izbor igrača u drugom poluvremenu, dugo slabija ekipa nije gostovala na Tusnju i ovo je bilo samo da ga zabijemo nekako iz tolike inicijative, nismo se morali ni brinuti za kontru.

Liga je nikad lošija a mi se trenutno činimo solidnim i po trenutnom stanju ne bi nesto trebali strahovati za opstanak. Onda se borba za Europu nameće kao logičan cilj, mozda i kup najozbiljnije shvatiti jer u 1-2 utakmice sa svakim mozemo igrati. Utakmica protiv Radnika se namece kao bitnija nego što bi inače trebala biti utakmica drugog kola. Pobjedom dobijamo puno više od 3 boda i samo u tom smjeru trebamo gledati.

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim Slobodasima koji slave.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 20 jul 2021, 22:00

Pashoni je napisao/la:
20 jul 2021, 21:41
Ma ne moze Amar vise biti kapiten to im treba nekako i do znanja dati, mislim da i oni sami imaju jedinu zelju da ga prodaju. Upravu je neko bio kad je rekao da Alic nije za prvih 11 neki dan sam to spomenuo, momak pravi pritisak odlicno na zadnju liniju protivnika al nije jos to to i nije dovoljno, po meni najbolje bi bilo da su nam u 21 igraci devedzic i osmic, u sredini balic kurta, ispred njih dzenis, lijevo neka bude sasa u navali zlicic desno Abid mada abid mi je uvijek duplo bio bolji kad je ulazio s klupe nego kad je pocinjao. Trebat ce jos malo vremena da se ti svo uigraju, da se veseli vrati u formu odlicno ce nam doci po krilu
Gdje si gledao Zlicica?

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 20 jul 2021, 22:21

Jusufbegović u onoj emisiji reče da se čudi što je ssh pustila Ramu :mrgreen: Slobodi, jer je kaže korisniji od Voje i Badjija...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 20 jul 2021, 23:42

1.pol je najjaci tempo u zadnjih 15 godina, osim mozda one sezone sa Saricem, Zebom & Co. Ali smo pali u drugom sto najbolje oslikava podatak da smo oko 40.min napravili samo 5 prekrsaja, a utakmicu zavrsili sa 23.
Maksa je bio ubjedljivo najbolji igrac, tu niko nema dileme. Dobio je neko dodatno samopouzdanje, svaki prijem je automatski govor tijela prema naprijed.
U sredini su slatke muke, ali imam osjecaj da ce se svi rotirati osim Kurte. Strasno puno radi u terenu sa svoje pozicije i za svoje godine fenomenalno prekida igru sa sitnim prekrsajima.
Sirina postoji, treba naci najbolju kombinaciju.
Sto se tice naseg najboljeg igraca, kako ga se voli nazvati, prehodao je zadnjih 20min, a igrao samo drugo. To je nedopustivo.
I mora se istaci, u rotaciji ravnopravni igraci nase skole Osma,Kurta,Maksa, Amar,Civa,Alic,Said, Devedzic ce imati svoje mjesto, a Saletovic djecko cije vrijeme dolazi.
tuzlanska Sloboda

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 21 jul 2021, 17:51

Jel se moze otic u Bijeljinu na utakmicu, jel u rs-u imaju neki posebni zahtjevi ili?
moSa bodaSlo

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 22 jul 2021, 12:43

Pashoni je napisao/la:
21 jul 2021, 17:51
Jel se moze otic u Bijeljinu na utakmicu, jel u rs-u imaju neki posebni zahtjevi ili?
Zabranjeno je gostujucim, ja mislim da se moze otic uredno kupit karta na ulazu u stadion

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 22 jul 2021, 16:52

RollingPaper je napisao/la:
22 jul 2021, 12:43
Pashoni je napisao/la:
21 jul 2021, 17:51
Zabranjeno je gostujucim, ja mislim da se moze otic uredno kupit karta na ulazu u stadion
Znam da je zabranjeno, pitao sam ovako da se ode hoce li traziti kakve potvrde licne itd.. posto znam da je strogo zabranjeno navijacima iz Federacije na utakmice u rs
moSa bodaSlo

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 22 jul 2021, 22:38

Znam da nije za Nasu temu, Ali ovi rodjeni su stvarno pravi navijaci za svoj klub svi u dresovima sa rekvizitima milina pogledati kako to lijepo izgleda, mi smo Jos daleko od ovog a nazalost...

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 23 jul 2021, 09:28

Edin1982 je napisao/la:
22 jul 2021, 22:38
Znam da nije za Nasu temu, Ali ovi rodjeni su stvarno pravi navijaci za svoj klub svi u dresovima sa rekvizitima milina pogledati kako to lijepo izgleda, mi smo Jos daleko od ovog a nazalost...
Popišam i rođene i Gošk!
DRŽAVA TUZLA!!

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.