FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 15:37

JoseeMourinho je napisao/la:Hajde hajde polako ne moraš zurit taman lijepo vrijeme prosetaj :mrgreen:
ako vas interesuje statut ili bilo koji dokument FKS pošaljite zahtjev klubu , rado ćemo pomoći manjim klubovima da se organizuju... :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 maj 2016, 15:38

DenchiNL je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:Pa postavite taj dokument kad svi ste ubdjedjeni toliko kao da ste ga čitali ;)

Ja nema šanse da povjerujem u to, a vi kako hoćete ;)
Benfica to radi često u prodajni ugovor stave da ukoliko igrač nakon tog kluba završi u sportingu, klub plaća određen iznos/kaznu.
s obzirom da je kod nas u pitanju odšteta, koja se vjerovatno isplaćuje na rate, vrlo je lako zaključiti koliko je jednostavno isposlovati takvu klauzulu...
dajte ljudi majke vam shvatate li sta pricate? shvatate li da ovo nije robovlasnicko drustvo, cuj ako ode nekad u sporting klub placa iznos :crazy:
na osnovu cega? nakon raskida ugovora prestaju sva prava i obaveze kluba sa igracem ;)

daj clanak, link bilo sta da potkrijepis tvrdnju ;)

majke vam jel svi tako razmislajte tj. vecina? ne mogu da vjerujem bgm da mozete povjerovat u te nekakve "klauzule" ;)

DenchiNL je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:Hajde hajde polako ne moraš zurit taman lijepo vrijeme prosetaj :mrgreen:
ako vas interesuje statut ili bilo koji dokument FKS pošaljite zahtjev klubu , rado ćemo pomoći manjim klubovima da se organizuju... :thumbup:
ne treba nemamo problema sto ce neki nas otpadak zaigrati protiv zelje a da je preso u neki drugi tim :rol: :rol:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 maj 2016, 15:40

Žoze zna!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2016, 15:41

ceze je napisao/la:Ušao sam na onu vašu glavnu temu da vidim šta pišete povodom ovoga da nećete moći igrati u Europi zbog Kortrijka, nema ni meni puno logike da budem iskren, ali kad već pišete da su ovo neke podvale iz Želje moram vam reći da su ovo mnogi portali u Belgiji objavili još sinoć.
Ko prati fudbal zna da je ovo istina, odavno je pravilo takvo. Ne mora meni Zeljo "podvaljivati" nista. Tan je vlasnik Kortrijka ali ne i Sarajeva. Da je vlasnik Sarajeva onda bi se mozda i zabrinuo.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 11 maj 2016, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 maj 2016, 15:43

pa naravno da znam, haj iskreno reci jesi li ikad cuo za ovu "klauzulu" prije nego sto ste je vi upotrebili?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 maj 2016, 15:44

JoseeMourinho je napisao/la:pa naravno da znam, haj iskreno reci jesi li ikad cuo za ovu "klauzulu" prije nego sto ste je vi upotrebili?
http://sportsport.ba/bh_fudbal/baric-pr ... -km/191496

Laze li ovaj portal ili?
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 15:45

JoseeMourinho je napisao/la: dajte ljudi majke vam shvatate li sta pricate? shvatate li da ovo nije robovlasnicko drustvo, cuj ako ode nekad u sporting klub placa iznos :crazy:
na osnovu cega? nakon raskida ugovora prestaju sva prava i obaveze kluba sa igracem ;)

majke vam jel svi tako razmislajte tj. vecina? ne mogu da vjerujem bgm da mozete povjerovat u te nekakve "klauzule" ;)
pa sklapa klub s klubom ugovor o kupo-prodaji igrača, koji i on mora potpisati ako hoće da pređe u taj klub...ne žele pojačati direktnog konkurenta i rivala....ne znam šta ti nije jasno? potpisuje čovjek novi ugovor...

evo ti npr. klauzula da ne smije nositi crvene kopačke Coates igrač Sportinga
http://www.the.sun.co.uk/sol/homepage/s ... boots.html
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 maj 2016, 15:48

Pusti covjeka nek prati nba, za fudbal ocito nije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 11 maj 2016, 15:50

pa jednostavno je ovo, da bi raskinuo jedan ugovor mora potpisati drugi u kojem se obavezuje da nece igrati protiv sadasnjeg kluba i to je to, ne znam zasto je ovo tesko za shvatiti, mislim nije morao potpisati on taj drugi ugovor ali zato nece dobiti raskid osim ako ga on sam ne plati a realno rijetko koji igrac ce na svoju stetu raskinuti ugovor
Pyro is not a crime !

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 15:52

THEC je napisao/la:pa jednostavno je ovo, da bi raskinuo jedan ugovor mora potpisati drugi u kojem se obavezuje da nece igrati protiv sadasnjeg kluba i to je to, ne znam zasto je ovo tesko za shvatiti, mislim nije morao potpisati on taj drugi ugovor ali zato nece dobiti raskid osim ako ga on sam ne plati a realno rijetko koji igrac ce na svoju stetu raskinuti ugovor
sve logične stvari u 21.vijeku al momak je još na grbavici polako stići će to do njih za nekoliko godina.... :wave:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 maj 2016, 15:53

ŽOZE ZNA! :kafa: Đe prestaje logika, tu pocinje Žoze!
Zadnja izmjena: joker90, dana/u 11 maj 2016, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Bahati, bahati Željkan!
1946

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 11 maj 2016, 15:53

joker90 je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:pa naravno da znam, haj iskreno reci jesi li ikad cuo za ovu "klauzulu" prije nego sto ste je vi upotrebili?
http://sportsport.ba/bh_fudbal/baric-pr ... -km/191496

Laze li ovaj portal ili?
Saznaje SportSport.ba.
i nakon toga niti izjave vase niti njegove niti viteza itd..
stvarno mislis da covjek kojem je par hiljada maraka plata bi radi jedne tekme platio 20 hiljada?
a ovom novinaru neki dan je arsenal igro u zadnjem kolu sa tottenhamom tako da nek mu vjeruje ko hoce ;)
DenchiNL je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la: dajte ljudi majke vam shvatate li sta pricate? shvatate li da ovo nije robovlasnicko drustvo, cuj ako ode nekad u sporting klub placa iznos :crazy:

pa sklapa klub s klubom ugovor o kupo-prodaji igrača, koji i on mora potpisati ako hoće da pređe u taj klub...ne žele pojačati direktnog konkurenta i rivala....ne znam šta ti nije jasno? potpisuje čovjek novi ugovor...

evo ti npr. klauzula da ne smije nositi crvene kopačke Coates igrač Sportinga
http://www.the.sun.co.uk/sol/homepage/s ... boots.html
oj majko draga kakva kupoprodaja sad, raskid ugovora je u pitanju znaci prestaje igracu svaka obaveza prema sarajevu a i sarajeva prema njemu
to je ugovor kluba sa igracem gdje mozes staviti sta hoces jer je ugovor, nakon sto raskine coates sa sportingom npr. tada moze raditi sta hoce jer nema vise nista izmedju njega i sportinga, moze se obojit u crveno ako mu je cejf ;)
MortemHz je napisao/la:Pusti covjeka nek prati nba, za fudbal ocito nije.
:thumbup:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 15:56

JoseeMourinho je napisao/la: oj majko draga kakva kupoprodaja sad, raskid ugovora je u pitanju znaci prestaje igracu svaka obaveza prema sarajevu a i sarajeva prema njemu
to je ugovor kluba sa igracem gdje mozes staviti sta hoces jer je ugovor, nakon sto raskine coates sa sportingom npr. tada moze raditi sta hoce jer nema vise nista izmedju njega i sportinga, moze se obojit u crveno ako mu je cejf ;)
pa i raskid ugovora je dogovor , ako se stavi u taj dogovor određena klauzula čovjeka možeš pravno tužiti i dobit ćeš ga , ukoliko je to prekršio, zavisi koliko imaš love i da li ti se da zajebavat.........

sve se može kad se hoće i istovremeno sve ima svoju cijenu :D :wave:

p.s. - a već sam ti naveo odštete pri raskidu ugovora često se isplaćuju u ratama, što znači da prekršivši dogovor možeš sebi poništiti odštetu....

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 maj 2016, 16:05

Ja nisam pravnik, ali i kad raskidas ugovor, valjda moras potpisati neki dokument, tj. potpisujes 'novi' ugovor :D
Evo primjera: Tu pise da Baric i Sarajevo sporazumno raskidaju ugovor, uz stavku da je Sarajevo duzno platiti Baricu platu za januar i februar 2016. godine, do 15.5.2016. (jbg nisu mu dali, nije Tan imao :mrgreen: ). Druga stavka: Baric se obavezuje da u toku sezone NECE igrati protiv Sarajeva. Ukoliko odigra, placa kaznu u visini od 20 000 KM. X-ta stavka: Baric je trazio da mu se isplate plate do kraja sezone, do 15.5.2016., (mart, april i maj, sljedecu sezonu je halalio), a Sarajevo je pristalo na to. Na kraju; Obje strane su procitale ugovor i jasne su ima stavke. Potpis jedan, potpis drugi
I ovaj ugovor je VALIDAN. :D Nezz sta ima nejasno
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 11 maj 2016, 16:07

Ja ne znam murinjo jesi li ti stvarno tako "pametan" ili ri je cilj da drzis tenziju? Zato se i zove SPORAZUMNI raskid ugovora. Upravo ta rijec sporazumni podrazumijeva neke uslove koje igrac mora prihvatiti da bi se ugovor sporazumno raskinuo ili da raskine ugovor na svoju stetu i nema vise nikakve obaveze prema bivsem klubu, ali to podrazumijeva odricanje odredjenih novcanih sredstava. Upravo u tom sporazumu moze stajati da se igrac obavezuje da prilikom nastupa za sljedeci klub nece igrati ako taj klub igra protiv njegovog bivseg kluba ili u suprotnom placa odstetu kao u slucaju M. Barica... Zar je tako tesko shvatiti?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 16:09

bordoakapitar je napisao/la:Ja ne znam murinjo jesi li ti stvarno tako "pametan" ili ri je cilj da drzis tenziju? Zato se i zove SPORAZUMNI raskid ugovora. Upravo ta rijec sporazumni podrazumijeva neke uslove koje igrac mora prihvatiti da bi se ugovor sporazumno raskinuo ili da raskine ugovor na svoju stetu i nema vise nikakve obaveze prema bivsem klubu, ali to podrazumijeva odricanje odredjenih novcanih sredstava. Upravo u tom sporazumu moze stajati da se igrac obavezuje da prilikom nastupa za sljedeci klub nece igrati ako taj klub igra protiv njegovog bivseg kluba ili u suprotnom placa odstetu kao u slucaju M. Barica... Zar je tako tesko shvatiti?

u njegovih se još kešira pa čudno momku treba imat razumijevanja....nadoći će momčiluk kroz par godina.....

bordoakapitar

Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la bordoakapitar » 11 maj 2016, 16:26

DenchiNL je napisao/la:
bordoakapitar je napisao/la:Ja ne znam murinjo jesi li ti stvarno tako "pametan" ili ri je cilj da drzis tenziju? Zato se i zove SPORAZUMNI raskid ugovora. Upravo ta rijec sporazumni podrazumijeva neke uslove koje igrac mora prihvatiti da bi se ugovor sporazumno raskinuo ili da raskine ugovor na svoju stetu i nema vise nikakve obaveze prema bivsem klubu, ali to podrazumijeva odricanje odredjenih novcanih sredstava. Upravo u tom sporazumu moze stajati da se igrac obavezuje da prilikom nastupa za sljedeci klub nece igrati ako taj klub igra protiv njegovog bivseg kluba ili u suprotnom placa odstetu kao u slucaju M. Barica... Zar je tako tesko shvatiti?

u njegovih se još kešira pa čudno momku treba imat razumijevanja....nadoći će momčiluk kroz par godina.....
Ma brate prije bih rekao da je cilj praviti se "pemetan" da bi nas yebavao u mozak sto duze... Pravi manijak, nema sta!

DenchiNL
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la DenchiNL » 11 maj 2016, 16:29

bordoakapitar je napisao/la: Ma brate prije bih rekao da je cilj praviti se "pemetan" da bi nas yebavao u mozak sto duze... Pravi manijak, nema sta!

ma nemaju iskustva s tim , tek su počeli potpisivat ugovore na duži period....kažem ti kroz par godina to će im biti friška tematika....

bordoakapitar

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la bordoakapitar » 11 maj 2016, 16:31

DenchiNL je napisao/la:
bordoakapitar je napisao/la: Ma brate prije bih rekao da je cilj praviti se "pemetan" da bi nas yebavao u mozak sto duze... Pravi manijak, nema sta!

ma nemaju iskustva s tim , tek su počeli potpisivat ugovore na duži period....kažem ti kroz par godina to će im biti friška tematika....
Haha...ima i ta mjesta!

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 11 maj 2016, 17:04

Kakvom vi panju pokusavate objasniti sta je "sporazumni" raskid ugovora. Sta mu ga dodje taj sporazum majku mu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.