Rekonstrukcija stadiona u BiH

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la irfo » 07 mar 2017, 12:51

nide je napisao/la:

nadam se uskoro ovakvoj posjeti i atmosveri na sljedecem derbiju :bih:
Joj sta im je radio njihov sadasnji glavni skaut :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 mar 2017, 15:01

nide je napisao/la:Kako mi je poznato stolice za istocnu tribinu trebaju da stigni 11.3. U prjenosu utakmice zeljo mladost mogle su se vidjeti neke stolice zapakovate tamo kod zdenke gdje su gostujuci navijaci. Dali neko zna jeli isporuka stigla pa se ceka da se stepeniste zavrsi pa da se krene sa postavljanjem ili su to neke stare sjedalice koje su ostale od sminkanja prjedhodnih tribina?
Nove stolice nisu stigle.
Imaju dvije mogucnosti: 1. Da je to visak starih stolica koje su narucivane mislim zadnji put kada su Horde pokidale one na sjeveru
ili druga opcija: da su to nove stolice koje su stigle iz turske (ali pogresna nijansa plave boje), koje su koliko znam odmah vracene dobavljacu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 07 mar 2017, 15:27

Te se stolice mogu vidjeti dobro na ovom videu 5:06

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 mar 2017, 16:03

nide je napisao/la:

Te se stolice mogu vidjeti dobro na ovom videu 5:06
To je narudzba koja je stigla, ali koja ce biti vracena zbog pogresne nijasne boje. Svijetlije su u odnosu na ostale
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 07 mar 2017, 16:10

Ok. Malo mi je bilo nelogično posto se moglo čitati da je ta pošiljka odma vraćena pa sam mislio da su nove već stigle.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 07 mar 2017, 20:22

Za vikend cemo da vidimo pravo stanje nasih stadiona

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 07 mar 2017, 20:52

Scholl je napisao/la:Za vikend cemo da vidimo pravo stanje nasih stadiona
Jesi vidio u Banjaluci, odmah zavariti, zakatanciti! Sramota :lolno:

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 08 mar 2017, 12:26

Scholl je napisao/la:Za vikend cemo da vidimo pravo stanje nasih stadiona
Imamo grozne stadione, o tome se i ne treba pričati. :D
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 mar 2017, 12:32

Imamo jos gluplje ljude u savezu, umjesto da insistiraju na kvaliteti terena oni reflektore traze od klubova.
- Zeljeznicar -

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 mar 2017, 15:44

Pusti levate, tolike pare su uzeli poslije ucesce u Brazilu. Sramota je da savez ne ponudi evo recimo Želji pomoc, ako nista nek travnjak urade kao u Zenici.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 08 mar 2017, 15:45

HOCEMO REFLEKTORE! HOCEMO NOCNE UTAKMICE - NFBIH
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 08 mar 2017, 17:29

Naravno da su reflektori napredak i da je ispravan potez što će se to uvrstiti u zahtjeve. Trenutno ih ima preko pola lige, a ostatak klubova će se moći snaći.
Ne može se zahtijevati da teren bude kao u Zenici jer je to milionska investicija i mogao bi samo ugasiti ligu da to tražiš.

segaa
Kontakt:

Post Postao/la segaa » 08 mar 2017, 18:06

nesluzbena od sezone 2017-2018 stadioni na kojima ce se moci igrati pretkola i grupna faza moraju imati min.20% natkriveni sjedista za gledaoce....

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 mar 2017, 18:23

Pravila odnosno izmjene se ne donose cetiri mjeseca unaprijed jer bi nastao opsti revolt posto klubovi nemaju vremena da se pripreme i odrade radove (a i vec su budzeti usvojeni). Takvo pravilo ne bi moglo nastupiti prije 2018-19 kada bi se do kraja ovog mjeseca usvojilo iako je i taj rok poprilicno kratak.

20% je za mene suvise nasumicna brojka. Tipa na stadionu od 1500 sjedalica (minimum za drugu kategoriju) bi to znacilo minimum 300 natkrivenih mjesta, a na stadionu od 8000 (minimum za cetvrtu kategoriu) minimum 1600 natkrivenih mjesta. Isto tako, dva stadiona imaju po 1600 natkrivenih mjesta i sve ostale uslove za cetvrtu kategoriju ali jedan kapacitet od 8000, drugi od 20000 i sada odjednom bi UEFA zabranila igranje na ovom stadionu od 20000 zato sto 20% predstavlja 4000 natkrivenih mjesta? Pa hladno bi slucaj zavrsio na CAS-u i klub bi dobio pravnu bitku jer nisu jednaki uslovi za klubove.

Trenutno druga kategorija mora imati natkrivena mjesta za VIP, medije i sl. sto dodje oko 120-150 mjesta (8-10% kapaciteta ako se vodimo minimumom), a za cetvrtu kategoriju to je oko 700 mjesta (8,75% kapaciteta). Siguran sam da ce se prije definisati koliko za koju kategoriju mora biti minimalno natkrivenih mjesta (a ne relativno natkrivenih mjesta sto se dobija procentima). Takodjer UEFA mora razmisliti u tom slucaju kako ce regulisati pravila za gostujuce navijace jer UEFA nalaze iste uslove za njih kao za domace navijace na tribini slicnog cijenovnog razreda tj. ne mozes natkriti tri tribine i napraviti jednu manju za goste i ostaviti otkrivenu.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 08 mar 2017, 19:10

nide je napisao/la:

nadam se uskoro ovakvoj posjeti i atmosveri na sljedecem derbiju :bih:
:P kvalitet snimka bolji nego danasnji prenosi na BHTu, nema tampon zone od deset metara.
Off. Gdje li ova drzavica ide bog zna. Za deset godina, ako se ovako nastavi, kljuc u bravu i svi u njemacku
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 08 mar 2017, 19:32

Interesuje me ako su već "maznuli" Veležov stadion, zašto ga barem ne urede kako treba (Zrinjski) ?
Tribina stajanje - nema stolica, ona velika tribina također pola je nema stolica. Kako dobijaju licencu za evropska takmičenja? Jel sve mora ići po nacionalnom ključu? Hoće li se Širokom naštimati Evropa preko Kupa?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 mar 2017, 20:00

Nema sanse da ce UEFA voditi brigu oko krova, ponajvise zbog ovoga sto Anel objasnjava. Tesko je to definirati, pogotovo za gostujuce navijace. Uostalom, za UEFA-u obicni navijaci nisu toliko ni bitni, njima je u interesu VIP i novinari. Bitno je da se prijatelji gostujuceg kluba i ljudi iz sedme sile osjecaju ugodno. Domaci navijaci su tako prepusteni na (ne)milost vlastitog kluba, a UEFA goste stiti stavkom prema kojoj gosti moraju imati jednake uslove kao i domaci.

Ove sezone u LP igrala su 32 kluba od kojih su samo Dinamo i Ludogorets igrali na stadionima koji imaju iznimno malo natkrivenih sjedecih mjesta.

Barca, Atletico, Rostov i Sevilla imaju dio stadiona pod krovom, tj. po jednu tribinu.

Ostalih 26 klubova ima pokrivene kompletne stadione ili barem 90% tribina. Tu se ne radi o necemu sto bi uvelike doprinijelo komforu, tek bi par klubova bilo osudjeno na trazenje novog stadiona jer npr. taj Dinamo ne bi imao gdje igrati s obzirom da je Poljud jedini vecim dijelom natkriven, ali zadovoljava manje uslova od Maksimira. Ludogorets svakako ne igra na svom stadionu koji je u izgradnji i koji ce za koju godinu biti pod krovom i zadovoljiti uslove.

UEFA ima bitnijih stvari od krova koji svaki ozbiljan europski klub ima ili nastoji imati pa ce kad tad to i postici.
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Interesuje me ako su već "maznuli" Veležov stadion, zašto ga barem ne urede kako treba (Zrinjski) ?
Tribina stajanje - nema stolica, ona velika tribina također pola je nema stolica. Kako dobijaju licencu za evropska takmičenja? Jel sve mora ići po nacionalnom ključu? Hoće li se Širokom naštimati Evropa preko Kupa?
Zrinjski sredjuje stadion. Postavili su krov, uradili lozu i jos ce dodatno ulagati u njega. Istocna tribina ne dobija licencu niti ce ju ikad dobiti. Ne znam kako ju i NSBiH dodijeli za PL s obzirom na stanje te tribine. Kada naprave novu imat ce priliku postaviti stolice, a onda za istu dobiti licencu.

Sto se zapada tice. Donja tribina ima oko 5.000 stolica sto je vise nego dovoljno da se dobije licenca za UEFA pretkola, izuzev play offa LP. Naravno, kapacitet stadiona je najmanje bitna stavka kod dobijanja licence, a UEFA ju sigurno ne dodjeljuje da bi zadovoljila nacionalni kljuc nego taj stadion posjeduje sve sto je potrebno za dobijanje iste.

Gornja tribina im uopce nije potrebna za licencu, ona je svakako vecim dijelom nefunkcionalna zbog krova. Za nju su najavili rusenje, a mislim da do istog nece doci u skorije vrijeme jer je to trosak, a trenutno postoje bitniji troskovi kao recimo izgradnja novog istoka ili postavljanje krova duz cijelog donjeg zapada. Za sad su najavili da bi na ljeto mogli pomjeriti teren prema zapadu i na taj nacin stvoriti dodatni prostor za izgradnju novog istoka, a pored toga zele postaviti i taj vec par puta spomenuti krov.

Sto se Sirokog tice. Nije tema, ali Siroki za nastup u Europi mora osvojiti kup, a ne samo izbaciti Zrinjski koji im je prepreka u cetvrfinalu. I kad se toliko hvatas nacionalnog kljuca. Jesil voljan da ti postavim podatak tko je kad zastupao BiH u Europi i da mi pokusas objasniti gdje je tu nacionalni kljuc?

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 08 mar 2017, 22:13

Imamo mi mnogo toga za uraditi na stadionima. Ali kao što ste spomenuli ranije najvažnije je da se travnate podloge poprave. Drenaža je neophodna za sve stadione i nove travnate podloge. Jedino čelik može TRENUTNO da se pohvali sa prilično finom travnatom podlogom. Savez je kako mi je poznato dijelio neke pare u 2016. Bolje da su izabrali tri stadiona i stavili uslov da se uradi nova trava nego sto su ih podijelili ovako kako jesu i na kraju ništa se nije promjenilo na bolje. Samo neke rupe se začepe i to je to. Savez bi trebao da financira svake godine jedan stadion za mijenjanje travnate podloge. Tako će za 10 godina kompletna liga imati travu kakva pripada na fudbalske stadione u suprotnom mi nećemo za 10 godina imati ni jedan uređen stadion sa finom travnatom podlogom.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 08 mar 2017, 22:16

Ima li ista novo na Grbavica. Nismo dugo vidjeli ni jednu sliku.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 08 mar 2017, 22:49

nide je napisao/la:Savez bi trebao da financira svake godine jedan stadion za mijenjanje travnate podloge. Tako će za 10 godina kompletna liga imati travu kakva pripada na fudbalske stadione u suprotnom mi nećemo za 10 godina imati ni jedan uređen stadion sa finom travnatom podlogom.
Samo sto travnjak ne moze trajati deset godina, tj. za deset godina ce biti isti kao i danas. I Savez nije duzan nikome nista donirati. Savez je savez, organizacija, vise tijelo, a ne donator. Savez treba odrediti pravila i tko ih ne zadovoljava leti iz lige. Za to sluzi Savez, a ne da pomaze odabrane pojedince.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.