ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
[youtube][/youtube]
@formance, Roger je upravo pričao o onome što smo neku večer govorili, o fizičkoj spremi igrača, posebno mlađih, bukvalno, to je nešto gdje ne smiju zakazati.
@formance, Roger je upravo pričao o onome što smo neku večer govorili, o fizičkoj spremi igrača, posebno mlađih, bukvalno, to je nešto gdje ne smiju zakazati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Djokovic jeste underachiever s obzirom na to koliko je jak igrach i koliko dugo je #1, a koliko malo GSa ima.
Njegov prime je slichan onome koji je imao Federer u periodu 2004-07, ali je Novak u 4 godine svog prime-a gubivshi po 3-4 mecha vishe od RFa na godishnjem nivou uspeo da uzme 6 od mogucih 16 GSa, a Federer celih 11. U svemu ostalom Djokovic nije underachiever, vec pripada najboljima u istoriji.
Mnogi su pisali o razlozima Djokovicevih lapsusa nakon izvanzemaljske 2011., a evo i ja da dodam koju rech o tome, s obzirom da pratim Djokovica od 2004. i onog njegovog debija na velikoj sceni - DC mecha protiv Belgijanaca u Beogradu, 2004. chini mi se:
- Djokovic je na NA turneji 2011. povredio rame i to je do dana danashnjeg njegova najtezha povreda. Istina, smeshno je to u poredjenju sa Nadalovim ili Murrayevim povredama, ali je razvilo svest kod Novaka da mora da skracuje poene. Zato je sada kompletniji, ali ne i ubitachniji nego te 2011.;
- Murray je napredovao strashno pod Lendlom. Djokovic nije imao te 2011. Lendlovog, vec Judynog Andyja. A Murray ga je "zakinuo" za vishe u periodu 2012-14., nego shto je to chinio Nadal - jer je shljaka vazda bila i ostala Nadalova, van koje je on skupio samo 3 pobede nad Djokovicem u 3 sezone;
- Novakova opsednutost RGom. Radi toga je loshiji svakog leta, nakon shto izgubi RG, a po pravilu se presabere tek nakon USO i to ga prati do novog RGa na kome opet izgubi od Nadala u 4 ili 5 setova. Nadal se fokusira samo na shljaku, van nje nije ni izbliza tako dobar, 2013. je izuzetak a ne pravilo; Federer i Murray je preskachu; Djokovic igra na svakoj podlozi same zavrshnice i tu se daleko najvishe troshi, shto se kao po pravilu vidi na USO;
- efekat Rocky III iliti Eye of the Tiger. Zasicenje tenisom je kod NDja prisutnije nego ranije. Stalno uzima nekakve odmore, masu puta je neraspolozhen - kako je to neko primetio, a tu je i faktor zvani "zashto me ne gotivite" u mechevima u kojima ratuje i protiv publike;
- kljuchni razlog - pojava stanara u glavi. Nema GSa u poslednjih 10ak odigranih, a da Djokovic barem u jednom mechu nije imao ogromne, i dodao bih: nichim izazvane, padove koji su pravili od gotovog veresiju, pochevshi od legendarnog finala AO2012. kada je grogi Nadala umesto da dotuche pustio da se vrati i onda rudarenjem dobio, pa sve do ziherashki odigranog 1/2 finala USO u kome je chekao da se Nishikori samoubije, i to sve nakon shto mu je taj isti Nishikori krv pio u prethodnom njihovom mechu, pa na koncu - i u prva dva seta tog susreta na USO.
To u konachnici ima chudan epilog: Novak je danas bolji i kompletniji teniser nego 2011. koja se smatra za jednu od najboljih sezona nekog pojedinca na ATP Touru ikada, ali nema vishe tu oshtricu iliti glad da se zhrtvuje do granica sopstvenih mogucnosti i zato je u susretima sa najvecim rivalima i pogubio skoro sve te velike mecheve i od 5-2 u finalima GS turnira doshao do "skromnih" 7-7, s tim da je u istom tom periodu napravio 3-0 na WTF turnirima i 10-3 na Matersima.
Eto mojih 0.02$.
Njegov prime je slichan onome koji je imao Federer u periodu 2004-07, ali je Novak u 4 godine svog prime-a gubivshi po 3-4 mecha vishe od RFa na godishnjem nivou uspeo da uzme 6 od mogucih 16 GSa, a Federer celih 11. U svemu ostalom Djokovic nije underachiever, vec pripada najboljima u istoriji.
Mnogi su pisali o razlozima Djokovicevih lapsusa nakon izvanzemaljske 2011., a evo i ja da dodam koju rech o tome, s obzirom da pratim Djokovica od 2004. i onog njegovog debija na velikoj sceni - DC mecha protiv Belgijanaca u Beogradu, 2004. chini mi se:
- Djokovic je na NA turneji 2011. povredio rame i to je do dana danashnjeg njegova najtezha povreda. Istina, smeshno je to u poredjenju sa Nadalovim ili Murrayevim povredama, ali je razvilo svest kod Novaka da mora da skracuje poene. Zato je sada kompletniji, ali ne i ubitachniji nego te 2011.;
- Murray je napredovao strashno pod Lendlom. Djokovic nije imao te 2011. Lendlovog, vec Judynog Andyja. A Murray ga je "zakinuo" za vishe u periodu 2012-14., nego shto je to chinio Nadal - jer je shljaka vazda bila i ostala Nadalova, van koje je on skupio samo 3 pobede nad Djokovicem u 3 sezone;
- Novakova opsednutost RGom. Radi toga je loshiji svakog leta, nakon shto izgubi RG, a po pravilu se presabere tek nakon USO i to ga prati do novog RGa na kome opet izgubi od Nadala u 4 ili 5 setova. Nadal se fokusira samo na shljaku, van nje nije ni izbliza tako dobar, 2013. je izuzetak a ne pravilo; Federer i Murray je preskachu; Djokovic igra na svakoj podlozi same zavrshnice i tu se daleko najvishe troshi, shto se kao po pravilu vidi na USO;
- efekat Rocky III iliti Eye of the Tiger. Zasicenje tenisom je kod NDja prisutnije nego ranije. Stalno uzima nekakve odmore, masu puta je neraspolozhen - kako je to neko primetio, a tu je i faktor zvani "zashto me ne gotivite" u mechevima u kojima ratuje i protiv publike;
- kljuchni razlog - pojava stanara u glavi. Nema GSa u poslednjih 10ak odigranih, a da Djokovic barem u jednom mechu nije imao ogromne, i dodao bih: nichim izazvane, padove koji su pravili od gotovog veresiju, pochevshi od legendarnog finala AO2012. kada je grogi Nadala umesto da dotuche pustio da se vrati i onda rudarenjem dobio, pa sve do ziherashki odigranog 1/2 finala USO u kome je chekao da se Nishikori samoubije, i to sve nakon shto mu je taj isti Nishikori krv pio u prethodnom njihovom mechu, pa na koncu - i u prva dva seta tog susreta na USO.
To u konachnici ima chudan epilog: Novak je danas bolji i kompletniji teniser nego 2011. koja se smatra za jednu od najboljih sezona nekog pojedinca na ATP Touru ikada, ali nema vishe tu oshtricu iliti glad da se zhrtvuje do granica sopstvenih mogucnosti i zato je u susretima sa najvecim rivalima i pogubio skoro sve te velike mecheve i od 5-2 u finalima GS turnira doshao do "skromnih" 7-7, s tim da je u istom tom periodu napravio 3-0 na WTF turnirima i 10-3 na Matersima.
Eto mojih 0.02$.

@MaGiCa

Apsolutno. Ako je Nadal sa 18 godina mogao imati fizičku spremu jednog gladijatora, opravdanja za sve današnje tinejđere jednostavno ne smije biti kada je o fizikalijama riječ.Virtu4l je napisao/la:@formance, Roger je upravo pričao o onome što smo neku večer govorili, o fizičkoj spremi igrača, posebno mlađih, bukvalno, to je nešto gdje ne smiju zakazati.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Samo da MaGiCi prenesem pozdraveod Drveta, Bandere I antitenisera.
dobra analiza. biće da je tako. mada ja njega uprkos svemu ne vidim kao underachievera (OK, možda kao laganog underachihevera)MaGiCa je napisao/la:Djokovic...... ......
Eto mojih 0.02$.
ali meni opet nije jasno zašto je neko ko je uvijek bio sabran počeo odjednom vidno gubiti živce, slagati face, psovati itd. ja takvu promjenu u ponašanju ne pamtim ni kod jednog drugog tenisera!
Srecna Nova godina i tebi, Bogonjavi.DoktorIvo je napisao/la:Samo da MaGiCi prenesem pozdraveod Drveta, Bandere I antitenisera.

Kad je to Djokovic pa "uvek bio sabran"jestemaji je napisao/la:dobra analiza. biće da je tako. mada ja njega uprkos svemu ne vidim kao underachievera (OK, možda kao laganog underachihevera)
ali meni opet nije jasno zašto je neko ko je uvijek bio sabran počeo odjednom vidno gubiti živce, slagati face, psovati itd. ja takvu promjenu u ponašanju ne pamtim ni kod jednog drugog tenisera!

On je lomio rekete, slagao face, psovao i pravio sve te gluposti od kada je na ATP Touru. Jedino toga nije bilo u 2011. tj. do WBa, kada ga je napustio Dr Cetojevic. Iako mislim da je to 1 kvazi lekar, njegovo prisustvo je bilo blagotvorno po Djokovica, jer je Novak po prvi put u zhivotu imao nekoga ko je u zen fazonu pored sebe.
+ ima i do perfekcionizma kod Novaka. Juche je npr. pokushavao da ne igra na BH Karlovica, rekao bi neko ludachki potez, ali to je Djokovic. Protiv big servera on reternira agresivno, umesto da ide na sigurniji lo stilo Murray return - samo ubaciti u polje lopticu, pa onda sa osnovne igrati tj. rudariti. @shminka je lepo primetio da Wawrinka pravi probleme Djokovicu jer ga Djokovic pushta tj. dozvoljava mu da se razmashe, umesto da ga od starta tera na defanzivu. Sve je to pokazatelj da Novak ima problema sa pristupom, jer kada je nashpanovan - potrebno je da protivnik bude in the zone oko 2 sata ili da da se pojavljuju Fedberg ili Rafaborg da bi on mogao da izgubi.
mislio sam na to da je bio skoncentrisan na igru i ako je tu i tamo bacio reket ili opsovao to mu nije previše smetalo, a sada mu to vidno utiče na igru. naravno ja sam ga gledao samo na velikim mečevima, a prva kola ili osmine finala ne.
Joj rapsodije u Dohi. Servisi, voleji, forhendi, slajsevi 

Klanjam ti se Doktore
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena
šteta za poraz na kraju, stvarno šteta
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
Berdih mi djeluje odlicno na pocetku sezone kao da je dosta smrsao i nabildao se u teretani
uglavnom po prikazanoj igri na obome turniru mogao bi dosta daleko na AO

uglavnom po prikazanoj igri na obome turniru mogao bi dosta daleko na AO

lol
Preporodio ga je Valverdu
Trenutno prvi favorit za AO
Rafa ide prema cetvrtoj tituli u dubku u Dohi

Genius, outrageous, the best ever! RF!
-
- Kontakt:
Odlicno se Rafa snalazi u dublovima.Overheadsi su mu odlicni, na mrezi generalno se snalazi dosta dobro, voleji su mu vise nego dobri a znamo sta njegov FH radi drugim protivnicima na mrezi kada lopta prelazi visoko a onda naglo pada protivniku pod noge.retro je napisao/la:Trenutno prvi favorit za AO![]()
Ako je pametan kad zavrsi u singlu naci kakog dobrog partnera pa malo dominirati i u dublu

Bravo Fedex. 1000 pobjeda na Touru.
1000 and still counting 
Bravo KRALJU!

Bravo KRALJU!